Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2006 ahmet arslan-------------->>>>>>>>>tanımadığım ten............ ya bu benim içimde dolaşan da kimdir ya bu benim içimde mekan tutan da kimdir................. Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Helin gewrê bozê rindikê cavresê cav belekê kewê cima dilezînî benda kesî namînî roniya rojê derew e sevên li vir pir tarî ne li ciya zinar ezmanan xînim axa jîndarî jî hilwesînîm ger bê wargeh bim ezê nemînîm li ber bayê zemanan berî dayi germiyanan ka wer nece lê dînê cileyî germa havînî gellek mîna te cûbûn mirin ne tu mizgînî _________________ ey keklik, nedir bu telaş bu acele ? neden gidiyorsun kimseyi beklemeden gündüzler sahtedir sensiz gecelerse çok karanlık dağı taşı gökyüzüne vursam yaşam toprağını darmadağın etsem yersiz yurtsuz kalıp yok olsam geçmişin rüzgarlarında yüzümü kavurucu sıcaklara döndüm gel artık gitme deli divane yazın sıcağında gel senin gibi gitti niceleri de gidişin bir başlangıçtır. . . Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2006 deniz üstü köpürür, hey canım, rinnanay rinna rinnanay kayığa da binsem götürür, hey canım hey benim de şu cihana gelişim, hey canım, rinnanay rinna rinnanay bir güzelden ötürü, hey canım hey deniz üstü yelkenden, hey canım, rinnanay rinna rinnanay ecel geldi erkenden, hey canım hey denizin ortasında, hey canım, rinnanay rinna rinnanay mum yanar sofrasında, hey canım hey benim de şu cihandan gidişim, hey canım, rinnanay rinna rinnanay memleket sevdasından, hey canım hey benim de bu cihandan gidişim, hey canım, rinnanay rinna rinnanay memleket sevdasından, memleket sevdasından, memleket sevdasından, memleket sevdasından hey canım hey, hey hey, hey hey, hey hey Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2006 susarlar sesini bogmak isterler yarimdir kiriktir sirca yuregin ciglik cigliga yari geceler kardesin duymaz eloglu duyar cogalir engeller yurur gidersin yuregin ta$iyip goturur seni nice selden sonra kumdan otede karde$in duymaz eloglu duyar yikilma bunlari gordugun zaman umudu kesip de incinme sakin ac yuregini bir merhabaya karde$in duymaz eloglu duyar Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 karanlıklar içinden şafakla gel günle gel kan ve barut içinden dirençle gel kinle gel gel gülüm gel... gel ki geceler çatlasın gel ki şafaklar tutuşsun bizim olsun alınterimiz hey (bizim olsun emeğimiz hey) yağmur sele dönende derelerden taş da gel biz kavgaya giren de sevdalara düş de gel gel gülüm gel... doluşunca alanlar şehirde gel kırda gel haykırınca zindanlar zincirleri kır da gel gel gülüm gel... Alıntı
Φ obelix Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2006 Arzu Şahin den Yemek Türküsü kaçıncı defa dinliorum bu akşam sayamadım Yemen Yemen senin çölün kumdan Ne istedin yar yar yavrumdan Ne yolun ne iz bilirim Yemen yavrumu özlerim Oy Yemen soyha Yemen Bülbül ötmez yar yar gülüm çemen Gelinim hasta yatıyor Üç yetimle yar yar ben neydem Yiğidim canın veriyor Üç yetimle yar yar ben neydem Osmanlı'da zalim paşa Kuzgun gibi döner başa Param yokki bedel verim Yemen yavrumu özledim Alıntı
Φ UnHaPPY Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 4 Aralık , 2006 SERVET KOCAKAYA şilele ware gunde mepır xweşé wez radmısım sor gevezé gule dotmame çu meclise şile dotmame wezım wezım wez desmala sor gevezim şilele şilele şile dotmamé wilele wilele wile dotmamé şekkır şerbet şıtle şame gule dotmamé wez birçıme şile dotmamétu deng nade gule dotmame iro iro dıkmın bankır dıke nivro ro ser me bu sed u se ro şile dotmame im şev im şev dıkmın bankır dikke nim şev şev ser me bu sed u se şev Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 11 Şubat , 2007 İnsan Okudum Bana okudun mu diye sormayın Kitap okumadım insan okudum Kitabı insandan ayrı görmeyen İnsanı sınırsız