Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 ŞEVVALİM YİNE SANA KIYAK YAPTIM....BUDA SENİN İÇİN.... Yalan Dünya - Sıvas-Banaz yöresi Yürü bire yalan dünya Yalan dünya değil misin Hasan ile Hüseyin'i Alan dünya değil misin Ali bindi Düldül ata Can dayanmaz bu firkata Boz Kurt ile kıyamete Kalan dünya değil misin Tanrı'nın Aslan'ın alan Düldül'ü dağlara salan Yedi kere işsiz kalan Kalan dünya değil misin Bak şu kışa, bak şu güze Ciğer kebap oldu köze Muhammed'i bir top beze Saran dünya değil misin Pir Sultan'ım ne yatarsın Kurmuş çarkını dönersin Ne konarsın. ne göçersin Kalan dünya değil misin Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 grup çığ.....deli gönül.. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Yavuz BİNGÖL__Ne sevdiğin belli ne sevmediğin Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2005 ***** Felek Sana Nettim, Neyledim Attın Gurbet Ele Parelerimi Akıbetin Beni Sılamdan Etti Kesti Mümkünümü Çarelerimi Aman Aman Dağlar Duman Geçti Zaman Ben Dayanamam Şu Dağların Arkasını Bilirim Ömrüm Yeter İse Belki Görürüm Çok Da Sürmez Ben Bu Dertten Ölürüm Dost Olan Bağlasın Yarelerimi Aman Aman Dağlar Duman Geçti Zaman Ben Dayanamam Yine Ben Sarayım Yarelerimi Aman Aman Dağlar Duman Ben Dayanamam Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 NASIL YAR DİYEYİM-ALİ EKBER ÇİÇEK Nasıl yar diyeyim ben böyle yara Mecnun edip çöle çöre saldıktan sonra Alemin bağında bülbüller konmuş Nidem benim gülüm solduktan sonra Coşkun çaylar gibi çağlamayan yar Gönlümü gönlüme bağlamayan yar Benim şu derdime ağlamayan yar Daha ağlamasın öldükten sonra Karadır kaşların keman istemem Şu gönlümde özge mihman istemem Ölsem de derdime derman istemem Ok vurup sinemi deldikten sonra Pir sultan abdal'ım sürem bu yolu İnsanı kamilin olmuşam kulu İster yağmur yağsın isterse dolu Gidem ben ummana daldıktan sonra Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 NASIL YAR DİYEYİM-ALİ EKBER ÇİÇEK Nasıl yar diyeyim ben böyle yara Mecnun edip çöle çöre saldıktan sonra Alemin bağında bülbüller konmuş Nidem benim gülüm solduktan sonra Coşkun çaylar gibi çağlamayan yar Gönlümü gönlüme bağlamayan yar Benim şu derdime ağlamayan yar Daha ağlamasın öldükten sonra Karadır kaşların keman istemem Şu gönlümde özge mihman istemem Ölsem de derdime derman istemem Ok vurup sinemi deldikten sonra Pir sultan abdal'ım sürem bu yolu İnsanı kamilin olmuşam kulu İster yağmur yağsın isterse dolu Gidem ben ummana daldıktan sonra BUGÜN BENİM DE TÜRKÜM OLSUN yanlız benimki kızılırmak tan olsun.. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 arkadaşlarla bağlamaları elimize aldığımız zaman ilk çaldığımız türkülerden biridir. hani bir de kızılırmağın düzenlemesinde ki girişi varya orayıda süslemeden yapmazsak olmaz bazı parçalar vardır çalarken insan zevk alır benim de çalmaktan en zevk aldığım türkülerden biridir nasıl yar diyeyim... Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Niçin Ağlamayım Niçin Gülmeyim Niçin ağlamayım niçin gülmeyim Deli gönlüm bir sevdaya bağlandı Özü şirin sözü şirindir yarin Gamzesi ok kaşı yaya bağlandı Yürüdükçe eda verir özüne Kuduret sürmesi çekmiş gözüne Taramış zülfünü dökmüş yüzüne Zannedersin bulut aya bağlandı İrfaniyem yeni buldum bir devlet Sakın yadlarınan eyleme ülfet Eskiden kalmadı mihri muhabbet Şimdi gönül taze yara bağlandı Derleyen Kamber Yıldırım-Süleyman Yıldız Yöre Sivas (Tokuş Köyü Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 KIZILIRMAK / Ay Karanlik Gecede Vurdular Beni Bir incecik yolum gider yemen'e Ilgıt