Φ LeylaM Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 6 Nisan , 2007 kanaatimce biraz dereotu da yakisiyor,tabi benim zevkimce Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 peki sirkemi, limonmu koymalı bu turşuya Alıntı
Φ maraspoli Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 bence eski sevgiliden olsa olsa maydonoz olur.... tabi benim görüşüm.. Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 7 Nisan , 2007 Sana katılıyorum ablasının bitanecik çitlenbiği (sana diyorumm redblack) Eğer dost kalınabilmişse sevgi hiç olmamıştır arada. Sevdiklerimiz şekil değiştirmez ve hiç gitmez yüreğimizden.. Dost kalmaya uğraşılsa bile olmaz çünkü beklenti ve ümit hep olacaktır... Bu da bana acı verir... Alıntı
Φ Taş_Yürekli Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 8 Nisan , 2007 içinde art niyet olmayanlarda olması lazım Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 Sana katılıyorum ablasının bitanecik çitlenbiği (sana diyorumm redblack)Eğer dost kalınabilmişse sevgi hiç olmamıştır arada. Sevdiklerimiz şekil değiştirmez ve hiç gitmez yüreğimizden.. Dost kalmaya uğraşılsa bile olmaz çünkü beklenti ve ümit hep olacaktır... Bu da bana acı verir... aynen ablacım banada acı verir. zaten sende söylemişsin ya sevgi şekil değiştirmez. ya tamamen tükenir ya da sonsuza kadar kalır içimizde.... bence zor bir durum olsa gerek, eski sevgililer dost olmak istermi ki acaba, isterlerse neden isterler, olursa nasıl olur? eski sevgiliden dost olmaz belki ama düşman da olmaz bence... en azından her iki tarafta olgunlukla medeni şekilde icap ettiği durumlarda bir merhaba diyecek kadar olgun davranabilmeli... ama dostluk kavramına eski sevgili girmez... dostluk paylaşmak demektir, eğer paylaşacak şeyleri kalmamışsa o zaman dostta olamazlar, varsa sevgili kalmalılar... kanımca kesinlikle sardunyam bencede düşman olmak çok gereksiz. paylaşılanların hatırına en azından bir merhaba denebilmeli. ama diyorum ya abartıp,olayı laçkalaştırmanın alemi yok gibi geliyor. İlla sevgilimi olunca seveceksiniz,bir dost olarak sevemezmisiniz.! Bayan erkek dost olurunu savunanlar,ayrıldığınız kişi farklı kimliktenmidir yoksa.. Dost olamıyorsunuz veya kalamıyorsunuz.! Beraberliğinizde seni tanıyan,herşeyi paylaştığınız kişi değilmiydi. Seni senden daha iyi anlayan değilmiydi...olası bir nedenle ayrıldınız diyelim. Ve böyle bir ilişkinin sevgili olarak devam edememesi halinde, Yani aşk bitse de dostluk bitermi..bitmez ki.?? Eski sevgiliyle iyi bir arkadaş/dost olarak devam ettirilebileceğine inanıyorum. bayan ve erkeğin dost olmasıyla eski sevgililerin dost olması çok farklı bence. dost nedir? her şeyi paylaştığındır,derdin olduğunda omuzunda ağladığındır, mutluyken birlikte sevindiğindir. düşünün bir kez gerçekten birbirini sevmiş olan sevgililerin bunları gerçek anlamda paylaşabilmesi ne derece mümkündür? gerçekten sevgi vardıysa arada illaki düşman olunmamalıdır. kanımca zaten olunamazda çünkü onca değer veridiğin bire düşman gibi bakıp kötülüğünü isteyemezsin ki.... ama dost gibi dost olup her şeyini paylaşıp yeni birine aşık olduğunda onun mutluluğunu paylaşıp,yalansız bir şekide sevinemezsinde. (illaki bir burukluk,bir acı,bir kıskançlık olur insanın içinde. istisna olanlar varsa bilemem) en azından ben sevinemem. tamam mutsuz olmasını istemem,ama yeni sevgisini benimle paylaşmasınıda istemem.bence hiç kimsede istemez bunu.oldu olacak birlikte çapkınlık yapmaya falanda gidilsin işte bu yüzdendir bence dost olunamayacak olmasının nedeni... saygıyı,değeri yitirmeden yalansız,dürüstçe paylaşılabilecekler paylaşılır. olayı sahteleştirmenin ne anlamı olabilir ki..... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 9 Nisan , 2007 redblack canım hiç bir ilişki laçkalaştırılmamalı, eğer laçkalaşırsa o dostluğun, arkadaşlığın ya da sevgililiğin kalitesi kalmaz, mesafeli ve saygıyla yoğrulmuş dostluklar gibi sevgili olanların da birbirlerine yaklaşımları kontrollü olmalı, gerçi her aşk bir dönem kontrolsüzleşir, özellikle en yoğun olduğu dönemde... Ama bunu kontrol altına almak zor değil... Aslında eski sevgiliden dost olunamayışının, en birinci sebebi, yaşananlardır, bir ilişki yaşıyorsun içinde her duyguyu barındırıyorsun, sonra bir şekilde bitiyor... onu sonra dostluğa nasıl çevireceksin? olası değil, o zaman hiç bir şey samimi olmamış olacak... Ama dedik ya düşmanda olmaz... eski sevgiliye kötülük yapılmaz, kötülüğü istenmez... kimbilir belkide gerçek dostluk budur, yani bilmelisinki, eski sevgilinden sana zarar gelmez, sendende ona zarar gelmez... eğer gerçekten sevgi paylaşıldıysa her zaman iyilik dilenir... kötü gününde yanında olunur, ama diğer dostların gibi onunla herşeyi paylaşamazsın... mesela yeni sevgilinle ilgili yaşadıklarını... değil mi? Alıntı
Φ BySerhat Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2007 eski sevgili diye birşey olmaz sevgili eskimez o hep yanında olur ve en iyi dostun olur Alıntı
Φ mydonose... Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 en azında arkadaş diyelim ben hep olur neden olmasın derdim ama çok denedim ya ben çok arkadaşça davrandım onlar kaldıramadı yada ben hazmedemedim. bilmiyorum aslında o tarafını ama hala görüştüğümde var aslında.yineden fikrimi değiştirmek üzereyim. olmazmış bu durumu mutlaka bi taraf kaldıramıyo . peki bunu başarabilen varmı ya da sizce eski sevgiliniz dostunuz olabilirmi eski sevgiliden hiç bişey olmaz...olsa da bi hayırı olmaz zaten.... Alıntı
Φ Taylan Abi Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2007 Ben konuya "eski sevgili nedir?" konu başlığını hatırlatarak başlamak istiyorum. 25 Haziran 2005'te yazmışız. -eski sevgili bi **** yaramaz atsan atılmaz satsan satılmaz, ayak bağı olur, yorar insanı. -dost kalmaya çalışılan ama bir şekilde saygı ve sevginin yitirildiği müssesedir. -bazenleri 'wish you were here' cümlesi söz konusu olabiliyor... -herzaman bi yeri vardir kalplerde... gelen gideni aratır bazen...ama giden değil kalandır aslında terkeden... -eski sevgili ile görüşmek zordur kayıtsız kalınamayabilir... -eger ayrilma nedeni ona dayaniyorsa ilerde pek kaale alinmayan ama ayrilma nedeni sizin ********* dayaniyorsa ilerde vicdan azabından maymun olabileceğiniz şahsiyetler -insanin sinirini bozan, yenisini edinmemizi bi sekilde kötü etkileyen sahsiyetler. -bazılarıyla her karşılaşınızda özlem gibi ama tam öle olmayan bi duygu yaşanılır. bazıları da unutulur gider tabi, genelde karşılaşılmaktan kaçınılır bunlarla. ister istemez yeni