Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 Sayin Gilgames,Cerkez Ethemle ilgili yanlis bilgiler onun Vatan hainligini silmez.Eger siz Cerkes ethemle ilgili dogru bir bilgiye sahip olsaydiniz,onun sizin anlattiginiz gibi olmadiginida bilirdiniz. -Ben Sarikamistan bahsederken Enverden bahsetmedim,orada sehit olan 90.000 askerden bahsettim,ve bugünde Enver adi anildigi icin Enverle ilgili yorumumu yaptim. -Mahkemelerde beraat etmek insanlarin sucsuz oldugunu ispat etmez,Orhan Pamuk,Elif SHAFAK ta beraat ettiler.ve daha niceleri suclu olmalarina ragmen beraat ettirildiler.Fazla derinler inmemizinde geregi yoktur saniyorum.Üstadinizla ilgili belgeleri ben düzenlemedim,ve o belgelerde üstadinizin adi gayet acik ve net olarak gecmektedir. -Her ne ise,siz kendi isinize gelen belgelere inanmakta özgürsünüz,bizde tarafsiz belgeleri gercekci buluyoruz. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ekim , 2006 çerkez ethemin ardından düzenli orduya girmesi için önce bir sürü uğraş ver adamın çeteleriyle düşmanla mücedelesiyle ilgili bir yığın destek ver methet sonrada işin bitince bas yaftayı bu adam vatan haini.bu görüş sana aittir sevgili polıtıka.dikkat edin Atanın böyle bir beyanı söz konusu değil. hem nalına hem mıhına vurmuşsun .az yukarda sarıkamıştaki hadiseyi anlatıp metheden sen değilmiydin sevgili polıtıka.şimdi iki dakkada neden sattın enver paşayı.oysa o bir vatan haini değildir.şimdi korkarım bu sözümden sonra aşağılarda bir yerde enver paşayı savunmayada geçerssin. iş üstadı savunma işi değildir.Türkiye cumhuriyetinin yüksek mahkemelerince hakkında beraat verilmiş bir insanın bir forum sayfasında küçük düşürülmesinin önüne geçmek çabasıdır. zaten birileri bir yerlerde ilzam olup söyleyecek sözü kalmayınca hemen ardından bu müthiş söz gelir...Ataya saldırı...yahu kardeşim Atatürke yapılmış bir tane menfi söz bulabilirmisin yukarda yazılı hepsi.bu kadar bariz bir iftirayı atmanın anlamı ne? Saygılar Sayin GILGAMES yazmiyayim dedim ama yazmam gerekiyordu;Bilmiyorum hangi anlamda yazdiniz*eNVER vatan haini degildi,simdi onu savunmaya gecersiniz *sözünü.ama size su kadarini söylememde yarar vardir,ben yazdigim iletileri dogruluklarina kesinlikle emin oldugum belgelere dayanarak yazmaktayim yani duygusal ve dinsel yönden düsünüp yazmiyorum.Birilerinin keyfi icin kalkip bir baskasinada sögmem,buna benzer Ziya GÖKALP'inde bir söylemi vardir.Siz dogru bildiginizi bende dogru bildigimi yazarim.Birileri incinecek diye beyaza kara diyemem.Enver'in Vatan haini olup olmadigina siz karar verin,ben degildim Rusyalarda gezip Leninin yardimlari ile Türkiyede Komünist bir ihtilali gerceklestirmee calisan ve ümit kalmayinca Türkistanin bagimsizligi icin savasmaya karar veren. Atatürkle ilgili olarak ben genel anlamda yazdim ve buda bir gercektir.Atatürkle ilgili bunca belge var olmasina ragmen hala birileri onunla ugrasiyor.Siz yazmamis olabilirsiniz bende zaten size yazmamistim,sadece bir genelleme yaptim. saygilarla Alıntı
