Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Edep, adap çizgisinden uzak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki gelişmeleri eleştirenlere, "Bunlar işi bilmiyor" yanıtı verdi. Erdoğan, ATO Başkanı Sinan Aygün’ün "Gayri Milli Hasıla" sözlerine, "Edep, adap çizgisinden uzak" diye tepki gösterdi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, ekonomiyi eleştirenlere, "Bunlar ya işi bilmiyor ya da hakkı sahibine teslim etmek onlara zor geliyor" diye yanıt verdi. Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün "Gayri Milli Hasıla" sözüne "edep adap çizgisinde uzak" diye tepki gösterdi ve herkesin kendi görevini yapmasını istedi. Erdoğan, partisinin dünkü il başkanları toplantısında hükümeti dönemindeki ekonomik verilere ilişkin eleştirilere yanıt verdi. "Artık milletin ışığı yanıyor, ülkenin yıldızı parlıyor" diyen Erdoğan, "Bazıları ’ekonomi küçülüyor’ dediği anda bakıyorsunuz resmi rakamlara göre rekor seviyede büyüme sürüyor" dedi.

BUNLAR İŞİ BİLMİYOR:

"Bunlar ya bu işi bilmiyorlar ya da hakkı sahibine teslim etmek onlara zor geliyor" diyen Erdoğan, "Ekonomiden anlayan bu kadarını bilir, ekonomide tesadüflere yer yoktur, tesadüfe bıraktığınızda gidilecek yer uçurumdur" dedi. Erdoğan, ardından da, isim vermeden Aygün’ü hedef alarak şöyle dedi: "Türkiye ekonomisi küçülüyor dediler, buyurun yine ikinci çeyreğin rakamı açıklandı, ortaya çıkan gerçek onların söyledikleriyle uzaktan yakından alakalı değil. Bunlara da kılıf uyduruyorlar. Bir tanesi çıkıyor çok çirkin, tamamiyle edep adap çizgisinden uzak bu milli gelir değil gayri milli gelirdir ifadesini kullanıyor. Bunlar bu ülkeye herhangi bir katkı sağlayan değil, belli imkanlarla maalesef milletin duygularını tahrik etmeye gayret etmeye çalışan anlayışlardır. Bu ülkede millilik noktasında bir derdi olan bu ülkenin geleceğine ne gibi katkılar sağlayabilirim bunun hesabı içinde olmalıdır."

KENDİNİ ..... EDİYOR:

Erdoğan, görev tanımlarına dikkat çekerek, "Her konuda, dış politikada, iç politikada herkes bulunduğu kurumun görev tanımı içindeki alanda hizmetini sürdürse, o alanda ben bu ülkeye neler katabilirim bunu düşünmüş olsa çok daha faydalı olur. Ama o görev tanımının tamamen alanı dışına çıkan tavırlarla hem kendilerini ..... ediyorlar, hem de ülkeye zararlı duruma düşüyorlar. Bir şey kazandıklarını sanıyorlar" dedi.

NEREDE ULUSALCILIĞINIZ:

Erdoğan, "Hani o ulusalcılar, ’milli paramız elden gidiyor’ demiyorlar mıydı? Şimdi, ’Türk parası o kadar değerli olmamalı( diyor, nerede sizin ulusalcılığınız?" diye konuştu.

Ekonomi sadece cari açıktan ibaret değil

Başbakan Tayyip Erdoğan, cari açık ile ilgili eleştirileri yanıtlarken de, "Ekonomi sadece cari açıktan ibaret değildir. Ayağınız yere sağlam basıyorsa, ekonominiz güçlüyse bunu çözersiniz" dedi. "Biz emanetçiyiz" diyen Erdoğan, "Milletin bize emanet ettiği kasayı en ideal şekilde yönetmek durumundayız" dedi. Geçmişte maaş ödemeleri için para basıldığını anımsatarak, kendi iktidarları döneminde bir kuruş bile basılmadığını belirten Erdoğan, "Paranın üzerindeki birin yanına sıfırlar koyup halkı aldatan yönetimlerden olmadık, o sıfırları attık" dedi.

Gönderi tarihi:

Onu bunu bimiyorum ancak bildiğim birşey varsa ATO başkanı Sayın Sinan Aygün'ün çok değerli bir insan olduğudur. Şimdiye kadar yaptığı tüm açıklamaları takdirle ve beğenerek takip ettlim.

Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan ne zaman kendisi ve hükümetine yönelik yapılan eleştirileri daha tahammüllü ve akılcı karşılayacak bunu merak etmeye başladım. Sonra gerek Başbakan'ın şahsına gerekse hükümete yönelik hangi tür eleştiri yapılırsa yapılsın hepsini bizzati Başbakan yanıtlamak durumunda değil diye düşünüyorum. Bu hükümetin sözcüsü veya Başbakanlığın kendi sözcüsü yok mu?

