Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İSMAİLAĞA CAMİİ'NDE VAHŞİ CİNAYET

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

tektonik hareket cart curt gibi bilimsel nedenlerinide cok iyi bilirim emin ol.Ama depremin olmasını sadece bu tip bilimsel materyallere bağlayan insan takımını görüp de gülmemek elde değildir..

Bi ayetde şöyle denir:: Resulullah (sav) buyurdular ki: Şu ümmetim rahmete mazhar olmuş bir ümmettir. Ahirette azaba maruz kalmayacaktır. Onun azabı dünyadadır: Fitneler, zelzeleler ve katl."

deprem öldürmüyor kumdan demirden calınan bina öldürüyo gibi kesin bi kanıya varamassın.En basiti Allahüteala istemese kumdan demirden calınan bina öldürmeyebilir.Herseyi bilime bağlamak cok doğru olmaz,işin bir baska boyutuda vardır o boyutuyla berabar bilimsellik önem kazanır.Doğruluk payı daha cok artar.

japonya'da yılda bir kaç defa 7 şiddetin üzerinde deprem olmakta peki o zaman ölüm oranı orada neden bu kadar az. Yoksa Allah, Japonları daha mı çok seviyor?

Bu şekilde tabir etmeyelimde ben sana aynı soruyu su şekilde sorayım;

neden müslüman ülkelerde deprem olunca daha çok insan ölüyor? bununda bilimsel olarak tabi cevabı vardır mesela olması gereken gibi değil de kafanıza estiği gibi yapılaştığınız için gibi.

peki başka??

------

ve DİPNOT adlı uye sünnetin tarihsel geçmişini arastırmama gerek yok.Peygamberimiz sünnetli bir şekilde doğmuş ve peygamberimizin izinden gitmek gerekir diye düşünüyorum ve 'sünnet' hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum.

------

ve POLİTİKA adlı uye benim kimseyi küçümsediğim yok.Hadislerle birileri ekonomik çıkar sağlıyor demişsiniz su birileri kısmını biraz daha acıklayıcı anlatırsanız bende bana düşen gerekli cevabı verebileyim.

Gönderi tarihi:

neden müslüman ülkelerde deprem olunca daha çok insan ölüyor? bununda bilimsel olarak tabi cevabı vardır mesela olması gereken gibi değil de kafanıza estiği gibi yapılaştığınız için gibi.

peki başka??

Yolsuzluk ve rüşvetin ülkemizde dünya literatürünün ön saflarına geçecek kadar ileri olmasına...

Bilgisiz cahil kadroların bilmedikleri konularda devlet kademelerine yer almalarına.

Misal imamdan kontrolör yaparsan,alır paracığını cakar imcacığını :D

17 Ağustos depreminde ölen her insanın bu kaderci teslimeyetçi ve işbilir

insanlardan soracak bir hesabı var.Bu dünyada olmadı ötekinde.

Cüppelinin söyledikleride komik.Zaten memleketi yarım asırdır sizin zihniyetiniz

yönetiyor. ********* *********** *****************

Gönderi tarihi:

Senin gibi tartışmanın ne demek olduğunu bilmeyen birinin öbür dünyayı ağzına alması bile yeteri kadar düşüklük senin için.Konuşmalarına dikkat etmeni isterdim ama bunu senden beklemek zor olsa gerek neyse daha fazla burada seninle tartısmıycam.Ne kadar tartısmayı bilmeyen,mahalle ağzıyla yazı yazan biriyle, saygı dahilinde bile olsa konusup tartısılmadığı burda bi kez daha anlasılıyo.

Gönderi tarihi:

Senin gibi tartışmanın ne demek olduğunu bilmeyen birinin öbür dünyayı ağzına alması bile yeteri kadar düşüklük senin için.Konuşmalarına dikkat etmeni isterdim ama bunu senden beklemek zor olsa gerek neyse daha fazla burada seninle tartısmıycam.Ne kadar tartısmayı bilmeyen,mahalle ağzıyla yazı yazan biriyle, saygı dahilinde bile olsa konusup tartısılmadığı burda bi kez daha anlasılıyo.

