Φ celal Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 ARKADAŞLAR ELİMDE ON ÇUVAL VAR VE BU ÇUVALLARIN BİRİ HARİÇ HEPSİNDE 10 GRAMLIK 10 TANE TOP VAR,BİR TANESİNDA İSE 10 GRAMLIK 11 TOP VAR,ELİMİZDE BİR TARTI VAR VE YANLIZ BİR KERE KULLANABİLİRİZ FAZLA AĞIRLIK HANGİ ÇUVALDADIR?İP UCUDA VERİYİM(BAŞKA BİR ÇUVAL KULLANILICAK),BAKALIM BİLEN ÇIKACAK MI Alıntı
Φ ustundag Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 SENCE SORUDA BİR YANLIŞLIK YOKMU .? FARKLI ÇUVALDA 11 GRAMLIK 10 TOP OLMASIN SAKIN Alıntı
Φ caner70777 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 11 Aralık , 2005 Çuvallardaki topları sayarız. Hangisinde top fazlaysa (yani 11) Aradığımız çuval odur. İllede tartıyı kullanmamız gerekiyorsa tartmış olmak için rastgele bir çuvalı tartarız. Bu şakaydı tabi. Sorudaki yazım hatasını düzelttiğimiz zaman ise: her çuvala numara vererek birinci çuvaldan bir,................, onuncu çuvaldan on top alarak boş çuvala koyarak tartarız. kaç gram fazlalık varsa o çuval ardığımızdır. Alıntı
Φ The_Ewo Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 12 Aralık , 2005 Çuvallardaki topları sayarız. Hangisinde top fazlaysa (yani 11) Aradığımız çuval odur. İllede tartıyı kullanmamız gerekiyorsa tartmış olmak için rastgele bir çuvalı tartarız. Bu şakaydı tabi. Sorudaki yazım hatasını düzelttiğimiz zaman ise: her çuvala numara vererek birinci çuvaldan bir,................, onuncu çuvaldan on top alarak boş çuvala koyarak tartarız. kaç gram fazlalık varsa o çuval ardığımızdır. ben bunu anlamadım yaa Alıntı
Φ _M@FİA_KaRaGiGA Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 27 Aralık , 2005 tum TURK KARDESLERİMİN YENİ YILINI EN İCETEN DİLEKLERİMLE KUTLARIM Alıntı
Φ gaddar Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 20 Ocak , 2006 bana soruda kelime oyunu var gibi geliyor .9 çuvalın her birinde toplam ağırlığı 10 gram olan toplar var ve diğerindede toplam ağırlığı 10 gram olan onbir top var demekki bütün çuvalların ağırlığı birbirine eşittir tabi yanlış olabilir Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.