Φ dreamgirl Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 şarkı sözleriyle aram iyi değildir ama acem kızı derim ben Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Sarı Mavi Yıldız (Kervankıran) Havalanma telli turnam Uçup gitme yele karşı Ah niye doğdun Sarı yıldız, mavi yıldız Yıldız yıldız yıldız dön Zülüflerin tel tel olmuş Döküp gitme ele karşı Ah niye doğdun Sarı yıldız mavi yıldız Yıldız yıldız yıldız dön Evler yıkan beller büken Kanlımı oldun kervankıran Dön Dön Dön Dön Şahinim var bazlarım var Baharım var yazlarım var Yare tenha sözlerim var Ben diyemem ele karşı Evler yıkan beller büken Kanlımı oldun kervankıran Dön Dön Dön Dön Sivas/Şarkışla türküsü - Aşık Veysel Şatıroğlu-Muzaffer Sarısözen Zara'dan dinlemenizi tavsiye ederim. Bir de bildiğim kadarıyla bir hikayesi var,Şöyle; Selçuklular devrinde Arap topraklarında dönen bir kervanın Kayseri-Sivas arasında, adına Kervankıran denilen bir yerde kar fırtınasına tutularak yok olması üzerine yazılmış bir ağıt. Rivayet odur ki, Kervan uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra Kayseri-Sivas arasında Selçuklu hanına ulaşır. Dışarda gözgözü görmez bir kar fırtınası Kervancıların sıla hasreti, gözlerine uyku girmez Sabaha karşı fırtına diner, gökyüzü tüm güzelliği ve çıplaklığı ile insanlığın huzuruna açılır. Ve adına Kervankıran denilen, sarı-mavi parıltılar saçan yıldız da. Kervancı başı, kervandaki tecrübeli kervancıların tüm uyarılarına rağmen kervanı yola çıkarır. Bir müddet yol aldıktan sonra fırtına tekrar başlar, ne ilerlemek mümkündür, ne de geri dönmek, Anadolu insanının sabah yıldızı sandığı sarı mavi parıltılar çıkartan bu güzel yıldıza aldanışının hikayesi. Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Güneşin olsun Güneşin olsun gönlünde Kar bile yağsa Ya da fırtına olsa. Gök bulutlarla Dünya kavgayla dolsa Güneşin olsun gönlünde O zaman gelsin ne gelirse Doldurur ışıklarla En karanlık gününü Bir şarkın olsun gönlünde Sevinçli ezgilerle Seni günlük tasalar boğsa bile Bir şarkın olsun dudaklarında O zaman gelsin ne gelirse Yardım eder atlatmaya En yalnız gününü Başkaları içinde bir diyeceğin olsun Tasada ve bunalımda Ve seni mutlu edecek her şeyi Söyle onlara da Bir şarkın olsun dudaklarında Yitirme sakın cesaretini Güneşin olsun gönlünde Ve her şey iyi olacak. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Sakin göllerin kuğusuyduk Salınarak suyun yanağında Yarılan ekmeğin buğusuyduk. Gözüm yaşarıyor, Yüreğim yanıyor / kanıyor, Olmasaydı sonumuz böyle. Biri saksımızı çiğneyip gitti Biri duvarları yıktı Camları kırdı Fırtına gelip aramıza serildi Biri milyon kere çoğaltıp hüzünleri Her şeyi kötüledi Bizi yaraladı Biri şarabımızı döktü Soğanımızı çaldı Biri hiç yoktan vurdu kafeste kuşumuzu Ciğerim yanıyor, yüreğim kanıyor Olmasaydı... Olmasaydı sonumuz böyle Gözüm yaşarıyor Yüreğim yanıyor / kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle Dağlarda çoban ateşiydik Dolanarak mavzer yatağında Ceylanın pınara inişiydik Göğsüm daralıyor, Yüreğim kanıyor, Olmasaydı sonumuz böyle. Birer yolcuyduk aynı ormanda kaybolmuş Aynı çıtırtıyla uyanan birer serçe Hep aynı yerde karşılaşırdık tesadüf bu Birer tomurcuktuk hayatın kollarında Birer çiğ damlasıydık Bahar sabahında gül yaprağında Dedim ya; Hiç yoktan susturuldu şarkımız Yüreğim kanıyor yüreğim kanıyor Bitmeseydi... Bitmeseydi bizim öykümüz böyle Göğsüm daralıyor Yüreğim kanıyor Olmasaydı sonumuz böyle. esas ahmet kaya söylüyor ama yavuz bingöl ün yorumu bir başka olmuş gibi geldi bana.. Alıntı
