Misafir Marcus Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 sayın dipnot benim nerde demokratik cumhuriyetle yönetilen ülkeme karşı başka bir rejimi savunmaya kalkıştığımı gördünüz??? benim nerde cahiliye devrinin kanunlarını-------ozaman kanun mu vardı??????---------savunduğumu gördünüz..... ben ümmetçilikle alay edilmesin dedim... bu sözümün de ölene kadar arkasındayım... saygılar Ümmetçiliği savunuyorsan zaten cumhuriyete otomatikman karşısın demektir. Yav siz milleti aptal yerine koymaktan ne zaman vazgeçeceksiniz. Birde cahiliye dönemini savunmuyorum o zaman kanunmu vardı diyor. O zaman kanun yoktu şimdi var. Ümmetçilik taslamanın manası ne. Mademki modernsin mademki çağdaş yaşamı benimsiyorsun.O zaman ne diye ümmetçiliği savunuyorsun. Bana kafayı yedirmek için andmı içtin... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 sayın dipnot benim nerde demokratik cumhuriyetle yönetilen ülkeme karşı başka bir rejimi savunmaya kalkıştığımı gördünüz??? benim nerde cahiliye devrinin kanunlarını-------ozaman kanun mu vardı??????---------savunduğumu gördünüz..... ben ümmetçilikle alay edilmesin dedim... bu sözümün de ölene kadar arkasındayım... saygılar O zaman Ümmetçilik konusunu neden ortaya atıyorsunuz... Çünkü binlerce insan binlerce ümmete ait olabilir... Ki buna da doğal olarak hakları vardır. Fakat sizin kastettiğiniz ümmet kavramı sadece sizin mensubu bulunduğunuz ümmeti kapsıyorsa o zaman bir yanlışlık var demektir ve buna şiddetle karşu durulur... Benimde burada ümmetçilikten kurtulup vatandaş olan birinin en doğal refleksidir... Üstelik siz demokratik, laik bir Türkiye'de yaşıyorsunuz... Sevgiylel kalın.. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Osmanlı zamanında hilafet zamanlarıda ümmet vardı. Bu ümmet kelimesini bir yol öğrende gel. Meseleyi çarpıtan sen yavuz hırsız misali baskın çıkmak isteyende sen. ÜMMETİ öğren ondan sonra provake et.... alay etmeyi ve iftira atmayı kendine görev bildiğini ilan eden sen---kul haklarına girmeyi kendine görev sayan sen---,bana şimdi provake etme mi diyorsun O zaman Ümmetçilik konusunu neden ortaya atıyorsunuz... Çünkü binlerce insan binlerce ümmete ait olabilir... Ki buna da doğal olarak hakları vardır. Fakat sizin kastettiğiniz ümmet kavramı sadece sizin mensubu bulunduğunuz ümmeti kapsıyorsa o zaman bir yanlışlık var demektir ve buna şiddetle karşu durulur... Benimde burada ümmetçilikten kurtulup vatandaş olan birinin en doğal refleksidir... Üstelik siz demokratik, laik bir Türkiye'de yaşıyorsunuz... Sevgiylel kalın.. osmanlıda da ümmetçilik vardı ama bütün milletler kardeşce yaşıyordu... yani islam ümmetçiliği oluştuktan sonra diğer uluslarla kardeşce geçinmek daha kolaydır... DEVLET DİNE KARIŞAMAZ...DİN DE DEVLETE... laiklik budur...ve benim cümlelerimde de buna aykırı tek bir şey yok.. saygılar Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2006 alay etmeyi ve iftira atmayı kendine görev bildiğini ilan eden sen---kul haklarına girmeyi kendine görev sayan sen---,bana şimdi provake etme mi diyorsun osmanlıda da ümmetçilik vardı ama bütün milletler kardeşce yaşıyordu... yani islam ümmetçiliği oluştuktan sonra diğer uluslarla kardeşce geçinmek daha kolaydır... DEVLET DİNE KARIŞAMAZ...DİN DE