Benim yazdıklarıma cevap yazacağına yine mazlumu oynama cihetine girdin....

17 ağustos depreminin analinizini bilimsellikten yoksun bir çıkarcı ticaninin

kendi perspektifinden ele almasını kabuledilebilir buldun. Gerici kafanın en

güzel beslenmesi cehaletten olur. Ve sen bu kişinin sözlerini büyük bir iftiharla

bu foruma taşıdın.Allah katında nasıl hesap vereceksiniz bende bunu düşünür

oldum......

Gönderi tarihi:

Öbür dünya parsellemecilerini biliyorduk fakat gidip gelenlerin misyonik yaklaşımlarını bilmiyorduk..

Onuda burada öğrenmiş olduk...

Ne diyelim...

Misyonerlerimizi sağ olsun...

Onlarla iyi mi geçinmek gerek ne... :)

Gönderi tarihi:

Yazdığına cevap vermek mi güldürme.Kimsenin mazlumu oynadığı yok..Böyle bir şeyi yapmaya gerek yok.

Evet büyük bi iftaharla taşıdım.Sana göre gericilik ne?? yada şöyle mi desek çokmu çağdaşsın sen??

Çağdaş olma kriterin ne senin??Herşeyi bilimsel nedenlere bağlamak mı çağdaşlık.Gericilikte 17 ağustos depremi bilimselliğin dışında İslamiyete göre yorumlamak mı??

Eğer iyi bir tartışmacı olup yazdıklarımı iyi bi okusaydın,sadece cevap vermek için cevap vermiş olmasaydın benim ne demek istediğimi anlardın.Tamamdır ben kabul ettim bilimsel yolla tabiki açıklanır fay'dı tektonik hareketlerdi vs vs...bu böyle uzar gider..Ama olaya sadece bilimsel açıdan bakmak materyalist bi görüş herseyi maddeye bağlamak insanı köreltir.ben bilimi Dinimizden soyutladım diye bir sey mi dedim hayır..

sana göre ben bilimsellikten yoksun kabul ettim, bana görede sen sadece tüm olayı bilime bağladın,sana göre benimki yanlış,bana göre seninki yanlış.Sen benim ve benim gibi düşünenlerin Allahuteala katında nasıl hesap vereceğini düşündün,bende sen ve senin gibilerin nasıl hesap vereceğini düşünüyorum.Ama sadece düşünmekle olur,sen bilgilerinden ,düşündüklerinden ne kadar eminsen,bende en az senin kadar benim düşündüklerimin doğru olduğunu iddia ederim.Bu böyle uzar gider.

Sen Mahmut Ünlü Hoca hakkında ne biliyosunda burda atıp tutuyosun,nasıl bu kadar emin olabiliyosun?

Gönderi tarihi:

Sen Mahmut Ünlü Hoca hakkında ne biliyosunda burda atıp tutuyosun,nasıl bu kadar emin olabiliyosun?

Biz bu hocaları çoktan aştık dostum...

Sen diğer ocalar ile bağını kur..

Biz onlarla tartışalım...

Hocaların egemenliğinde bir yapı...

Ve bunların kıskacında bir düşünce..

Kabul ediliri gibi görünmüyor ama..

Ben yine yardıma hazırım...

Dost sevgilerimle...[/size]

Gönderi tarihi:

Yazdığına cevap vermek mi güldürme.Kimsenin mazlumu oynadığı yok..Böyle bir şeyi yapmaya gerek yok.

Evet büyük bi iftaharla taşıdım.Sana göre gericilik ne?? yada şöyle mi desek çokmu çağdaşsın sen??

Çağdaş olma kriterin ne senin??Herşeyi bilimsel nedenlere bağlamak mı çağdaşlık.Gericilikte 17 ağustos depremi bilimselliğin dışında İslamiyete göre yorumlamak mı??

