Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Daha Birleşmiş Milletler Barış Gücü için kararını vermemişken, AKP hükümeti büyük bir telaş içerisinde Lübnan'a asker gönderme sevdasına düştü. İsrail ve Amerika'nın yoğun kulis faaliyetleriyle, Lübnan İsrail sınırında Hizbullah'ı temizleme amaçlı Uluslararası Güç "barıiş gücü" kisvesi altında Konuşlandırılmak isteniyor. Bunun ilk coştarlığını yapan ise AKP iktidarı tüm dünyada. Daha hiç bir ülke barış gücüne asker göndermeyi gündemine bile almamışken AKP "Ben hazırım, Ben giderim" feryatları çıkarıyor. Acaba Iraka asker gönderme tezkeresinin, kendi milletvekilerini dahi tehdit etmelerine rağmen meclisten çıkmamasının özrünü mü dilemek istiyor ABD'den. Yoksa Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Cüneyt Zapsu'nun, ABD başkanı Bush'a Erdoğan için "Onu delikten süpürmeyin, Kullanın O'nu" cümlesindeki "Kullanma" talebinin kabul edildiği anlamına mı geliyor. İsrail Lübnan'da sürdürdüğü kara savaşında karşılatığı yoğun Hizbullah direnişinden sonra, Geri çekildi ve şimdi kendi askerleri yerine ölecek birilerini arıyor. Erdoğan'ın "Miras" ından geldiğini söylediği DP'nin Koreye asker gönderip mehmetçiki ABD uğruna kırdırdığı gibi o "Miras" ın gereğini mi yerine getirecek. Cumhurbaşkanı, kesin bir dille Lübnan'a asker gönderilmesine karşı olduğunu söylerken. AKP liler cevap olarak kendisine sormayacaklarını söylüyor. Öyle ya emir büyük yerden Cumhurbaşkanı'nın fikrinin ne önemi var. AKP kendini buna layık görebilir, ama ben Türkiye'nin İsrail'in jandarmalığını yapan ilk müslüman ülke olarak tarihe geçmesini layık görmüyorum bu ülkeye ve bu halka. Türk askerinin, İsrail'in baş edemeyip başkalarının uğraşması için Lübnan'da ateşin ortasına atılmasına layık olmadığını düşünüyorum. Yarın bir gün, Lübnan'dan gelecek asker cenazelerinde, o askerlerin anasının babasının " oğlumuz niye öldü?é sorusuna verilecek bir cevap olduğunu düşünmüyorum. zira o anne ve babanın "oğlunuz İsrail ve ABD bölgede planlarını rahat uygulasın, İsrail şehirleri güven içinde olsun diye öldü" diye bir cevabı haketmediklerini düşünüyorum. Türk Ordusu, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için vardır. Ne iç tüzüğünde ne ilkesinde ABD ve İsrail'İ korumak diye bir madde yoktur. Alıntı
Φ MOHEVİS KALO Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Burada ilginç olan Cumhurbaşkanı asker gönderme konusunda olumsuz görüş beyan ediyor fakat TBMM Başkanı Arınç 'a göre Cumhurbaşkanının vereceği kararların önemi yok.Çünkü ona göre bu kararı hükümet verecek.Cumhurbaşkanının bu konuda yetki ve sorumluluğu yoktur diye diyede bir cümle kullandı Bülent Arınç. ve haberlerde sizlerde izlediyseniz şu sözler benim çok ilgimi çekti. “Milletvekillerinin vicdani kanaatlerine göre alacağı karara herkesin saygı duyması gerekir. Böyle bir imkanı Türkiye göz ardı edemez. Barışı bozma girişimlerine karşı Türkiye varlığını her konuda göstermelidir, gösterecektir. Anayasa’nın 92. Maddesi çok açık. Kim ne derse desin sonunda bu maddeye göre işlem yapılacaktır” Peki halk ne düşünüyor bu konuda Türkiye asker göndermelimi yoksa göndermemelimi? Soran var mı yok? Olaki orda ölecek askerler olunca yine ''ŞEHİT'' oldu evlatlarımız masalları yutturulacak millete. Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Burada ilginç olan Cumhurbaşkanı asker gönderme konusunda olumsuz görüş beyan ediyor fakat TBMM Başkanı Arınç 'a göre Cumhurbaşkanının vereceği kararların önemi yok.