Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Misafir hakanbaranyildirim
Gönderi tarihi:
Çok haşin ve denyo bir tartışma ,hatta aşıkların atışması biçimine dönüşmüş bir tartışma! EVRİM TEORİSİ diye bir ders varmıdırı bu kadar uzatmak ancak sana yakışırdı KRALX.Böyle bir ders olabilir mi,bunu anlamak bu kadar zor mu?EVRİM TEORİSİ ancak FİZİK ve BİYOLOJİ'nin konusu olabilir,ki konusudur da .......YAMYAM bunu anlatmaya çalışıyor ama savaş halinde olduğun için anlayamıyorsun?Gerçi şu ana kadar anladığın birkonuya da rastlamış değilim?

Bilim adamı olmak ya da evrim teorisini kabul etmek Ateist olmayı geektirmiyor,Teist ya da Deist de olabilirsin,bu bir zorunluluk değil İNANÇ meselesidir.Yani bir BAŞLATICI'nın olduğuna inanırsın ama diğer süreçlerin oluşmasında bir katkısının olmadığına "kanaat" getirirsin...

• Cevaplar 122
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Çok haşin ve denyo bir tartışma ,hatta aşıkların atışması biçimine dönüşmüş bir tartışma! EVRİM TEORİSİ diye bir ders varmıdırı bu kadar uzatmak ancak sana yakışırdı KRALX.Böyle bir ders olabilir mi,bunu anlamak bu kadar zor mu?EVRİM TEORİSİ ancak FİZİK ve BİYOLOJİ'nin konusu olabilir,ki konusudur da .......YAMYAM bunu anlatmaya çalışıyor ama savaş halinde olduğun için anlayamıyorsun?Gerçi şu ana kadar anladığın birkonuya da rastlamış değilim?

Bilim adamı olmak ya da evrim teorisini kabul etmek Ateist olmayı geektirmiyor,Teist ya da Deist de olabilirsin,bu bir zorunluluk değil İNANÇ meselesidir.Yani bir BAŞLATICI'nın olduğuna inanırsın ama diğer süreçlerin oluşmasında bir katkısının olmadığına "kanaat" getirirsin...

Böyle bir kanaata varmaları demek, kendi inançlarını reddetmeleri demektir. O yüzden bu biraz zor. Durum o noktaya gelince çok basit konuları bile kavramaktan kaçınıyorlar.

Gönderi tarihi:

Ya ben sordum cevabını alamadım ( zaten sorduğum sorulara hiçbiriniz delikanlı gibi cevap veremediniz ya )

Bir sürü link vermişsiniz yok evrim sınıflarda okutuluyor diye bende diyorum ki o evrim senaryolarını sınıflarında işleyen hocalar neden bir Tanrıya inanmaktalar dersi bitirdikleri zaman neden namaz kılmaya gidiyorlar ? Hadi buyrun ( yam yam cevap vermesin zaten veremezde )

Gönderi tarihi:

Bence konu bu olmamalı ders veriliyor mu verilmiyor mu??

Ders verilebilir..ona bakarsanız sizin düşüncenizin sadece dersleri veriliyor bizim düşüncelerimiz adına İlahiyat denen okullar acılmış

İlaiyat fakültelerinin olması ve İslam ile alakalı dersler verilmesi sizin inanmanızı sağlamayacak ise evrim vs.. ile ilgili ders verilmeside bizim düşüncelerimizi değiştirmez elbette...

Ders verilebilir elbette ne var ki bunda bu kadar mühim olan anlamadım doğrusu...

Selametle......

Gönderi tarihi:

Bence konu bu olmamalı ders veriliyor mu verilmiyor mu??

Ders verilebilir..ona bakarsanız sizin düşüncenizin sadece dersleri veriliyor bizim düşüncelerimiz adına İlahiyat denen okullar acılmış

İlaiyat fakültelerinin olması ve İslam ile alakalı dersler verilmesi sizin inanmanızı sağlamayacak ise evrim vs.. ile ilgili ders verilmeside bizim düşüncelerimizi değiştirmez elbette...

Ders verilebilir elbette ne var ki bunda bu kadar mühim olan anlamadım doğrusu...

Selametle......

Dinlerin bilime faydası yoktur. Bilim asla referansını kutsal kitaplardan almamıştır. Dolayısıyla insanlığın şu anki gelişiminde dinlerin zerre kadar faydası olmamış, bilakis dini inançlara ters düştüğü gerekçesi ile köstek olmuştur. Dolayısıyla senin ilahiyat fakültesi dediğin okullar, insanlığa bilim adına hiç bir şey vermezler. İlahiyat fakültesi bilim adamı yetiştirmez. Tamamen manevi değerlerin tatmini içindir.

