Misafir şevval Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 buyrun halaya GRUP YORUM / BENDE GİDEM PAYTAHTA Bende gidem Paytahta le Le lele lelele lelele lelele hanım Ben de gidem Paytahta Bilmem ki hangi vahtta Paşa'ya derdim diyem Belki derdime baha le Le lele lelele lelele lelele hanım Le hanım han hanıme Sormisan heç halımı Göksüme vura-vura Çürüttüm her yanımı le Lelele lelele lelele (le hanım) * * * * * Aslım Karaç dağlıyam le Le lele lelele lelele lelele hanım Aslım Karaç dağlıyam Yar yitirdim ağlıyam Yüz yerde yüz yaram var Her yanımdan dağlıyam le Le lele lelele lelele lelele hanım Le hanım han hanıme Sormisan heç halımı Göksüme vura-vura Çürüttüm her yanımı le Lelele lelele lelele (le hanım) * * * * * Yüz benden yar yüz benden le Le lele lelele lelele lelele hanım Yüz benden yar yüz benden Yar çevirmiş yüz benden Gam yardan vefalıdır Hep çevirmiş yüz benden le Le lele lelele lelele lelele hanım Le hanım han hanıme Sormisan heç halımı Göksüme vura-vura Çürüttüm her yanımı le Lelele lelele lelele (le hanım) Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2006 Zalım Felek Zalım felek onu çok görme bana Ayrılamam ben o gül yüzlü yardan Sıtk ile bağlıdır canım canana Ayrılamam ben o gül yüzlü yardan Engindir duyulmaz figanım sesim Açıktır o yare gönül kafesi Yaşarken aldığım havam nefesin Ayrılamam ben o gül yüzlü yardan Akarsu ateşim yanar tüterse Aşkın gülü yüreğimde biterse Ayırsın feleğin gücü yeterse Ayrılamam ben o gül yüzlü yardan Kaynak Kişi - Derleyen Muhlis Akarsu Yöre Sivas Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 oğuz aksaç------->>>>>>>>>>>ağlatma gelem..........................................offf offffffff Alıntı
Φ gezgin Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 9 Mart , 2006 yaralar beni ---özlem özdil Söylemem adını düşersin dile Meylimi bağladım zülfün teline Acı sözlerinle vurdun sineme Yaralar sevdiğim yaralar beni Yaralar yaralar yaralar beni Yaralar sevdiğim yaralar beni Niye bana böyle zulüm edersin Selamsız sabahsız çekip gidersin Her olur olmaza gönül verirsin Yaralar sevdiğim yaralar beni Yaralar yaralar yaralar beni Yaralar sevdiğim yaralar beni Seven iflah olmazımış aşkına Kaybettim aklımı döndüm şaşkına Dermansız dertleri açtın başıma Yaralar sevdiğim yaralar beni Yaralar yaralar yaralar beni Yaralar sevdiğim yaralar beni Alıntı
Φ cerenimoo Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2006 zülfu livaneli - nefesim nefesine -------------------------------------------------------------------------------- yatar gül harmanı gibi canımın dermanı gibi har yanında çiçek açmış binboğa ormanı gibi nesine yar nesine ölürüm ben sesine bir daha vursa idi nefesim nefesine canım sese mi geldin kadem basa mı geldin sağ olsam gelmez idin öldüm yasa mı geldin nesine... saçın yüzüne perde yüreğim düştü derde ayak üstü duramam seni gördüğüm yerde nesine... Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 Bir Ay Doğar İlk Akşamdan Geceden Nedem Nedem Geceden Şavkı Vurmuş Pencereden Bacadan Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Uykusuz Mu Kaldın Dünkü Geceden Nedem Nedem Geceden Uyan Uyan Yar Sinene Sar Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Yüce Dağ Başından Aşırdın Beni Nedem Nedem Geceden Onulmaz Dertlere Düşürdün Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Madem Dilber Gönlün Yoğudu Bende Nedem Nedem Geceden Niye Doğru Yoldan Şaşırdın Beni Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Aşağıdan