DEVLETE... laiklik budur...ve benim cümlelerimde de buna aykırı tek bir şey yok.. saygılar Nedense biz bunu yeni yeni duyar olduk sizden. Şimdi dünyada kardeşçe yaşayan kaç ülke var. sizin arabınız bile size düşman Ümmetçi kafa kıvırıp kıvırp ne yapacak merak konusu oldu Şimdide kürtlerle niye kardeşçe yaşamıyoruz.Osmanlı olsa buda hllolurduya getirdin dilinin ucundakini. Biz zaten sizi ve ***** yı ayırmıyoruz güzel kardeşim.aynı amaca hizmet eden aynı ortak paydada buluşan insanlar olarak görüyoruz.Haksızmıyız.Zordur buradan Cumhuriyeti almak.Hemde pek zor...... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 alay etmeyi ve iftira atmayı kendine görev bildiğini ilan eden sen---kul haklarına girmeyi kendine görev sayan sen---,bana şimdi provake etme mi diyorsun osmanlıda da ümmetçilik vardı ama bütün milletler kardeşce yaşıyordu... yani islam ümmetçiliği oluştuktan sonra diğer uluslarla kardeşce geçinmek daha kolaydır... DEVLET DİNE KARIŞAMAZ...DİN DE DEVLETE... laiklik budur...ve benim cümlelerimde de buna aykırı tek bir şey yok.. saygılar Osmanlı dönemi ümmetçiliği geride kaldı dostum.. Artık Atatürk Türkiyesinde ümmetçilikten kurtulmuş ve laik bir yapı içinde adalet ve yasalarla korunan vatandaş var artık... Lütfen artık bunu aşın ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkalım... Çünkü başka Türkiye yok... Aa amaç illede osmanlıya özlem ise... O zaman nostalji bölümü açın ve hepimiz o günlerin yadını tutarak yaşamaya devam edelim.. Belki ülke her türlü problemlerimizi bu şekilde aşar ve başımız göğe varır... Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Başlığa baktığımızda müslüman ülkelerde inanılmaz yolsuzluk olduğu görülüyor, ancak çok ibadet etmekle yolsuzluk arasında doğrudan bir ilişki kurulmuş ki bunun sebebi belli değil. Her ne ise, büyük harflerle yazılan başlığın mefhumu muhalifi müslüman olmayan ülkelerde yolsuzluk niye yok veya çok az oluyor... Pekiyi bu soru doğru mu? Bilmiyorum, mesela amerikada rüşvet vakıası çok mu az, veya az gelişmiş olup da müslüman olmayan ülkelerde yolsuzluk az mı? Konunun içerisinde sayısal veriler görenler oldu mu? Müslüman ülke (nasıl bir tabirse, halkının büyük kısmı müslüman olan ülkeler olsa gerek) lerde yaşayan insanların yolsuzluklarına kılıf aramak derdinde değilim. İslam belirtilen türdeki her türlü eylemi yasaklamıştır, bu eylemleri yapanlar islama uymamaktadırlar... Ancak, yolsuzlukların arkasında yatan nedenlerin arkaplanını incelemeden din ile bir kolerasyon kurmak bizi doğru sonuca götürmez. Eğer Avrupa da daha yolsuzluk az diyorsak (bunu ispat edebilirsek nedenlerine bakmalıyız) o zaman bunun nedenlerine bakmalıyız. Yolsuzluğu önlemede kanunların asla yeterli olmadığını da bilmeliyiz. Bir dönem Yargıtay'ın bir mensubu (ben bir başkan olarak hatırlıyorum) yargıçlar vicdanlarıyla cüzdanları arasında kalmıştır demişti yanılmıyorsam. Rüşvet yolsuzluklardan sadece bir tanesidir, zimmet, irtikap, görevi kötüye kullanma, emniyeti suistimal gibi suçlarda parasal suçlar olup yolsuzluklar kategorisinde değerlendirilir. Aşağıdaki raporda da görüleceği üzere yolsuzluk daha çok az gelişmiş ülkelerde görülmektedir. Böyle ülkelerde kamu kesiminde çalışan kişilerin maaşlarının düşük olması onları