Eğer iyi bir tartışmacı olup yazdıklarımı iyi bi okusaydın,sadece cevap vermek için cevap vermiş olmasaydın benim ne demek istediğimi anlardın.Tamamdır ben kabul ettim bilimsel yolla tabiki açıklanır fay'dı tektonik hareketlerdi vs vs...bu böyle uzar gider..Ama olaya sadece bilimsel açıdan bakmak materyalist bi görüş herseyi maddeye bağlamak insanı köreltir.ben bilimi Dinimizden soyutladım diye bir sey mi dedim hayır..

sana göre ben bilimsellikten yoksun kabul ettim, bana görede sen sadece tüm olayı bilime bağladın,sana göre benimki yanlış,bana göre seninki yanlış.Sen benim ve benim gibi düşünenlerin Allahuteala katında nasıl hesap vereceğini düşündün,bende sen ve senin gibilerin nasıl hesap vereceğini düşünüyorum.Ama sadece düşünmekle olur,sen bilgilerinden ,düşündüklerinden ne kadar eminsen,bende en az senin kadar benim düşündüklerimin doğru olduğunu iddia ederim.Bu böyle uzar gider.

Uzayıp giden bişey yok güzel kardeşim.Uzayıp giden şey beyninin içinde labirent gibi dolanıp duran

kılcal damarlar. Sizin Allahı takdim ediş şekliniz hoş değil.İntikamcı.Haddini bildiren.Gereğini bu

dünyada yapan. Sana bir konuda bilgi vereyim sende otur düşün.Mademki seviyeli bir arkdaşsın

konuşalım madem."Bu dünyada yapılan günahların hesabı bu dünyada sorulur.Öteki dünyaya

insanlar günahsız giderler.Bu öteki dünya urfa ile mısırdaki nil nehrine kadar olan bölgeye

aden bahçesi denir.Bu bahçe insanlığın cennetidir." Bu inanç biçimi yahudi inancını yansıtır.

Yani 17 ağustos depremini yorumlayan kişi aslında yahudi mistizminden etkilenmiştir.Bunun farkında

bile değildir.Bunu bir haham başı söylese amenna.Ama söyleyen kişi sözde müslüman.....

Gönderi tarihi:

deprem öldürmüyor kumdan demirden calınan bina öldürüyo gibi kesin bi kanıya varamassın.En basiti Allahüteala istemese kumdan demirden calınan bina öldürmeyebilir.Herseyi bilime bağlamak cok doğru olmaz,işin bir baska boyutuda vardır o boyutuyla berabar bilimsellik önem kazanır.Doğruluk payı daha cok artar.

japonya'da yılda bir kaç defa 7 şiddetin üzerinde deprem olmakta peki o zaman ölüm oranı orada neden bu kadar az. Yoksa Allah, Japonları daha mı çok seviyor?

peki başka??

al gözüm seyreyle diye bir söz vardır.

Elin adamı, binalarını depreme dayanıklı olarak yapıyor, Halkına her yıl onlarca deprem tatbikatı yaptırıyor, her binadan bir kişiyi deprem koordinatörü olarak seçiyor. 3 kattan fazla binalarda depreme karşı dayanıklı olan raylı sistem kullanılmazsa binaya ruhsat vermiyor ve yıkıyor.

Türkiyede ise, bina ruhsatı sadece bir detay oluyor. Binalar depreme dayanıksız ve çürük olarak yapılıyor. Bunun neticesinde. Japonya da daha şiddetli bir depremde gerekli önlemler alındığı için can kaybı çok azken. bizim ülkemizde bu konuda hiç bir önlem alınmadığı için on binlerce kişi ölüyor.

Ama alıntıdaki gibi üstün bir mantık. Bunu Allah'în ölen çoluk çocuk genç yaşlı depremzedeleri cezalandırması olarak yorumluyor.

İstanbulda yapılan tetkik ve incelemelerde yapıların, %80 inin 6 şiddetinde bir depreme dayanamıyacağı tespit edildi. Şimdi 6 şidetinde bir deprem olur ve bu binalar yıkılırsa. Bu ihmal değil Allah'ın cezalandırması olacak öyle mi.

