Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 6 Ağustos , 2006 Sizin Hiç Babanız Öldü mü? Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü kör oldum Yıkadılar aldılar götürdüler Babamdan ummazdım bunu kör oldum Siz hiç hamama gittiniz mi? Ben gittim lambanın biri söndü Gözümün biri söndü kör oldum Tepede bir gökyüzü vardı yuvarlak Şöylelemesine maviydi kör oldum Taslara gelince hamam taslarına Taslar pırıl pırıldı ayna gibiydi Taslarda yüzümün yarısını gördüm Bir şey gibiydi bir şey gibi kötü Yüzümden ummazdım bunu kör oldum Siz hiç sabunluyken ağladınız mı? Cemal Süreya ...................................................... babamı kaybedeli 3 yıl oldu ve ben onu çok özledim.yaşarken benim için bu kadar önemli olduğunu kavrayamadığım için vicdan azaplarım var. ona hiç söyleyemedim ama burdan diyorum ki SENİ ÇOK SEVİYORUM BABACIM.umarım beni duyuyorsundur. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ağustos , 2006 ölüm ölüm adın kalleş olsun Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 sevgili gece yağmuru ve martı name Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 çok üzüldüm frozen. bende iki sene önce babamı kaybettim o yüzden seni çok ii anlayabiliyorum. onu ne kadar çok özledim. sevdiklerimizin kıymetini onları kaybedince öğrenmemiz çok kötü ben hayatta ben bukonuda şanslıyım. onu ne kadarçok sevdiğimi gösterebildiğimi düşünüyorum. ama buda insanda farklı yaralar bırakıyor emin ol. allah kimseye böle bi acı tattırmasın Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 başınız sağolsun bende 1 ay olmadı dedemi kaybettim ve annem hala kendine gelmiş diil.çok zor Allah sabır versin Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 çok üzüldüm frozen. bende iki sene önce babamı kaybettim o yüzden seni çok ii anlayabiliyorum. onu ne kadar çok özledim. sevdiklerimizin kıymetini onları kaybedince öğrenmemiz çok kötü ben hayatta ben bukonuda şanslıyım. onu ne kadarçok sevdiğimi gösterebildiğimi düşünüyorum. ama buda insanda farklı yaralar bırakıyor emin ol. allah kimseye böle bi acı tattırmasın bir çok giden memnun ki yerinden çok seneler geçti çok seneler geçti dönen yok seferinden.biz onları kaybetmedik cesur civciv.başın sağolsun arkadaşım. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 başınız sağolsun bende 1 ay olmadı dedemi kaybettim ve annem hala kendine gelmiş diil.çok zor Allah sabır versin sağol senden güzel hikayeler bekliyorum tatlı belam. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 asıl iş onları kaybettikden sonra adlarını namlarını onun evladı olmayı iyi bi şekilde dvm ettirebilmektir bence... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 haklısın martı. ama bence asıl iş kaybetmeden önce farketmemiz değerlerini.ama hep sözde kalıyor işte,hep unutuyoruz. Sevgilerde sevgileri yarınlara bıraktınız çekingen, tutuk, saygılı. bütün yakınlarınız sizi yanlış tanıdı. bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi kalbinizi dolduran duygular kalbinizde kaldı siz geniş zamanlar umuyordunuz çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. yılların telaşlarda bu kadar çabuk geçeceği aklınıza gelmezdi. gizli bahçenizde açan çiçekler vardı, gecelerde ve yalnız. vermeye az buldunuz yahut vakit olmadı Behçet Necatigil Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 baba! her yılbaşında sana söyleyecek bir tek sözüm var : "seni ne kadar çok seversem o kadar çok olsun ömründen geçen yıllar..." baba! babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım! ne zulüm, ne