gayri ahlaki, gayri kanuni yollara sürüklemektedir. Dolayısıyla yolsuzlukla az gelişmişlik arasında bir ilişki kurabilirsiniz ama din arasında bir ilişki kuramazsınız. Daha da dolaylı yoldan her zaman seslendirdiğiniz bir şeyi seslendirmek istiyorsanız onu ayrıca incelemekte fayda var. Hani din, gelişmenin önündeki engeldir mantığı vardı ya ondan bahsediyorum.. Dinin yolsuzluğun önünde bir engel olması gerekir ama işte bu noktada acaba müslümanım diyen insanlar ne kadar müslümandır (nitelikten bahsediyorum) sorusu ortaya çıkar. Bu arada aşağıda bir rapordan bir iki not var...Türkiyenin yeri de pek hayırlı değil. Yani ki laik olmak falan yolsuzluğu engellemiyor. Yolsuzluğu muhtaç olmamak bir nebze olsun engelleyebilir. Uluslararası Saydamlık Örgütü'nün ''2005 Küresel Yolsuzluk Raporu''nda Türkiye, ''Yolsuzluk Algılama Endeksi''nde 146 ülke arasında 77. sırada yer aldı. raporda Türkiye'nin, ''Yolsuzluk Algılama Endeksi''ndeki derecelendirmede 3.2 ile 146 ülke arasında 77. sırada yer aldığını anlatarak, Benin, Mısır, Mali ve Fas'ın da aynı derece ve sırada bulunduğunu dile getirdi. Kurtuluş, raporda, 9'un üzerinde derece alarak ilk sırada yer alan ülkelerin ise Finlandiya, Yeni Zelanda, Danimarka, İzlanda, Singapur, İsveç ve İsviçre olduğunu söyledi. Alıntı
Misafir gelincik Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 İmanı eksiklerin cürümlerini nazara veripte Allah katındaki tek hak dine çamur atmayın ! EN ÇOK YOLSUZLUK BU HÜKÜMET DÖNEMİNDE ORTAYA ÇIKARILDI ÖNLEMİ ALINDI VE HORTUMLAR KESİLDİ , az dünayadan haberiniz olsun ! Galiba seninde yeni açılan hortumlardan haberin yok.İşte Dipnotun da dediği gibi kafanızı seccadeden kaldırmamayı dindarlık ve islamiyet olarak algılayanların sonu bu oluyor.Oysa ki islamiyet ilim ve bilim öğrenin diyor.Oruçmuş namazmış bunlar teferruattır ve sadece kişinin kendisini ilgilendirir.İslamın özü değildir.Bunları göstere göstere yapıyorsan zaten kendin gibi düşünmeyenleri istismar ediyorsun demektir ki bu şekilde yapılan ibadetin de bana göre ne faydası vardır nede anlamı. Ben yaşanan bu yoksulluğun nedenini kuranın özünü anlamadan daha doğrusu bu kitabı kullanarak kendine rant yaratan bir sürü ahlaksızlara bağlıyorum.Benim kuranı anlamam için tarikat şeyhlerine,fettullah gülen gibi amerikan ajanlarına ihtiyacım yok.Fettullahı yere göğe koyduramayan adamlara şunu söylemek istiyorum.Onun kancayı taktığı gençler eğer aileleri müsait değilse o görüş tarzına, ne ana tanıyorlar ne baba .İslamiyette ana baba hakkının ödenemeyeceği belirtilirken gençleri böyle zehirleyen adamların müslümanlığından şüphe duyarım.Bu tip olaylara da bilfiil şahidim.Tabii ki sizlere göre bu uydurmadır. SONUÇ OLARAK İSLAMİYETİN YOKSULLUKLA İLGİSİ YOKTUR.AKSİNE İSLAMİYETTE ÖNGÖRÜLEN SOSYAL KURULUŞLAR VE TEDBİRLER GEREKTİĞİ GİBİ UYGULANMIŞ OLSA BU ÜLKELERDE BİR TEK AÇ İNSAN KALMAZ.bÜTÜN KAPAHAT İSLAMİYET ÜZERİNDENİSLAM BÖYLEDİRDİYE HALKI KANDIRAN İNSANLAR YÜZÜNDEN MEYDANA GELMEKTEDİR.BİR YANDAN BEYİNLER YIKANIRKEN BİR YANDANDA MENŞEİ BELLİ OLMAYAN PARALARLA GÖZ BOYANMAKTADIR.Bilinen gerçek şudur ki başımızdaki din bezirganlarıda verilen çeyrek altınlarla başımıza getirilmiştir.Bir çok yerde özellikle ist.fatihte mahmut hocacılar kurana el bastırmak suretiyle oy toplamışlardır.Aksi takdirde kafir olursun diye onun takdirini yapmak onların vazifesi sanki.Tabii şimdi bu allaha şirk koşmaktır desem kıyamet kopar. Alıntı
