Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

YUMOTEm Meleğimmm için, Meleğim seni çok seviyorum

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ay canlarım ya valla alemsiniz :lol::hug:

sardunyam canım ablam noldu ya bak üzülürüm neyin var?

istersen konuşalım bi hı?

canımın içi endişe edecek bişey yok tamamen geçici şeyler. (annadın sen onu) :unsure::D

şaka bir yana iyiyim gerçekten sadece takılıyorum size yaww.

keyifliyim ama frozenim keyifsiz ona da üzüldüm

sen bana üzülme olurmu yumotem... :wub: ben çok güçlü bir insanım... :)

• Cevaplar 532
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Yumoşcum tatlışım iyi misin nasılsın? Hatrını sorayım dedim. Kendine iyi bak tamam mı dünyalar tatlısı :hug:

Gönderi tarihi:

yumotem :wub: bak ben diyom bu sardunyam :wub: diyom çok ilgisiz diyom... :shifty: ayy anlatamıyom :whistling: ben iyiyim canem gördüğün kibim :alien::laughing: sen nasılsın bakayım... :unsure: sana bir fıkra yazayımda gül biraz... :hug:

KAYKAY...

Üç adam ölür ve cennete giderler. Sorgu meleği birincisine sorar, "Seni cennete yollamadan önce sana bir sorum var: Karına karşı sadık oldun mu?" Adam yanıtlar; "Evet, asla bir başka kadına bakmadım." Sorgu meleği, "Şuradaki Rolls-Royce'u görüyor musun? O senindir. Cennetteyken kullanabilirsin.." Sorgu meleği ikinci adama da aynı soruyu sorar ve şu cevabı alır; "Bir kez karımı aldattım ama bunu ona itiraf ettim. Beni bağışladı ve mutlu yuvamızı kurtardık." Bunun üzerine sorgu meleği, "Şuradaki Mercedes'i görüyor musun? Cennetteyken onu kullanacaksın.." der ve üçüncü adama da sorar, "Karını hiç aldattın mı?" Adam yutkunur ve şöyle der; "itiraf edeyim ki; bulduğum her kıza asıldım ve her fırsatta onlarla yattım, birçoğu ile beraber oldum. Üzgünüm." Sorgu meleği; "Ehh" der, "Ama temelde iyi bir adamsın. Şuradaki eski vosvos'u görüyor musun? Cennette onu kullanacaksın." Bunun üzerine üç adam vedalaşır, arabalarına atlar ve kendi yollarına giderler. Birkaç hafta sonra ikinci ve üçüncü adam birlikte gezerlerken barın önünde birinci adamın Rolls-Royce'unu görürler. Bara girdiklerinde adamın perişan bir halde, etrafındaki boş şişelerin arasında salya sümük oturduğunu görürler ve şaşırırlar. "Heyy! ne oldu sana?" der ikinci adam, "Cennettesin, altında bir Rolls-Royce var, hersey mükemmel ama sen niye bu haldesin?" "Bugün karımı gördüm!" der birinci adam. Diğerleri; "Aaaa! ne kadar güzel, peki derdin nedir?" diye sorarlar. Adam içini çekerek konuşur, "Kaykay'la dolaşıyordu..."

Gönderi tarihi:

küçük prensten küçük bir bölüm..umarım sizde benim kadar çok seversiniz... :)

“Günaydın” dedi tilki.

“Günaydın” dedi küçük prens kibarca. Ama etrafına baktığında kimseyi göremedi.

“Buradayım! Elma ağacının altında.”

“Sen kimsin? Çok güzel görünüyorsun.”

“Ben bir tilkiyim.”

“Gel, birlikte oynayalım. Öyle mutsuzum ki” dedi küçük prens.

“Seninle oynayamam” dedi tilki, “ ben evcil bir hayvan değilim.”

“Buna çok üzüldüm” dedi küçük prens. Ama biraz düşündükten sonra: ”Evcil ne demek?” diye sordu.