Umman okudum Okudum okudum insan okudum Gönül verdim şahı merdan okudum Bahçe oldum gül açıldı dalımdan Toprak oldum canlar geçti yolumdan Dil bilenler anlamadı dilimden Derdimin içinde derman okudum Okudum okudum insan okudum Gönül verdim şahı merdan okudum Her çeşit topraktan yaptım tenimi Damarımı iliğimi canımı Kerbela da bende döktüm kanımı Hüseyin zikrettim Hasan okudum Okudum okudum insan okudum Gönül verdim şahı merdan okudum Hak emretti bir dergaha çağrıldım Yol çetindir düştüm,kalktım doğruldum Sohbet kazanında piştim yoğruldum Cehlin arasında irfan okudum Okudum okudum insan okudum Gönül verdim şahı merdan okudum Mürsel sinan Alıntı
Φ UnHaPPY Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 23 Şubat , 2007 Pir Sultan Abdal Deyiş çeke çeke ben bu dertten ölürüm seversen ali’yi değme yarama ali’nin yoluna serim veririm seversen ali’yi değme yarama bu yurt senin değil konar göçersin körpe kuzulardan nasıl geçersin ali’nin dolusun bir gün içersin seversen ali’yi değme yarama ilgıt ilgıt oldu akıyor kanım pir yoluna kurban verilir serim benim derdim bana yeter efendim seversen ali’yi değme yarama abdal pir sultanım deftere yazar hilebaz yar ile olur mu pazar pir melhem çalmazsa yaralar azar seversen ali’yi değme yarama Alıntı
Φ Evlin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Ali ASKER Şu Metris’in Önü Bir Uzun Alan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Senin Hasretindir Hücreme Dolan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Hücremdeyim Hasretinle Yanarım Senin Için Her Gün Her Gün Ağlarım Kanım Hep Içime Akar Kanarım Beni Anlamadın Ona Yanarım Şu Metrisin Önü Bir Uzun Alan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Ali ASKER Şu Metris’in Önü Bir Uzun Alan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Senin Hasretindir Hücreme Dolan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Hücremdeyim Hasretinle Yanarım Senin Için Her Gün Her Gün Ağlarım Kanım Hep Içime Akar Kanarım Beni Anlamadın Ona Yanarım Şu Metrisin Önü Bir Uzun Alan Bir Tek Seni Sevdim Gerisi Yalan Bu şarkıdan önce de çok güzel bir şiir vardı..."ben hep 17 yaşındaydım..." diye başlayan,Ali Asker'den dinlemek çok daha güzel. Alıntı
Φ Evlin Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Haklısınız, bu muhteşem parçadan önce bu şiir geliyor.Türkünün aslına sadık kalalım ve ekleyelim o halde ben hep on yedi yaşındaydım her ayak sesinde ürperdim demir kapının her açılışında göğsümün kafesine sığmazdım her türlüsünü tattım acıların ayrılıkların her şeye biraz alıştım bir seni beklerken, kendimi yenemedim... Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2009 Haklısınız, bu muhteşem parçadan önce bu şiir geliyor.Türkünün aslına sadık kalalım ve ekleyelim o halde ben hep on yedi yaşındaydım her ayak sesinde ürperdim demir kapının her açılışında göğsümün kafesine sığmazdım her türlüsünü tattım acıların ayrılıkların her şeye biraz alıştım bir seni beklerken, kendimi yenemedim... muhteşem sözler,teşekkür ederim eklediğiniz için Şimdi her mısrayı okurken Ali Asker'in sesini duyar gibiyim. Alıntı
Φ Evlin Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2009 Altın kızlar için gönderiyorum.Şevval-Emily_pandora ve.... Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben Üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek... Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara, Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek... El tetikte kulak kirişte Ve sırtımız toprağa emanet... Baldıran acısıyla ovarak üşüyen ellerimizi, Yıldız yorgan altında birbirimize sarılırdık. Deniz çok uzaktaydı Ve dokunuyordu yalnızlık. Gece uçurum boylarında, Uzak çakal sesleri Yüzümüze, ekmeğimize, Türkümüze çarpar geçerdi. Göğsüne kekik süredi Nazlıcan, Tüterdi buram buram. Gizlice ona bakardık, Yüreğimiz göçerdi... Belki bir çoban kavalında yitirdik Nazlıcan'ı, Ateşböcekleriyle bir oldu kırpışarak tükendi. Bir narin kelebek ölüsü bırakıp tam ortamıza, Kurşun gibi, mayın gibi tutuşarak tükendi... Oy Nazlıcan vahşi bayırların maralı, Nazlıcan saçları fırtınayla taralı, Sen de gider miydin böyle yıldızlar ülkesine, Oy Nazlıcan oy can evinden yaralı... Nazlıcan serin yayla çiçeği Nazlıcan deli dolu heyecan Göğsümde bir sevda kelebeği Nazlıcan ah Nazlıcan... Artık yenilmiş ordular kadar Eziktik, sahipsizdik Geçip gittik, parka ve yürek paramparça, Gerisi ölüm duygusu, gerisi sağır sessizlik, Geçip gittik, Nazlıcan boşluğu aramızda... Bedirhan'ı bir geçitte sırtından vurdular... Yarıp çıkmışken nice büyük ablukaları, Omuzdan kayan bir tüfek gibi usulca, Titredi ve iki yana düştü kolları... . Ölüm bir ısırgan otu gibi sarmıştı her yanını Devrilmiş bir ağaçtı ayışığında gölgesi Uzanıp bir damla yaş ile dokundum kirpiklerine Göğsümü çatlatırken nabzımın tükenmiş sesi... Sanki bir şakaydı bu, birazdan uyanacaktı, Birazdan ateşi karıştırıp bir sigara saracaktı Oysa ölüm sadık kalmıştı randevusuna ah O da Nazlıcan gibi bir daha olmayacaktı... Ey Bedirhan; Katran gecelerin heyulası, Ey Bedirhan; Kancık pusuların belası Sen de böyle düşecek adam mıydın konuşsana, Ey Bedirhan ey mezarı kartal yuvası... Bedirhan mor dağların kaçağı Bedirhan mavi gözleri şahan Zulamda suskun gece bıçağı Bedirhan ah Bedirhan... Biz üç kişiydik Üç intihar çiçeği Bedirhan, Nazlıcan ve ben Suphi... Alıntı
Φ Evlin Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 Güler DUMAN - Var Gibi Hasretinle öldür be yar sevmelerle yor beni Bana hatırın kalmaz yad ellerden sor beni Gündüzlere sıgdıramam hasretin baştan aşar Bu cefayı hakettim mi ihmal eden yar beni Hayal etmek mümkün degil gül cemalin sır gibi Sesin duymak şurda dursun gelecegin zor gibi Arınmadım dertlerinden seller gezer tug gibi Hiç mi yüregin sızlamaz bir sevenin var gibi Gözüm hep yollarda kaldı sonunda sen var gibi Manalı bakışlarından yandı gönlüm kor gibi Gözler kiprige yalvarır görem geldi der gibi Yemin mi ettin dönmemeye bir engelin var gibi Alıntı
Φ mavi olmayan gökyüzü Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 Sevgili Direniş,şimdi İlkay dedik ya,bu şarkı da bizden günün türküsü olsun.Son albümlerinden,oldukça anlamlı ve güzel...yalnızca size Ardımda bırakıp Gül çağrısını Ayrılık anı bu sisli şarkıyı Irmaklar gibi akıp uzun uzun Terk ediyorum bu kenti Ah ölüler gibi Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa şimdi Sonsuz bir yangın gibi Sevmesem öyle kolay çekip gitmek Yaralı bir kuş gibi Kumral bir çocuğun Yaz öyküsü bu Şarkılarla geçtim aranızdan Yalnızlar gibi susup uzun uzun Terk ediyorum bu kenti Ah bir aşk gibi Şarkılar bir çığlığa sığınmaksa şimdi Sonsuz bir yangın gibi Sevmesem öyle kolay çekip gitmek Yaralı bir kuş gibi Düşlüyorum bu kenti Son bir aşk gibi Alıntı
Misafir direniş Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2009 çok teşekkür ederimmmm.. çok severim bu türküyü.. ilkay'ın sesi ve yorumuyla daha bi anlamlı... sağolasın mavi...şimdi listemden açıp dinleyeceğim.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2009 Keklik gibi kanadımı süzmedim Murad alıp doya doya gezmedim Bu kara yazıyı kendim yazmadım Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyle imiş ağlarım bazı Gönlüm ey sebebim ey Şu gonca gülleri ben deremedim Çifte bülbülleri konduramadım Kadir kıymetimi bildiremedim Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyle imiş ağlarım bazı Gönlüm ey sebebim ey Geceleri uyku girmez gözüme Zalım yastık diken oldu yüzüme Uyma dedim uydun eller sözüne Alnıma yazılmış bu kara yazı Kader böyle imiş ağlarım bazı Gönlüm ey sebebim ey................... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.