Gönderi tarihi:

Uydur uydur söyle.... Siz nerede yaşıyorsunuz kuzum. Üniversitelerde dünyanın oluşumu, evrim teorisi gibi dersler okutuluyor. Bunu öğrenmek için herhangi bir üniversitenin ders prpgramına bakmanız yeterli. Ve inanın dünyanın oluşumu için 3-5 günden değil, milyonlarca yıldan bahsediliyor. Siz daha kendi kendinize gelin güvey olun....

peki sen bu zaman kavramının farklı oldugunu biliyomuydun

karadeliklerde yıldızlarda zamanın farklı aktıgını biliyomuydun

biraz bilgilenin arkadasım yaratılmayı kendinize yediremediğiniz için sallayıp duruyosunuz

su ana kadar buraya kac tane kanıt getirdin de biz reddettik

evet ornegin evrimin varlıgı ispatlandı ama sadece insanın yeni ozellikler kazanabileceği konusunda

yani maymundan gelmiyoruz abicim

bir tartışmaya girmeden once bilgi birikiminizi kontrol edin

varsa tabi

Gönderi tarihi:
Dinlerin bilime faydası yoktur. Bilim asla referansını kutsal kitaplardan almamıştır. Dolayısıyla insanlığın şu anki gelişiminde dinlerin zerre kadar faydası olmamış, bilakis dini inançlara ters düştüğü gerekçesi ile köstek olmuştur. Dolayısıyla senin ilahiyat fakültesi dediğin okullar, insanlığa bilim adına hiç bir şey vermezler. İlahiyat fakültesi bilim adamı yetiştirmez. Tamamen manevi değerlerin tatmini içindir.

....... stadyumda falanmı giriyon internete. orda meydan geniş galiba. ayrıyetten ben üniversitenin sitesine girdin şöle bi baktım göremedim dedim, yok demedimki. .....

bak bu aşağıda ismi yazılı olan kişiler bilim adamları ve ayrıyetten müslümanlar. yani neymiş: dinle bilim arasındaki ilişki senin düşündüğün kadar kötü değilmiş.

Cabir Ibn Hayyan (Geber)Kimya (Kimyanın babası) öl: 803

Al-Asmai Zooloji, Botanik, Animal Husbandry. 740 - 828

Al-Khwarizmi(Algorizm)Matematik,Astronomi,Coğrafya.(Algorithm,Algebra, calculus) 770 - 840

'Amr ibn Bahr Al-Cahiz,Zoologi, Arap Grameri, Rhetoric,Lexicography

776 - 868

Ibn Ishaq Al-Kindi (Alkindus)Felsefe, Fizik, Optik, Tıp,Matematik, Metalurji.800 - 873

Sabit Ibn Kurra (Thebit)Astronomi, Tıp, Geometri, Anatomi.836 - 901

'Abbas Ibn Firnas, Mechanics of Flight, Planetarium, Artificial Crystals. öl:888

Ali Ibn Rabban Al-Tabari,Tıp, Matematik, Caligraphy, Literature.838 - 870

Al-Battani (Albategnius),Astronomi, Matematik, Trigonometri.858 - 929

Al-Fargani (Al-Fraganus)Astronomy, Civil Engineering.C. 860

Al-Razi (Rhazes)Tıp, Ophthalmology, Smallpox,Kimya,Astronomi.864 - 930

Al-Farabi (Al-Pharabius),Sosyologi, Logic, Felsefe, Siyaset Bilimi,Muzik.870 - 950

Abul Hasan Ali Al-Mesudi,Geography, History.öl: 957

Al-Sufi (Azophi) Astronomi 903 - 986

Abu Al-Kasim Al-Zahravi (Albucasis),Surgery, Medicine. (Father of Modern Surgery) 936 - 1013

Muhammad Al-Buzcani,Matematik, Astronomi, Geometri,Trigonometri.940 - 997

Ibn Al-Haytam (Alhazen)Fizik, Optik, Matematik.965 - 1040

Al-Mawardi (Alboacen),Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Jurisprudence, Ethics.972 - 1058