Φ berker18 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2006 Nedense biz bunu yeni yeni duyar olduk sizden. Şimdi dünyada kardeşçe yaşayan kaç ülke var. sizin arabınız bile size düşman Ümmetçi kafa kıvırıp kıvırp ne yapacak merak konusu oldu Şimdide kürtlerle niye kardeşçe yaşamıyoruz.Osmanlı olsa buda hllolurduya getirdin dilinin ucundakini. Biz zaten sizi ve ***** yı ayırmıyoruz güzel kardeşim.aynı amaca hizmet eden aynı ortak paydada buluşan insanlar olarak görüyoruz.Haksızmıyız.Zordur buradan Cumhuriyeti almak.Hemde pek zor...... dünyada kardeşçe yaşıyan ülkeler ne yazıkki çok az...ama ümmetçilik herzaman baş tacımızdır... kimse de alay edemez müslüman kardeşlerimle..kürtlerle niye kardeşçe yalıyamıyoruz da ne demek????? 14 milyon Kürtten 10 milyonu dtp ye oy vermiyor,benim sevgilim de kürt, biz sonuna kadar Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz,milliyetçiyiz, tek isteğimiz müslüman ülkelerin yoksulluğunun %100 islamiyete bağlanmaması... Osmanlı dönemi ümmetçiliği geride kaldı dostum.. Artık Atatürk Türkiyesinde ümmetçilikten kurtulmuş ve laik bir yapı içinde adalet ve yasalarla korunan vatandaş var artık... Lütfen artık bunu aşın ve Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkalım... Çünkü başka Türkiye yok... Aa amaç illede osmanlıya özlem ise... O zaman nostalji bölümü açın ve hepimiz o günlerin yadını tutarak yaşamaya devam edelim.. Belki ülke her türlü problemlerimizi bu şekilde aşar ve başımız göğe varır... ben anlatamadım galiba... osmanlıya falan özlem duymadım ömrüm boyunca çok şükür...ama 20.000 arabın zamanınnda yaptıklarını tüm araplara yığmayı veya lübnana sövmeyi bırakalım artık...emin olun onlarla iletişim kurabildiğimizde avrupadan milyon kat daha ii dost olduklarını anlayacağız...ben bunun arkasındayım Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 dünyada kardeşçe yaşıyan ülkeler ne yazıkki çok az...ama ümmetçilik herzaman baş tacımızdır... kimse de alay edemez müslüman kardeşlerimle..kürtlerle niye kardeşçe yalıyamıyoruz da ne demek????? 14 milyon Kürtten 10 milyonu dtp ye oy vermiyor,benim sevgilim de kürt, biz sonuna kadar Atatürkçüyüz, cumhuriyetçiyiz,milliyetçiyiz, tek isteğimiz müslüman ülkelerin yoksulluğunun %100 islamiyete bağlanmaması... ben anlatamadım galiba... osmanlıya falan özlem duymadım ömrüm boyunca çok şükür...ama 20.000 arabın zamanınnda yaptıklarını tüm araplara yığmayı veya lübnana sövmeyi bırakalım artık...emin olun onlarla iletişim kurabildiğimizde avrupadan milyon kat daha ii dost olduklarını anlayacağız...ben bunun arkasındayım Bir yanda ABD bir yanda israil bir yanda lübnan,iran,ırak vs.Tam çorba olmuşsunuz.... Alıntı