Hernekadar bazen bazı çevrelerin söylemleri eleştirinin ötesine geçip karalama kampanyasına,seviyesizliğe bazen ise iftiraya kadar varıyorsada bunlara illa bir yanıt verilecek ise daha alt düzeyde yanıt verilmeli diye düşünüyorum...

Sayın Sinan AYGÜN bence bu ülkede mevcut sağduyu sahibi ender insanlardan bir tanesi....

Gönderi tarihi:

dün bi topic açmıştım ama sanırım farkedilmedi sanırım.bir kez daha buraya eklemek istedim:

Yoksulluk sınırı 2.000 YTL’yi geçti

Türkiye Kamu-Sen’e göre, 4 kişilik ailenin geçen ayki yoksulluk sınırı 2 bin 2 YTL’ye yükseldi.

ANKARA - Türkiye Kamu-Sen’in hesaplamalarına göre, geçen Temmuz ayında 1.989 YTL olan 4 kişilik ailenin yoksulluk sınırı, 13 YTL 5 YKr (yüzde 0.66) artarak, geçen ay 2 bin 2 YTL 5 YKr oldu. Çalışan tek kişinin açlık sınırı ise aynı dönemde 8 YTL 97 YKr (yüzde 1.17) yükselerek, 765 YTL 78 YKr’den 774 YTL 75 YKr’ye çıktı.

Türkiye Kamu-Sen’den yapılan açıklamada, Ağustos ayında ortalama 874 YTL 8 YKr olan memur maaşının yüzde 85.62’sinin yalnızca gıda ve barınma harcamalarına gittiği belirtildi.

Açıklamada, ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme ve giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Ağustos 2006 maaşından geriye yalnızca 125.69 YTL kaldığı ifade edildi.

Gönderi tarihi:

Onu bunu bimiyorum ancak bildiğim birşey varsa ATO başkanı Sayın Sinan Aygün'ün çok değerli bir insan olduğudur. Şimdiye kadar yaptığı tüm açıklamaları takdirle ve beğenerek takip ettlim.

Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan ne zaman kendisi ve hükümetine yönelik yapılan eleştirileri daha tahammüllü ve akılcı karşılayacak bunu merak etmeye başladım. Sonra gerek Başbakan'ın şahsına gerekse hükümete yönelik hangi tür eleştiri yapılırsa yapılsın hepsini bizzati Başbakan yanıtlamak durumunda değil diye düşünüyorum. Bu hükümetin sözcüsü veya Başbakanlığın kendi sözcüsü yok mu?

Hernekadar bazen bazı çevrelerin söylemleri eleştirinin ötesine geçip karalama kampanyasına,seviyesizliğe bazen ise iftiraya kadar varıyorsada bunlara illa bir yanıt verilecek ise daha alt düzeyde yanıt verilmeli diye düşünüyorum...

Sayın Sinan AYGÜN bence bu ülkede mevcut sağduyu sahibi ender insanlardan bir tanesi....

sinan aygün iyi ve saygın birisi olabilir başbakanın dediği herkes kendi işiyle uğraşsa daha hoş olur gib bişey..

saygılarımla..

Gönderi tarihi:

sinan aygün iyi ve saygın birisi olabilir başbakanın dediği herkes kendi işiyle uğraşsa daha hoş olur gib bişey..

saygılarımla..

başbakan maden herkes kendi işiyle uğraşsın diyor o halde ilk önce ZAPSUYA sahip çıksın :excl:

Gönderi tarihi:

Başbakanlık konumunda bulunan bir kişinin "herkes kendi işiyle uğraşsın" şeklinde bir yaklaşımı ya da cevabı olamaz ve olmamalı diye düşünüyorum. Ülkemizi ilgilendiren herşey bu ülkede soluk alan ve yaşamını idame ettirmeye çalışan herkesi ilgilendirir ve herkesin işidir.

Yapılan açıklamaları kaile alıp almamak, onlara cevap verip vermemek (bazı durumlar dışında) hükümetin tasarrufundadır. "Herkes kendi işine baksın" ifadesi sayın başbakan'ın asabi kişiliğini ve eksik demokrasi anlayışını ortaya koymaktan başka bir işe yaramıyor maalesef.

Kaldı ki başka ülkelerde çok etkili bulunan ve çok sayıda olan (bizim ülkemizde ne yazık ki yeterli sayıda ve etkide olmayan) sivil toplum örgütleride her an kendi hükümetlerinin politikalarını eleştirmenin ötesinde, o politikalara etki etmeye çalışmaktadır!!