Abu Reyhan Al-Biruni,Astronomi, Matematik. (Dünyanın Çevresini ölçtü)973-1048

Ibn Sina (Avicenna) Tıp, Felsefe, Matematik, Astronomi.981 - 1037

Al-Zarqali (Arzachel)Astronomi (Usturlabı bulmuştur).1028 - 1087

Omar Al-Hayyam,Matematik, Şiir.1044 - 1123

Al-Gazali (Algazel)Sosyoloji, Teoloji, Felsefe.1058 - 1111

Müslüman Toledo'nun(1085), Korsika ve Malta'nın(1090), Provence 'in(1050), Sicilya (1091) ve Kudüs (Jerusalem (1099)'ın Abu Bakr Muhammad Ibn Yahya (Ibn Bajjah)Felsefe, Tıp, Matematik, Astronomi,Şiir, Muzik.1106 - 1138

Ibn Zuhr (Avenzoar)Cerrahi, Tıp.1091 - 1161

Al-Idrisi (Dreses)Coğrafya (Dünya Haritası, İlk küre).1099 - 1166

Ibn Tufayl, (AbdubacerFelsefe, Tıp, Şiir.1110 - 1185

Ibn Ruşd (AverroesFelsefe, Law, Tıp, Astronomi, Teoloji.1128 - 1198

Al-Bitruji (Alpetragius)Astronomy öl: 1204

Ibn Al-Baitar Eczacılık,Botanik, Öl: 1248

Nasir Al-Din Al-Tusi Astronomi, Öklitçi Olmayan Geometri.1201 - 1274

Celaleddin Rumi Sosyoloji1207 - 1273

Ibn Al-Nafis Damişki, Anatomi1213 - 1288

Al-Fida (Abdulfeda)Astronomi, Coğrafya, Tarih.1273 - 1331

Muhammad Ibn Abdullah (Ibn Battuta)World Traveler. 75,000 mile voyage from Morocco to China and back.1304 - 1369

Ibn Haldun,Sosyoloji, Tarih Felsefesi, Siyaset Bilimi.1332 - 1395

Nasirüddin Tusi (1201-1274) matematikçi

Ulug Bey,Astronomi,1393 - 1449

El-Harezmi Matemeatik

Gönderi tarihi:

Boşversenize arkadaşlar, yüz kere mi söylüyeceğiz..

Bu arkadaşların en güvendikleri bilim adamı müslüman olsa onuda reddederler.

Olay bilimsellikte değil, inanaçta..

Zaten bilimsellikte olsa, tesadüfe inanırlarmıydı..!!!

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Bilim ile Din -ya da sen müslüman olarak anla- arasındaki ilişki tabiki o kadar çetrefilli değil ama verdiğin örnekler hakikaten çok komik.Yaşadıkları tarihlee bakarsan sanırım beni anlarsın.Bunların çoğu TEOLOG,bazıları ise FEYLOSOF...Benim tanıyabildiklerim arasında bilimadamı -sen FEYLOSOF anla- denilecek olanlar İbn-i Haldun,İbn-i Battuta,Farabi,İbn-i Rüşd,İbn-i Sina var ama diğerleri bilimadamı değil molla müsvetteleri..........

Mesela Farabi,gerçeği bulma konusunda FİLOZOF'ların PEYGAMBER'den daha üstün olduğunu söyler,çünkü peygamberler vahiy yoluyla alırken,filozoflar çaba ve emek harcayarak bu gerçeğe ulaşırlar-kaynak: A.Arslan,İBN-i farabi,vadi yayınları...

Ya da İbn-i Haldun,Peygamberin sadece hasta halinde -sara- iken mesaj aldığını ve bir keresinde de Hatice tarafından yolda üstünü kapatılarak insanların görmesini engellendiğini ve bu durumun çelişik olduğunu,hasta bir adamın nasıl DOĞRU bilgi alabildiğini anlayamadığını söyler-kaynak:Kültür bakanlığı çevirisi,Mukaddime-sayfalarını hatırlayamıyorum ama bilahare yazacağım...

Yani demek istediğim dini konular zor konular,insanın içinde boğulabileceği ve bir sonuca ulaşamayacağı konular,İNANÇ derler pirlerimiz...anlamak da anlatmak da zor,ikna ise İMKANSIZ...........

Gönderi tarihi:

Çok haklısın dostum..

Dostun değilim,olmak da istemem.

İNSAN = BİLGi ise ve BİLGİ,İNANÇ'a ters ise bu durumda İNSAN ve İNANÇ arasındaki ilişki ne olur?

Gönderi tarihi:

"Yani demek istediğim dini konular zor konular,insanın içinde boğulabileceği ve bir sonuca ulaşamayacağı konular,İNANÇ derler pirlerimiz...anlamak da anlatmak da zor,ikna ise İMKANSIZ..........."

Yazınızın bu kısmına yönelik dostum demiştim...))

Peki öyle olsun..

