Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sizin tarih kitaplarınız, muhammed dönemi hariç, ibranilerin efsaneleşmiş tarihini anlatır. Merak etme bu konuları da "İnançların Kökenleri" başlığı altında işleyeceğim.

İŞLEMECEKSİN. KOPYALAYACAKSIN. SENİN İBRANİLERİN EFSANELERİ DEDİĞİN İSRAİLİYATTIR DİNİ LİTERATÜRDE VE BUNU DA HERKES BİLİR. SEN İNANMADIĞINA İNANMIYORSUN DOSTUM. BOZAN SEVGİYLE KAL.

• Cevaplar 149
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

İŞLEMECEKSİN. KOPYALAYACAKSIN. SENİN İBRANİLERİN EFSANELERİ DEDİĞİN İSRAİLİYATTIR DİNİ LİTERATÜRDE VE BUNU DA HERKES BİLİR. SEN İNANMADIĞINA İNANMIYORSUN DOSTUM. BOZAN SEVGİYLE KAL.

Evet, inançlarınızın temelini oluşturan, İsrailoğullarının efsaneleşmiş tarihini anlatan Tevrat'ın içerdiği konuların, diğer inançlardan nasıl etkilendiğini göreceksin bozan. Kendi yorum ve fikirlerimi de yeri geldiğinde göreceksin merak etme. Hatırlatayım, belki sana çok uzak bir konudur ama, benim kitap okuma gibi bir alışkanlığım var. Belli ki sen edindiğin bilgileri, bir zaman makinasına atlayıp yerinde ve zamanında görerek öğrenmişsin.

Gönderi tarihi:

Evet, inançlarınızın temelini oluşturan, İsrailoğullarının efsaneleşmiş tarihini anlatan Tevrat'ın içerdiği konuların, diğer inançlardan nasıl etkilendiğini göreceksin bozan. Kendi yorum ve fikirlerimi de yeri geldiğinde göreceksin merak etme. Hatırlatayım, belki sana çok uzak bir konudur ama, benim kitap okuma gibi bir alışkanlığım var. Belli ki sen edindiğin bilgileri, bir zaman makinasına atlayıp yerinde ve zamanında görerek öğrenmişsin.

SEVSİNLER ABİSİNİ OKURMUŞ DA HEM. OKU OKU. AMA BENCE DEDİĞİM GİBİ SEN ACABA BEN NEDEN İNANMIYORUM DEYÜ BİR BAŞLIK AÇ DA KENDİ DERDİNLE İLGİLEN BAŞKALARININKİYLE DEĞİL.

AYRICA OKUMAK GÜZELDİR, BELKİ ZAMANLA İNANIRSIN DA KURTULURSUN SORUNLARINDAN. BOZAN SEVGİYLE KAL.

Gönderi tarihi:

SEVSİNLER ABİSİNİ OKURMUŞ DA HEM. OKU OKU. AMA BENCE DEDİĞİM GİBİ SEN ACABA BEN NEDEN İNANMIYORUM DEYÜ BİR BAŞLIK AÇ DA KENDİ DERDİNLE İLGİLEN BAŞKALARININKİYLE DEĞİL.

AYRICA OKUMAK GÜZELDİR, BELKİ ZAMANLA İNANIRSIN DA KURTULURSUN SORUNLARINDAN. BOZAN SEVGİYLE KAL.

O inanç yollarından geçeli çok oldu bozancığım.... Aramızdaki fark: Ben "hikaye kitapları" okuduğum zaman, onun bir "hikaye" olduğunu kavrayabiliyorum.

Gönderi tarihi:

Almanya başta olmak şartıyla dünyayı sarsmıştı RTL televizyon arşiflerinde mevcut, bir saniye yaşıyan bir milimetre boyundaki kuş. Saniyeyi 48 bölen kamera ile kayıda alınmış yumurtadan çıkış yumurtlama kuluçka dönemi ve ölümü, evimimi nasıldır bu kuşun yamyam.