Φ nicksiz Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Tayyip ümmetçilireyli alay etmek benim için bir şereftir. Sonunuz hayırmı olsun.Allah söyletti desene Osmanlı zamanında hilafet zamanlarıda ümmet vardı. Bu ümmet kelimesini bir yol öğrende gel. Meseleyi çarpıtan sen yavuz hırsız misali baskın çıkmak isteyende sen. ÜMMETİ öğren ondan sonra provake et.... Bir yanda ABD bir yanda israil bir yanda lübnan,iran,ırak vs.Tam çorba olmuşsunuz.... asfalt sana ÜMMETÇİLİĞİNDE ÜMMETİNDE NE OLDUĞUNU HANGİ YALAN BASIN ÖĞRETTİ BAKAYIM ? Söylesene bi..Rengi şivesi dili ne olursa olsun eğer bir insan inanarak kelimei şahadeti söylüyorsa Hz Muhammed SAV i rehber olarak alıyorsa Allahın istediği çizgide helal dairesinde yaşıyorsa fazrlarını yapıyorsa BİZDE FARK ETMEZ HANGİ MİLLETEN OLDUĞU O BİZİM KARDEŞİMİZDİR BİZDENDİR..Bundan daha güzel bir düşünce müslümanlıktan daha üstün bişey ne olabilirki..Onların en cürümlüsünü bile ben şahsen SENİN GİBİ 10000 tane Atatürkçüye değişmem..Onlarıda elbet uzaklaştırdılar tıpkı bizimmilletimizede yaptıkları gibi müslümanlıktan uzaklaştırmayı.Ama bizim başka kapımız kitabımız yok Allah'ınkinden başka..OLsa ancak siz gidersiniz zatende gitmişsiniz AMA BİZ AYRILMAYACAĞIZ O KAPIDAN bunu kafanıza iyi sokun.Onlar bir tane çamurlu kapıyı nazaraveripte 888 tane samimi hizmeti görmemezlikten gelme yapmazlar sizin gibi , iftiralarla ızdırapsızca yaşamaz inançsızların yedikleri taranelere kanıpta vatansever deyipte arka çıkmazlar onlara sizler gibi , danıştay saldırısının perde arkasınındaki ilşkileri görünce KOMPLO deyip kudurmazlar sizin gibi daha neler neleeer.Sizler düşmanlarımıza yakınsınız onlar ise bize yakınlar..Böyle hakkında bilgi sahibi olmadığın konularda yazarak hem kendini hem tayfanı hemde imzandaki büyük zatı küçük düşürdüğünün farkındamısın...Sende eğer hakikate görtüpte yönelebileceğin bir iradenin olduğunu görsem her yazına cevap veririm ama onu bile göremiyorum sende ve bir çoğunuzda.O yüzden cevap yazmıyorum yazılarınıza , inandığınız iftiraları yaymayasınız bilmeyenlere diyede burayı bırakmıyorum bırakmayacam Alıntı
Φ asil1453 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 asfalt sana ÜMMETÇİLİĞİNDE ÜMMETİNDE NE OLDUĞUNU HANGİ YALAN BASIN ÖĞRETTİ BAKAYIM ? Söylesene bi..Rengi şivesi dili ne olursa olsun eğer bir insan inanarak kelimei şahadeti söylüyorsa Hz Muhammed SAV i rehber olarak alıyorsa Allahın istediği çizgide helal dairesinde yaşıyorsa fazrlarını yapıyorsa BİZDE FARK ETMEZ HANGİ MİLLETEN OLDUĞU O BİZİM KARDEŞİMİZDİR BİZDENDİR..Bundan daha güzel bir düşünce müslümanlıktan daha üstün bişey ne olabilirki..Onların en cürümlüsünü bile ben şahsen SENİN GİBİ 10000 tane Atatürkçüye değişmem..Onlarıda elbet uzaklaştırdılar tıpkı bizimmilletimizede yaptıkları gibi müslümanlıktan uzaklaştırmayı.Ama bizim başka kapımız kitabımız yok Allah'ınkinden başka..OLsa ancak siz gidersiniz zatende gitmişsiniz AMA BİZ AYRILMAYACAĞIZ O KAPIDAN bunu kafanıza iyi sokun.Onlar bir tane çamurlu kapıyı nazaraveripte 888 tane samimi hizmeti görmemezlikten gelme yapmazlar sizin gibi , iftiralarla ızdırapsızca yaşamaz inançsızların yedikleri taranelere kanıpta vatansever deyipte arka çıkmazlar onlara sizler gibi , danıştay saldırısının perde arkasınındaki ilşkileri görünce KOMPLO deyip kudurmazlar sizin gibi daha neler neleeer.Sizler düşmanlarımıza yakınsınız onlar ise bize yakınlar..Böyle hakkında bilgi sahibi olmadığın konularda yazarak hem kendini hem tayfanı hemde imzandaki büyük zatı küçük düşürdüğünün farkındamısın...Sende eğer hakikate görtüpte yönelebileceğin bir iradenin olduğunu görsem her yazına cevap veririm ama onu bile göremiyorum