ölüm, ne korku başımı eğemez! yalnız senin elini öpmek için eğilir başım. babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım... nazım hikmet , 1-ocak-1932 Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 okumamıştım bu şiirini sağol Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 evet canım sıkılıyor uyuyamıyorum demiştim!sebebi buymuş keşke okumasaydım ne yazacağımı bilmiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! benim çoooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sevdiğim abiciğim nerdesin : Mekanın cennet olsun ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... seni görmek ban nasip olmadı Allahım seninle öbür dünyada karşılaşmayı nasip etsin . herkez abi dedimi içimden bir parça kopup gidiyor .. Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ağustos , 2006 evet canım sıkılıyor uyuyamıyorum demiştim!sebebi buymuş keşke okumasaydım ne yazacağımı bilmiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! benim çoooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sevdiğim abiciğim nerdesin : Mekanın cennet olsun .............................................!! seni görmek ban nasip olmadı Allahım seninle öbür dünyada karşılaşmayı nasip etsin. herkez abi dedimi içimden bir parça kopup gidiyor .. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 evet canım sıkılıyor uyuyamıyorum demiştim!sebebi buymuş keşke okumasaydım ne yazacağımı bilmiyorum !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! benim çoooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk sevdiğim abiciğim nerdesin : Mekanın cennet olsun .............................................!! seni görmek ban nasip olmadı Allahım seninle öbür dünyada karşılaşmayı nasip etsin. herkez abi dedimi içimden bir parça kopup gidiyor .. bu şiir senin için. VASİYET -------------------------------------------------------------------------------- Vasiyetimdir: Eğer ölürsem Düşüncelerimi biricik kardeşime, mutluluklarımı sevgili anneme, doğrularımı canım babama, yaşadıklarımı tüm dostlarıma, sevgililerimi kendi başına, ve tüm acılarımı mezar taşına bırakıyorum... Mahir TÜRKYILMAZ Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Babam -------------------------------------------------------------------------------- Babam, Ben geldim... -İyi yaptın be kızım- Diyemedin bana Kahvenin önünden geçtim Her zaman oturduğun sandalyen boştu Karşılamaya da çıkamamıştın Eve gittim, Kapıyı açmadın Babam ben geldim Kocaman kızın ! N'olur, Bırak sarılayım boynuna Kokunu özledim Peynirle karışık lehim kokunu Gözlerini özledim Yeşil yeşil Ellerini özledim, Babam , Ben geldim Kocaman kızın Sana selam getiremedim kimseden Gizlice kaçtım geldim Anam iyi Merak etme Kardeşimle kalıyor Özlem işe başladı Onur okulda Ben bildiğin gibi Kafam bu aralar biraz karışık Babam , Ben geldim Başıma yıkıldı sanki kasaba Yoksun... Dün, Yine bir adamın peşinden koştum İki elinde iki poşet Başında kasket Sana çok benziyordu babam Yolunu kestim Sen değildin babam Acayip acayip yüzüme baktı Anlamadı babam Anlalayamadı Anlatamadım... Boşuna çaldı telefonlar Kapı zilleri boşuna Biliyor musun Kuru ekmekleri ıslattım dün Hastanede olduğu gibi Sonra balkona koydum Kuşlar seni sordular babam Çoktandır görünmüyor dediler Nasıl söylerim babam Nasıl... Bakkaldan bir torba yem aldım Çınar altında kumrulara döktüm Güvercinlere Önce çekindiler İnemediler Sonra, Tek tek süzüldüler Hiçbir şey sormadılar Galiba anladılar Çocuklar geçti kapının önünden Hafif aralayıp bahçe kapısını Bir şeyler