Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Hem Okudum Hemi De Yazdım Hem Okudum, Hemi de Yazdım, Yalan Dünya Senden Bezdim...Of Dağlar Koyağını Gezdim, Yiten Yavru Bulunur Mu...Of El Yazıya, El Yazıya Duman Çökmüş Gölyazı'ya...Of Kurban Olam, Kurban Olam Beşikte Yatan Kuzuya Vay. El Veriyor El Veriyor Orta Da Direk Bel Veriyor...Of Döndüm Baktım Sağ Yanıma, Mehemmedim Can Veriyor Vay. (Atalardan Aldım Söğüt Derelere Diktim Söğüt...Of Hep Kırılsın Avşar Eli Mehmet Gitti Babayiğit) Karalı Bayrak Kaldırdım, Çifte Davullar Dövdürdüm Of, Kınamayın Komşular Kademsiz Gelin Getirdim. Yaşar Özürküt Alıntı
Φ kgkirlangic Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 senin eşkın meni düşürdü dile neçe aşıklar olur bülbüller güle hasret çektim könül verdim seni sevdim men... böyle bir güzele, eşkimi tezele, şiire gazele könül verdim, şiire gazele eger menden ayrı gezip dolansan menim bu eşkime yigane kalsan alışaram, od tutaram, hem yanaram men.. bunuda bilmerem, sensiz men görmerem könlümü vermerem, heç gezemem ahmet kaya Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Altin hızma mülayim Seni Hak'tan dileyim Yaz günü temmuzda Sen terle ben sileyim Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm sad'oldum Altın hızma incidir Gömlegi nar incidir Benim lal olmus dilim Ne dedim yar incinir Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm sad'oldum Altın hızma tumağa Yanaşıp al yanağa Güzel gel görüselim Men gidirem ıraga Gün gördüm, günler gördüm Seni gördüm sad'oldum ama RUHİ SU dan ondan başka kimse güzel okuyamıyo bu türküyü Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 kece jı bota ez dınım ( kız ben senın ıcın delı oluyorum ) serte kılama dertinim ( senın adına sarkılar cıkarıyorum ) sıbe nıvro ber hevare ( sabah öglen akşam üzeri ) levyateme bınvı dare ( seni beklıyorum ayacın altında ) dıbem yere cıma nayi ( gel dıyorum neden gelmıyorsun ) serte ayre nabe sayı ( uzerinde bulutlar var acık olmaz hava ) tü kevoka ser eniyayi (sen göversıncın anlımda ) tü serina ber dılayı ( sen tatlısın gönüllerde ) Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 işte gidiyorum çeşm-i siyahım aramıza dağlar sıralansa da sermayem derdimdir; servetim, ahım karardıkça bahtım karalansa da haydi dolaşalım yüce dağlarda dost beni bıraktı ah ile zarda ölmek istiyorum viran bağlarda ayağıma cennet kiralansa/sıralansa da bağladım canımı/ömrümü zülfün teline yar beni bıraktın elin diline güldün mahzuninin garip haline mervanın elinde parelense de beyaz giyme toz olur siyah giyme söz olur gel beraber gezelim muradımız tez olur salına da salına da gel, haydi yavrum dön dolaş yine bana gel beyaz giyme tanırlar seni yolcu sanırlar zaten bende talih yok seni benden alırlar salına da salına da gel, haydi yavrum dön dolaş yine bana gel Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2005 GULE bir köz düşürdün bağrıma yaramı dağlayaıp gittin dostluğu koydun arama dilimi bağlayıp gittin su bakışlı duru gule yağmurlardan arı gule bir göz nuru dönüp gitme koyma beni yarı gule su esmeri duru gule gül çininden arı gule bir göz nuru dönüp gitme koyma beni dara gule biz göz nuru dönüp gittin koydun beni yara gule yolun açık olsun be gule yürekleri gömelim küle gözlerin gelsede dile dost diyelim bile bile Alıntı