sende ve bir çoğunuzda.O yüzden cevap yazmıyorum yazılarınıza , inandığınız iftiraları yaymayasınız bilmeyenlere diyede burayı bırakmıyorum bırakmayacam doğru söze şapka çıkarılır... Atatürk'ün ve cumhuriyet in arkasına sığınan, kalkan gibi kullananlara güzel yazmışsın... her kesimde çürük elmanın çıkacağı gibi müslüman kesimlerde de çıkıyor ve bunu tüm müslüman alemine yıkmaya gerek yok. dini vecibelerini yerine getiriyor diye Atatürk'ü ve cumhuriyeti karşı karşıya getirenleri kınıyorum... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Aynı hızla devam;aynı kişiler... Ama nedense bu insanlar önceden açtıkları başlık fıs çıkınca onlarrı çok da güzel unutturabiliyorlar ve her seferinde özellikle yeni üyelere şirin gözükebiliyorlar... Niyet açık;ve saçmalık... 1)Siz bileceksinizi en doğru şekilde kimin inandığını da "Müslüman ülkelerde şöyle böyle " diyerek bir yerlere geleceksiniz... 2)Yönetimi dış güçlerle anlaşmalı olan İslam ülkeleri var;tamam;ama siz hepsinin durumunu nereden bilebilirsiniz;ne şekilde bilebilirsiniz... 3)Tarihte nerede yolsuzluk görülmemiş;mümkün mü herkesin ideal insan olması... 4)Yanlı yazılardan bıkmayanlar kendi yaşadıkları ülkede sadece belirli kesimin değil genel olarak her yönden insanın nasıl da yediğini ne çabuk unutuyor... 5)Gerçekçilik herkese lazım... Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 asfalt sana ÜMMETÇİLİĞİNDE ÜMMETİNDE NE OLDUĞUNU HANGİ YALAN BASIN ÖĞRETTİ BAKAYIM ? Söylesene bi..Rengi şivesi dili ne olursa olsun eğer bir insan inanarak kelimei şahadeti söylüyorsa Hz Muhammed SAV i rehber olarak alıyorsa Allahın istediği çizgide helal dairesinde yaşıyorsa fazrlarını yapıyorsa BİZDE FARK ETMEZ HANGİ MİLLETEN OLDUĞU O BİZİM KARDEŞİMİZDİR BİZDENDİR..Bundan daha güzel bir düşünce müslümanlıktan daha üstün bişey ne olabilirki..Onların en cürümlüsünü bile ben şahsen SENİN GİBİ 10000 tane Atatürkçüye değişmem..Onlarıda elbet uzaklaştırdılar tıpkı bizimmilletimizede yaptıkları gibi müslümanlıktan uzaklaştırmayı.Ama bizim başka kapımız kitabımız yok Allah'ınkinden başka..OLsa ancak siz gidersiniz zatende gitmişsiniz AMA BİZ AYRILMAYACAĞIZ O KAPIDAN bunu kafanıza iyi sokun.Onlar bir tane çamurlu kapıyı nazaraveripte 888 tane samimi hizmeti görmemezlikten gelme yapmazlar sizin gibi , iftiralarla ızdırapsızca yaşamaz inançsızların yedikleri taranelere kanıpta vatansever deyipte arka çıkmazlar onlara sizler gibi , danıştay saldırısının perde arkasınındaki ilşkileri görünce KOMPLO deyip kudurmazlar sizin gibi daha neler neleeer.Sizler düşmanlarımıza yakınsınız onlar ise bize yakınlar..Böyle hakkında bilgi sahibi olmadığın konularda yazarak hem kendini hem tayfanı hemde imzandaki büyük zatı küçük düşürdüğünün farkındamısın...Sende eğer hakikate görtüpte yönelebileceğin bir iradenin olduğunu görsem her yazına cevap veririm ama onu bile göremiyorum sende ve bir çoğunuzda.O yüzden cevap yazmıyorum yazılarınıza , inandığınız iftiraları yaymayasınız bilmeyenlere diyede burayı bırakmıyorum bırakmayacam Arapça umm kelimesinin kökeninden türemiş arapça bir deyim olan ümmet kelimesi araplar arasında insanların anası anlamına gelir. Bunu toprak için kullananlar olduğu gibi düşüncelerine yakın buldukları insanlar içinde kullanırlar. Bizim imzamız kişiliğimizide ortaya koyar.