Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

IMAN ETMEYEN BIR TOPLUMDA ERKEK KARAKTERI

Alayci, kirici ve basit espriler

Hikmetsiz ve bos konusmalar

Soguk ve donuk konusma uslubu

Tartismaci ve kavgaci bir yapi

Samimiyetsiz, yapmacik mimikler

Surekli kendinden bahsetme, kendini ovme

Karamsar, sikayetci uslup

Nefsinin isteklerine boyun egen

Adaleti kendi menfaatleri olcusunde gozeten

Agresif ve sinirli hareketler

Kaba, gorgusuz, guven vermeyen tavirlar

Sorumsuz ve bilincsiz davranislar

Bencil, menfaatci, karsilik bekleyen bir anlayis

Kibirli, enaniyetli

Kadinlari bir esya gibi gorme ve asagilama

Elestiriye ve degisime kapali

Estetik anlayistan yoksun, temizlikten uzak

MUMIN ERKEK KARAKTERI

Onore edici espriler, ovucu sozler

Allah'i hatirlatan faydali konusmalar

Guleryuzlu, samimi ve canayakin uslup

Uzlasmaci ve bariscil yapi

Dogal mimikler

Baskalarini ovme

Umitvar, mujdeleyici uslup

Vicadaniyla hareket eden

Adaleti her durumda gozeten

Sakin ve olculu hareketler

Nezaketli, ince dusunceli, guven verici tavirlar

Sorumlu ve bilincli davranislar

Fedakar, karisiliksiz iyilik yapan bir anlayis

Mutevazi ve mulayim

Kadinlara deger verme ve saygi duyma

Elestiriye ve degisime acik

Estetik yonu gelismis, modern, temizlikten anlayan

SONUC

Dunyanin huzur ve baris dolu gelecegi icin yapilmasi gereken, peygamberlerin ahlakiyla ahlaklanmis inancli ve guzel huylu nesiller yetistirmeye gayret etmek olmalidir. Bu amacla yetisme caginda olan cocuklara basta Peygamberimiz (sav) olmak uzere tum peygamberleri Kuran'da anlatilan ustun yonleriyle tanitmak, Kuran ahlakinin geregi olan guzel davranislari ogutlemek gerekmektedir. Bu konuda aileler basta olmak uzere, egitmenler, gazeteciler, kose yazarlari ve televizyonculara onemli sorumluluklar dusmektedir. Modern, inancli, vatansever, ahlakli, durust nesillerin yetismesi hem toplumlarin hem tum dunyanin refahi icin mutlak zorunluluktur.

Gönderi tarihi:

"Tartismaci ve kavgaci bir yapi

Karamsar, sikayetci uslup

Agresif ve sinirli hareketler"

bu yazdıklarınız sadece erkekler için değil kadınlar içinde geçerli bence ama boş bir yazı olmuş..:)

bu yukardakiler benim için geçerli..ama bu benim şimdi gerçek bir mümin olmadığım anlamına gelmez..siz bunu neye göre yazdınız acaba..

Gönderi tarihi:

aslında sadece amac hoşgörü illa imandan olması lazım degıl ımansız bırının bıle bunu az cok ornek alması lazım aslında her ınsanın pozıtıf ve negatıf yonlerı her ne kadar bız hepsını yapmasakta hepsınıde tadıyoruz bazen sınırlenıyoruz bazen cok yumusak oluyoruz bazen asırı ıyı oluyoruz bazen bosver dıyoruz hepsınden bıraz tadıyoruz ınsallah hep ıyı olanları yaparız

saygı sevgı

Gönderi tarihi:

"IMAN ETMEYEN BIR TOPLUMDA ERKEK KARAKTERI" ;

Giriş için bir açıklama yaptıktan sonra iman etmeyen kişi karekterine uygun görüşleri birlikte irdeleyelim.

İman etmek, alt yapısında somut değerler olmayan, sadece akılcı kurgulara, şartsız olarak inanmak anlamına gelmektedir.

Burdan hareketle imanın toplum yapısında oluşturduğu kurguya bağımlı ahlak ve davranış biçimleri de "inançlı ahlakı" olarak yapılaşmıştır.

Doğal olarakta, kurgudan kaynaklandığı için yapısı somut olmayıp sorgulanıcı/sorgulayıcı yanı da yoktur. Değişmez kurallardır.

Güncellenemez, somut şartlara, üretim şekillerine göre değiştirilemez. Gelişen teknolojiyle de örtüşmez.

Aslında imanlı davranışlarının yarısından çoğu da, yılların oluşturduğu insani hislerin, değerlerin ve üretim ahlakının demokratik yapılaşmasıdır.

Bu modern medeni yapılaşma iman ahlakını zaman zaman etkileyerek biçimlendirmiş, değiştirmiştir.

Toplumların ekonomilerinden, üretim ilişkilerinden, ve bilimsel yapılanmadan oluşan karışım, eğer isim vermek gerekirse "bilimsel ahlak" oluşturmuştur. Bilimsel ahlakın kaynaklandığı somut değerler, aynı zamanda medeni sosyal davranış bilimlerini de oluşturmuştur.

