Zıplanacak içerik

TÜRKİYE'DE İSLAMİ BASIN... (İslami basın adlandırması hepimize açılmış bir üçkağıttır. Bir başka kafa bulandırma oyunudur...)

Featured Replies

Gönderi tarihi:

.

icondartpm1.png

İslami diye nitelendirilen basın ki ben bu adlandırmaya en başından beri karşıyım.

İslami basın adlandırması hepimize açılmış bir üçkağıttır.

Bir başka kafa bulandırma oyunudur.

"İslami basını takip edenler müslüman, etmeyenler değil".

İşte bu kadar basit bir zihin yıkama oyunudur bu.

Bu oyun Türkiye'de inançlı kesim üzerinde yıllardır oynanmaktadır.

Bu basının adı olsa olsa anticumhuriyetçi, antidemokratik, antilaik yada karşı devrimci basın olmalıydı.

İşte bu basın her zamankinden fazla güçlenip, iktidarın her türlü nimetinden beslenmiyor mu?...

... Yazının devamı için lütfen alttakı linki tıklayın...

Umarım önümüzdeki günlerin bunların gerçek yüzlerinin insanlarımızca daha iyi görmelerine damgasını vurur...

Dost sevgilerimle...

Kaynak:

KAÇ KİŞİYİZ BİZ... (2) http://www.kanalturk.com.tr/yazar.php?yazarlar_id=135

Gönderi tarihi:

Selamun Aleykum,

Yazinin tamamini okumadim ama okudugum kadariyla son derece provakotor buldum..Yillardir bizleri birsekilde ayirmaya calisiyorlar

Sen kurtsun sen turksun Sen laiksin sen dincisin, Sen sunnisin sen alevisin, sen susun sen busun.. Lutfen yeter artik..

Bu toplum artik bir olmak istiyor.. Inancin sana, baskasininkinede saygi duy ama provoke yapip insanlari birbirne dusman etmeylim lutfen..

Ben hem dinimi seviyorum hem ulkemi hem Ataturku, bende Bircoklari gibi bu ulkenin gelimesini ileriye gitmesini istiyorum.. Hemde tum kalbimle..

Bakin Ameikada kac milletten insan var kac irktan insan var Siyahiside ben Amerikaliyim diyor beyazida, Ispanyolu da ben Amerikaliyim diyor baska irktan olanida..Her ne kadar Amerika Hristyan bir ulke olarak gorulsede baska inanc sahiblerinden bir cok insan var mesela Hintliler gibi tastan yapilan fillere sut sunuyorlar icsin diye.. Hintli biri akadasina inek eti yememesini soyluyor etc.. Hem ayni devlet altinda yasyor ama hangisinde acaba bizim ulkemizdeki kadar cok catisma yaratilmaya calisiyor.. Ben senin inancina inanmiyorum ama senin inancin sana kardesim deyip geciyorlar..(Bir tek CNN gibi bazi kannallar Islami kotuler nitelikle yalan yanlis haberler veriyorlar Bu da siaysi nitelikli ki Bush'un yaptiklarini halka hakliymis gibi gostermeye calisiyorlar)

Selametle..

Gönderi tarihi:

zaten gelişme aşamasında olan basınımzda da kutuplaşma yok değil. islamcı basın, liberal basını günahkâr görme eğiliminde genel olarak. bunu da devletin üst makamını işgal edenlerin siyasi tutumları, bakış açıları ve basının da bu kişileri koruma çabası belirliyor. yani, kendisini Atatürk devrimlerini koruma göreviyle yükümlü sayan ve dünyanın yeni bir Osmanlı'ya ihtiyaç duyduğunu savunan basın. AKP iktidarı döneminde de basın, gerek liberal gerek islamcı, iktidarı acayip bir şekilde destekleme yarışında. islamcı basın bu konuda arayı açmış bir durumda. bu çok tehlikeli bir durum yaratacağa benziyo.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Selamun Aleykum,

Yazinin tamamini okumadim ama okudugum kadariyla son derece provakotor buldum..

Lütfen okuyun...

İnan provakatör bir düşünce olmadığını ve tamamıyle bu ülkede yaşanan gerçeklerin ne boyutlarda olduğunu ve ne tür takiyelere, oyunlara, dalaverelere ve ikiyüzlülüğe gebe olduğunu görecek ve bu ülke vatandaşlığı bilincinin ne anlam taşıdığını çok daha iyi anlayacaksınız...

.

Gönderi tarihi:

.

icondartpm1.png

İslami diye nitelendirilen basın ki ben bu adlandırmaya en başından beri karşıyım.

İslami basın adlandırması hepimize açılmış bir üçkağıttır.

Bir başka kafa bulandırma oyunudur.

"İslami basını takip edenler müslüman, etmeyenler değil".

İşte bu kadar basit bir zihin yıkama oyunudur bu.

Bu oyun Türkiye'de inançlı kesim üzerinde yıllardır oynanmaktadır.

Bu basının adı olsa olsa anticumhuriyetçi, antidemokratik, antilaik yada karşı devrimci basın olmalıydı.

İşte bu basın her zamankinden fazla güçlenip, iktidarın her türlü nimetinden beslenmiyor mu?...

... Yazının devamı için lütfen alttakı linki tıklayın...

Umarım önümüzdeki günlerin bunların gerçek yüzlerinin insanlarımızca daha iyi görmelerine damgasını vurur...