Φ CILGIN Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 DAGLARDA ÖLMEK İSTERDİM Ömrümde nice sızı var Kışların önü yazı var Kalbim kuşatmalarda dar Dağlarda ölmek isterim Verilir hiç tutulmaz söz Her yanımda bin namert göz Gardaşlarım olmuş bir köz Dağlarda ölmek isterim Oy dağlar, oy dağlar Uzaklarda yarim mi var Oy dağlar, oy oy dağlar Evde bekleyen yarim mi var Ben ateşten hınçtan doğdum Zamansız solan gül oldum Üç-beş kuruşa kul oldum Dağlarda ölmek isterim Kaç bahar ağladım kaldım Derin hasretlerde yandım Kentler zalimdi dayandım Dağlarda ölmek isterim Oy dağlar, oy dağlar Evde bekleyen yarim mi var Oy dağlar, oy oy dağlar Uzaklarda yarim mi var Söz : Yılmaz Odabaşı Müzik : Ahmet Kaya Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 SALKIM SÖĞÜT Akıyordu su gösterip aynasında söğüt ağaçlarını. Salkımsöğütler yıkıyordu suda saçlarını! Yanan yalın kılıçları çarparak söğütlere koşuyordu kızıl atlılar güneşin battığı yere! Birden bire kuş gibi vurulmuş gibi kanadından yaralı bir atlı yuvarlandı atından! Bağırmadı, gidenleri geri çağırmadı, baktı yalnız dolu gözlerle uzaklaşan atlıların parıldayan nallarına! Ah ne yazık! Ne yazık ki ona dörtnal giden atların köpüklü boynuna bir daha yatmayacak, beyaz orduların ardında kılıç oynatmayacak! Nal sesleri sönüyor perde perde, atlılar kayboluyor güneşin battığı yerde! Atlılar atlılar kızıl atlılar, atları rüzgâr kanatlılar! Atları rüzgâr kanat... Atları rüzgâr... Atları... At... Rüzgâr kanatlı atlılar gibi geçti hayat! Akar suyun sesi dindi. Gölgeler gölgelendi renkler silindi. Siyah örtüler indi mavi gözlerine, sarktı salkımsöğütler sarı saçlarının üzerine! Ağlama salkımsöğüt ağlama, Kara suyun aynasında el bağlama! el bağlama! ağlama! Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gele gele geldik bir karataşa Yazılanlar gelir sağ olan başa Bizi hasret koyan kavim kardaşa Bir ayrılık bir yoksulluk Bir ölüm Nice sultanları tahttan indirir Nicesinin gül benzini soldurur Nicesini dönmez yola gönderir Bir ayrılık bir yoksulluk Bir ölüm Şanlıurfa / Mukim Tahir-Muzaffer Sarısözen Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Kainatin Aynasiyim Kainatın aynasıyım Madem ki ben bir insanım Hakk'ın varlık deryasıyım Madem ki ben bir insanım İnsan Hak'ta Hak insanda Ne ararsan var insanda Çok marifet var insanda Madem ki ben bir insanım Bunca temenni dilekler Vız gelir çark-ı felekler Bana eğilsin melekler Mademki ben bir insanım Daimiyem harap benim Ayaklara turap benim Aşk ehline şarap benim Madem ki ben bir insanım aşık daimi Kolay Gelsin Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 güler dumandan be hey vicdansız öl deseydin ölmezmiydim içerken çok iyi gidiyor.. Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönül Kalk Gidelim Böyle ikrar ilen böyle yolunan Mihnetli yar bana lazım değilsen Deli gönül sevmiş vazgeçmek olmaz Cefalı yar bana lazım değilsen Gönül kalk gidelim sılaya doğru Bülbülün sevdası hep güllerinen Senin şirin dilin yad ellerinen Çık salın sevdiğim engellerinen Görünme gözüme lazım değilsen Gönül kalk gidelim sılaya doğru Bülbül ah eyleyip kanlar ağladı Gözüm yaşı sel sel oldu çağladı Ölüm geldi çevre yanım bağladı Kılma cenazemi lazım değilsen Gönül kalk gidelim sılaya doğru ilkay akkaya/ali ekber çiçek Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Bülbül ah eyleyip kanlar ağladı Gözüm yaşı sel sel oldu çağladı Ölüm geldi çevre yanım bağladı Kılma cenazemi lazım değilsen Gönül kalk gidelim sılaya doğru yüreğine sağlık, nerden buldun bunu sabah sabah, çok eski bir türküdür... Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 yüreğine sağlık, nerden buldun bunu sabah sabah, çok eski bir türküdür... dün radyoda çaldıya bide içiyordum aklıma takılmış işte Alıntı
Φ asterix Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Bilmem hayalmiydi yoksa düşmüydü Gönül arzusunu buldu bu gece Yalın kılıçmıydı bir ateşmiydi İçerim köz ile doldu bu gece Bilemedim gece ile gündüzü Seçemedim güneş ile yıldızı Mestane gözleri mest etti beni Aklımı başımdan aldı bu gece Vardım huzuruna gördüm yüzünü Haydar semahını döndüm bu gece Kurak toprak idim gül bahçesinde Çağladım sel oldum aktım bu gece Bilemedim gece ile gündüzü Seçemedim güneş ile yıldızı Mestane gözleri mest etti beni Aklımı başımdan aldı bu gece Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var Ey Sevdiğim Sana Şikayetim Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Ben De Bir İnsanım Bir De Canım Var Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Eski Günler Hayalimden Gitmiyor Dün Dediğin Bugünkünü Tutmuyor Yiğidim Ya Sana Gücüm Yetmiyor Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Akarsuyum Böyle Miydi Ahtımız Onun İçin Viran Oldu Tahtımız Umudum Yok Gülmez Artık Bahtımız Ne Sevdiğin Belli Ne Sevmediğin Hainsin Oy Zalimsin Oy Nedeyim Oy Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 18 Kasım , 2005 Şifa İstemem Şifa istemem balından Bırak beni bu halımdan Razıyım açan gülünden Yeter dikenin batmasın Gece gündüz bu hizmetin Şefaatin kerametin Senin olsun hoş sohbetin Yeter huzurum gitmesin Taşa değmesin ayağın Lale sümbül açsın bağın İstemem meth'eylediğin Yeter arkamdan atmasın Kolay mı gerçeğe ermek Dost bağından güller dermek Orda kalsın değer vermek Yeter ucuza satmasın Sonu yoktur bu virdimin Dermanı yoktur derdimin İstemem ilaç yardımın Yeter yakamdan tutmasın Nesimi'yem vay başıma Kanlar karıştı yaşıma Yağın gerekmez aşıma Yeter zehirin katmasın ilkay Akkaya/Nesimi Çimen Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Bir Kösede Yatar Aglarım Bu yil benim yesil bagim kurudu Dolu vurdu yapraklari kurudu Benim de saz tutan elim varidi Simdi bir kösede yatar aglarim Benim ile lokma yeyip içenler Gölgemin altinda konup göçenler Sizi zalim dar günümde kaçanlar Ben kendi kendime çatar aglarim Çirpina çirpina bir yuva kurdum Bebegi görmedim kundagi gördüm Deryada boguldum karada vurdum Çileden çileye batar aglarim Mahzuni Serif'im budur ahvalim Zamane bozulmus insanlar zalim Kiyamete kadar gider vebalim Sabir edip matem tutar aglarim Kolay Gelsin Alıntı