fısıldaşıp Birbirlerine baktılar Sonra, biri Ürkek adımlarla girdi içeri Şeker kutusunu açtı Önce kendi aldı Sonra arkadaşları Gülümsediler yüzüme bakıp Seni sordular... Babam , Ben geldim... Asmada üzüm yok bu sene Çiçekler kurumuş Boncuk ta yok ortalarda Çağırdım gelmedi Belki senin oralardadır Kimbilir ! Babam, Ben geldim... Erik ağacının altındayım Burası çok kalabalık be babam Bir o kadar da sessiz Yaban otlarını ayıkladım Güller çiçek açmamış Belki zamanı değil Biraz su döktüm Mezar taşını okşadım Babam Adını bile yanlış yazmışlar Biliyor musun Nurten Altınok Alıntı
Φ Murti_San Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 bu şiir senin için. VASİYET -------------------------------------------------------------------------------- Vasiyetimdir: Eğer ölürsem Düşüncelerimi biricik kardeşime, mutluluklarımı sevgili anneme, doğrularımı canım babama, yaşadıklarımı tüm dostlarıma, sevgililerimi kendi başına, ve tüm acılarımı mezar taşına bırakıyorum... Mahir TÜRKYILMAZ sağol acılar ve özlemler hayatın kendisi! sabır etmek ve şükür etmek gerek halimize .onların kalbimizdeki yeri apayrı .insanlar ellerindekinin kıymetini kaybedince daha çok anlıyor nedense... Keşke kavgalar, küslükler , savaşlar olmasa nice insan anne baba ve kardeşlerini kaybediyor . Üzülmemek elde değil Alıntı
Φ fotoğrafcı Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 9 Ağustos , 2006 Arkadaşlar sevdiklerini kaybedenlere baş sağlığı ve Allah sabır versin diliyorum. Bende 7 sene önce dedemi kaybettim ve hala etkisinden kurtulamadım. Allah yardımcıları olsun ölenlerede, kalanlarada. Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 KAR Karlı bir akşamdı ankara'da; Son kez elele yürümüştük, Bitmesin istediğim yola Kısacık beraberliğimizin bütün anılarını sığdırmıştık. Yazarsın bana demiştin Bende yazarım sana sık sık. Ağlıyordum.... Sen görmeyesin diye kaldırmıyordum başımı. Elimi daha sıkı tuttun, Anlıyordun.... Bu ayrılığa dayanmıyordu kalbim, Öğrettiğim çiçek adlarını unutma dedin, Kelebekleri kitap arasında kurutma, Sık sık fotoğraf çektir, yolla bana, Kitaplarım sana emanet, İncitme kimseyi, kin büyütme kalbinde... Beni bekle... Yol bitti, gidiyordun artık; Gittin... Sokakta gördüklerimi, filmlerdeki aktörleri sen sandım bir süre, Kin büyütmedim kalbimde söz vermiştim sana diye, Kitaplarını okudum, kelebeklerine dokunmadım, Öğrendiğim çiçek adlarına yenilerini ekledim, En çok fesleğeni, çoban heybesini, akşam sefasını sevdim. Seni beklerken çok şey öğrendim, Yolunu gözlediğim, sevdiğim ilk adam... Nasıl olsa bulacaktır diye, her görüşümde aynı sesle seslendim Uçak, babama selam söyle! Beni kötü rüyalardan uyandıran sevdiğim ilk adam... Bir bilsen seni nasıl özledim... Kar yağıyor şimdi, otuz yaşım bitti, Kitapların bende, kelebekler gibi kar taneleri, Kendi yolumda yürürken hiç unutmadım o cümleyi; Selamını aldım babacığım, Kin büyütmedim kalbimde.... Küçük kızının gözleri hala senin çiçeklerinde. Uçak, babama selam söyle! Uçak, babama selam söyle! İclal Aydın Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 bir çok giden memnun ki yerinden çok seneler geçti çok seneler geçti dönen yok seferinden.biz onları kaybetmedik cesur civciv.başın sağolsun arkadaşım. [/q] saol akadaşım seninde başın sağolsun . her acıya katlanılıyoda bu ölüm, hasret hiçbişeye benzemiyo hala kabullenemedim böle bişeyide kabul edemem sanki evime her döndüğümde beni karşılamaya çıkçakmış gibi. küçük kızım hoşgeldin dicek gibi ama yok işte en iisi o yaşıyomuş gibi yapmak oluyo, sanki bi yerlerde beni bekliyo koruyomuş gibi düşünmek yoksa yaşayamayız bu dünyada... Alıntı