Gelir Eli Boş Değil Nedem Nedem Geceden Söylerim Söylemez Gönlüm Hoş Değil Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Bir Güzeli Bir Çirkine Vermişler Nedem Nedem Geceden Baş Yastığı Kendisine Eş Değil Dağlar Gışımış Yolcum Üşümüş Nasıl Edem Ben Dağlar Haramı Açma Yaramı Perişanım Ben Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 sevda türküsü adın deler dağ başında karları kokun aşar dereleri yarları çiçek çiçek kuşatırsın dalları telli duvak dalları mor salkımlı dalları güneş güneş dalları sevmek demek kavga demek bilirim türkü türkü şiir şiir söylerim senden uzak yaşamayı n’eylerim özlem özlem n’eylerim yasak yasak n’eylerim ayrı ayrı n’eylerim yaprak olur savrulursun yellerde destan olur söylenirsin dillerde damla damla süzülürsün güllerde özlem özlem güllerde sevda sevda güllerde susmak bilmez güllerde söz: adnan yücel müzik: grup yorum Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 14 Mart , 2006 orhan HAKALMAZ__Ordunun dereleri Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 15 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 15 Mart , 2006 Grup yorum / Güleycan Güneş bile yasak (gülüm güley gülüm) İçim sarı sıcak (gülüm güley gülüm) Duvarları deler (gülüm güley gülüm) Sevdanın közü (gülüm güley gülüm) Güleycan... Dertlerim nice (gülüm güley gülüm) Ne giz ne bilmece (gülüm güley gülüm) Bekliyor zalim (gülüm güley gülüm) Tel örgüden gece (gülüm güley gülüm) Geleycan... Bu yol uzun ırak (gülüm güley gülüm) Varılacak mutlak (gülüm güley gülüm) Şu korkuyu çıkar at (gülüm güley gülüm) Gürül gürül hayat (gülüm güley gülüm) Güleycan... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2006 ağlatma gelem gelem sinemde gizli yaramı kanatma gelem gelem yarama boşa merhem sürme kar etmezz offff .......... Alıntı
Φ deli gül Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 nurettin rençber-ciran Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gülay_ellerini çekip benden Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Aşağıdan Gelir Omuz Omuza Aşağıdan Gelir Omuz Omuza Çiğdem De Karışmış (Aman Aman) Güle Nergize Benden Selam Söylen O Vefasıza Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Duvara Yaslandım Sigaram İçem Yağlı Kurşun Geldi (Aman Aman) Ben Nire Gaçam Kanadım Yoktur ki Havaya Uçam Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Yorgun Yorgun Vardım Orak Biçmeye Köyün Çeşmesinden - Bir Su İçmeye Yağlı Kurşun Gelir Ciğer Deşmeye Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Kaynak Kişi Adnan Gül-Ahmet Yamacı Yöre Malatya Alıntı
Misafir ErdalAktaş Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2006 Ala gözlüm, ben bu ilden gidersem, - Çukurova yöresi Ala gözlüm, ben bu ilden gidersem, Zülfü perişanım kal, melil melil. Kerem et, aklından çıkarma beni; Ağla göz yaşın sil, melil melil. Yeğin ey sevdiğim, sen seni düzet; Karayı bağla da, beyazı çöz, at; Doldur ver badeyi, bir daha uzat; Ayrılık şerbetin ver, melil melil. Elvan çiçeklerden sokma başına, Kudret kalemini çekme kaşına, Beni unutursan doyma yaşına, Gez benim aşkımla yar, melil melil. Karac`oğlan der ki: Ölüp ölünçe, Ben de güzel sevdim kendi halımça; Varıp gurbet ile vasıl olunça, Dostlardan haberim al, melil melil. Anonim Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 HADİ GİT yaralanmış bir akşam vakti ömrüm beni geceler bile anlar oldu bütün ezgilerin sustuğu duraktayım sen anlamadın gülüm suskunluğumu varsın yokluğun zehir gibi yaşansın