Φ GıLgaMeŞ Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 Sayin GILGAMES yazmiyayim dedim ama yazmam gerekiyordu;Bilmiyorum hangi anlamda yazdiniz*eNVER vatan haini degildi,simdi onu savunmaya gecersiniz *sözünü.ama size su kadarini söylememde yarar vardir,ben yazdigim iletileri dogruluklarina kesinlikle emin oldugum belgelere dayanarak yazmaktayim yani duygusal ve dinsel yönden düsünüp yazmiyorum.Birilerinin keyfi icin kalkip bir baskasinada sögmem,buna benzer Ziya GÖKALP'inde bir söylemi vardir.Siz dogru bildiginizi bende dogru bildigimi yazarim.Birileri incinecek diye beyaza kara diyemem.Enver'in Vatan haini olup olmadigina siz karar verin,ben degildim Rusyalarda gezip Leninin yardimlari ile Türkiyede Komünist bir ihtilali gerceklestirmee calisan ve ümit kalmayinca Türkistanin bagimsizligi icin savasmaya karar veren. Atatürkle ilgili olarak ben genel anlamda yazdim ve buda bir gercektir.Atatürkle ilgili bunca belge var olmasina ragmen hala birileri onunla ugrasiyor.Siz yazmamis olabilirsiniz bende zaten size yazmamistim,sadece bir genelleme yaptim. saygilarla sevgili politika kusura kalma yazdıklarından çok hızlı dönüyorsun.ama malesef sen vaz geçsen dahi yazılanlar silinmiyor.benim itirazlarıma kldırıp yobaz belgelere gayalı itirazlar,yanlı yazılar,üstada karşı sarıkamıştaki erkekler,ardından en nihayetinde de Atatürke saldırdığımı açıkça ima etmeler...hepsi yukardaki beyanınızda sabit.şimdi söylermisiniz bu nasıl genelleme ve bu ne yaman çelişkidir.vazgeç istersen artık saygılar-sevgiler Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2006 sevgili politika kusura kalma yazdıklarından çok hızlı dönüyorsun.ama malesef sen vaz geçsen dahi yazılanlar silinmiyor.benim itirazlarıma kldırıp yobaz belgelere gayalı itirazlar,yanlı yazılar,üstada karşı sarıkamıştaki erkekler,ardından en nihayetinde de Atatürke saldırdığımı açıkça ima etmeler...hepsi yukardaki beyanınızda sabit.şimdi söylermisiniz bu nasıl genelleme ve bu ne yaman çelişkidir.vazgeç istersen artık saygılar-sevgiler ben yazdiklarimda yanlilik oldugunu bilirsem dönerim bu bir medeni cesarettir,herkeste olmaz ama bana atfetmeye calistiginiz iddialarinizda bir yanlislik var, a-Ben erkekler derken Sarikamista sehit olan 90.000 askerimizi anlattim, b-Enverin adini ilk anan ben olmadim ve onunla ilgili görüslerimide yazdim. c-Said-I nursi ile ilgili belgeler yobaz belgeleri degil o günün arsivlerine girmis belgelerdir,siz kabul edip etmemekte serbestsiniz. d-Atatürk'e yapilan saldirilarin nereden geldigi biliniyor artik.Ben saldirmalariniz derken genelleme yaptim,yani bir kesim genellemesi. Benim yazilarimla ilgili bir problemim yokki silinmesini isteyeyim.yazilarimin arkasindayim hepsini ben yazdim ve vazgecme niyetim de yoktur,meydani sizlere birakmak yok. saygilarla Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2012 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2012 Said-i Nursi Bitlis'in Hizan ilcesine bagli Isparit kasabasinin NURS köypnde 1877 yilinda dogdu.Göbek adi Riza olan Said-I Nursi'nin asil adi Said-i Kürdi'dir.