Çünkü ona göre bu kararı hükümet verecek.Cumhurbaşkanının bu konuda yetki ve sorumluluğu yoktur diye diyede bir cümle kullandı Bülent Arınç. ve haberlerde sizlerde izlediyseniz şu sözler benim çok ilgimi çekti. “Milletvekillerinin vicdani kanaatlerine göre alacağı karara herkesin saygı duyması gerekir. Böyle bir imkanı Türkiye göz ardı edemez. Barışı bozma girişimlerine karşı Türkiye varlığını her konuda göstermelidir, gösterecektir. Anayasa’nın 92. Maddesi çok açık. Kim ne derse desin sonunda bu maddeye göre işlem yapılacaktır” Peki halk ne düşünüyor bu konuda Türkiye asker göndermelimi yoksa göndermemelimi? Soran var mı yok? Olaki orda ölecek askerler olunca yine ''ŞEHİT'' oldu evlatlarımız masalları yutturulacak millete. Sağ partilerin dini imanı Amerikan çıkarlarına hizmet etmektir demekle bunu kastetmiştik zaten. Anlayana sözümüz yok ama anlamayna bir iki laf demek icap ediyor.Lübnan meselesi ABD nin BOP u hayata geçirme projesinin bir parçasıdır. Bu parça ülkemizi bölmek üzerine kurulmuş bir parçadır.Çok hevesliysen sen git bu dönülmez bataklığın içine.Bidahada şehitlerimiz üzerinden basit şovlara girmeyin.Akılsız başın cezasını türk halkı çekecektir. O yüzden sönmüş bir balon olan AKP bu işin üstesinden gelecek bir birikime sahip değildir. İşi gücü yandaşlarını nemalandırmak olan bir hükümetde sonunda devrini tamalamıştır. Peki olan kime oldu.............. Alıntı
Φ yalnız ağaç Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 peki sol partiler kime hizmet ediyor komünizm ve rusyayamı Alıntı
Φ Asfalt Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 27 Ağustos , 2006 peki sol partiler kime hizmet ediyor komünizm ve rusyayamı Artık yazmaktan ben bıktım siz okumaktan bıkmadınız. Arkadaşım okuyun derken ben birazda bunu kastettim. Türkiye Cumhuriyeti için en büyük tehlike ABD ve İsraildir.Sen hala komünizmden falan bahsediyorsun. Yahu sizin teorisyenleriniz kimler.Sizi nasıl eğitiyorlar.Ben olsam onları fena halde fırçalardım. Bu ne rezalet teorisyenler hala komünizme takılmışlar.Zaten bitmiş(!) tükenmiş(!) bir sistem için fazlaca triplere girmiyormusunuz.Komünizm kadar başınıza çiçek yağsın diyeceğim. Diyemiyorum. Yav partimisiniz tahsilar bürosumu belli değil. Bari garip garip yorumlar yapmayın.Lütfen yaaaaaaaaa...... Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 peki sol partiler kime hizmet ediyor komünizm ve rusyayamı rusya artık komunist değil ve sağ bir parti iktidarda rusyada. yani artık, yeni argümanlar bulabilirsiniz sevgili Asfalt, gerçekten haklısın. Özellikle AKP emperyalizme bağımlılık konusunda, Türkiye'nin Özal'dan beri görmediği bir aymazlık içinde. Cüneyt Zapsu vakasını artık anmaya bile gerek yok. Ancak bu partinin tabanıda ilginç Partinin tabanına sorsan hepsi azılı anti Amerikancı, fakat parti, Amerika'ya belkide bölgede suudilerden sonra en yakın parti. Cidden bu nasıl bir aymazlık. Yani Türk askerinin kanını ABD için Irak'ta dökemediler. gönderemediler asker. Şimdi rahat edememişler ki, Lübnan'da bunu yapmaya çalışıyorlar. Öyle hevesli, öyle dünden hazır bir haldeler ki. Cumhurbaşkanının uyarılarına bile " sanane" tarzı bir cevap veriyorlar. Adama demezler mi, Sen önceki hükümetin sıfıra yakın noktaya getirdiği terörün patlmasına seyirci kaldın. Sanki kendi ülkende huzuru sağladında, Lübnan'a asker gönderiyorsun. Neyin kavgasını veriyorsun. Kimlere ne söz verdin. Yarın sormazlar mı adama, İsrail'i korumak için o gönderdiğin askerlerin cenazeleri gelirse hesabını. Bu nasıl bir utanmazlıktır ki. Ateşin tam ortasına İsrail ve Lübnan arasına en önde mehmetçiki koymak. İsrail'in başa çıkamadığı hizbullahın önüne Türk askerini paravan yapmak. Kore'ye asker gönderdiğimiz zaman, ABD dışişleri bakanının sözlerini hatırlayalım "En ucuzu türk askeri, 23 cente mal ediyoruz her birini" Bir türk esirine Kuzey Koreli bir subayın sorduğu soru : "Biz kendi ülkemizi koruyoruz, Amerikalılarda bizi işgal etmek için buradalar. Peki siz niye buradasınız ?" Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 23 sentlik askere dair mister dallas, sizden saklamak olmaz, hayat pahalı biraz bizim memlekette. mesela iki yüz gram et alabilirsiniz, koyun eti, ankara'da 23 sente, yahut bir kilodan biraz fazla mercimek, elli santim kefen bezi yahut, yahut da bir aylığına yirmi yaşlarında bir tane insan erkek, ağzı burnu, eli ayağı yerinde, üniforması, otomatiği üzerinde, yani öldürmeye, öldürülmeye hazır; belki tavşan gibi korkak, belki toprak gibi akıllı, belki gençlik gibi cesur, belki su gibi kurnaz, (her kaba uymak meselesi) belki ömründe ilk defa denizi görecek, belki ava meraklı, belki sevdalıdır. yahut da aynı hesapla mister dallas, (tanesi 23 sentten yani) satarlar size bu askerlerin otuzbeşini birden istanbul'da bir tek odanın aylık kirasına, seksen beş onda altısını yahut, bir çift ıskarpin parasına. yalnız bir mesele var mister dallas, herhalde bunu sizden gizlediler. size yirmi üç sente sattıkları asker, mevcuttu üniformanızı giymeden önce de, mevcuttu otomatiksiz filan, mevcuttu sadece insan olarak, mevcuttu, tuhafınıza gidicek, mevcuttu hem de çoktan mı çoktan daha sizin devletin adı bile konmadan. mevcuttu, işiyle gücüyle uğraşıyordu, mesela mister dallas, yeller eserken yerinde sizin new york'un, kurşun kubbeler kurdu o, gökkubbe gibi yüksek, haşmetli, derin. elinde bursa bahçeleri gibi nakışlandı ipek. halı dokur gibi yonttu mermeri ve nehirlerin bir kıyısından öbür kıyısına ebem kuşağı gibi attı kırk gözlü köprüleri. dahası var dallas, sizin dilde anlamı pek de belli değilken henüz zulüm gibi, hürriyet gibi, kardeşlik gibi sözlerin, dövüştü zulme karşı o, ve istiklal ve hürriyet uğruna ve milletleri kardeş sofrasına davet ederek ve yarin yanağından gayri her yerde, her şeyde, hep beraber diyebilmek için, yürüdü peşince bedrettin'in… o, tornacı hasan, köylü memet, öğretmen ali'dir, kaya gibi yumruğunun son ustalığı, 922 yılı 9 eylülü'dür. dedim ya, mister dallas, herhalde bütün bunları sizden gizlediler. ucuzdur vardır illeti. hani şaşmayın, yarın çok pahalıya mal olursa size bu 23 sentlik asker, yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim, her millet gibi büyük türk milleti. nazım hikmet ran 16.7.1953 Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2006 23 sentlik askere dair mister dallas, sizden saklamak olmaz, . . . yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim, her millet gibi büyük türk milleti. nazım hikmet ran 16.7.1953 teşekkürler Alıntı
Φ tekturk Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2006 23 sentlik askere dair mister dallas, . . . yani benim fakir, cesur, çalışkan milletim, her millet gibi büyük türk milleti. nazım hikmet ran 16.7.1953 Değerli marti_name Bilin bakalım bu dizeler kime ait, "Trabzon''da bir motor açılıyor, Sahilde kalabalık Motoru taşlıyorlar Son perdeye bakıyorlar ! Burjuva, Kemal''in omzuna binmiş Kemal kumandanın kordonuna Kumandan kâhyanın cebine inmiş Kahya adamların donuna Uluyorlar Hav..Hav..Hak..Tu Yoldaş unutma bunu Burjuvazi ne zaman aldatsa bizi Böyle haykırır Hav..Hav...Hak..Tu" Yanlış olmasın sakın, ben yazmadım vallahi, Yoldaş şair N.H.Ran yazmış..ı Selam ve saygılarımla.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.