düş de git yüreğimden sessizce içimdeki çocuk öksüz kalsın yorgunum gitmelerin tümüne hadi git yangın yemiş türküler gibi git kalmasın gök mavisi ezgimde su yeşili akmasın yüreğimde bir solukta sussun ayrılık gülüm tamamlanmış yalnızlık olur ömrüm gidersen temelli susarım gülüm içim acır, ürperirim ormanlarca en ağır yara olursun yüreğimde yıldızların en uzağı gibi susarım yangınlar başlar sustuğum yerimden içim acır, ürperirim ormanlarca en sağır yara olursun yüreğimde İLKAY AKKAYA Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Türkü söylemek başka bir yetenek olsa gerek.Anlamak da belki de öyledir. Türküler de benim her zaman dikkatimi çeken şey "söz ve müzik"in birbirlerine olan uyumudur ama bu fikrim dün değişti... Genellikle günümüzde bu türkü-şarkılar "BATI" şan tekniğiyle söyleniyor ve benim en sevmediğim tekniktir.Bildiğim kadarıyla "Anadolu" müziğinin en önemli farklılığı "KOMA" denem sestir.Bu ses natalar arasındaki üçüncü bir tondur ve "BATI" şan tekniği ile söylenmesi durumnda bu özelliğini kaybediyor.Bunun günümüzdeki en güzel temsilci Erdal Erzincan bence...Hasret Gültekin,Mikail Arslan gibi sanatkarlar da bu tekniği kullanıyor.Ses tonları ile şarkıyı söyleme tonları aynı düzeyde olması bu tekniğin en önemli özelliğidir.Özellikle yabancı bir dilde dinlerken oluyor bu,anlamıyorsunuz sözleri ama ses tonundan anlıyorsunuz sanki...Kürtçe-Zazaca bilen biri olarak çok seviyorum bu dillerde şarkı dinlemeyi,ama bazan öyle bir söz oluyor ki,dili bildiğinize pişman oluyorsunuz;böyle müziğe böyle söyleyiş tarzına bu sözler nasıl uygun bulunmuş,bu Allah'tan reva mıdır diyesiniz geliyor? Özellikle de M.Arsalna dinlerken bunu daha çok düşünüyorum. Dün akşam TRT2'de KATRE adlı program vardı ve konuklardan biri de OĞUZ AKSAÇ'tı.Daha önce söz-müzük uygunluğuna inanan ve söze oldukça değer veren ben birden bu kararımdan vazgeçtim.Hani klasik müzük dinleyenler derler ya önemli olan söz değil,müzik daha önemli diye ve şöyle devam eder bu cümle:Müzik alır seni başka diyarlara götürür... Ama bende başka diyara gitme olmadı,sözlerini dinlemeye çalışıyordum ama Oğuz öyle bir söyledi ki şarkı-türküyü kafam durdu,sadece sesi dinleyebildim.Sözden aklımda tek bir dize kalmadı ve sanki transa geçer gibiydim...Şarkı aşağıda ki şarkıydı: Aşağıdan Gelir Omuz Omuza Aşağıdan Gelir Omuz Omuza Çiğdem De Karışmış (Aman Aman) Güle Nergize Benden Selam Söylen O Vefasıza Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Duvara Yaslandım Sigaram İçem Yağlı Kurşun Geldi (Aman Aman) Ben Nire Gaçam Kanadım Yoktur ki Havaya Uçam Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Yorgun Yorgun Vardım Orak Biçmeye Köyün Çeşmesinden - Bir Su İçmeye Yağlı Kurşun Gelir Ciğer Deşmeye Baba Bayramınız (Aman Aman) Mübarek Olsun Kirve Bayramınız (Aman Aman Aman) Karalı Geçe Kaynak Kişi Adnan Gül-Ahmet Yamacı Yöre Malatya Şarkı-Türküyü OĞUZ üç farklı tonda söyledi;ilk bölüm ve son bölüm ayrı bir tonda nakaratları da bir tonda söyledi...Hayatımda böyle bir şey duymadım,duymadığım içinde bana böyle geldi belki de...Dinleyenler sanırım beni anlar,dinlemeyenler de umarım denk gelir de dinlerler...Tekrarı hafta içi TRTİNT'de oluyor... Bir de bu şarkı-türkü ayrımına dair bir kelam edeyim.nedense biz de böyle bir ayrım var;zaten 1950'lerde Japonya'dan gelen bir grup müzikolog da buna çok şaşırmışlar,bu onlara göre anlamsız bir ayrımmış,ve bende onlarla aynı fikirdeyim.Dikkatimi çeken şey de,Japonların daha ziyade Muharrem ERTAŞ ile ilgilenmeleri olmuştur,demek ki adamlar müzikten anlıyormuş.Ve M.Ertaş,Japonya'da hala tanınan bir sesmiş. Teşekkürler EMİLY PANDORA... Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 MÜHÜR GÖZLÜM Müzik:Neşet Ertaş Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Yağan kardan esen yelden Sakınırım, kıskanırım Havadaki turnalardan Su içtiğin kurnalardan Giyindiğin urbalardan Sakınırım kıskanırım Beşikte yatan kuzundan Hem oğlundan hem kızından Ben seni senin gözünden Sakınırım kıskanırım Al’İzzeti oncalardan Takındığın goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 musa eroğlu__telli turnam Alıntı
Φ deli gül Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mart , 2006 oğuz aksaç sesinden adıyaman türküsünü dinlemek çok güzel. Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 23 Mart , 2006 muhlis akarsu--->>aşık olan durmaz ağlar Alıntı
Φ GÜLSÜN Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Şifa istemem balından Bırak beni bu halımdan Razıyım açan gülünden Yeter dikenin batmasın Gece gündüz bu hizmetin Şefaatin kerametin Senin olsun hoş sohbetin Yeter huzurum gitmesin Taşa değmesin ayağın Lale sümbül açsın bağın İstemem meth'eylediğin Yeter arkamdan atmasın Kolay mı gerçeğe ermek Dost bağından güller dermek Orda kalsın değer vermek Yeter ucuza satmasın Sonu yoktur bu virdimin Dermanı yoktur derdimin İstemem ilaç yardımın Yeter yakamdan tutmasın Nesimi'yem vay başıma Kanlar karıştı yaşıma Yağın gerekmez aşıma Yeter zehirin katmasın kızılırmak Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 24 Mart , 2006 albayrak kardeşler___muhabbet bağında Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2006 Yavuz Bingöl / zifir saçların giderken hazandı bir usul yağmur bıraktı elimi o hüzzam şarkı zifir saçlarını savur içimde küller havalansın yürek tutuşsun bölsün soluğumu paslı bir bıçak hayalin içimde düşün yorulsun çok uzaklardan bir türkü geçiyordu bir şarkı kemanların tellerini eskitiyordu zifir saçlarını savur içimde küller havalansın yürek tutuşsun bölsün soluğumu paslı bir bıçak hayalin içimde düşün yorulsun Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 EmiLY_pandora için gelsin Yavuz Bingöl / Sele Verseydim Bir pazardı kardı kıştı Çarpıp gittin kapıları Bir pazardı kardı kıştı Buralarda neyin kaldı Bu gönlümü sana değil ılgıt ılgıt yele verseydim Bu gönlümü sana değil boz bulanık sele verseydim Bu gönlümü sana değil ılgıt ılgıt yele verseydim Bu gönlümü sana değil boz bulanık sele verseydim Ben sarardım ayva küstü İçimde bir taze mezar Ben sarardım ayva küstü Çiçeğime karlar yağdı Bu gönlümü sana değil ılgıt ılgıt yele verseydim Bu gönlümü sana değil boz bulanık sele verseydim Bu gönlümü sana değil ılgıt ılgıt yele verseydim Bu gönlümü sana değil boz bulanık sele verseydim Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 Gönderi tarihi: 29 Mart , 2006 SÜRGÜN Uyandırın anamı Söyleyin gidiyorum Yolumu gözlemesin Dönemem belki geri Arkadaşlarım duysun Kardeşim bunu bilsin Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Babama haber salın Çiçekler onda kalsın Sulasın günaşırı Dönemem belki geri Korulara söyleyin Dağlara asmalara Baygın çocukluğumun Çınladığı kırlara Söyleyin gidiyorum Dönemem belki geri Gelsinler anılarım Uğurlasınlar beni Sadece sevdiğime Söylemeyin duymasın O kadar körpe ki kalbi Bilmiyor yitirmeyi Söylemeyin bu akşam Sevdiğim ağlamasın selda bağcan şiir:nihat behram Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.