Gönderi tarihi:

Almanya başta olmak şartıyla dünyayı sarsmıştı RTL televizyon arşiflerinde mevcut, bir saniye yaşıyan bir milimetre boyundaki kuş. Saniyeyi 48 bölen kamera ile kayıda alınmış yumurtadan çıkış yumurtlama kuluçka dönemi ve ölümü, evimimi nasıldır bu kuşun yamyam.

bu mudur lena . bumudur çürütme mercek dergisi belgeselleri gibi. bakın kuşların soluk alma sistemi şöyle e o zaman evrim çökmüştür. sen evrim teorisini tek tek tüm canlıların nasıl evrim geçirdiğini yada hangisi geçirmiştir hangisi geçirmemiştir diye listelediğini falan mı sanıyorsun.

kanal 7 nin belgesel dublajları gibi fondan gelen kısılmış ingilizce o cnalının evirm aşamlarını anlatıyor. türkçe dublaj evrimcilerin idda ettiğinin aksine vs. :)

hasan pulur bunun için ikinci kızıl derilinin meltem tv dublajında çadıra esselamunaleykum diye girmesi vakası olarak adlandırıyor.

Gönderi tarihi:

İstiyen istediği gibi düşünür bu olay alman visinşaf bilim dalı tarafından 2-3 gün ekrana getirildi.

Geçenlerde de yeni keşfedilen bir hayvanın kaybettiği uvzunu yenilediği bütün bilim adamları peşine düştü.

Gönderi tarihi:

İstiyen istediği gibi düşünür bu olay alman visinşaf bilim dalı tarafından 2-3 gün ekrana getirildi.

Geçenlerde de yeni keşfedilen bir hayvanın kaybettiği uvzunu yenilediği bütün bilim adamları peşine düştü.

Hağla ; hala

Gereyini ; gereğini

İmlağmı ; imlamı

Öyrenmiştik ; öğrenmiştik

lağzım. ; lazım

Büğük ; büyük

Mağruz ; maruz

Menfağati ; menfaati

Tağkat ; takat

ağilemi ; ailemi

sevgili lena nasılsınız ? türkçeyi ne zaman öğrendiniz. bozan sevgiyle kal.

Gönderi tarihi:

Lena sanırım yurt dışında yaşıyor. O yüzden, Türkçe'ye tam olarak vâkıf değil. Bu durum, hatalarını hoş karşılamamızı gerektiriyor.

bak dostum ben sana bir ad buldum eğere beğenirsen kullanırız beğenmiyorsan kullanmayız, şeytanın avukatı nasıl ama hem sen tanrıya da inanmıyorsun. BOZAN SEVGİYLE KAL.

Gönderi tarihi:

bak dostum ben sana bir ad buldum eğere beğenirsen kullanırız beğenmiyorsan kullanmayız, şeytanın avukatı nasıl ama hem sen tanrıya da inanmıyorsun. BOZAN SEVGİYLE KAL.

1- Şeytana da, tanrıya inanmadığım gibi inanmıyorum.

2- Kimsenin avukatı da değilim.

3- Sadece durum tespiti yaptım o kadar.

Gönderi tarihi:

Aaaaa yamyam sende hiç uyanık değilmişin şeytan fena bir isim değil, allahın baş melağikesi birde allaha bile kafa tutup insana secde etmemişti böyle güçlü bir ismi reddetmen hiçde doğru değil.

Gönderi tarihi:

Bana kızma kıralx 40 sene evvel inanmıyanlar yok gibi bir şeydi ama böyle çaçma sapan yazılara cevap verilmesinin sebebi biziz, yamyam olgun yaşlarda olsaydı benim yazdığımı o da yazardı.

Gönderi tarihi:

1- Şeytana da, tanrıya inanmadığım gibi inanmıyorum.

2- Kimsenin avukatı da değilim.

3- Sadece durum tespiti yaptım o kadar.

BİZİDE LEYLEKLER GETİRDİ ZATEN....

BUNA EMİNİM...

Bİ ŞEY SORUCAM BANA ENGİN BİLGİN DOGRULTUSUNDA YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM

BENİM BOYUM 185

ACABA SOYUM DEVE KUSUNDAN GELMİŞ OLABİLİR Mİ?