Φ TANİA HAYDE Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 NURETTİN RENÇBER-AYRILIK VAKTİ Vakti geldi ayrılığın ne yapsak boş Kurtulamaz bu sevda bu amansız rüzgardan Anla beni geçmişteki günlerimiz Birer birer hayal oldu Birer birer yalan Gözlerindeki yaşı sil canım Beni burda bırak git Gereksiz artık anlamı yok sözlerin Bu aşk gömülmeli Oysa senle çok zamanlar paylaşırdık Acıları umutları hiç usanmadan Yüreğimde saklı kalan anılarla Gidiyorum bu şehirden sevdiğim hoşçakal Gözlerindeki yaşı sil canım Beni burda bırak git Gereksiz artık anlamı yok sözlerin Bu aşk gömülmeli Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2005 Çırpınıp da Şanova`ya çıkınca Eğlen şanova`da kal acem kızı Uğrun uğrun kaş altından bakınca Can telef ediyor gen acem kızı Seni seven oğlan neylesin malı Yumdukça gözünden döker mercanı Burnu fındık ağzı kahve fincanı Şeker mi şerbet mi bal acem kızı Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Kızılırmak / ölüm tatlı bir türküdür ölüm tatlı bir türküdür tenime deyen rüzgar ya da bir kurşun dalgası gibi akar gözkanlarım çırpınır kuş yüreğim bir yanda acıya kesmiş insanlar bir yanda sen ve ben bir yanda ekmek kavgası bir yanda hürriyet ısıtırken geceyi göğsümüzdeki ateş buza vurmuş yüreğimiz sarıl sarıl sarıl ısıt beni ah mor birkaranlığın sisinde devrime gülümserken aç çocuklar aşkla dolu bir ömrün son soluğunda dolu dizgin yüreğine koşar içimdeki yaralı çocuk kimi gün bir gül yangınında kimi yakılmış bir dağ köyünde gülüm senin hasretine başını vuran yitik bir ülkenin yitik bir ozanıyım ben ah ne zorlu bir sevdadır seninleyken sensiz olmak ve senin tutsaklığına tutsak olmak ah gülüm gülüm ateş altındayken inancım ateş altındayken yurdumuz soğutma yüreğimi ve sensiz asla olmayacak düşlerimi ah ellerini ver ah gözlerini ver beni yitirme beni yitirme Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2005 Bir Çift Durna Gördüm Durur Dallarda Bir Çift Turna Gördüm Durur Dallarda Seversen Mevlayı Kalma Yollarda Sizi Bekleyen Var Bizim Ellerde Bizim Ele Doğru Gidin Turnalar Turnam Dertli Öttün Derdimi Deştin El Vurdun Yaremin Başını Açtın Esinden Mi Ayrıldın Yolun Mu Şaştın? Doğru Bir Katara Gidin Turnalar Fazla Gitmen Bizim Ele Varınca Selam Söylen Ese Dosta Sorunca Sağ Selamet Menziline Varınca Benden Yare Selam Edin Turnalar Yozgat-İbrahim Bakır-Nida Tüfekçi Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Havinim buda senin için herşey geçer "zülüf dökülmüş yüze kaşlar yakışmış göze usandım bu canımdan derd ilen geze geze. bu ellerde gez gayrı katip ol da yaz gayrı bir kazma al bir kürek mezerimi kaz gayrı. gün doğdu aştı böyle gonüldü düştü böyle sen orada ben burda ömrümüz geçti böyle." Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Güler DUMAN /Musa EROĞLU___Niye böyle dargın bakarsın Alıntı
Misafir DeLİ eMİn Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 yine gönlüm hoş değil / Muhlis Akarsu Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2005 Karçiçeği m bu türkü de sana gelsin Özlem ÖZDİL / Gönlüm Dağlarda Söz Bulutlardan haber saldım sen gelecektin Yağmuryağdı gözlerime sen silecektin Taş duvarlar sıkar beni Gönlüm dağlarda Resmin çizdim hasret kokan duvarlarıma Güller diktim penceremin ön tarafınA ama Kelepçeler sıkar beni (demir kapı sıkar beni) Gönlüm dağlarda Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.