“Anladığım kadarıyla burada yaşamıyorsun” dedi tilki, “kimi arıyorsun?”

“İnsanları arıyorum,” dedi küçük prens, “ peki ama ‘evcil’ ne demek?”

“İnsanlar,” dedi tilki, “tüfeklerle dolaşırlar ve avlanırlar. Tam bir baş belasıdırlar. Bir de tavuk yetiştirirler. Tüm işleri bundan ibarettir. Sen de mi tavuk arıyorsun?”

“Hayır, ben arkadaş arıyorum. Ama ‘evcil’ ne demek?”

“Bu pek sık unutulan bir şeydir. ‘Bağ kurmak’ anlamına gelir.”

“Bağ kurmak mı?”

“Evet. Örneğin, den benim için sadece küçük bir çocuksun. Diğer küçük çocuklardan hiçbir farkın yok benim için. Sana ihtiyacım da yok. Aynı şekilde, ben de senin için dünyadaki yüz binlerce tilkiden biriyim sadece. Bana ihtiyaç duymuyorsun. Ama beni evcilleştirirsen eğer, birbirimize ihtiyacımız olacak Sen benim için tek ve işsiz olacaksın, ben de senin için.”

“Anlamaya başlıyorum” dedi küçük prens. “Bir çiçek var. Sanırım o beni evcilleştirdi.”

“Olabilir. Dünyada her şey mümkündür.” dedi tilki.

“Ama bu çiçek dünyada değil.”

Tilki şaşırmıştı. “Başka bir gezegende mi?”

“Evet.”

“Peki orada avcılar da var mı?”

“Hayır, yok.”

“Bu çok ilginç. Peki ya tavuklar?”

“Hayır. Tavuklar da yok.”

“Eh, hiçbir yer mükemmel değildir” dedi tilki içini çekerek. Sonra kendini anlatmaya başladı:

“Yaşamım çok monotondur. Ben tavukları avlarım, avcılar da beni.

Bütün tavuklar birbirine benzer. Bütün insanlar da öyle. Bu yüzden biraz sıkılıyorum. Ama beni evcilleştirirsen eğer, yaşamıma bir güneş doğmuş olacak. Senin ayak seslerin benim için diğerlerinden farklı olacak. Ayak sesi duyduğum zaman hemen saklanırım. Ama seninkiler, bir müzik sesi gibi beni gizlendiğim yerden çıkaracaklar. Şu ekin tarlalarını görüyor musun? Ben ekmek yemem. Buğday benim hiçbir işime yaramaz. Bu yüzden de bu tarlalar bana hiçbir şey hatırlatmazlar. Buna üzülüyorum. Ama sen beni evcilleştirseydin, bu harika olurdu. Altın renkli saçların var senin. Ben de altın renkli başakları görünce seni hatırlardım. Ve rüzgarda çıkardıkları sesi severdim.

Sustu tilki ve uzun bir süre küçük prensi izledi.

“Senden rica ediyorum. Lütfen beni evcilleştir!” dedi.

“Elbette” dedi küçük prens. “Ama pek fazla vaktim yok. Yeni arkadaşlar edinmem ve birçok şeyi anlayabilmem gerekiyor.”

“Sadece evcilleştirdiğin kişiyi anlayabilirsin” dedi tilki. “İnsanlarınsa hiçbir şeyi anlayacak vakitleri yoktur. Her şeyi dükkandan hazır alırlar. Ve arkadaşlar dükkanlarda satılmadığı için de, hiç arkadaşları olmaz. Eğer bir arkadaşın olsun istiyorsan, evcilleştir beni!”

“Ne yapmam gerekiyor peki?” diye sordu küçük prens.

“Çok sabırlı olman gerekiyor. Önce çimenlerin üstüne, biraz uzağıma oturmalısın. Ben gözümün ucuyla seni izleyeceğim, sen hiçbir şey söylemeyeceksin. Sözcükler yanlış anlamalara neden olurlar. Ama her gün, biraz daha yakına gelebilirsin.”