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

Gönderi tarihi:

Bana kızma kıralx 40 sene evvel inanmıyanlar yok gibi bir şeydi ama böyle çaçma sapan yazılara cevap verilmesinin sebebi biziz, yamyam olgun yaşlarda olsaydı benim yazdığımı o da yazardı.

Sevgili lena insan ilk önce kendi misyonunu, değer yargılarını, inancını yada inançsızlığını bilmesi gerekir..

Hangi kategorideysen onu savunacaksın ve tam yaşayacaksın..

Ne yarım yamalak müslümandan, ne de yarım yamalak ateistten hayır gelir..

İslamda iman esasları diye bir gerçek vardır..

Dikkat edilmesi gereken hususları içerir..

İmanını kaybetme tehlikesi içren konular vardır..

Sanırım anladın beni.....

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Zaten araştırdıktan sonraki hal bu..

Ömrün boyunca araştırıyorum bahanesiyle, sabit bir imana erişemeyecekmisin..??

Bunun tehlikesini biliyormusun..

İmanın ne demek olduğunu biliyormusun...

"….Ey iman edenler! Allah'a,peygamberine,peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah'ı,meleklerini,kitaplarını ,peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur." (Nisa:4/136)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Sevgili Donna yazdıklarından anladığım kadarıyla sorularından en azından bir kısmına cevap vereyim.O kadar çok soruyu bir arada sormuşsun ki sorduğun sorular biraz girftleşmiş içiçe geçmiş.

O kadar yuce bir varlik kendi kendine yetemiyor mu? bunca kainati yaratip kontrol etmek ona nasil birsey hissettiriyor? demişsin.

O kadar yüce bir varlığın kendi kendine yetip de bu alami yaratmaması sence bencillik egoistlik benmerkexcilik olmaz mı idi?Düşün hiç bir rakibi olmayan hiçbir alternatifi olmayan kendisinden daha güçlüsü olmayan dahası kendisinden başkası olmayan Allah senin de dediğin gibi pekala kendi kendine yeter.Ama o taktirde akla hayale gelebilecek gelemiyecek herşeyi ama herşeyi örneksiz bir şekilde yaratma kabiliyetinde olan yani yaratma kudreti bulunan Allah ben varım ,hep ben varım ,hep ben olacağım, benim haricimde hiçbirşey olmayacak deseydi yaratılabilecek olan kainatı yani içinde bizlerinde bulunduğu alemi yaratmasaydı sence o taktirde yaratılabilecek olanlara karşı adaletsiz egoist becil benmerkezci sadece kendini düşünen olmayacakmıydı.O burada yaratan olarak bencil ve egoist davranmamış,yaratma kudretini sergileyerek bizleri yani tüm yaratılmışları yaratarak adaletini lütufkarlığını keremini cömertliğini göstermiştir.Allah kendi dışında hiçbirşeyi yaratmadan da tek olarak kalabilirdi.Bundan aciz değil.Ve yaratılanalara da hiç bir şekilde hiçbir ihtiyacı yok.Buna ibadet de dahil.Ancak yaratıcının ,yaratma kudretinin sahibinin olduğu yerde yaratılanında olması noktasında hak üzere ve adaletli davranarak kainatı yaratmıştır.

Bu sebeplerden dolayı Allahın içindekilerle birlikte kainatı yaratmasıni bir ihtiyaç olarak değil de adaletinin digerkamlığının lütufkarlığının kereminin cömertliğinin nişanesi olarak görmeni temenni ederim.

Burada yeri gelmişken bir noktaya değinmek istiyorum.

Evladinizi boyle imtahan edebilir misiniz? Bir tepsi mis gibi kek pisirip masanin ustune koyup "eger onu yersen seni sokaga atarim" deyip, cocugunuz nefsine yenik dusup sozunuzu dinlemezse onu sokaga atabilir misiniz?

Kopegimizi egitmeye calisiyoruz bir turlu dedigimizi yapmiyor naapariz? Atese atip yakar miyiz hayvani.diye sormuşsun.

