Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yeni bir Dünya Ülkesi kuruluyor.


subirikintisi

Önerilen İletiler

Yeni bir Dünya ülkesi, bu ülkenin mayınlanmış, tel örgü çekilmiş, duvar örülmüş, toplarla,tüfeklerle, bilmem kaç çeşit silahlarla korunması gereken sınırları yok. Çünkü bu ülkenin sınırları yok.

Bu ülkede asker de yok. Çünkü bu ülkenin düşmanı da yok. Tamamen dünyaya ait bir ülke bu. Bu ülke vatandaşları din, dil, ırk, renk,boy, kilo, cins, küçük, büyük, yaşlı, genç tamamen eşit. Zaten bu ülkede tek bir suç var, o da bunun tersini düşünmek. Bu ülkede öyle binlerce yasa yok tek bir yasa var. "Herkes Eşittir." Bu ülkede zengin, fakir yok. Çünkü bu ülkede para da yok.

Bu ülkede aç tek bir canlı dahi yok. Çünkü bu ülkede tüm yiyecekler eşit dağıtılabiliyor. Çünkü bu ülkede sistem kimsenin aç kalmaması üzerine kurulmuş. Herkez birbirine ve diğer canlılara yardım ediyor. Bu ülkede yarışma yok, sınav yok, birbirini geçmek gerekmiyor. Bu ülkede hastalara hemen bakılıyor. Çünkü bu ülkedeki doktorlar ettikleri o yemine sadıklar. Bu ülkede yönetici denen insanlardan yok. Çünkü insanların yönetilmesi gerekmiyor. İnsanlar birer birey olarak tüm haklarını biliyor. İnsan hakları bildirgesini çoktan aşmışlar.

Çok mu hayalci geldi? Hadi canım olacak şeymi, delimidir nedir? dediğinizi duyuyor gibiyim. Ama yanılıyorsunuz. Böyle bir ülke var kuruldu..

İnternette, evet siz kurdunuz. Hemen şimdi vatandaşı olun. Tek yapmanız gereken diğer bir insana, herhangi birine yardım elinizi uzatın. Mesela aç birini doyurun, okula gitmesi gereken genç birine destek olun, hiçbir şey gelmiyorsa elinizden bir ağaç, çiçek dikin, dikemiyorsanız sulayın, yerden bir çöp alın, birine gülümseyin. İşte hepsi bu kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

SON GEMİ.

 

Bütün gemiler ayrılıyor limandan. Evet yalnızca bu gemi kaldı, eski, yaşlı, yorgun ama umutlu, dirençli bekliyor. İnanıyor insanların iyiliğine. Biliyor, aslında onların yaradılışta iyi olduğunu, sadece kendi yarattıkları sistemlerin kurbanı olduklarını.

Canını acıttıkları, onu Atom silahları ile yaraladıkları zaman bile umudunu kaybetmedi. Fakat artık dayanamıyor, takati kalmadı. Hiç olmassa diyor kurtulmak isteyenleri alayım, bari onlar kurtulsun. Çünkü seviyor onları.

Ama gelmiyorlar işte.

Kendi yarattıkları sistemlerin içinde kaybolmuşlar. Birbirlerini parçalıyorlar.Okadar acımasız olmuşlar ki çocuklarını bile parçalıyorlar. Sistemden kurtulmak, çıkmak isteyenleri anlamıyorlar, onları vazgeçirmek için işkence yapıyorlar, hapse atıyorlar, bir çoğunu yok ediyorlar.

O son geminin adı DÜNYA; Evet son gemi, üzgünüz gelemiyeceğiz. Çünkü hiçbirimizde sistemin dışına çıkma cesareti yok. Sen git. Kendini kurtar. Belki ilerde bir zaman seninle yaşamaya hakkı olan bizden daha akıllı, seni seven, seni koruyan, sana layık canlıların olur. Bizi düşünme, biz ektiğimizi biçiyoruz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Aslında konunun baslarında cok ütobik geliyor ama son paragrafta konuyu güzel açıklamıssın

 

"aç birini doyurun, okula gitmesi gereken genç birine destek olun, hiçbir şey gelmiyorsa elinizden bir ağaç, çiçek dikin, dikemiyorsanız sulayın, yerden bir çöp alın, birine gülümseyin. İşte hepsi bu kadar. "

 

keske herke bu sekilde yasamayı hayatının gayesi yapsa işte o zaman bu dünya yaşanacak bir dünya olur.