Ertesi gün küçük prens yine geldi.

“Her gün aynı saatte gelmelisin” dedi tilki. “Örneğin öğleden sonra saat dörtte gelirsen, ben saat üçte kendimi mutlu hissetmeye başlarım. Zaman ilerledikçe de daha mutlu olurum. Saat dörtte endişelenmeye ve üzülmeye başlarım. Mutluluğun bedelini öğrenirim.

Ama günün herhangi bir vaktinde gelirsen, seni karşılamaya hazırlanacağım zamanı asla bilemem. İnsanın gelenekleri olmalıdır.

“Gelenek nedir?”

“Bu da çok sık unutulan bir şeydir” dedi tilki. “Bir günü diğer günlerden, bir saati diğer saatlerden ayıran şeydir. Örneğin, şu benim avcıların da gelenekleri vardır. Perşembeleri kızlarla dansa giderler. Bu yüzden de Perşembe benim için harika bir gündür. Üzüm bağlarına kadar yürüyebilirim. Ama avcılar dansa herhangi bir gün gitseydi, benim için hiçbir günün özelliği olmayacaktı ve asla tatil yapamayacaktım.”

Böylelikle küçük prens tilkiyi evcilleştirdi. Ve ayrılma vakti geldiğinde “Ah! Sanırım ağlayacağım” dedi tilki.

“Bu senin hatan” dedi küçük prens. “Ben sana zarar vermek istemedim. Seni evcilleştirmemi sen istedim.

“Doğru, haklısın” dedi tilki.

“Ama ağlayacağını söyledin!”

“Evet, öyle.”

“O halde bunun sana hiçbir yararı olmadı.”

“Hayır, oldu. Buğday tarlalarının rengini gördükçe seni hatırlayacağım. Şimdi git ve güllere bir kez daha bak. O zaman kendi gülünün evrende eşsiz ve tek olduğunu anlayacaksın. Sonra bana veda etmek için buraya geri döndüğünde, sana hediye olarak bir sır vereceğim.”

Küçük prens güllere bir kez daha bakmaya gitti.

“Hiçbiriniz benim gülüm gibi değilsiniz. Çünkü henüz hiçbiriniz evcilleşmediniz. Ve siz de hiç kimseyi evcilleştirmediniz” dedi onlara. “Siz tıpkı tilkinin benimle karşılaşmadan önceki hali gibisiniz. Dünyadaki binlerce tilkiden yalnızca biriydi o. Ama ben onunla dost oldum ve şimdi artık o özel bir tilki.”

Güller bu duyduklarına çok bozuldular.

“Evet, güzelsiniz. Ama boşsunuz. Sizin için kimse yaşamını feda etmez. Yoldan geçen herhangi biri, benim gülümün de size benzediğini söyleyebilir. Ama benim gülüm sizin her birinizden çok daha önemlidir. Çünkü ben onu suladım. Ve onu camdan bir korunakla korudum. Önüne bir perde gererek rüzgarın onu üşütmesini engelledim. Tırtılları onun için öldürdüm ( ama birkaç tanesini kelebek olmaları için bıraktım). Onun şikayetlerini ve övünmelerini dinledim. Ve bazen de suskunluklarına katlandım. Çünkü o benim gülüm.”

Bunları söyledikten sonra tilkinin yanına döndü.

“Elveda” dedi.

“Elveda” dedi tilki de. “Ve işte sırrım: Bu çok basit. İnsan gerçekleri sadece kalbiyle görebilir. En temel şeyi gözler göremez.”

“Temel olan şeyi gözler göremez” diye tekrarladı küçük prens. Öğrendiğinden emin olmak istiyordu.

“Senin gülünün diğerlerinden daha önemli olmasını sağlayan şey, ona ayırdığın vakittir” dedi küçük prens.