sevgiliyle karşılaştırılır. ama hatadır o ayrı. -****** şeyler, keşke ayrılıktan hemen sonra kendilerini imha etseler.. -eski sevgiliyle tekrar berabek olmak demek: *asidi kaçmış kolayı içmektir ************ *tamamlanmış bir tablonun üzerinde oynamalar yapıp,sıçıp batırmaktır *izmariti tekrar yakıp içmeye çalışmaktır -yillardan bir yil, gunlerden bir gun sirf kendi kotu durumda diye arayip sizin de hayatinizi karistirmaya calisan yaratik. hemen yuzune telefonu kapatirsiniz, cok ise yarar. -binbir zorlukla büyütürsün, eğitirsin.sonra senden ayrılır, meyvasını başkası yer tav olursun e-ski defterler kapanir gider, eski sevgilim diye aniliyorsa biri iliskinin bitmis olmasina ragmen, anan kisi sevgilisini aklindan cikartamamistir, yasayacaklarini yasamamis farzetmektedir. bilincalti onu anar durur, zaman zaman da kotuleyerek kendini ondan uzaklastiracagini sanar. yeni birinin bulunmasi halinde bile unutulamiyorsa durum kotudur, yeni birinde de eskisinin davranislari aranir ve belli bir zaman sonra hic kimse o eski sevgilinin yerini tutamayacagini anlayip kisi kendini toplumdan soyutlamalidir. -tam kafanızdan attıgınızda karsınıza çıkan yaratıklar -bir iki derken bi bakarsiniz bolunerek cogalmis bunlar, onbirlik takimlardan futbol ligi kuracak kivama gelmis.kimi telefon sapigi olur, kimi dost, kimi de maymun. ama guzel seyler yasanan, asikken ayrilinanlar vardir ki asla unutulmaz, her zaman gonulde ufak da olsa yer vardir onlara. -unutmanın mümkün olmadığı, yapılabilecek tek şeyin hatırlamamak olduğu şahsiyet. kurtulmak için illa da nefret etmek gerekiyor. özellikle de terkedilmek gibi bi durumda cok ilginc insanlardir su eski sevgililer. hem arkadas olmak isterler, hem de gelip gozunuzun icine baka baka yalan solerler. yalanin hakkı olan ayarı alinca da cok bedbaht olduklarini arkadaslarina anlatip, sizin gotunuzun kalktigina kanaat getirirler. siz de şaşırarak bakmaya devam edersiniz. -kafa karistirici etkisi yuksektir. insani herseyden sogutur. gittikce boktan yanlari siliklesir iyi yanlari hatirlanir. herseyde o vardir. yenisi olsa bile o mutlaka vardir. 'billboard' larda ona benzeyen insanlar gordukce kafayi yersiniz. arsivlerin en boktan koselerinden onun resimleri cikar. en guzel yerlerin en kuytu koselerinde hayalini gorursunuz. en can alici ozellikleri ile hafizalarda kalir. pisman eder adami. hayati ***** eder. moral ********* olur. İş bu gayrikabili rücu münasebetiyle, dost olmak pek mümkün değildir. İstisnalar baş tacıdır. Sevgilerimle Alıntı
Φ helin Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 12 Mayıs , 2007 taylan süper açıklamışsın aynen katılaraktan ekleme yapmamaktayım Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2007 Denedik ama olmuyormuş Alıntı
Φ TANTRAS Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 20 Mayıs , 2007 Aşkı ne kadar yoğun yaşadığınıza bağlı bence arkadaşlar. Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 arkadaşlar sizce ayrılan iki sevgilinin dost kalması ne derece mantıklı yada tamamen dost kalınılabilinirmi yoksa dost kalındığı mı sanılır zor durumdayım düşüncelerinizi paylaşmak istedim Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Böyle bi konu vardı zaten.. Kalamaz.. Alıntı
