Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

ŞERİAT CAHİLİYE DÖNEMİNİN KIRBACIDIR

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Şeriat hakkındaki benim fikrim ise şudur zamanında terbiye edilmemiş insanlar çogunluktaydı.Yani ayıbı bilmeyen, merhameti olmayan, acıma duygusu olmayan, temizligi bilmeyen insan toplulukları vardı ve peygamberimiz akıllı bir insandı ve din ve şeriat diye bugunkü siyasi bir rejim gibi yani.Ve o zamanın insanları bunu kabul etti yani daha acıkcası terbiye edilmemiş bir aslanı düşünün kırbacla terbiye ediliyor o zamanın insanlarıda aynı kırbacla terbiye ediliyordu.Şeriat katı kuralları olan bir rejim ama kimi aptal insanlar döneminden kalma ilkel bir düzen şayet bugün bunu savunan insanlar hala var ise onlar hala kırbaclanmak istiyorlardır bırakalım kırbaclansınlar onlar onu hakediyorlar

Gönderi tarihi:

açıklaman güzeldi ama şeriatın tam anlamını bildiğin düşüncesi benden uzak evt arada bunu başka yönlere ceken bazı zaatlar varsada bu kadar könhe bir düşünce sistemi deil....

sence şeriat nedir bu fikrini ögrenip ona göre bir cevap yazmak isterim vede çok merak ediyorum

Gönderi tarihi:

Şeriat hakkındaki benim fikrim ise şudur zamanında terbiye edilmemiş insanlar çogunluktaydı.Yani ayıbı bilmeyen, merhameti olmayan, acıma duygusu olmayan, temizligi bilmeyen insan toplulukları vardı ve peygamberimiz akıllı bir insandı ve din ve şeriat diye bugunkü siyasi bir rejim gibi yani.Ve o zamanın insanları bunu kabul etti yani daha acıkcası terbiye edilmemiş bir aslanı düşünün kırbacla terbiye ediliyor o zamanın insanlarıda aynı kırbacla terbiye ediliyordu.Şeriat katı kuralları olan bir rejim ama kimi aptal insanlar döneminden kalma ilkel bir düzen şayet bugün bunu savunan insanlar hala var ise onlar hala kırbaclanmak istiyorlardır bırakalım kırbaclansınlar onlar onu hakediyorlar

Şimdiki insanlar terbiye olmuş yani öyle mi??? :devil:

Kardeşim inanmıyorsam inanmıyorum de çekil laf oyunlarıyla insanların aklını karıştırma...

Sanki insanoğlu üstinsan seviyesine ulaşmış ya da Platonun idealarına kavuşmuş ya da ölümü yenmiş gibi falan konuşuyorsun ya bi de işte o beni daha çok şaşırtıyor... :devil:

Gönderi tarihi:

Önce vatan kardeş,şeriat demek islam dini demektir.onun için yorum yaparken bu hususa dikkat et.çünki şariata karşı olmak islam dinine karşı olmak demektir.buda Allahın kuşkusuz hoşuna gitmez.

Farzedelim ki senin anlattığın doğru.yani şeriat eskiden ..... insanlara uygulanan bir rejimdi.

Bak kardeş şeriat,kuranı kerimin kurallarıdır.kuranı kerim bozulmamış olduğu için önceki insanlara uygulandığı gibi bugünki insanlarada uygulanabilir.çünki bizim dinimiz(şeriatımız)evrenseldir.

senin anlayacağın tarzda örnek vermek gerekirse;yüzyıllar önce bir arslan kırbaçla terbiye edlirse,elbette aslan yüzyıllar sonra kırbaçla terbiye edilebilir.tabiki burdaki kırbaç senin yanlış anlamana yol açabilir.yani şeriatın kırbaçı;hoşgörüdür,dürüstlüktür,mütevaziiktir,alçak gönüllüktür,cömertliktir...vskısaca islam dinidir.

Şeriat bizlere iç ve dış mihraplar tarafından yanlış gösterilmiştir.onun için bize düşen görev bu oyuna gelmemektir.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.