(Simdi bazi Kürtcüler atlarlar buna)Said-i Kürdi köklerinin Hz.Muhammed'e dayandigini ileri sürmüs saf insanlar buna inanarak ona haketmedigi bir önem vermislerdir.Onun peygamber soyundan geliyor olmasi ona bir kutsiyet verilmesine yaramistir,bugün bile ülke yönetimindeki bazi isimlerin Said-i Kürdi'ye bu anlamda deger verdikleri bir gercektir. Daha cocuk yaslarda bölgede etkili olan Naksibendi Tarikati'na girmistir.Naksibendi Tarikatindan olanlarin bu meczuba neden deger verdikleride böylece anlasilmaktadir.Düzenli bir egitim hayati olmamistir,buna ragmen;Necmettin Sahiner,Serif Mardin ve Cemal Kutay Said-i Nursi'nin dilden kimyaya bircok bilimi ögrendigini iddia etmislerdir. Necmettin Sahiner,Said-i Nursi'nin Tillo'da Arapca Büyük Sözlük "KAMUS OKYANUS"u ezberledigini,bunu yaparken yerdeki karincalarida izledigi ve onlarin "cumhuriyetci"olduguna karar verdiginimdahasi 80-90 kitabi üc ayda ezberledigini ve bir"matematik kitabi"yazdigini,"Cemal Kutay ise Said-i Nursi'nin laboratuardan,ucaktan ve kimyadan bahsettigini,kozmografya ve topografya bildigini iddia etmistir. 1896'da Ermeni ayaklanmasi yasandiginda Said-i Nursi "Kürdistan da reform "istemistir. 1907 yilinda boynunda dürbün,belinde tabanca Kürt kiligiyla Istanbul'a gelen Said bu haliyle fotograf cektirmistir. Kürt milliyeticisi MALMISANIJ ve ROHAT,Saidin 2.Abdülhamid'e SAIT imzali bir dilekce vererek padisahtan "Kürtce egitim verecek okullar acilmasini" istedigini belirtmislerdir.AKP'nin kimin yolunda gittigi acik beyan belli degil mi? Abdülhamit'den Vanda bir Kürt Üniversitesi acilmasini isteyen Said-i Nursi'yi padisah akil hastahanesine göndermis ve tedavi olmasini istemistir.Said yandaslari,onun akil hastahanesinde bir anatomi kitabini ezberleyerek aklinin yerinde oldugunu ispat etmis ve taburcu oldugunu iddia ediyorlar. Said-i Nursi ömrü boyunca Kürtcülük yapmistir,kendin oldugu tartismali olan din bilgilerini Kürtcülük adina kullanmis,Kürdistan icin mücadele vermistir. Said-i Kürdi Kürtcülük calismalari yaparken ayni zamanda birlik ve beraberlik yanlisi görüsler belriterek ikili oynamistir.Bir yandan federasyonculuk fikrini gizli gizli yaymaya calisip Kürt ulusculugunu desteklerken bir yandan da kendin garantiye almak icin bunlara karsiymis gibi ikili bir oyun icindeydi. Said-i Nursi,mesrutiyet karsiti ITTIHAT-I MUHAMMEDI CEMIYETI'nin kuruculari Süheyl Pasa,Mehmet Sadik,Ferik RIza Pasa ve Dervis Vahdeti'nin arasinda yer almistir. Said-i Nursi 31 Mart Mürteci Isyani'nin fitilini atesleyen Dervis Vahdeti'nin VOLKAN Gazetesinde ve Kürdistan dergsinde yazilar yazmistir. Said-i Nursi,18 Mart 1909 tarihinde yazmis oldugu yazida,"Rehberimiz Seriat-i Garra ve kilicimiz da berabin-i katia ve maksadimiz i'la-i kelimetullahtir.En evvel mürsid-i umumi olan ulema talebeyi seriat namina ittihata(birlesmeye)davet ederiz"diyerek ulema ve talebeyi seriat adina birlesmeye cagirmistir ki bunun adi acik bir kiskirtmadir- Said-i Nursi'mi yoksa Kürdi'mi sorusuna verilecek cevap ikiside olabilir ama asil olan Kürdi'dir.Bu adamin Kürt olup olmamasi degildir bence sorun,bu adamim kim oldugu ve ne yaptigidir önemli olan.Bazi kitaplarin veyas dergilerin kapagina bu adami at üstünde savas meydaninda gösteren montaj resimleri koyarak bir meczuptan kahraman yaratma cabalari bosunadir. Türk'ün atesle imtihan edildigi 1918-1922 tarihleri arasinda Said piyasada yoktur o kardesinin oglunun Camlicada'ki evinde ktap dedigi uyduruk seriyi bütünlemeye calisiyordu.Molla bu islerle ugrasirken Anadolu bagimsizlik savasinin kan ve atesi icindeydi. saygilarla Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.