Φ göçmen kızı Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 yeni sayılırım bende bilmiodum kusura bakmayınnnnnnn Alıntı
Misafir taunus Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 iki taraf da uyanıklık ettiği için yedekleme yapmak istemektedir.o yzüden eski sevgili hep yedek olarak görünür, karşılaşıldığında eski günler neşe ile anılır. Alıntı
Φ julyana Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 1 Eylül , 2007 arkadaşlar sizce ayrılan iki sevgilinin dost kalması ne derece mantıklı yada tamamen dost kalınılabilinirmi yoksa dost kalındığı mı sanılır zor durumdayım düşüncelerinizi paylaşmak istedim Hayır kalamaz tekrar başlanabilir belki bir derece ama dost kalınamaz,, adam sevmişse kadını ayrılıpta sonra ,ne yani ''dost''mu olucak olmaz olamaz , yada kadın adamı sevmişse başka duygular hissetmişse ayrılmış acılar çekmiş sonrada adamla ''dost''mu olucak yanlış düşünce sen sev ayrıl yine sev sonrada dosthane yaklaş e ne güzel pes doğrusu öyle bir niyetin varsa boşver bence .... Alıntı
Φ umit taskin Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Bencede sen en iyisi bir seyehata çık Alıntı
Φ benkim Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 TAMAMİYLE ŞARTLARA GÖRE DEİŞİR...Bİ DE KİŞİNİN KARAKTERİNE GÖRE...ŞAHSEN BENİM AÇIMDAN BUGUNE KADAR BERABER OOLDUGUM KIZ ARKADASLARIMIN % 90 YLA HALA ARKADASIZ...DOSTUM OLANLARDA VAR...EGER İLİŞKİ SURESINCE KARSINIZDAKI INSANI RENCIDE EDECEK TARZDA DAVRANMADIYSANIZ VEYA ONU İLİŞKİDE KANDIRARAK RENCIDE ETMEDIYSENIZ NEDEN DOST KLALINMASIN... ACIKCASI BU GUNEKADAR BANA KUSEN ESKI SEVGILIM COK NADIRDIR...SONUCTA KUSMEK ICIN KARSINIZDAKI BIR SEBEP BULAMIYORSA NASIL KUSSUNKI...BEN HEP İİ SEVGİLİYDİM BELKIDE O YUZDEN:))...TABI İİ DE ARKADAS...SADECE SARTLAR AYRILMAYI GEREKTIRMIŞ...AYRILMAK BIRBIRINI KAYBETMEYI GEREKTIRMEZKİİİ...INSAN KAYBETMEK OKADAR KOLAY OLMAMALI... TABİ TARAFLARDAN BİRİ HALA SIRILSIKLAM AŞIKSA OZAMAN IMKANNSIZ BENCE DOST OLMAK...BEN DE AYRILMAMA RAGMEN HALEN ESKI SEVGILIME AŞIK OLSAM HERALDE DOST OLMAK ISTEMEZDIM...AMA IKI TAARAF ARTIK BIRBIRLERINE BI SEY HISSETMIYORSA VE SEVGILI OLARAK BIRBIRLERINE UYGUN OLMADIKLARINI DUSUNUP AYRILDILARSA BU DURUMDA ILISKIYE IKI ARKADAS OLARAK DEVAM ETMENIN NE MAHSURU VARKI... HATTA ARKADAS OLARAK DAHA İİ BLE ANLASABILIRLER SEVGILI OLMAKTAN:)) Alıntı
Φ benkim Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 2 Eylül , 2007 arkadaşlar belki farkında deilsiniz ama cevap çoktan bulunmuş durumda:)) sizin de gördüğünüz gbi birçok kişi olmaz diyo buna karşın birçok kişi olur diyo...demekki eski sevgilisiyle dost olamayanlar olduğu gibi burda birçok kişi eski sevgilisiyle dost olmayı başarmış... bu da şunu gösteriyor ki yanı,, sıkı durun cevap ortada:)) ESKİ SEVGİLİDEN DOST OLABİLİYORMUŞ...her nekadar herkes olamıyorsa da:) olanlar var...sonuç ortada...herkes kendı sartlarını dusunsun ve karar versin...şartlar uygunsa herkese güzel dostluklar dilerim... kapatabilirsiniz artık bu forumu cevap alınmıştır...açık ve net Alıntı
Φ efran Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2007 olur olur da acı verir...insan bi zamanlar sevdiği birini kolayca hayatından atamıo...ama o insanla görüşmeye devam ettiği sürecede asla unutamıo.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.