Aşağıdaki "karakter değerlendirmesi" ni bu çerçevede irdeleyecek olursak;

İman etmeyen, bilimsel dünya görüşlü, ateist birisine apaçık iftira olduğu açıkça gözükür.

"Alayci, kirici ve basit espriler."

Aksine,

Bilimle uğraşan insanların konuşmaları, değerlendirmeleri somut olgulardan kaynaklandığı, bir ölçüye dayandığı için içinde alaycılık söz konusu olamaz. Gerçekçidir.

Kırıcı değil yapıcıdır, sorgulama/sorgulanma ilkesine sadıktır.

Esprilerini gerçekler üzerine yapar, açıktır, nettir, muğlaklığı sevmez.

"Hikmetsiz ve bos konumsalar"

Aksine;

Hikmetin üç anlamı var hangisi kastedildi açıklanmamış.

1-Bilgi 2- Özlü söz 3- Gerekçe.

Kaldı ki , bunların üçü de bilimsel ilkedir.

Maneviyat’ın her hangi somut ve maddi dayanağı olmadığı için asıl boş söz kendisidir.

"Soguk ve donuk konusma uslubu"

Aksine doğrular ifade edildiği için, emin olunduğu için heyecan ve samimiyet vardır.

Maneviyatta muğlaklık ve alternatifleri olduğundan tedirgindir, inandırıcı değildir

"Tartismaci ve kavgaci bir yapi";

Aksine;

Bilimsel düşünen bir insan için insani değer en önde gelen unsurudur.

O yüzden gayet insancıl ve saygılıdır.

Asıl maneviyat cezacı olduğundan hep tehditkar ve korkutucudur.

"Samimiyetsiz, yapmacik mimikler."

Hep ayni şeyler vurgulanmış gerçek tabanlı olmayan her şey samimi değildir.

"Sürekli kendinden bahsetme, kendini övme"

Aksine;

Maneviyatta her şey silsiledir.

Bunlar bilgili, hoca, şeyh, molla, imam, sahabe, ve peygambere kadar peş peşe saygı görmek zorundadır.

Bilim temsilcisi şunu bilir ki.; Her kes aynı doğruyu söyleyeceği için kademe ve itibar mevki yoktur. Ayrı bilimsel düşündüğü için Cin şeytan melşek günahkar kişilerle delilde bilim ve insanlığın yararına olan çıkarlarla uğraşır.

"Karamsar, şikayetçi üslup"

Maddeci insan;

Her şeyin nedenlere göre değişeceğini bildiği için çözümcüdür karamsar değildir.

Aksine maneviyatçı için çözüm kurallıdır. İlahi kurallara uymazsa çözemez.

Bu yüzden hep “inşallah olurcudur”, “Allah bilircidir” kadercidir, çözümsüzdür,karamsardır.

Ayrıca mümin erkek karakterinden bahsedilmiş.

Söylenillen şeylerin hiç birisi gerçek olmadığı gibi tamamen aksidir.

Onların tek bildiği şey bu dünya gerçek değildir, hayalidir. Bunun için de bütün yaptırımlar,

diğer gerçek dünyadaki şarap ve kişi başına düşecek bir çok huri kız içindir.

Bu şekildeki bir çıkarcılıkta samimiyet ve içtenlik gözlenemez.

Bayanlara saygı maddesi de zaten kendini yazıda gizlice göstermiş.

Konunun başlığı sadece erkekler için hazırlanınca...

İkinci sınıf insan neden irdelensin ki ?.

Kadını, maneviyatçı mı insan yerine koyacak ?

İyi dileklerimle...

Gönderi tarihi:

selamunaleyküm arkadaşlar

yedison haklısın bir insanın mümin olup olmadığı zaten hareketlerinden anlaşılır.

bana göre kadın ya da erkek hiç farketmez bir insanın yüzüne baktığında yüzündeki nur sana allahı hatırlatıyorsa o gerçek bir mümindir zaten.

gerçek mümin çok fazla konuşmaz ya da boş konuşmaz.allah böyle insanlardan hoşlanmaz.bir mümin örnek olan bir konuşma tarzıyla konuşmalıdır.bahsettikleri şey insanların yararına olmalıdır.boş boş gereksiz espriler yaparak insanı sıkmamaladır. ben sohbet etmeyi seven birisiyim ama bu tip insanlarla konuşmaktan hiç hoşlanmam.

insanın gerçek bir mümin olduğu hareketlerinden ve davranışlarından kolaylıkla anlaşılır.bu yüzden insan konuşmasına ve hareketlerine dikkat etmelidir bence.

biliyorum az da olsa konudan uzaklaştım ama bu tip insanlar her zaman benim moralimi boduğu için biraz bunlardan bahsetmek istedim.

allahın selamı rahmeti ve bereketi bütün kulların üzerine olsun

amin

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.