Şimdi bişey yazacamda uyarı yerim en iyiysi yazmıyım..

Gönderi tarihi:
"Yani demek istediğim dini konular zor konular,insanın içinde boğulabileceği ve bir sonuca ulaşamayacağı konular,İNANÇ derler pirlerimiz...anlamak da anlatmak da zor,ikna ise İMKANSIZ..........."

Yazınızın bu kısmına yönelik dostum demiştim...))

Peki öyle olsun..

Şimdi bişey yazacamda uyarı yerim en iyiysi yazmıyım..

Mesafe bırakarak yazan ve konuşan insanı severim,aferin....Uyarı için endişelenmemen gerekiyor,endişelenmen gereken RAMAZAN da ağzını bozman olmalıydı......Ayrıca KANT ne alemde,yeni kopya alıntılarını merakla bekliyorum...yalnız bu sefer kendi cümlelerini kullanırsan gelişmekte olduğuna kanaat getireceğim.Başarılar...........
Gönderi tarihi:

Bu foruma 3113 ileti yazmış biri olarak, bu iletilerin sadece ve sadece elli tanesi copy-pastedir, gerisi benim fikrim ve yazımdır..

Bu iletilerin yaklaşık bin küsürü havadan sudan meseleler..

Yaklaşık 2000' i ise fikri yazılardır..

Kabul etsende etmesende...

Senin için bilgi gereksiz tabi..

Küfretmek bize uzaktır..

Uyarı yerim korkusu ise kişiliklerle uğraşma konusundadır..

Senin amacın yazı değil o yazının copy-paste olup olmaması..

Ben copy-paste yaptığım yerleri genellikle yorumsuz diyerek belirtirim..

Peki sen ne yaptın bugüna kadar..

Yoksa hep böyle kişiliklerlemi uğraştın..

İleti yazda nasıl yazarsan yaz.. Bana fikir lazım, adam değil..

Yazdıklarını okurum copy-pasteliğine bakmam..

Saygılar..(diğer okuyanlara)

Gönderi tarihi:

Bekleme katlivacip, zira boşa beklersin..

Böyle bir kanıt yok ellerinde..

Olsaydı şimdiye kadar sen ben demeden yazarlardı..

İki aydır ben aynı şeyi bekliyorum getiremediler...

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Dostun değilim,olmak da istemem.

adamlardaki dandikliğe bakarmısınız. bir müslümanla en ufak bir yakınlaşmayı bile kaldıramıyorlar, kalmışkı dini konularda objektif düşünüp tartışacaklar. normal hayatta asla yüzüne bakmayacağımız adamlarla burda muhattap olmaz zorunda kalıyoz ya ona üzülüyom. ama meydanı asla boş bırakmıyacaz bunu unutmayın.

Gönderi tarihi:

Benim tanıyabildiklerim arasında bilimadamı -sen FEYLOSOF anla- denilecek olanlar İbn-i Haldun,İbn-i Battuta,Farabi,İbn-i Rüşd,İbn-i Sina var ama diğerleri bilimadamı değil molla müsvetteleri..........

güzel araştır. güzel araştırda öle gel. sen yenisin burda, herkes senin sandığın gibi cahil değil. senin tanıyabildiklerin o kadarsa genelleme yapma. senin gibi din e karşı alerjisi olan birisinin o kadarını tanıdığınada inanmıyorum ya hadi neyse.

ayrıca feylosof yani anadolu filazofu veya sadece filazof olmak için birkaç bilim dalıyla birden uğraşmak gerekir. her filazof bir bilim adamıdır ama her bilim adamı filazof değildir. yani bilim adamından daha üstün oluyo. iltifatın için sağol.

Gönderi tarihi:
.... stadyumda falanmı giriyon internete. orda meydan geniş galiba. ayrıyetten ben üniversitenin sitesine girdin şöle bi baktım göremedim dedim, yok demedimki. sizde linkleri yollayarak zevkten deliye dönmüşsünüz gördüğüm kadarı ile.

bak bu aşağıda ismi yazılı olan kişiler bilim adamları ve ayrıyetten müslümanlar. yani neymiş: dinle bilim arasındaki ilişki senin düşündüğün kadar kötü değilmiş.