Φ Baumann Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2005 ay doğar ayan beyan çıkar dağın ardından serin bir rüzgarım ben geçerim buralardan eviniz yokuşta mı bir kurşun atışta mı iniverdim şu dağdan uyanık mı düşte mi ateşler tattım geldim türküler yaktım geldim ay öptü gözlerimi korkuyu yıktım geldim Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 23 Aralık , 2005 Evvelim Sen Oldun Ahirim Sensin Cahildim dünyanin rengine kandim Hayale aldandim bosuna yandim Seni ilelebet benimsin sandim Ôlürüm sevdigim Zehirim sensin Evvelim sen oldun Ahirim sensin Sözüm yok su benden kirildigina Gidip baska dala sarildigina Gönül inanmiyor ayrildigina Gözyasim sen oldun Kahirim sensin Evvelim sen oldun Ahirim sensin Garibim can yikip gönül kirmadim Senden ayri ben bir mekan kurmadim Daha bir gönüle ikrar vermedim Batinim sen oldun Zahirim sensin Evvelim sen oldun Ahirim sensin Kaynak Kişi Neşat Ertaş Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 bu türküyü akşam ıhlamur altında adlı dizide dinledim. türküyü seslendiren kim bilmiyom ama çok güzel söyledi. AKŞAM OLUR KARANLIĞA KALIRSIN Akşam Olur Karanlığa Kalırsın Derin Derin Sevdalara Dalarsın Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Beni Koyup Yad Ellere Varırsın Sana Zulüm Bana Ölüm Değil Mi Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Bülbül Ne Ötersin Yuvan Mı Yoktur Yoksa Benim Gibi Sevdan Mı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Sar’altın Yaptırsam Yarin Boynuna Vallah Güzellerin Düşmanı Çoktur Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Odası Toz Olmuş Dolabı Duman Uyan Kömür Gözlüm Uykudan Uyan Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Ellerin Elime Değdiği Zaman İster Ölüm Olsun İster Ayrılık Oy Gelin Gelin Sevdalı Gelin Öldürdün Beni Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 BEN ANNEMİ İSTERİM Dağda belimde odun beni ne hale kodun Tarlada ırgat avrat, hanede hazır hatun Bir uşak göbeğimde altısı eteğimde Yedi bitirdi beni, anandaki o çene Dünyanın gailesi, yetmezmiş gibi bir de Elektron ayak çekilince sen bitersin dibimde Uy çalsın kemençeler de ben bir horon tepeyim Çatlasın kaynımgiller, bari kurtlarım dökeyim Fındığı ben toplarım, kırması sana düşer Uy ellerin iyisi, geh geh gerinip şişer Üşüdüm senden baba ocağı, gözümde tüter Uy adaletsiz dünya, gücün hep bize mi yeter? Bir bezden bebem vardı bohçamda hayallerim Kızlığım yarım kaldı, ben annemi isterim Sezen Aksu Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 24 Aralık , 2005 Bir Yanım Gün akşamdır yıldızlarla Dertleşirim çare çare Yorgun düşmüş gözlerimde Kamaşırlar tane tane Hasret dolu cana döndüm Ak yüzüm ışığa vurdum Güzeli zorda gördüm Zor dediğin içimizde Bir yanım dağlarım gülüm Ellerimde güzel yüzün Bir yanım kördüğüm gülüm Açılacak elbet bir gün Dayan ha yüreğim dayan Gün olur değişir devran Gönlümün ince yerinden Sevdadır gece çağlayan Emek verdim sevgi ördüm Bir ilmik de senden gördüm Paylaştıkça insan oldum Derviş olmak elimizde Derleyen Efkan Şeşen Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Yüceden mi geldin sen seher yeli Yüceden mi geldin sen seher yeli Daha dostum eller ile gezer mi? Solmuş derler gül benzinin iziği, Daha dostum eskisinden güzel mi? O ne dedi, sen ne dedin varıncak? Oğlan aşık mısın? Dedi görüncek El kavuşturup divanına duruncak Daha dostum eskisinden güzel mi? Kolda götürürüm yavrı baz gibi Yüzerim göllerde boymul kaz gibi Bahçandan açılan top nergiz gibi Toplar toplar, dost zülfüne dizer mi? Karac’oğlan, gider kendi yoluna Çiğ ibrişim pek yakışır beline, Divitin, kalemin almış eline; O dost bizi defterine yazar mı? Karacaoğlan Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 AHMET KAYA / turna semahi gitme turnam gitme nerden gelirsen sen nazlı canana benzesin turnam her bakışta beni mecnun edersin tabibe lokmana benzesin turnam as nenni nenni, dost nenni nenni pir abdal sultana benzesin turnam yürü turnam yürü canana yürü. havayı hey deli gönül havayı bir kız katarlamış da atı deveyi ay doğmandan şavkı tuttu. yürüyelim, yürüyelim bundan sonra dost nenni hey dost, hey dost yedi kardeş idik biz bu ovada kimi saz çalardı kimi dönende bakmaz mısın, bakmaz mısın gözlerimin yaşına bakmaz mısın, bakmaz mısın mezarımın taşına hey dost, hey dost eğlen dur, eğlen dur, sarı/telli turnam eğlen dur sallan dur, sallan dur, sarı turnam sallan dur. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2005 Kütahya'nın Pınarları Kütahya-Hisarlı Ahmet-Yücel Paşmakçı Kütahya'nın Pınarları Akışır, Devriyeler Kol Kol Olmuş Bakışır. Asalı'ya Çuha Şalvar Yakışır, Aman Aman Vehbi Öyle De Böyle Olur Mu. Ah Ben Ölürsem Dünya Sana Galır Mı. Salın Gelip Musallaya Dayandı, Gar Beyaz Vehbim Al Kanlara Boyandı. Seni Vuran Oğlan Nasıl Dayandı, Aman Aman Vehbi Öyle De Böyle Olur Mu. Ah Ben Ölürsem Dünya Sana Galır Mı. haydi efelerrrr Alıntı
Φ Baumann Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 dört duvar dört dönerim kaç gecedir yoksun oğul bıçak bilenir etimde başında toprak beton mu oğul? bin yıl yatarım sevdana onurumsun susmam oğul yüreğim kopmuş geliyor devrime kadar düşmem oğul yere göğe koymazdım seni çaldılar dalımdan oğul ecelin önü alınmış olanca canım sana aksın oğul Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 AHMET KAYA / kendine iyi bak yanyana geçen geceler unutulup gider mi acılar birden biter mi bir bebek özleminde seni aramak varya bu hep böyle böyle gidermi suya hasret çöllerde beyaz güller biter mi dikenler göğü deler mi bir menekşe kokusunda seni aramak varya bu hep böyle böyle gider mi kendine iyi bak beni düşünme su akar yatağını bulur, kendine iyi bak beni düşünme su akar yatağını bulur, içimdeki fırtına kör kurşunla diner mi kavgalar kansız biter mi bir mavzer çığlığında seni aramak varya bu hep böyle böyle gider mi şu ***** dünya seni bana düşman eder mi dosluklar birden biter mi bir kardeş selamında seni aramak varya bu hep böyle böyle gider mi Alıntı
Φ SaNTo Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 MİHRİBAN sarı saçlarını deli gönlüme bağlamışım çözülmüyor Mihriban ayrılıktan zor belleme ölümü görmeyince sezilmiyor Mihriban yar deyince kalem elden düşüyor gözlerim görmüyor aklım şaşıyor lambada titreyen alev üşüyor aşk kâğıda yazılmıyor Mihriban tabiplerde ilaç yoktur yarama aşk deyince ötesini arama her nesnenin bir bitimi var ama aşka hudut çizilmiyor Mihriban Gerçekten aşkım böyle.. Musa Eroğlu'nun en sevdiğim türküsü çünkü bana onu yaşatıyor.. SaNTo... Alıntı
Φ Baumann Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Geleceğim bazen, uykudayken sen Beklenmedik uzak bir konuk gibi Sokakta bir başıma koyma beni Kapıyı sürgüleme üstümden. Usulca girecek bir yere ilişeceğim Bir zaman, karanlıkta, bakacağım yüzüne Görüntün doyasıya dolunca gözlerime Seni kucaklayacak ve çıkıp gideceğim... Nikola VAPTSAROV... Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Edip Akbayram / eşkıya dünyaya hükümdar olmaz bir yanımı sardı müfreze kolu bir yanımı sardı varilcioğlu 500 atlıyınan kestiler yolu eşkiya dünyaya anam hükümdar olmaz yıl 1341 mevsime uydu sebep oldu şeytan bir cana kıydım katil defterine adımı yazdı eşkiya dünyaya anam hükümdar olmaz sen ağlama anam dertlerim çoktur çektiğim çilenin hesabı yoktur yiğitlik yolunda üstüme yoktur eşkiya dünyaya hükümdar olmaz Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Zindanlardan taşa taşa kar beni Mamak’lardan metris’lerden sor beni Diyarbekre kanla bastım mührümü