Bunu söyleyen kişi yani cüppeli ahmet denen meczupu ya da bunu buralarda savunan senin gibi arkadaşları. Yakınlarını depremde kaybetmiş bir depremzedeyle aynı opdaya kapatıp. Bu söylediklerinizi o depremzedeye de söylemenizi isterdim.

Gönderi tarihi:

Bencede,dinimiz bile bilimi emrederken sizler hala kalkiyorsunuz cehaletten ölenlerin sucunu Allaha yüklüyorsunuz.önce Islam dininin yüceligini ve icerigini ögrendikten sonra burada bilimsellige ve cagdasliga dil uzatin.yani ögrenin.Bu ayni zamanda Allahin bir emridir ve Peygmberin hadisi sudur;ilim Cindede olsa gidin ögrenin.Bu hadis gercek bir hadis oldugu icin hic dikkate alinmaz sizler tarafindan cünkü ilimden bahsetmektedir.Peygamber ilmi cindede olsa gidin ögrenin derken müslümanlara ve bütün insanlara hitap etmisti,ne varki dinsiz dedikleriniz peygamberin dolayisiyle Allahin emrini yerine getirip ilim ögrendiler biz müslümanlara ise sadece Türban sakal salvar kavgasi yapmak düstü.

saygilarla

Gönderi tarihi:

POLİTİKA::

Bilimselliğe ne dedim ben??aa yok bilim gercek değildir inanmayın mı dedim?Yazdıklarımı iyi okusan bi bende bilimsel acıklamaları tabiki var dedim ama bunu sırf bilime bağlayanlara körü körüne inandıklarını söyledim.Amenna tabiki 'İlim Cinde'de olsa gidin öğrenin' şeklindeki hadisleri biliyorum ve inanıyorum tabikide.Benim sormak istediğim neden herseyi bilimsel yolla acıklıyosunuz bilimin ötesindede başka nedenleri var bunu diyorum.Yoksa burda benim bilimselliğe ve çağdaşlığa laf attığım yok.Bu arada gerici dediler bana bilimin dışında Allah katındaki nedenlere bağladığım için kabul ettik hadi diyelim ben gerici olayım.Siz neye dayanarak kendinizi çağdaş,medeni,ileriye dönük biri olarak görüyosunuz??Yada kısa ve öz olarak şöyle desem çağdaşlık nedir öğrenebilirmiyim??

-----

CYRANO::

Şimdi 6 şidetinde bir deprem olur ve bu binalar yıkılırsa. Bu ihmal değil Allah'ın cezalandırması olacak öyle mi.

En basitinden diyorum sana %80 inin 6 şiddetinde bir depreme dayanamıyacağı tespit edilmiş tamam,Allahuteala istemese o binaların yıkılmama gibi bi durumuda var.Tabiki sunu ben kabul ediyorum herzaman insanlar bu binaları gerektiği şekilde değilde akıllarına estiği gibi inşa ediyolar.Tabiki Japonyada'ki gibi gerekli önlemler alınabilse tabiki bu depremde can kaybı azalır.Tekrar ve tekrar söylüyorum ben artık anlatmaktan bıktım hala anlamıyosunuz siz.Benim söylemek istediğim şey herkez yaptıklarının bedelini gerek bu dünyada gerek öbür dünyada öder.Ve bir onceki sayfada verdiğim ayetde de deprem bunlardan birisi.Okursanız görmüş olursunuz.tabikide bilimin önemi cok büyük.İstersen sen tüm koşulları son derecede yerine getir,tüm önlemleri gereğiyle al hadi bi deprem oldu o bina yıkıldı diyelim ee ne olcak??Anlatmak istediğimi sanırım anlamışsınızdır..

Gönderi tarihi:

ÜLkemde öldüren o kadar İnsan oldu bunlarıda unutmamak gerek..

Ve bu cinayetler faiili meçhul olarak adlandırılmiştir..

siz kalkmiş hala Hocaları tartişiyorsunuz bu şekilde bu yolda bir adım katedemeyiz..

SAygILar..