Bunların çok daha ziyadesinin insanlar -en azından bazıları - tarafından yapıldığını hatta 12 yaşındaki kıza akla hayale gelmeyecek ********* muameleler yapıldığını sen kendin yazmışken ve bunlardan şikayetçiyken ve bunları aramızda bulunan insanlar yaparken, Allahı insanların dahi yapamayacağı cezalandırmaları yapıyor diyerek eleştirmeni anlayabilmiş değilim.Yani bahsettiğin bu cezalandırmaları ve daha fazlasını senin de söylediğin gibi insanlar pekala yapmaktalar.Lütfen kendinle çelişme.Hem Atese atip yakar miyiz hayvani veya eger onu yersen seni sokaga atarim" deyip, cocugunuz nefsine yenik dusup sozunuzu dinlemezse onu sokaga atabilir misiniz? diye soruyorsun.Hem de insanların çirkinliklerinden kötülüklerinden dem vuruyorsun.Bu ne? Perhiz.Bu ne? Lahana turşusu.İnsanlar köpeğini ateşe atıp yakamıyorsa çocuğunu sokağa atamıyorsa o halde onların kötü olduklarını çirkin işler yaptıklarını nasıl iddia edebiliyor ve insanlardan niçin şikayetçi oluyorsun?

Gelelim Allahın niçin kötüleri ve kötülükleri çirkinlikleri de yarattığı konusuna

Eger iyilik ve dogruluksa bizi oyle yaratmaya muktedir degil mi zaten? O "OL" diyince olduran degil mi? Bir lafiyla hersey mukemmel olabilecekken neden cirkinliklere de "OL" dedi? Seytani da yaratan o . Seytan daha sonradan kotu oldu deniyor hep. Tamam olabilir. Buna neden izin veriyor? Seytanin canini bir lafiyla alamiyor mu? O 12 yasinda kiza onu yapan insani yonlendiren Seytani saf disi edemez mi?

demişsin.

Allah senin de değindiğin gibi murad etseydi kainatı ve özelde insanları tamamen hidayette yaratabilirdi.Bir diğer seçenek bütün insanları dalalette yaratabilirdi.Eminim hem fikirizdir ki bu konuda niçin böyle yaptın şeklinde Allahı sorgulayabilecek dahası cezalandırabilecek ne bir mevki ne de bir makam yok.

O halde soruyorum?

Eğer Allah tamamen kendi dediklerini yapacak kendi dediklerine uyacak kendisine asla asi olmayacak Allaha tabi ve diğer yaratılmışlarla tamamen uyum içinde olan adeta programlanmış robotlar ordusu gibi insanlar yaratmış olsaydı.Asıl o zaman Adaletsiz olmayacak mıydı?Asıl o zaman adaletsiz zorba ve cebbar bir şekilde kendine bağlı asla kendine asi olamayacak birer kukla yaratmış olmayacakmıydı.Asıl o zaman o varlıkların Allaha karşı gelme Allaha isyan etme özgürlüklerini elinden almış ve dahası bu asiliklerden isyanlardan korkmuş çekinmiş görüntüsünde zavallı bir varlık olmayacakmıydı?

Ya da tam tersi tüm insanları dalalette yaratsaydı tüm insanları aşağılık vahşi zorba gaddar zalim yaratsaydı ve cehhennemine atsaydı.Bu taktirde kendi hür özgür iradesi ile Allaha bağlı iyi olmayı iyi bir yaşam sürmeyi cennetlik olmayı dileyebilecek insanları yaratmadığı için zalim ve gaddar bir ilah olmayacakmıydı?

Allahın yarattığı herşeyde bir denge vardır.İnsanlara da ifrat ve tefrit arasında dengede bulunmalarını emretmektedir.Orta yolda ilerlemelerini emretmektedir.Onun yaptıklarında ne bir hata ne bir kusur bulamazsın.O herşeyi kararında yaratmıştır.Ne eksik ne fazla.

Senin arzuladığın gibi iyiliklerle güzelliklerle dolu çirkinliklerin olmadığı bir mekan hiç mi yok.Buyrun Cennet hiç bir kötülük hiçbir kötü söz hiçbir fena çirkin işin olmadığı herkesin birbirine selam dediği bir mekan.Herşeyin en güzelinin en alasının olduğu bir mekan.Cennet hak yolda dünyada yaşanan sıkıntıların ezaların cefaların karşılığnının alındığı bir mekandır.