ılgıt kanım damlar çimene Ölüm varmış pusulardan geçene Ay karanlık gece vurdular beni Yarin çevresiyle sardılar beni Ölmeden mezara koydular beni Bir incecik yolum gider serez'e Yavrum sermiş mendilini kireze Ölüm varmış zulüm varmış varmış vay bize Ay karanlık gece vurdular beni Yarin çevresiyle sardılar beni Ölmeden mezara koydular beni Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 nurettin rençber-->>ay düşünce Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 musa eroğlu_halil ibrahim Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Bir Ay Doğar Bir ay doğar ilk akşamdan geceden neydem neydem geceden Şavkı vurur pencereden bacadan Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Uykusuz mu kaldın dünkü geceden neydem neydem geceden Uyan uyan yâr sinene sar beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Uyan uyan yâr sinene sar beni Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Yüce dağ başından aşırdın beni neydem neydem yâr beni Tükenmez dertlere düşürdün beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Madem soysuz göynün bende yoğudu neydem neydem yoğudu Niye doğru yoldan şaşırdın beni Dağlar kışımış yolcum üşümüş perişânım ben Niye doğru yoldan şaşırdın beni Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Aşağıdan gelir eli boş değil neydem neydem boş değil Söylerim söylerim göynüm hoş değil Dağlar kışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Bir güzeli bir çirkine vermişler neydem neydem vermişler Baş yastığı gendisine eş değil Dağlar gışımış yolcum üşümüş nasıl edem ben Baş yastığı gendisine eş değil Dağlar harâmı açma yaramı perişânım ben Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 lalala öyle türküler seciyorsunki iki gündür bu kadar olur. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 AĞLaMa DeRSiM Ağlama sevdiğim oy oy,Gelirim sana Çıkarım karşına,Zozanda karda Ceylanın gezdiği Sarp kayalarda Ayağına tırnak olurum birgün Ekşitme yüzünü,Dosta düşmana Harmanda buğdayın olurum bir gün Ağlama dersimli,Toprağa taşa Karmı yağdırdılar yediğin aşa Ay gelin olunca,Dağda ovada (hayheye) Sofrada zeytinin olurum bir gün Kara puşileri ,Sarma başına Yiğidin Aslanın Olurum Birgün.. Emre Saltık Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Musa EROĞLU / Ben Bu Aşkın Çilesini Ben Bu Aşkın Çilesini Yanar Çektim, Tüter Çektim Yedim Gonca Sillesini Bülbül Gibi Öter Çektim Dizgin Etsem Gönül Atın Geçer Göğün Yedi Katın Yalan Dünya Maslahatın Kah Bitmez, Kah Biter Çektim Seyrani, Bilmeme Mert Midir Yoksa Cana Cömert Midir Eyyub'un Derdi Dert Midir Ben Ondan Besbeter Çektim Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 30 Kasım , 2005 İnsanların türküleri kendilerinden güzel, kendilerinden umutlu, kendilerinden kederli, daha uzun ömürlü kendilerinden. Sevdim insanlardan çok türkülerini. İnsansız yaşayabildim türküsüz hiçbir zaman. Hiçbir zaman beni aldatmadı türküler de. Türküleri anladım hangi dilde söylenirse söylensin. Bu dünyada yiyip içtiklerimin, gezip tozduklarımın, görüp işittiklerimin, dokunduklarımın, anladıklarımın hiçbiri, hiçbiri, beni bahtiyar etmedi türküler kadar... ne guzel demis nazim hikmet ran Kolay Gelsin Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Feyzullah ÇINAR / neler ettin neler ettin, neler ettin sevdim ama neler ettin en sonunda yarim bana geldin ama neler ettin yar sen bana neler ettin çevirdin beni harmana karıştı tozum dumana en sonunda imdadıma geldin ama neler ettin yar sen bana neler ettin sevdiğim bırak peşimi belaya sarma başımı en sonunda gözyaşımı sildin