Kimler öldürüldü söyleyin.Yada bu cümlelerinden nasıl bir ders çıkaracağız kendimize.

Evet öldürüldü ve öldürülenler herkezce biliniyor. Evet sonuç........

Gönderi tarihi:

tektonik hareket cart curt gibi bilimsel nedenlerinide cok iyi bilirim emin ol.

Haklısın çok iyi bildiğin kesinlikle bu kelimelerde gizli...

Sen bir uzmansın..

Sen bir tektonik hareket bilirkişisisin..

Sen tamamıyle bizlere ve bu topluma çozum bulabilecek yegane ve tek bilimadamısın...

Lütfen devam edin..

Düşüncelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz...

eeee

:)

Gönderi tarihi:

Bilimselliğe ne dedim ben??aa yok bilim gercek değildir inanmayın mı dedim?Yazdıklarımı iyi okusan bi bende bilimsel acıklamaları tabiki var dedim ama bunu sırf bilime bağlayanlara körü körüne inandıklarını söyledim.Amenna tabiki 'İlim Cinde'de olsa gidin öğrenin' şeklindeki hadisleri biliyorum ve inanıyorum tabikide.Benim sormak istediğim neden herseyi bilimsel yolla acıklıyosunuz bilimin ötesindede başka nedenleri var bunu diyorum.Yoksa burda benim bilimselliğe ve çağdaşlığa laf attığım yok.Bu arada gerici dediler bana bilimin dışında Allah katındaki nedenlere bağladığım için kabul ettik hadi diyelim ben gerici olayım.Siz neye dayanarak kendinizi çağdaş,medeni,ileriye dönük biri olarak görüyosunuz??Yada kısa ve öz olarak şöyle desem çağdaşlık nedir öğrenebilirmiyim??

-----

CYRANO::

Şimdi 6 şidetinde bir deprem olur ve bu binalar yıkılırsa. Bu ihmal değil Allah'ın cezalandırması olacak öyle mi.

En basitinden diyorum sana %80 inin 6 şiddetinde bir depreme dayanamıyacağı tespit edilmiş tamam,Allahuteala istemese o binaların yıkılmama gibi bi durumuda var.Tabiki sunu ben kabul ediyorum herzaman insanlar bu binaları gerektiği şekilde değilde akıllarına estiği gibi inşa ediyolar.Tabiki Japonyada'ki gibi gerekli önlemler alınabilse tabiki bu depremde can kaybı azalır.Tekrar ve tekrar söylüyorum ben artık anlatmaktan bıktım hala anlamıyosunuz siz.Benim söylemek istediğim şey herkez yaptıklarının bedelini gerek bu dünyada gerek öbür dünyada öder.Ve bir onceki sayfada verdiğim ayetde de deprem bunlardan birisi.Okursanız görmüş olursunuz.tabikide bilimin önemi cok büyük.İstersen sen tüm koşulları son derecede yerine getir,tüm önlemleri gereğiyle al hadi bi deprem oldu o bina yıkıldı diyelim ee ne olcak??Anlatmak istediğimi sanırım anlamışsınızdır..

Kardesim tamamda,bizde deprem oluyor binalar kacak sakat yapildigi icin yikiliyor ve binlerce insanimiz hayatini kaybediyor siz buna Allah cezalandirdi diyorsunuz,Japon evlerini saglam yapiyor insanlara depremle ilgili ögretici seminerle yardimci oluyor deprem oluyor ölen insan sayisi bir elin parmklari kadar,yani simdi sormazlarmi insana,ya kardesim Japonlar bizim Türk ve Müslümanlardan dahami günahsiz dahami imanliki Allah nedense hep müslümanlara ceza veriyor.Evet Allah sizin dediginiz gibi müslümanlara ceza veriyorsa bunun nedenide,cahil olmalarindandir.cahil olmasaydilar evlerini öyle sakat yapmazdilar sakat yapilan evleri satin almazdilar,2 kat yerine 5 kat kondurmazdilar,evet Allah ceza verdiyse bu nedenle vermis olabilir.Ama ben birsey söyliyeyimmi,Allahi yatip kalkip aniyorsunuz amenna ama bir sözünüzle herseyi berbat ediyorsunuz oda nedir biliyormusunuz;Allahi katil yerine koyuyorsunuz.

saygilarla

Gönderi tarihi:

DİPNOT::

Sen sandığımdan da zeki cıktın vay be, vay be ne insanlar var hemen cozmus işi sen kesin profda olursun zeki insan.

