Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Konu yine mantara bağlıyo ben bu konuyu evrim teorisiyle ilgili açtım. Lütfen buna cevap verin diğer şeyleri başka başlıklar açarak tartışın Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 lena Allah tin süresinde insanları en güzel şekilde yarattığını8 ifade ediyor. yani mükemmel... hayatta insan temmelli oluşturulduğuna göre(tabi bu bizim düşüncemiz) ,riziko dediğiniz şey bu mukemmel hayat içinde bir unsur olarak yer alıyor. sizin bahsettiğiniz mükkemmellik olsaydı insanın şu içinde bulunduğu durumu anlamsızlaşacaktı. ve siz akıl yürütemiyecektiniz. her şey otomotik bir hal alacaktı. şairler sevgiliye şiir yazamıyacaklardı, bilim adamları yeni buluşların peşinden koşmayacaklardı. vs vs insan nasıl güdülenmiş ise öyle davranacaklardı. ama Allah akıl ve irade verdi. kendi yolunu bulma imkanı bahşetti ve biz de bunun çabasındayız. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Buda evrimin bir parçası değilmi yok olmuş dinlerdeki yaratılış anlatımları bile fağliyetde olan dinlerdeki ile tam aynı, evrimin durumuda gittikçe komikleşiyor her ne kadar bilimsel derslerede girse bile. Birileri birilerini yaratmış bu kadar çok kanıt var, Bashkir li bilim adamları 120 milyon senelik ural bölgesindeki buldukları haritalar var çok ileri derecede gelişmiş uygarlık buldukları halde evrim geçiren ara bir fosile daha raslanmadı, dervinde öok ara fosil aradı ama bulamadı. Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 evrimle şu sahip olduğumuz biyolojik durumu anlayabilirim. ama insan vasfını taşıdığım aklımın ve irademin oluşumunun evrimle nasıl bir izahı olabilir.... evrimleşerek şu anki insan oluyorum sonra nasıl oluştuğumun tartışmasını yapıyorum. ve yapılan bu tartışmalarda evrimi benimsemeyen hemcinslerim oluyor. niye aynı düşünmüyoruz bunun açıklaması da varmı acaba Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 İşde asıl sorun burda zaten, madde olmadan hiç bir varlığın kişiliği oluşamıyor bu varlıklar ister somut ister soyut olsun. Tanımlıyamadığımız kozmik enerjiler form bulduğunda bedenin oluşma esnasında alabileceği vizyonları alıp bedenin yapılanmasını teşkil ediyor, ister çöp tenekesinin altındaki oluşan böcek olsun ister rahimde oluşan başka bir canlı olsun. Bunun canlı örneyi keops piramidinin odak noktasındaki 13 prof. denemesidir, kurulan makinalarda saniyede milyarlarca sayılamıyacak kadar değişik enerji girişi olmasıdır. Heyetin başkanı prof. açıklaması şöyle idi ister allah deyin ister şeytan deyin, bu enerjileri kodlamak imkansız dedi. Piramid bir küreyi beş dilime ayırmak demek. Alıntı
Φ pejmurde Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 "Heyetin başkanı prof. açıklaması şöyle idi ister allah deyin ister şeytan deyin, bu enerjileri kodlamak imkansız dedi. Piramid bir küreyi beş dilime ayırmak demek." bu cümleni anlayamadım . ne demek istedin? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 İlk olarak piramid meselesini anlıyalım eski uygarlıklar çoğu aynı çizgi üstünde bir çok piramid inşağ edmişler, bu bilim evrendeki her kürenin merkezinde toplanan enerjiyi keşfeımişlerki bir küreyi pi ölçümleride kullanarak değişik şekilde beşe bölüp odak ve başka kesimlerinde biriken enerjileri her ne şekilde ise kullanmışlar. Evren enerji bilimini araştırma yapanlarda piramidde kurdukları redektörlerle araştırma yapmışlar araştırmanın ismi aklımda değil araştırmanın ismine hitamende başkanı ister allah ister şeytan ifadesi kullanmışdı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Mükemmel kamil olmuş, olgunlaşmış manasına gelir.. Kamil kelimesinin ismi mefulüdür.. Bu açıdan mükemmellik o an için ve yapılması gerekenin en güzeli olduğu içindir.. Saygılar.. Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 arkadaslar allah aklımıza dıs etkenlerin etki edecegini zatenn kendi soyluyor aksi taktirde buna nasıl ozgur irade denilebilirdi? aklımızı butunuyle allah yaratmıs olsaydı ozgurlukten bahsedemezdik aklımızı kendimiz geliştiriyoruz... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 "Herşeyi tanrı yaratmıştır" gibi basit, genel, her yöne çekilebilecek bir görüşü savunan teist arkadaşlar bing bang teorisinden bile kendilerine pay çıkarmakta, ancak Kur'an daki 7 kat gök, gökyüzünün tavan-kubbe gibi görülmesi,yıldızlarla şeytan taşlanması gibi fi tarihinden kalma, gerçek olmadıkları yüzyıllar evvel ortaya çıkarılmış ifadelere bir cevap verememektedirler. Yam yam şu yıldızlarla şeytan taşlnma hadisesini bana da anlatırmısın? Sürekli bu örneği veriyorsun da...Doğrusu ben bilmiyorum..Nasıl oluyormus bu iş ??? Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 bu cinleri taslama olayı olmasın benim bildiğim kadarıyla o yıldız kayma olayı ve biliyoruz ki kayan yıldızlar değil gok tasları Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2005 arkadaslar allah aklımıza dıs etkenlerin etki edecegini zatenn kendi soyluyor aksi taktirde buna nasıl ozgur irade denilebilirdi? aklımızı butunuyle allah yaratmıs olsaydı ozgurlukten bahsedemezdik aklımızı kendimiz geliştiriyoruz... İşte Allahın üstün ilmi ve gücü burada katlivacip.. Alah özgür bir irade yaratmıştır.. Neden şeşıyorsunki buna..? Bugün bilim adamları kendi düşünebilen bir bilgisayar yapmanın çalışmalarındalar, artık yapabilirlermi yapamazlarmı bilemiyorum.. Ama burda insanların ilminden değil, insanı yaratan Allahın ilminden bahsediyoruz.. Saygılar.. Alıntı
Φ KaTliVaCib Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 İşte Allahın üstün ilmi ve gücü burada katlivacip.. Alah özgür bir irade yaratmıştır.. Neden şeşıyorsunki buna..? Bugün bilim adamları kendi düşünebilen bir bilgisayar yapmanın çalışmalarındalar, artık yapabilirlermi yapamazlarmı bilemiyorum.. Ama burda insanların ilminden değil, insanı yaratan Allahın ilminden bahsediyoruz.. Saygılar.. bence de Allah'ın ilmi burda ben sasırdım demiyorum sadece aklımı kendim yarattım o halde allah yok diyenlere Allah'ın daha once verdiği cevabı iletiyorum... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2005 Ben yanlış anlamışım katlivacip kardeş özür.. Şimdi anşlaşıldı.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Yam yam şu yıldızlarla şeytan taşlnma hadisesini bana da anlatırmısın? Sürekli bu örneği veriyorsun da...Doğrusu ben bilmiyorum..Nasıl oluyormus bu iş ??? "Andolsun biz, en yakın göğü kandillerle donattık. Onları şeytanlara atılan taşlar yaptık ve (ahirette de) onlara alevli ateş azabını hazırladık." (Mülk Suresi 5) Ayrıca bir de şunlar vardı ; "O, gökleri görebildiğiniz bir direk olmaksızın yarattı, sizi sarsmasın diye yere de ulu dağlar koydu ve orada her çeşit canlıyı yaydı. Biz gökyüzünden su indirip, orada her faydalı nebattan çift çift bitirdik." (Lokman Suresi 10) Burada gökyüzünün bir tavan gibi görülmesinin gereği insanlar gökyüzünün nasıl olup da asılı gibi durduğunu merak ederlerdi. Bu ayet de bu inanışa atfen .Sözde insanlara hayranlık uyandıracak. "Bak biz gökleri direksiz yarattık." Halbuki gökleri (!!!) direkle yaratamazsınki . Zira gökyüzü dünya için bir tavan değildir. Bu inanışı gösteren bir kaç ayet daha var Kur'an'da. Artı yedi kat gök inancı... Gökler.......Bir gökten diğerine bir kapıyla geçersin. (Bkz.Mirac hadisleri) " ........İzni olmaksızın yerin üzerine düşmesin diye göğü O tutuyor. Şüphesiz ki Allah insanlara karşı çok esirgeyici, çok merhametlidir." (Hac Suresi 65) Gök yerin üzerine nasıl düşer arkadaşlar. Bunu hangi inançla bağdaştırabilirsiniz. Yanıtı basit: Bunun için göğü bir tavan gibi düşünmeniz yeterli. "Üstlerindeki göğe bakmazlar mı ki, onu nasıl bina etmiş ve nasıl donatmışız! Onda hiçbir çatlak da yok." (Kaf Suresi 6-Elmalılı Hamdi Meali) Ancak bu ayet her ne hikmetse diyanet çevirisinde şu şekilde yer almış: "Üstlerindeki göğe bakmazlar mı? Onu nasıl bina ettik, nasıl donattık! Onda hiçbir düzensizlik ve eksiklik yoktur" (Kaf Suresi 6-Diyanet çevirisi) Yani rötuşlanmış.... Ne gereği varsa artık....Bu da gökyüzünün bir tavan gibi görüldüğünü pekiştiriyor. Yoksa neden çatlak, (Bir başka çeviride yarık) gibi ifadeler kullanılsın? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Yamyam bütün bu iletilerine cevap verdik.. Tekrar ısıtıp önümüze getirme arkadaş.. Sen tevilden, teşbihten, tasvirden anlamıyorsan biz napalım.. Kuran'ı Kerimi anlayamadın, anlayamazsın, anlayamayacaksın.. Ta ki içindeki inançsızlığı söndürene kadar... Biryerde demiştim ya.. Size ap açık mucize görünse de iman etmezsiniz... Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Mucize diye bir şey yok artık kalmadı, hemen her olayın tespiti yapılır. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Kuran'ı Kerim'in mucizesi devam ediyor.. Hadi tespit etsene.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Sırayla çözülüyor görmüyormusun cebelitarık boğazındaki suyun neden karişmadığını minareller ölçülebiliyor işte misal çoaltabiliriz, 1400 sene evvel bu mucizeydi. Alıntı
Φ Vacant Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Bu dünyadaki varlığımızın temel amacı olarak neyi gördüğümüzle alakalı olsa gerek, kusura veya mükemmeliyete ihityacı. Allah, bu dünyaya sınav edilmek üzere gönderilidiğimizi (başka diğer amaçları da belirterek) Kuran'da bize bildiriyor. Evrene bu bakış açısından bakıldığında, evrenin şu anki hali, amaç edilenin yerine getirilmesi için her türlü araca sahip. Evren, sürekli işleşiyi, ortaya çıkışı ve madde olarak var oluşuyla mükemmeliği "anımsatmakta"; öngörülemezliği ve değişkenliği ile ise kusuru. İşte ortamı bu sınav edilişe elverişli kılanda evrenin olduğu hali. Yani Allah bizi sınav ediyorsa (ki inancım üzere ettiğine inanıyorum), bu sınavda "kopya çekmemize" izin vermeyecektir (Evrenin kusurlara müsait algılanabilir yapısıyla). Ancak bir yandan da bizlere kudretinin ve varlığının ip uçlarını vererek sezgilerimizi dürtüklemeye yöneltiyor. Her gün mucizeler görsek, Allah'ın varlığını bilimin ihtiyaç duyduğu derecede algılara yönelik bir netlikle kanıtlayan delillere ulaşabilsek, bu sınavın amacından sapma olmaz mıydı? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Kardeşim bizi neden sınava tağbi tutsun, kudretinden şüphe edmek demektir bu. Sınav etmiyecek insan yaratmaktan acizmi yoksa. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Lena sana müslüman değilmisin diyoruz kızıyorsun.. Ben müslümanım diyorsun.. Peki ne bu perhiz ne bu lahana... Ne demek imtihan etmek acizlik demek..?? O zaman hiç yaratmasaydı.. Defalarca bu konuyu açıkladık.. Zaten insanın yaratılış gayesi, rabbini tanımak ve ona itaat etmek.. Üstün bilgi sahinbi bunlardan aciz olabilirmi... Düşünen ve sorumlu bir varlık yaratamazmı.. Bugün insanlar bile düşünen pc yapma yolunda... Saygılar.. Alıntı
Φ Vacant Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Şüphe, sınava tabi tutana mı yoksa tutulana mı edilir? Muhatabını karıştırmayalım. Siz bir dersin sınavına girdiğinizde bu dersin hocası kendi bilgisinden şüphe ediyor diye mi girersiniz? Yoksa Bilgisi test edilen sizmisiniz? Cevap oldukça açık. Allah'ın bizi şu an olduğumuz gibi yaratmış olması başka bir şekilde yaratamayacığının delili olamaz. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Kardeşim bizi neden sınava tağbi tutsun, kudretinden şüphe edmek demektir bu. Sınav etmiyecek insan yaratmaktan acizmi yoksa. özgür irade mevzusunu iyice düşünmeni tavsiye ederim. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Yamyam bütün bu iletilerine cevap verdik.. Tekrar ısıtıp önümüze getirme arkadaş.. Sen tevilden, teşbihten, tasvirden anlamıyorsan biz napalım.. Kuran'ı Kerimi anlayamadın, anlayamazsın, anlayamayacaksın.. Ta ki içindeki inançsızlığı söndürene kadar... Biryerde demiştim ya.. Size ap açık mucize görünse de iman etmezsiniz... Saygılar.. Hayır kralx.... Sadece 7 kat gök inancıyla ilgili olarak bana atmosfer tabakalarından bahsettin. Halbuki "7 kat" derken atmosfer tabakalarından bahsetmediği açıktı. Geri kalanı hakkında tek bir cevap alamadım senden. Bu ayetlerin teşbih olmadığını Kıyamet ile ilgili ayetlere bakarak da görebilirsin kralx... Onlara da değineceğim ama sen önce bunları açıklayabilecek misin? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.