Cabir Ibn Hayyan (Geber)Kimya (Kimyanın babası) öl: 803

Al-Asmai Zooloji, Botanik, Animal Husbandry. 740 - 828

Al-Khwarizmi(Algorizm)Matematik,Astronomi,Coğrafya.(Algorithm,Algebra, calculus) 770 - 840

'Amr ibn Bahr Al-Cahiz,Zoologi, Arap Grameri, Rhetoric,Lexicography

776 - 868

Ibn Ishaq Al-Kindi (Alkindus)Felsefe, Fizik, Optik, Tıp,Matematik, Metalurji.800 - 873

Sabit Ibn Kurra (Thebit)Astronomi, Tıp, Geometri, Anatomi.836 - 901

'Abbas Ibn Firnas, Mechanics of Flight, Planetarium, Artificial Crystals. öl:888

Ali Ibn Rabban Al-Tabari,Tıp, Matematik, Caligraphy, Literature.838 - 870

Al-Battani (Albategnius),Astronomi, Matematik, Trigonometri.858 - 929

Al-Fargani (Al-Fraganus)Astronomy, Civil Engineering.C. 860

Al-Razi (Rhazes)Tıp, Ophthalmology, Smallpox,Kimya,Astronomi.864 - 930

Al-Farabi (Al-Pharabius),Sosyologi, Logic, Felsefe, Siyaset Bilimi,Muzik.870 - 950

Abul Hasan Ali Al-Mesudi,Geography, History.öl: 957

Al-Sufi (Azophi) Astronomi 903 - 986

Abu Al-Kasim Al-Zahravi (Albucasis),Surgery, Medicine. (Father of Modern Surgery) 936 - 1013

Muhammad Al-Buzcani,Matematik, Astronomi, Geometri,Trigonometri.940 - 997

Ibn Al-Haytam (Alhazen)Fizik, Optik, Matematik.965 - 1040

Al-Mawardi (Alboacen),Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Jurisprudence, Ethics.972 - 1058

Abu Reyhan Al-Biruni,Astronomi, Matematik. (Dünyanın Çevresini ölçtü)973-1048

Ibn Sina (Avicenna) Tıp, Felsefe, Matematik, Astronomi.981 - 1037

Al-Zarqali (Arzachel)Astronomi (Usturlabı bulmuştur).1028 - 1087

Omar Al-Hayyam,Matematik, Şiir.1044 - 1123

Al-Gazali (Algazel)Sosyoloji, Teoloji, Felsefe.1058 - 1111

Müslüman Toledo'nun(1085), Korsika ve Malta'nın(1090), Provence 'in(1050), Sicilya (1091) ve Kudüs (Jerusalem (1099)'ın Abu Bakr Muhammad Ibn Yahya (Ibn Bajjah)Felsefe, Tıp, Matematik, Astronomi,Şiir, Muzik.1106 - 1138

Ibn Zuhr (Avenzoar)Cerrahi, Tıp.1091 - 1161

Al-Idrisi (Dreses)Coğrafya (Dünya Haritası, İlk küre).1099 - 1166

Ibn Tufayl, (AbdubacerFelsefe, Tıp, Şiir.1110 - 1185

Ibn Ruşd (AverroesFelsefe, Law, Tıp, Astronomi, Teoloji.1128 - 1198

Al-Bitruji (Alpetragius)Astronomy öl: 1204

Ibn Al-Baitar Eczacılık,Botanik, Öl: 1248

Nasir Al-Din Al-Tusi Astronomi, Öklitçi Olmayan Geometri.1201 - 1274

Celaleddin Rumi Sosyoloji1207 - 1273

Ibn Al-Nafis Damişki, Anatomi1213 - 1288

Al-Fida (Abdulfeda)Astronomi, Coğrafya, Tarih.1273 - 1331

Muhammad Ibn Abdullah (Ibn Battuta)World Traveler. 75,000 mile voyage from Morocco to China and back.1304 - 1369

Ibn Haldun,Sosyoloji, Tarih Felsefesi, Siyaset Bilimi.1332 - 1395

Nasirüddin Tusi (1201-1274) matematikçi

Ulug Bey,Astronomi,1393 - 1449

El-Harezmi Matemeatik

Konuyu saptırmışsınız... Bu bilginler ilahiyat fakültesi mi okumuş? Ya da uzmanlık konularını Kur'an'dan mı almış ?

Alın size Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi' nin ders programı ;

http://www.divinity.ankara.edu.tr/tr/index...?s=lpd&p=1#

Derslere bir göz atın bakalım fiziksel ya da biyolojik bilimler var mı?

Gönderi tarihi:

Yamyam cevizin yazdığı insanların her biri dallarında en uzman alim kişilerdir..

Hepside müslüman bilimcilerdir...

Yani ilahiyatçılıkla nasıl bir alaka kurdun..??

Yav kardeşim neden iletileri okumadan ileti yazarsınız...))

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.