''Allahi katil yerine koyuyorsunuz''

Bu nasıl bi tabirdir böyle.Kendi kafanda kurduğun varsayımlar senin bunlar.Kimsenin öyle birsey düşündüğü yok sacmalamayın iyice.

Gönderi tarihi:

Glikoz demiş ki? "Depremde eksik malzeme ölüme sebeb olur peki ama neden müslüman ülkelerde ölümler daha fazla"

Yoksa Allah müslümanları sevmiyor mu?

Siz herşeye sık sık gülüyorsunuz, gülmeye devam edin emin olun her gülmenin ardından düşünme gelir.

Sizce neden müslüman ülkelerde felaketlerden dolayı ölümler daha fazla?

Bence müslüman ülkelerde yaşayan bazı uyanıklar, para hırsına daha fazla yenilip, insan hayatını ucuza getiriyorlar ve hatta bu müslümanlara hep şu bilgi empoze edildiğinden "bu dünyada olmazsa, öteki dünyada sefanı sürersin" :)

neden? Aklın yokmu, düşünemiyormusun, yanlışı doğruyu ayıramıyormusun?

Çalmalarına müsade ettikçe daha çok insan ölür bu memleketlerde. Ama siz yinede birilerinin kerametine sığının belki onlar kurtarırlar sizide...Kurtarıcı beklemekle geçer hayatınız...

Gönderi tarihi:

Kimler öldürüldü söyleyin.Yada bu cümlelerinden nasıl bir ders çıkaracağız kendimize.

Evet öldürüldü ve öldürülenler herkezce biliniyor. Evet sonuç........

Bu Ülkede sağ oluşum yada sol oluşum olsun yada bazı yeraltı dünyasına mensup bir çok insan katledildi..

İsim zikretmiyorum zaten biliyorsun kimler oldugunu...

Bu Cinayetlerin Ülkemi Kaosa sürüklemek için Gündem değiştirmek için işlendiğini sanıyorum yanılıyordda olabilirim bu benim fikrim .. Fikrim günahım gibidir vebali bana aittir..

Sonuç mu:

Bu Ülke'nin beyinleri öldürülüyor..

Yada bazı Ş'leri bilenleri..

Unutma Ki Ozanları susmuş bir millet kurak çöl gibidir..

SAygILar..

Gönderi tarihi:

DİPNOT::

Sen sandığımdan da zeki cıktın vay be, vay be ne insanlar var hemen cozmus işi sen kesin profda olursun zeki insan.

''Allahi katil yerine koyuyorsunuz''

Bu nasıl bi tabirdir böyle.Kendi kafanda kurduğun varsayımlar senin bunlar.Kimsenin öyle birsey düşündüğü yok sacmalamayın iyice.

Ben kafamdan varsayimlar koymuyorum senin yazdiklarinin anlami budur,Yüce Allah senin dedigin gibi olsaydi bugün yeryüzünde canli kalmazdi,Allah namina laf etmeyin buralarda,sen nereden biliyorsun binlerce insanin Allah tarafindan cezalandirildiginii,yoksa Allahtan sana vahiymi geldi.Iste görülüyor tarikat dincilerinin kendilerini nasil Allahin sözcüsü olarak yutturduklari,ve saf beyinleri sirf kendi ideolojik ve maddi cikarlari icin istismar ettikleri.