Dost sevgilerimle...

Kaynak:

KAÇ KİŞİYİZ BİZ... (2) http://www.kanalturk.com.tr/yazar.php?yazarlar_id=135

"Bu basının adı olsa olsa anticumhuriyetçi, antidemokratik, antilaik yada karşı devrimci basın olmalıydı."

Dahasını belirtmemişsin sevgili dipnot,

"Emperyalizmin yerli işbirlikçileri" olmalıydı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Lütfen okuyun...

İnan provakatör bir düşünce olmadığını ve tamamıyle bu ülkede yaşanan gerçeklerin ne boyutlarda olduğunu ve ne tür takiyelere, oyunlara, dalaverelere ve ikiyüzlülüğe gebe olduğunu görecek ve bu ülke vatandaşlığı bilincinin ne anlam taşıdığını çok daha iyi anlayacaksınız...

.

Kendilerini ''liberal'' diye satan dinci yazarlar , televizyonlarda ''Bir bizim dışımızdaki gerçek vardır, bir de kalbimizdeki hakikat, bunlar çatıştığı zaman esas olan kalbimizdeki hakikattir'' diyerek inancın bilime, tarikat ve cemaatin bireysel ve toplumsal kimliğe karşı üstünlüğünü savunuyorlar...

Ya da, Dünyada ve ülkemizde kadını ikinci sınıf vatandaş olarak simgeleyen türbanın özgürlük adına , dinci diktatörlüklerin, yani şeriatçılığın demokrasi adına savunulabilmesi gibi gariplikler işte bu çelişkinin sonucu değilmi?...

İşte bir gazetecinin ve köşe yazarının inanılmaz ihaneti değilmi?....

Ne dersiniz?...

Gönderi tarihi:

Ben sadece merakımdan soruyorum...

Acaba islami gazete tabirini kim uydurdu. İslami basın tabirini kim uydurdu. Müslümanlar uydurmuştur canım başka açıklaması var mı bunun...YOKTUR...

Öyleyse laik basın, dinsiz basın, demokrat basın, solcu basın, ne bileyim dinci basının karşısında neyi konuşlandırıyorsanız onu da bu guruba mensup olanlar uydurmuştur. Demek ki durum 1-1...

Maç uzatmaya mı gitti. Altın gol uygulaması da kalktı...Penaltıcılar inşallah iyidir..

Evet evet, DİPNOT sağol,,, bu zamana kadar merak etmemiştim ama şimdi ediyorum...Dinci basın tabirini basın literatürüne kim kazandırdı...Sorumuz bu...Cevabı bulan ikinci golü atacak...

Selamlar ile...

Gönderi tarihi:

Kardeşim bunu yeri Dini Konular başlığı mı?

Güncel Haber bölümüne atman gerekmez miydi?

Dini bir konu mu da bu buraya atyıorsun..

Bi de provokatif değilim diyorsun..

Provokatif değilsen ne diye her açtığın konu bir saldırı niyetinde?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kardeşim bunu yeri Dini Konular başlığı mı?

Güncel Haber bölümüne atman gerekmez miydi?

Dini bir konu mu da bu buraya atyıorsun..

Bi de provokatif değilim diyorsun..

Provokatif değilsen ne diye her açtığın konu bir saldırı niyetinde?

Saldırı değil sadece uyandırma...

Ppovokatör değil sadece gerçeklerin sizdeki etki katsayısı...

Konu başlığına gelince tartışılabilir fakat doğru adres olduğuna inanıyorum...

Gönderi tarihi:

doğru adres olduğuna inanıyorum ne demek kardeşim...

burası dini konular başlığı

burda din tartışılır islami basın mı tartışılır burda..

bunu tartışmak istiyorsan buna uygun başlıklar var oraya atabilirsin..

Bunu sırf "dini konular" başlığına atman bile provokatifliğini açıkça gösteriyor..

uyandırmaymış.. sen kendini uyanık mı sanıyorsun?

lütfen bir daha bu tip şeyleri buraya atmayalım

Gönderi tarihi:

Acı olan gerçekse bu başlığı açan ve gibilerinin dini siyasete alet ediyorlar diye yakınıyor olmaları...

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Acı olan gerçekse bu başlığı açan ve gibilerinin dini siyasete alet ediyorlar diye yakınıyor olmaları...

Bence acı olan tahrikat, siyaset, ticaret ücgeninde dini bir rant gören ve bundan inanılmaz çıkar sağlayanların başında dinci basının yer alması hiçte göz ardı edilecek bir durum olmadığının farkında olmayanların içine düştüğü kaotik ve zincirsel ezeyandır...

Bunu fark etmemek gerçekten kendi payıma inanılmaz bir üzün olmaktadır...

Sevgiyle kalın...

Gönderi tarihi:

Bence acı olan tahrikat, siyaset, ticaret ücgeninde dini bir rant gören ve bundan inanılmaz çıkar sağlayanların başında dinci basının yer alması hiçte göz ardı edilecek bir durum olmadığının farkında olmayanların içine düştüğü kaotik ve zincirsel ezeyandır...

Bunu fark etmemek gerçekten kendi payıma inanılmaz bir üzün olmaktadır...

Sevgiyle kalın...

O zaman git güncel konulara ya da siyasete...

Forumda bölüm kıtlığı yok çok şükür...

:zorro:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.