 

ya şimdi............

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

he he he

 

aslında içinde bulunduğumuz düzen buda ama işin içine parayı koyunca işler karışıyor. yoksa herkes birileri için çalışıyor. birisi dikiyor, onun dikleri diğerlerini örtüyor, biri üretiyor, birileri onun ürettiğini yiyebiliyor(tarım) kullanabiliyor ( sanayi) v.b.

 

birileri hizmet etmek için yetişiyor doktor avukat( bu meslek aslında iptal, ama bu düzendede suç işleyenler kaçanlar kayırılanlar hortumcular, sömürücülerde olacaktır, insanın yapısı bu, bu yüzden onların avukatı olmamalı. atın içeri yada dışarı salın, kovun, paralı bir yaşama sürün) öğretmen, mühendis ....ve diğer meslek gurupları.

 

herkes aslında birbiri için, insanlar için çalışıyor. ama bozuk olan ne.

 

PARA PARA PARA.

 

kaldırın parayı, durum düzelir. kıtmetli madenlerde hepsi eşit değerde. koluna altın yerine demir bilezik taksınlar, altınıda metal özelliğinden kaynaklanan kullanılacak sanayi alanında veya yine süs olarak kullansınlar ancak demir fiyatına.

 

şiyide bu şimdi olabilirmi?

 

 

NAYIR, NOLAMAZ.

 

neden nolamaz, çünkü saef edilecek emek ve zaman eşit olmayacaktır. yani aslında zamanda bir sanal gibidir. elle tutamazsınız, maddesel özelliği yok ama zamanı ölçebiliyoruz. sahip olduğumuz herkese eşit ancak ömür olarak değişik şekilde sahiplendirilmişiz. herkes ayni zamanı yaşıyor.

 

akıl fikir zeka, bunklarda ölçebiliyoruz ama elle tutamıyoruz maddi yanları yok, buna herkes eşit sahip değil, ve diğer faktörleride dikkate aldıpğınızda eşitleik bozulacaktır. sen akşam evinde televizyon seyrederken doktor neden zamanını sinemaya giderek harcamasın.

 

sen bir fikir üretirken birileri senin için neden pamuk tarlasındapamuk dib i çapalasın o sıcak güneşin altında? neden bu fedakarlıkları yapmasını bekleyebilirzki?

 

herkes akşam fırının önünden geçerken bir dilim ekmek alacak. ama senden benden fazla çalışanların hakkı ne olacak?

 

yani bu güzel bir düşüncede işte bunları eşit yapabileceğimiz yer olarak cennet vaad edilmiş. dışarıda kalanlarada cehennem.

 

yani birileri bir yerlerde bolca üretip herkese her şeyi eşit olarak vermezse birileri caz yapmaya başlayacaktır. bunu yapmamak imkansızdır. bu olmaz arkadaş.

 

ne olabilir. ancak bizler bu düşünce ile herbirimize değer vererek yardımlaşarak bu dünyayı cennet haline getirebiliriz. bencilleri nasıl ıslah edeceksek. paylaşmayanları, nasıl ıslah edeceksek. EĞİTİMLE.

 

eğitimlede nasıl? yani bu nesli yetyiştirmek oldukca zor bir iş. bunun için bir gezegen bulmalıyız ve ademi dünyaya postalayan yüce allah gibi bizlerde birilerini o gezegene postalayabilirsek belki düzelir bu dünya.

 

sevgi ile kal.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 7 ay sonra...

subirikintisinin topyasina katiliyorum. Felsefede bu ütopyanin yeri ve adi vardir. Ben söylersem yine taslarlar:-)

 

Insanlik tarihine söyle bir göz gezdirirsek, devletlerden önce dinlar ve din savaslari milyonlarca insanin canini almistir.

 

Sorunuza Emil Zola nin güzel düsüncesiyle sivrisinek saz örnegi bir yanit:

" YER YÜZÜNÜN SON KILISESININ SON TASI, SON PAPAZIN BASINA DÜSMEDEN DÜNYAYA BARIS VE HUZUR GELMEYECEKTIR"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.