Gönderi tarihi:

hristiyanlarda papazlar, yahudilerde hahamlar, müslümanlarda hocalar Allah adına konuşmaya yelteniyorlar. dinler hiç tavsiye etmediği halde insanlar çeşitli tarikatlara, mezheplere, gruplara ayrılıyorlar. biri bir diğerinin inancını yaşayışını doğru bulmuyor. birinin söylediğini diğeri yalanlıyor ve hemen hepsi diğerlerini inanmamakla suçluyor. ve hatta birileri hiç hadlerine düşmediği halde dünyada meydana gelen doğal felaketlerden kendi görüşlerinin doğruluğuna pay çıkartmaya çalışıyorlar.

Allah'ın kimi cezalandırıp kimi cezalandırmadığını kim nasıl bilebilir. bunu söylemeye nasıl cesaret edebilir. Allah adına yeryüzünde sözcü mü tutuldunuz?

Gönderi tarihi:

SARDUNYAM::

Merak ediyorum o yuzden sormak istedim senin 'Kurtarıcı' tanımını öğrenebilir miyim?

----

Iste görülüyor tarikat dincilerinin kendilerini nasil Allahin sözcüsü olarak yutturduklari,ve saf beyinleri sirf kendi ideolojik ve maddi cikarlari icin istismar ettikleri demişsin;

bak yine kendi kafandaki varsayımlar bunlar senin.Yavaş konuş baride küfre düşme.

Gönderi tarihi:

Merak ediyorum o yuzden sormak istedim senin 'Kurtarıcı' tanımını öğrenebilir miyim?

----

Iste görülüyor tarikat dincilerinin kendilerini nasil Allahin sözcüsü olarak yutturduklari,ve saf beyinleri sirf kendi ideolojik ve maddi cikarlari icin istismar ettikleri demişsin;

bak yine kendi kafandaki varsayımlar bunlar senin.Yavaş konuş baride küfre düşme.

Hala varsayimlarda geziniyorsun,Tarikatlarin ne oldugu ortada iken varsayimlara ne gerk varki,insanlarin beyinlerinin yikandigi,Allahin adinin kullanilarak din olmayan seylerin beyinlere sokuldugu,Allahin ayetlerinin carpitilip seyh efendinin cikarina geldigi gibi yorumlandigi üyelerinin devlete devletin kurumlarina karsi düsmanca egitildigi yerleri anlatmak icin varsayimlara basvurmaya gerek yoktur,yani varsayim üretmeye degmez,tarikatlar,gercekler apacik ortadadir,ispatlari ile...

Gönderi tarihi:

Peki birşey sorucam bunda çıkar ne olabilir?

Sayin Glikoz,gösterdiginiz ilgiye tesekkürler,size bir belge kitabcik tavsiye edecegim mümkünse alin okuyun vede okutun,faydali olabilirsem buda beni azbise mutlu eder.

saygilarla

Kur'an Isiginda Tarikatlara Bakis

-seyh efendilerle görüsme-

Prof.Dr.Abdülaziz Bayindir

bayindir@Süleymaniyevakfi.org

Gönderi tarihi:

Benim kurtarıcı tanımım kendimim, herkes gibi bende kendi kendimin kurtarıcısıyım. :excl: Ancak bunu anlayabilirmisiniz bilemiyorum. Peygamber de dahi "kimse kimsenin" kurtarıcısı değildir. Kuran okuyorsanız bilirsiniz Resulüne Allah derki "sen sadece tebliğ ile sorumlusun, sen uyarıcısın uyar ve çekil". Yani anlayabildiniz mi, kimse kimseyi kurtaramıyor. Aklını işleten ve kurtarıcı beklemeyenler gayreti kendileri gösteriyorlar.

İşletilmek üzere bir akıl verilmiş, onu işletirseniz çalışır ve size yol gösterir işletemezseniz kurtarıcı hayalleri ile hep birilerinin gelmesini beklersiniz. Kim sizi neden ve nasıl kurtaracak? Yapmış olduğunuz işlerden sizden başka bir sorumlu tutabilirmisiniz?

Allah'ın adil sıfatını bildiğinizi söylüyorsunuz ama O'nu tanımlama şekliniz Allah'ın adalet tanımına uymuyor. İslamda ruhban sınıfı yoktur diye bir söz var bunun ne demek olduğunu biliyormusunuz?

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.