Öyle hocaefendilerin sohbetlerinde duyduklarımızla fikir zikretmeyiz.berkede nicksizde nasıl vakur ağır abi havalarıyla vede pek bilmiş bir edayla yazıyorlar.Şaşırıp kalıyorum.Yazılanlar oturaklı gibi duruyor ama içi boş kof düşünceleri nedeniyle emekler heba oluyor Sen aldığın eğitim ve bilinçaltına yerleşik duyguların nedeniyle zaten değişmek bir kenara benim gibi 10000 tane Atatürkçü düşünce sahibini gaz döküp yakmak istersiniz. Hangi kapının önünde duruyorsan oradan ayrılma zaten. Bizim derdimiz sizi çoktan aştı.Kayıp ve ümmetçi kafaları çöpe atalı yıllar oldu.888 tane samimi hizmetten kasıt yine aynı kişi herhalde.Hizmet aşkıyla yanıp tutuşan bu insanların hizmetleri sadece sizin gibiler için hizmet sayılabilir.ee benimle sizin kişiliğiniz arasında derin uçurumlar olduğu düşünülürse.Bana göre bence şer cephesinin sinsi oyunudur.Bunuda geçtik efendim pen hakikatin peşinden hiç ayrılmadım.Senin beni yöneltme gibi şansın sonsuza kadar imkansızdır.Çünkü biz fermante kafaları dikkate alacak kadar aptal değiliz.Cevap yazmadığınız için teşekkürü bir borç bilirim.Zira sizin yüzünüzden uyarı seviyem yükseliyor.. Alıntı
Φ nicksiz Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 vayy demek ADD denmişsin , hani şu İŞÇİ PARTİSİ EGEMENLİĞNDEKİ ADD den..Sitelerine bakmıştım 24 Ocak-1 Şubat arası DEVRİM ŞEHİTLERİNİ ANACAKLARDI SENDE VARMIYDIN İÇLERİNDE Atatürk maskeli ******** ********* sizi. Alıntı
Misafir Marcus Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2006 vayy demek ADD denmişsin , hani şu İŞÇİ PARTİSİ EGEMENLİĞNDEKİ ADD den..Sitelerine bakmıştım 24 Ocak-1 Şubat arası DEVRİM ŞEHİTLERİNİ ANACAKLARDI SENDE VARMIYDIN İÇLERİNDE Atatürk maskeli ******** borazanları sizi. Terbiye anlayışına binaen senin bildiğin yoldan şaşmanı temenni ediyorum Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Kasım , 2006 gelincikGaliba seninde yeni açılan hortumlardan haberin yok.İşte Dipnotun da dediği gibi kafanızı seccadeden kaldırmamayı dindarlık ve islamiyet olarak algılayanların sonu bu oluyor.Oysa ki islamiyet ilim ve bilim öğrenin diyor.Oruçmuş namazmış bunlar teferruattır ve sadece kişinin kendisini ilgilendirir.İslamın özü değildir.Bunları göstere göstere yapıyorsan zaten kendin gibi düşünmeyenleri istismar ediyorsun demektir ki bu şekilde yapılan ibadetin de bana göre ne faydası vardır nede anlamı. Ben yaşanan bu yoksulluğun nedenini kuranın özünü anlamadan daha doğrusu bu kitabı kullanarak kendine rant yaratan bir sürü ahlaksızlara bağlıyorum.Benim kuranı anlamam için tarikat şeyhlerine,fettullah gülen gibi amerikan ajanlarına ihtiyacım yok.Fettullahı yere göğe koyduramayan adamlara şunu söylemek istiyorum.Onun kancayı taktığı gençler eğer aileleri müsait değilse o görüş tarzına, ne ana tanıyorlar ne baba .İslamiyette ana baba hakkının ödenemeyeceği belirtilirken gençleri böyle zehirleyen adamların müslümanlığından şüphe duyarım.Bu tip olaylara da bilfiil şahidim.Tabii ki sizlere göre bu uydurmadır. Teşekkürler sevgili gelincik... Kalemine ve yüreğine sağlık... Umarım geleceğin bu gerçekleri gören insanların sayısının çoğalmasına imza atar... Dost sevgilerimle... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.