Gönderi tarihi:

ya bende bişi anlamıyorum hakketten

şimdi birçok kez sayın Başbakanın ulusa sesleniş konuşmalarını izlemişimdir elinde bir takım belgelerle çıkıp rakamsal konuşarak sadece verileri sunuyor

ve sunduğu veriler gerçekten de dediği gibi yükselişi gösteriyor herşeyde

ama nasıl oluyorda birileri çıkıp bu böyle değil aksi oluyor diyor

şimdi Başbakan çıkıp tüm Türkiyenin önünde yalan beyanatlarda mı bulunuyor?

elindeki veriler tamamen Türk ulusunu kandırmaya yönelik mi yoksa bir şekilde o veriler yanlış diyen insanlar mı eksik araştırma yapıyor?

Gönderi tarihi:

Ekonomi sadece cari açıktan ibaret değil

Evet sayın başbakan öyledir.Ne kadar önemli olduğunu görmek için ekonomist olmaya gerek yok.

Ancak yaşayarak öğrenilecek bu hazin durum.Malesef halkın gırtlağını sıkacak.Başka birşey değil.

Gönderi tarihi:

ya bende bişi anlamıyorum hakketten

şimdi birçok kez sayın Başbakanın ulusa sesleniş konuşmalarını izlemişimdir elinde bir takım belgelerle çıkıp rakamsal konuşarak sadece verileri sunuyor

ve sunduğu veriler gerçekten de dediği gibi yükselişi gösteriyor herşeyde

ama nasıl oluyorda birileri çıkıp bu böyle değil aksi oluyor diyor

şimdi Başbakan çıkıp tüm Türkiyenin önünde yalan beyanatlarda mı bulunuyor?

elindeki veriler tamamen Türk ulusunu kandırmaya yönelik mi yoksa bir şekilde o veriler yanlış diyen insanlar mı eksik araştırma yapıyor?

elindeki veriler doğru aksini iddaa eden olursa o da çıkar belgelerle konuşur..

bu sadece işine gelmeyenlerin karşı atağa geçmesi ekonomiden açığını bulamayınca başbakanın sözlerini nasıl çarpıtırızda kötü gündemle kamuoyuna sunarız yarışı var.

saygılarımla.

Gönderi tarihi:

Sinan Kgün bence de bu ülkede son derece dürüst ve akılcı söylemleri ile tanınır.TV ler de defalarca katıldığı programları izledim ve her programında belgelerle konuşur ve şimdiye kadar bana hayır bu bunun tersidir.Söylediğin gibi değildir diyen çıkmadı çıkamaz da çünkü söylediğim herşey doğrudur der.

Kendilerine de eleştiri geldi mi kasımpaşalı ağzını açarlar edep ve haya çizgisinden tamamen uzak hatta devlet adamına yakışmayacak bir uslüpla cevap verirler.Bunun da belgeleri görsel ve yazılı basınla sabittir.Ekonomiye gelince siz herhalde tarikatlar ve cemaatlerle beslenen tiplerdensiniz çünkü bu yollara tevessül etmeyen vatandaşlar ay sonunu nasıl getireceklerinin hesabını yaparak yarı aç yarı tok günler geçirmektedirler.Bunun da belgesini bulmak çok kolay şöyle bir başınızı kaldırıp çevrenize bakarsanız görürsünüz.Yoksulluk sınırının 2.000 YTL yi geçtiği bir ülkede askeri ücretin 500 YTL nin altında kaldığını ve bir çok insanında bu ücretle çalıştığı gerçeği varken neyin belgesini aradığınızıda merak ediyorum. Evet herkes bildiği işi yapmalı cemaatlerle hacıların,hocaların dizleri diplerinde resimleri belgelerle sabit olan adamlarlda gidip dinle uğraşsınlar bu işide bir bilene bıraksınlar.

Gönderi tarihi:

Haklisiniz Sayin Anakonda bu birazda yetisme tarzidir,efendilik herkese has bir özellik olsa idi magandalar olmazdi,Evet Sinan Aygün benimde sevdigim ve taktir ettigim bir kisidir.kültürlü ve danismanlara gerk duymayacak kadar bilgili.ayni zamanda ülkesini insanini seven bir kisilige sahip.Tayyip Erdogan'in konusma tarzina ve yürüyüsüne dikkat edin göreceksinizki,yukarida adini ettigim özellikte bir kisilige sahiptir.Belediye baskanligindan beri Tayyip Erdogan elestirilere ayni ton ve tarzda tepkiler vermistir.Evet her horoz kendi cöplügünde öter derler ya dogrudur,Tayyip Erdogan yurt disi gezilerinde kendisine yöneltilen ve Türkiyeyi yakindan ilgilendiren hayati soru ve elestirilere maalesef ayni tepkiyi koyamiyor cünkü eloglu verir agzinin payini bir zamanlar Fransa Cumhurbaskaninin onu iki paralik etmesi gibi,gikini cikaramadi,ama Türkiyede simdiki horoz o oldugu icin vakitli vakitsiz ötmeyi hüner saymaktadr,ne yapsin hayatinda kac defa basbakan olabilecekki,firsati degerlendiriyor iste.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.