ama neler ettin yar sen bana neler ettin Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Kırmızı gül demet demet Sevda değil bir alamet Balam nenni yavrum nenni Gitti gelmez ol muhannet Şol revanda balam kaldı Yavrum nenni gülüm nenni Kırmızı gül her dem olmaz Yaralara melhenı olmaz Balam nenni yavrum nenni Ol tabibten derman gelmez Şol revanda balam kaldı Yavrum nenni gülüm nenni Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Yine karlar yağdı gönül dağıma Kime ne söyleyim kime ne deyim Yaz ayında gazel düştü bağıma Kime ne söyleyim kime ne deyim Gürledi bulutlar yağmadı yağmur Gözlerim yaşlıda yollarım çamur Yare gidem dedim yetmiyor ömür Kime ne söyleyim kime ne deyim İpek mehmet yandı aşkın narın Gözgöze gelmedim nazlı yarınan Bunca ömrüm geçti ahu zarınan Kime ne söyleyim kime ne deyim Musa Eroğlu... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2005 ŞİFA İSTEMEM Şifa istemem balından Bırak beni bu halımdan Razıyım açan gülünden Yeter dikenin batmasın Gece gündüz bu hizmetin Şefaatin kerametin Senin olsun hoş sohbetin Yeter huzurum gitmesin Taşa değmesin ayağın Lale sümbül açsın bağın İstemem meth'eylediğin Yeter arkamdan atmasın Kolay mı gerçeğe ermek Dost bağından güller dermek Orda kalsın değer vermek Yeter ucuza satmasın Sonu yoktur bu virdimin Dermanı yoktur derdimin İstemem ilaç yardımın Yeter yakamdan tutmasın Nesimi'yem vay başıma Kanlar karıştı yaşıma Yağın gerekmez aşıma Yeter zehirin katmasın AŞIK NESİMİ Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 2 Aralık , 2005 Ruhi SU / beydağının başı Beydağı'nın başı kardır borandır Yaz bahar gelende Mevlam kerimdir Yaylasına vardım yaylası serindir Yar kapandı yollarım gelemem gayrı Kapandı yollarım gelemem gayrı Tükendi mecalim varamam gayrı Aktı gözümün yaşı oldu bir rmak Ne müşkülmüş yardan ayrılmak Bana haram oldu bu elde durmak Yar kapandı yollarım gelemem gayrı Kapandı yollarım gelemem gayrı Tükendi mecalim varamam gayrı Ateşim yanmadan tüter dumanım O yare yazdırdım benim fermanım Tabibe giderim yoktur dermanım Yar kapandı yollarım gelemem gayrı Kapandı yollarım gelemem gayrı Tükendi mecalim varamam gayrı Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 HAKAN YEŞİLYURT-ACIYA GÜLMEK Öpüyorsam ayrılığı gözünden Söküyorsam yüreğimi göğsümden Geciyorsam gözlerinin icinden Sana olan sevdamdandır bilesin Geciyorsam bir çiçeğin özünden Sana olan sevdamdandır bilesin. Meğer ne yanlızız insan olmuşsak Yaprak gibi dalda sesziz solmuşsak Yeri gelmiş acıyda gülmüşsek Sana olan sevdamdandır bilesin Yeri gelmiş ayrılığa gülmüşsek Sana olan sevdamdandır bilesin Karşılıksız sevebilmekse sevda Gercek seven küle dönmüş her cağda Elim kolum bağlanmışsa kıyında Sana olan sevdamdandır bilesin Sevdunayım gebermişsem kıyında Sana olan sevdamdandır bilesin. Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 yar demedin.. Yavuz BİNGÖL Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 3 Aralık , 2005 Ahmet Kaya - Şu Dağlarda Kar Olsaydım su daglarda kar olsaydim olsaydim bir asi ruzgar olsaydim olsaydim arar bulurmuydun beni beni sahipsiz bir mezar olsaydim olsaydim su yanginda har olsaydim olsaydim aglayip bizar olsaydim olsaydim belki yaslanirdin bana bana mahpusta duvar olsaydim olsaydim su bozkirda han olsaydim olsaydim yikik perisan olsaydim olsaydim yine severmiydin beni beni simsiyahduman olsaydim olsaydim su yarada kan olsaydim olsaydim dokulup ziyan olsaydim olsaydim bu dunyada yerim yokmus yokmus keske bir yalan olsaydim olsaydim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.