Ceset ceset kefen kefen sar beni Bu türkü mor dağların emanetidir Firari mahpuslara bir avuç su Bir türkü dilimi içerdekine Çeyiz sandıgına oyalı yazma Memeye süt Ve baharın toprağa bereketidir Sığmaz dört duvarın yanına, dikenli tele Cesur mermidir, mavzer yatağında bu Önü kıtlık kıran, zemheri Ardı ateş külü, kızılcık Ve menekşedir Bir teli asuri vurur, bir keldani Ve yeşile çalar her mevsim Petrol mavisini Kan kızılını Kavruk dudakların tuzunda tadı Fırat’ı Dijle’yi vurur Heyy bre Şahin gagasında Can suretidir Kara saçlım Gül benizlim Sevdiğim Bu türkü Mor dağların emanetidir Gün kar yanığı yüze vuranda Debreşir gökçe yürek Kasketi keder gömleği kan Sevdası bir uçurumdur Gözleri kor tanesi gözleri hançer Gözleri cesarettir Krizantem çiçegidir emegi gülüm Elleri cesur vede hünerli Mor dağların ardında Üç koca destan üç koca dünya Üç denklem Üç şifre üç atom çekirdeği ve Bir çakmak bir kıvılcım birde dinamit Gün kar yanığı yüze vuranda Mor dağların türküsü gelir Onlar güneşin bağrında ateş Yer yüzünde bir taze çiçektiler Namluda namusun fişengi İsyanda yürek kara düşte Bembeyaz gerçektiler Ben yılların sevdası Nazlım Sabır kıyısında Kin köpüğü Al almada Başaklarda Gül dudaklarda hasret Söyle türkünü sen Erinme nazlı bacım Ağlamadan Karalara bağlamadan Kına gecelerinin sevincinde Lurke’de Goven’de Temirağa’da. Söz : Orhan Kotan Müzik : Ahmet Kaya Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Deymen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme Yöre: Tokat- Abbas Öz-Mehmet Erenler Deymen Benim Gamlı Yaslı Gönlüme Ben Bir Selvi Boylu Yardan Ayrıldım Evvel Bağban İdim Dostun Bağında Talan Vurdu Ayva Nardan Ayrıldım Kumru Gibi Gökyüzünde Dönende Baykuş Gibi Viran Yurda Konanda Çok Ağladım Ferhat Gibi Çöllerde Şirin Gibi Zülf-ü Yardan Ayrıldım Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Kütahya'nın Pınarları Kütahya-Hisarlı Ahmet-Yücel Paşmakçı Kütahya'nın Pınarları Akışır, Devriyeler Kol Kol Olmuş Bakışır. Asalı'ya Çuha Şalvar Yakışır, Aman Aman Vehbi Öyle De Böyle Olur Mu. Ah Ben Ölürsem Dünya Sana Galır Mı. Salın Gelip Musallaya Dayandı, Gar Beyaz Vehbim Al Kanlara Boyandı. Seni Vuran Oğlan Nasıl Dayandı, Aman Aman Vehbi Öyle De Böyle Olur Mu. Ah Ben Ölürsem Dünya Sana Galır Mı. haydi efelerrrr günün anlam ve önemine uygun oldu ya kendi açımdan tabii yalnız çok soğuk burası Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 ahildim dünyanın rengine kandım hayale aldandım boşuna yandım seni ilelebet benimsin sandım ölürüm sevdiğim zehirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin sözüm yok şu benden kırıldığına gidip başka dala sarıldığıma gönülüm inanmıyor ayrıldığına gözyaşım sen oldun kahirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin garibim can yıkıp gönül kırmadım senden ayrı ben bir mekan kurmadım daha bir gönüle ikrar vermedim batınım sen oldun zahirim sensin evvelim sen oldun ahirim sensin saygılar... Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 28 Aralık , 2005 cemilemin gezdigi daglar meseli imanim haydi üç gün oldu cemilem ben bu derde düseli gaydiri gubbak cemilem nasil nasil edelim biz bu ise nikahimizi kiysin ünnen gelin hoca memise cemile giz ne gezersin hayatta basma da fistan, parlak da potin ayakta gaydiri gubbak cemilem, nasil nasil edelim biz bu ise nikahimizi kiysin ünnen gelin hoca memise cemile'nin fistani saman sarisi imanim, haydi gören sancak cemilem kizi memur garisi gaydiri gubbak cemilem nasil nasil edelim biz bu ise nikahimizi kiysin ünnen gelin hoca memise Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.