Peki kötüleri kötülükleri çirkinlikleri yarattı da yapılan bu kötülükler ilanihaye karşılıksız mı kalacak.Buyrun cehennem.Cehennem haksız yolda dünyada yaşanan saltanatın zorbalığın gaddarlığın zalimliğin debdebeli şaşaalı yaşamın karşılığıdır.

Yani hiçbirine haksızlık da yapılmış değildir.Birisi kısa olan dünya hayatında isyankar olup debdebeli şaşaalı bir hayatı seçmiştir.Birisi de Allaha tabi olup baskı zulüm ve cefaya maruz kalmıştır.

Sonu olmayacak olan ahiret hayatında ise birisi eza ve ceza mekanı olan cehennemi seçmiştir.Diğeri ise ferahlık hoşluk saadet mekanı olan cenneti seçmiştir.Kişiler seçimde özgür bırakılmışlardır.

Yani sence Allah özgür iradesini kullanamayan adeta birer robot kukla olan programlanmış bireyler yaratmış olsaydı daha mı adaletli olacaktı.Onlara olmak istediklerini olma özgürlüğünü tanımayıp zorbaca gaddarca kendi istediği gibi olmalarını emretmiş olsaydı (ilah olmadığı halde ilahlığını zorla kabul ettiren kabul etmediği taktirde ölümle cezalandıran nemrut firavun ve niceleri gibi) daha mı adaletli olacaktı.Esaretin köleliğin olduğu tek bir görüşün dayatıldığı zorla dikte edildiği özgürlüğün olmadığı yerde ne adaletten ne hakdan ne hukuktan bahsedilemez.

Gönderi tarihi:

Şu kainatın ve içindeki varlıkların Sanii olan Cenabı Hak, kainatı çok ciddi gayeler için yaratmıştır.

"Biz göğü, yeri ve bu ikisi arasında olanları oyun olsun diye yaratmadık." (Enbiya suresi, 16)

"Göğü, yeri ve bu ikisi arasında olanları boşuna yaratmadık." (Sad suresi, 27)

Bütün varlıklar kendilerine mahsus dillerle yüce yaratıcıyı tesbih ve takdis ederler. Kendilerine tevdi edilen görevleri büyük bir zevk ve şevkle yerine getirirler. Mesela güneş bir saniye bile geri kalmadan kendine çizilen yörüngede yoluna devam eder. Irmaklar bir cuş u huruşla denizlere doğru akar. İnsanın emrine verilen hayvanlar tam bir itaatle ona hizmet eder.

Ayrıca, kâinat yaratılmasaydı Allahın sıfatlarının ve isimlerin o sonsuz kemali ve güzelliği bilinmeyecekti. Bu bilgi sadece Allaha mahsus kalacaktı. Cenab-ı Hak isim ve sıfatlarının manevi güzelliklerini tecelli ettirmekle, kendi cemal ve kemalini bu eserlerinde kendisi bizzat müşahede buyurduğu gibi, melekleri, insanları ve cinleri de bu şereften, bu lütuftan hissedar etmek diledi.

Mahlukatı yaratıp yaratmama hususunda Allah, İlahi tercihini yaratma şeklinde yapmış ve bu tercih mahlukat için sonsuz bir rahmet olmuştur. Yoksa, bir ismi Samed (Her şey ona muhtaç, O ise hiçbir şeye muhtaç değil) olan Allahın bu alemi yaratmasının, haşa!, bir ihtiyaçtan geldiği düşünülemez. (yorumsuz)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Lena birt müslüman olarak gene pot kırdın..

İman esaslarına aykırı davranıyorsun, bu da küfre düşmene sebep olabilir..

Allah hiç bir şeye muhtaç değildir..

Eğer birşeyler murad ettiyse o da kendindendir ve kendi hikmetidir..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ben sadece müslüman bir kardeşin olarak uyardım..

Artık fikirlerinimi yazarsın, saygımı duyarsın bilemem.

Ama çok çok acil olarak din kitapları okumanı öneriyorum..

Özellikle akait konularını..

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.