Φ cesur civciv Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 bir çok giden memnun ki yerinden çok seneler geçti çok seneler geçti dönen yok seferinden.biz onları kaybetmedik cesur civciv.başın sağolsun arkadaşım. saol akadaşım seninde başın sağolsun . her acıya katlanılıyoda bu ölüm, hasret hiçbişeye benzemiyo hala kabullenemedim böle bişeyide kabul edemem sanki evime her döndüğümde beni karşılamaya çıkçakmış gibi. küçük kızım hoşgeldin dicek gibi ama yok işte en iisi o yaşıyomuş gibi yapmak oluyo, sanki bi yerlerde beni bekliyo koruyomuş gibi düşünmek yoksa yaşayamayız bu dünyada... Alıntı
Φ HSNKLC Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 frozen başın sağolsun arkadaşım... Çok kötü birşey.Allah kimseye yaşatmasın.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 ne kadar haklısın.bir çocuğun öldürülmesini,hiç bir gerekçeyle açıklayamazsınız.bunu yapanlar insan olamaz.ben her duyduğumda insanlığımdan utanıyorum ve seyirci kalmaktan nefret ediyorum. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 saol akadaşım seninde başın sağolsun . her acıya katlanılıyoda bu ölüm, hasret hiçbişeye benzemiyo hala kabullenemedim böle bişeyide kabul edemem sanki evime her döndüğümde beni karşılamaya çıkçakmış gibi. küçük kızım hoşgeldin dicek gibi ama yok işte en iisi o yaşıyomuş gibi yapmak oluyo, sanki bi yerlerde beni bekliyo koruyomuş gibi düşünmek yoksa yaşayamayız bu dünyada... sende sağol. Alıntı
Φ marti_name Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2006 bir cenaze törenini baştan sona başka birine aitmişçesine izleyebilmek, tüm kalabalıkların önünde tek damla gözyaşı dökmeden tüm kapakları kapatılmış dev bir baraj gibi dimdik durabilmek ve kimsenin bir barajın suyunu gözlerinizle tuttuğunuzu bilmemesidir. insanın kendi içine büküp ağladığı anlar, geride kalan aile fertlerinin size tutunduğunu bilerek adım atmak.hele insanın kendi babasını yıkarken o pamuk gibi olmuş tenine dokunması.. delilikle aklı başında olmak arasında yalpaladığınızı hissedersiniz.. sanki bir anda nefes almaya başlayıverecekmiş gibi gelir. ölmüş olmayı konduramazsınız babanıza. sanki nefes alıyormuş gibi inip kalkıyor diye görürsünüz göğsünü. alnını okşarsınız, koluna dokunursunuz. koltukta uyuklarken uyandırdığınızda yüzündeki o hafif şaşkın ama bayıldığınız ifadesi ile bakınarak uyanıvermesini beklersiniz, delice istersiniz bunu ama o memnundur gittiği yerden ki uyanmaz. babam dersiniz sadece, babam.. sonra sarmalarlar babanızı kefeninde.. o kefen bağlanırken son kez görürsünüz babanızın yüzünü, eski hatıralar siliniverirde birşey kalmaz diye korkuyla gördüğünüzü en ufak ayrıntısına kadar ezberlersiniz ve siz bütün bunları yaşarken gözden uzak bir okyanusta, dışardan metin görünürsünüz... ağlamamayı başarırsınız ama yüzünüzdeki acıyı gizleyemezsiniz kimseden.. sonra babanızı ellerinizle indirirsiniz rahat edemez diye ellerinizde zeminini ellerinizde düzelttiğiniz bir mezarın içine, ve ellerinizle gömersiniz.. kendinizi parçalarcasına, gücünüz yettiğince bağırarak ağlamak geldiği halde o an içinizden "babanızın oğlu" olmaklığa sakince taziyeleri kabul edersiniz... o zaman farkedersiniz hayatta sevdiklerinizle sanki onlar hiç ölmeyecekmiş gibi yaşadığınızı özellikle babanızı oturttuğunuz tahtın ölümden çok uzakmış gibi geldiğini.. babam geri gelse onu çok daha mutlu kılarım... kılardım... gelmez ki.............. (alıntıdır) Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.