“İnsanlar bu en önemli gerçeği unuttular. Ama sen unutmamalısın. Evcilleştirdiğin şeye karşı her zaman sorumlusun. Gülüne karşı sorumlusun.

“Gülüme karşı sorumluyum” diye tekrarladı küçük prens, öğrendiğinden emin olmak için. Sonra yoluna devam etti.

Gönderi tarihi:
canımın içi endişe edecek bişey yok tamamen geçici şeyler. (annadın sen onu)

şaka bir yana iyiyim gerçekten sadece takılıyorum size yaww.

keyifliyim ama frozenim keyifsiz ona da üzüldüm

sen bana üzülme olurmu yumotem... :wub: ben çok güçlü bir insanım... :)

sevindim canım ya anladım ben anladım :wub: gül gı sana yakışıyo sankim :):hug:

Yumoşcum tatlışım iyi misin nasılsın? Hatrını sorayım dedim. Kendine iyi bak tamam mı dünyalar tatlısı :hug:

iyiyim şeker sen nasılsın kaçak seniiiii

FROZEN canım benim fıkra da hikaye de süperdi teşekkürler fıkraya koptum ha ölme emi deli şey

öpüyorum rapunzel :):hug:

Gönderi tarihi:

Kelimelerin Anlamları

Ask : 1 sesli, 2 sessiz ve 2 aptaldan olusan sözcük.

Nanosaniye : Trafikte isigin yesile dönmesi ve arkadaki hayvanin

korna çalmasi arasinda gecen süre.

Futbol : Kadinlarin kocalari yerine bilmeden evlendikleri nesne

Hardware : Bilgisayarin software arizasi nedeniyle bozulmasi

durumunda yumruklanan kismi.

Ekip çalismasi : Bütün suçlari ekibin geri kalanina yüklemeyi

saglayan çalisma biçimi.

Doktor: Hastaliginizi ilaçlarla iyilestiren, sonra da sizi

faturalarla öldüren kisi.

Patron: Geç kaldiginizda ise erken gelen, erken geldiginizde geç

kalan kisi.

Gözyasi: Erkek gücünün, kadin gücü karsisinda bozguna

ugratilmasina yarayan hidrolik güç birimi.

Söylenti: Ses hizindan bile hizli dagilan haberler.

Sözlük: Bosanmanin, nikahtan önce geldigi tek yer.

Evlilik: Erkegin lisansini yitirip, kadinin master (lisans üstü)

oldugu bir sözlesme.

Baba: Doganin bize armagani olan banka.

Gülümseme: Pek çok seyi bir dogruya ceviren egri.

iyimser: Kazayla nehre düstügünde banyo yapmaya baslayan kisi.

Diplomat: Size cehenneme gitmenizi öyle bir dille anlatir ki, bu

yolculuk için can atarsiniz.

Ofis: Gergin bir ev hayatindan sonra gevsediginiz yer.

Komite: Kendi baslarina hiçbir sey yapamayan ve birlikte hiçbir

seyin yapilamayacagina karar vermek için bir araya gelen insanlar :P:D

Gönderi tarihi:
valla haklısın yaw sardunyam

delü de haklı sanırım :P:lol::D

delüü hep haklı zaten :sorcerer:

yumoteciğim nasıl gidiyor hayat :) kendine iyi bak :clover:

ayrıca sardunyacığım beni parçalayacak beni onun elinden kurtar :w00t:

sen durumu kurtarmaya bak . :lol::P

korkma murticim döfmeyecem seni ben

:P

Gönderi tarihi:

yok ya seni döfermiyim ben hiç döfülecek kimler varrrrrrrrrr

sana kıyamam çık dışarı yaww kardan adam yapalım burnuna havuç takalım :whistling::santa:

yomotemi göremeyebilirim bir iki saate kadar dışarı çıkıcam, babama gidicem ve bugün tekrar foruma girmeyeceğim sanırım yarında girmem askerimiz var onu ziyarete gidicem. ümraniyede benim sitemin kurucusu ve sponsoru yakup kardeşim o asker şimdi istanbulda... :original:

Gönderi tarihi:

tamam bilirim kıyamazsın bana :stuart: ama kıyılacak çok şey var ?

kar varmı orada burada yok :D Babana selam söyle benden normale döndü mü ?

sinirli değildir umarım eskisi gibi :) Askerimizede selamlar Allaha emanet hepsi :flowers:

güzellikleri görmek için sadece bakmak yetmiyor onu içimizde hissetmek gerekiyor

gönül gözün hep açık olsun ;)

Gönderi tarihi:

a.selam hepsine selamını söylerim babam çok iyi çinekop ve greyfurt istedi benden onları götüreceğim keyfide yerine geliyor yavaş yavaş. çok sakindir aslında o. çok iyi kalplidir. :wub:

askerimiz de Beşiktaşlı onada bir forma götürmek istiyorum fanatik ötesi bişey görme çokta Atatürkçü bir delikanlı... bütün askerlerimiz Allah'a emanet...

sana kıymam yahu, senden iyi kuşbaşı olur :P:D

Gönderi tarihi:

sen babanın istediklerini götür .ama bizide unutma ;)

bir ara bizede balık yedir bakalım :) karnım acıktı yaa :rolleyes:

Önce kalp ve akıl birlikte olmalı ;)

Önce Allah sonrada askerler bizlerin ve ülkemizin koruyucuları :)

benim kuşbaşım iyi olmaz sen buğlama yap :D:P :P

Gönderi tarihi:
Sinirin geçti mi :stuart:

tamam o zaman çıkabilirim yani dışarı bak dövmüccen beni dimi :D:P

yumoteciğimin de sesi çıkmıyor :blushing:

görürsen selam söyle yumoteciğime ;)

nerden bildin ya valla sesim çıkmıyor delircem

acile gittim bu gün ********* bişiy soktular ağzıma ses tellerine bakıcaz diye sonra da uzmana tekrar gelin pzt dediler

ay benim konuşmam lazım çatlarım yoksa yaw :( neyse a. s canım cım erkenden gitmişiniz siz de ama olmaz ki böyle :(

Gönderi tarihi:
şimdi hamsimi oldun yaww buğulama yapcaz

ne hamsisi ah ah yanında da rakı ne güzel olurdu valla

sardunyam canım ablacım evet annadım :lol::lol:

neşe kaynağım benim babana çok selamlar daha iyidir umarım neden var şu hastalıklar ya ne çekilmez yapıyo hayatı

keşke hiç acı olmasa hüzün olmasa hep gülsek kimse ölmese öldürülmese haksızlığa uğramasa ütopya nın içinde yaşadım bi an sanki

yaşamaya doymasak hep sarılsak ne güzel olurdu di mi ablam canımsın :wub::hug:

Gönderi tarihi:
nerden bildin ya valla sesim çıkmıyor delircem

acile gittim bu gün ********* bişiy soktular ağzıma ses tellerine bakıcaz diye sonra da uzmana tekrar gelin pzt dediler

ay benim konuşmam lazım çatlarım yoksa yaw :( neyse a. s canım cım erkenden gitmişiniz siz de ama olmaz ki böyle :(

Sen tedavini yaptır ! dikkat et dedik o kadar ama nafile :D

iyileş konuşuruz bol bol tamam mı? birdahaki sefere seni bekleriz tamam :D sende geç kalma olur mu ? o kadar aradık seni ama bulamadık :D

görüşmek üzere :):clover:

Gönderi tarihi:
ne hamsisi ah ah yanında da rakı ne güzel olurdu valla

sardunyam canım ablacım evet annadım :lol::lol:

neşe kaynağım benim babana çok selamlar daha iyidir umarım neden var şu hastalıklar ya ne çekilmez yapıyo hayatı

keşke hiç acı olmasa hüzün olmasa hep gülsek kimse ölmese öldürülmese haksızlığa uğramasa ütopya nın içinde yaşadım bi an sanki

yaşamaya doymasak hep sarılsak ne güzel olurdu di mi ablam canımsın :wub::hug:

moralini bozmana izin vermeyeceğim... ve sende izin verme. Hastalıklar bizler için sen moralini yüksek tutar ve tedavini güzel uygularsan sağlığına kavuşacaksın. Allah dermansız dert vermesin güzelim benim... sende benim canımsın. :wub:

rakımı dedin jön duymasın... :P:D

Gönderi tarihi:
Kelimelerin Anlamları

Ask : 1 sesli, 2 sessiz ve 2 aptaldan olusan sözcük.

Futbol : Kadinlarin kocalari yerine bilmeden evlendikleri nesne

Ekip çalismasi : Bütün suçlari ekibin geri kalanina yüklemeyi

saglayan çalisma biçimi.

Doktor: Hastaliginizi ilaçlarla iyilestiren, sonra da sizi

faturalarla öldüren kisi.

Sözlük: Bosanmanin, nikahtan önce geldigi tek yer.

Diplomat: Size cehenneme gitmenizi öyle bir dille anlatir ki, bu

yolculuk için can atarsiniz.

Komite: Kendi baslarina hiçbir sey yapamayan ve birlikte hiçbir

seyin yapilamayacagina karar vermek için bir araya gelen insanlar :P:D

hahaaa.futbol kısmı gayet doğru :lol:

Gönderi tarihi:

Acılara Ben Kefilim

Gözlerinin hasretinde yüregim bosluklarda sesini arıyor...Yankılansa sesin odama ve gözlerin geceme yıldız misali düşse yeter bana..Baska bir sey istemiyorum....Bir tek gülüsün tüm acılarıma iyi gelecek kadar güzel..Ve seninle yasayacagımız güzel günler tüm hayatıma bedel..Bos duvarlara ismini söylüyorum ve seni yıldızlara soruyorum acaba neler yaptı diye...Vurulmusum sana ,gözlerine yanıyorum bir alev topu giibi..Hasretin sanki volkan gibi kösebaslarinda patlıyor..Sensiz düsüncelere dalsam her fikrim kör kursunlara ispat ediyor...Gözlerinden mahrum gecelerim katrana boyanıyor ...Ucurtmalarimi senden haber alır mi diye omuzlarımdan kaldırdım..Yüregimi göcmen kuslarla sana yolladim..Bos gelmeyeceklerdi biliyorum...Yüregini ve gözlerini bırakacaklardı avuclarıma...

Acıların yarınlarda müjde kokan ciceklerdi..Düsünsene karların altındaki citlenbikleri...Aylarca toprakla kar arasında kalırlar..Ama içlerinde hicbir zaman umutsuzluguna yenilmezler.Yaprakları hazani andırsa da icindeki umutlarını sererler dudaklarına..Bahar oldu mu nazlı bir gelin gibi günesin koynuna girerler.. Tüm umutlarını günesle sevda kokan yüreklere sererler...Aynı o misal sende hicbirseye yenilmeyeceksin..Yarınlarını bahar addedip icindeki sevgi yapraklarını yüregime sunacaksin..Her yapragıda ölümüne sevdanin naif durusunu, yalnızlıga karsi dik baslılıgını ve acılara karsı metanetini görecegim..Gördükce sımsıkı saracagım seni..Bırakmayacagim seni acıların kollarına ...Bu kadar kolay pes etmeyecektik fani yaralarımıza...İyilesmesi yılları sürecek acılarına ben her gün nefesimle merhem olacagim..Yavas yavas iyileseceksin...her güneste sana umutları bırakacagim ve gözlerin dünden daha iyi parlıyorsa o zaman daha cok saracagim iyilesmen icin...Tüm acılarina ben kefilim..Yeter ki sen mutluluklara gülümse.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.