Φ Thebeliever Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 -Alinti- Sonunda olmaz denen de oldu. Canlılığın Allah tarafından yaratıldığını savunan bir akademisyen, “irtica ve laiklik karşıtlığı” suçlamasıyla üniversiteden atıldı. Suçun gerekçesi, 14 yıl önce yazılan bir kitap. Adı “Yaratılış ve Evrim.” Akademisyen, kitabında darwinizmle çelişen bilimsel verileri anlatıyor ve yaratılış görüşünü savunuyor. Kitabın büyük bölümünde evrim teorisinin bütün detayları bilimsel bir gözle anlatılıyor. Geriye kalan bölümünde ise evrim teorisinin karşıtı olan ve yaratılış konusuna açıklık getirmeye çalışan ‘akıllı dizayn’ ‘sıçramada denge’ gibi teorilere yer veriliyor. Yazar daha sonra kitabında bu teorilerin en önemli dayanakları olarak kainattan canlı misaller veren Kur’an-ı Kerim’den âyetler ile Erzurumlu İbrahim Hakkı ve Bediüzzaman Said Nursi’nin kitaplarından da alıntı yapıyor. Konunun YÖK’le ilgili kısmını sonraya bırakarak ‘bilimsel’ tarafına değinelim önce. Aslında yaratılışla ilgili bilgilerin kaynağını din oluşturuyor. Hz. Âdem’den bugüne bu bilgi, daha doğrusu bu hakikat, daima varolageldi. Fakat bilim tarihinin belli bir noktasında yaratılış hakikatine karşı evrim bir teori olarak ortaya atıldı. Ne ki zaman içinde evrim teorisi, bilim sınırlarını aşarak bazı bilim adamlarınca ‘dinî bir inanç’ haline dönüştürüldü. İnsanların çoğunun inandığı gibi yaratılışı Yaratıcıya bağlayan yaratılış hakikatinin aksine, evrim teorisi insanın başlangıcını mevhum bir iddia ile maymuna indirgedi. Günümüzde gerek dünyada gerekse ülkemizde bazı bilim adamları evrim teorisini savunurken, bazıları yaratılış hakikatini savunuyor. Ama özellikle son yıllarda yaratılış hakikatini savunanlar ciddi bir atağa kalktı. Hem evrim teorisinin yanlışlarını ortaya koyarken hem de yaratılış hakikatiyle ilgili yeni bulgular ortaya koyuyorlar. Biyoloji bölümünde öğretim üyeliği yapan bir akademisyenin kitabında bu iki bakış açısına da yer vermesinden daha doğal bir şey olamaz, kuşkusuz. Fakat YÖK gibi bilimsel alanı kendi dogmatik düşünce biçimine boyun eğdirmek isteyen bir kurum, akıl almaz bir biçimde bilim adamlarının hangi teoriyi benimseyip hangisini benimseyemeyeceğine karar veriyor. Sanki adındaki ‘Öğretim’ kelimesinin gereğince bilim adamlarına neyi desteklemeleri gerektiğini ‘öğretiyor!’ “Bu kadar da olmaz!” diyorsanız, hemen acele etmeyin. Ortada daha vahim bir durum var. YÖK, akademisyenin kitabında yaratılış hakikatine yer vermesini ‘irticai akımlara destek vermek’ ve ‘öğrencilerine laiklik karşıtı görüşleri empoze etmek’ olarak değerlendirdiğini ifade ediyor. Bu tavrıyla YÖK üç adımda dünya rekorunu kırıyor. Böyle bir kitap hakkında belki “Bilimsel değeri tartışılabilir” denebilir. Ama bu kitapta yazılanlar ile laiklik arasında doğrudan bir bağ kurmak, ancak YÖK’ün birbiriyle alâkasız mesafelerin arasını uzun adımlarla mantıksızca buluşturabilme ‘kabiliyeti’nde aranmalı. Mustafa Akyol’un da dediği gibi, YÖK’ün Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyelerinden ve dergimiz yazarlarından Prof. Dr. Âdem Tatlı hakkında verdiği karar, ortaçağda görülen düşünce despotizmini aratmıyor. Acaba YÖK ‘Dünya dönüyor’ diye Galileo’yu yargılayan engizisyon mahkemesi gibi, ‘Dünya yaratıldı’ diyen Prof. Tatlı’yı yargıladığının farkında mı? Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 İçler acısı bir durum... Bunlar insan haklarını da savunuyordur ha... Alıntı
Φ grejuva Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 29 Temmuz , 2006 olayın bundan ibaret olduğundan emin misin? ayrıca said nursi? Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ağustos , 2006 Merhaba dostlar, Ben demedimmi size, ruhlar alemiyle uğraşan falcılar, medyumlar, rüya yorumcuları gibi Bardakkıran bilim adamları da eninde sonunda bilim yuvalarından tekmeyi yer diye? Onların biliminin değerini hiçbir bilim adamı anlayamaz diye? Neyseki, ruhlar alemiyle araları iyi olduğu için, hiç olmazsa ruhsal bunalıma girmezler. Kalın Salıcakla. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Merhaba dostlar,Ben demedimmi size, ruhlar alemiyle uğraşan falcılar, medyumlar, rüya yorumcuları gibi Bardakkıran bilim adamları da eninde sonunda bilim yuvalarından tekmeyi yer diye? Onların biliminin değerini hiçbir bilim adamı anlayamaz diye? Neyseki, ruhlar alemiyle araları iyi olduğu için, hiç olmazsa ruhsal bunalıma girmezler. Kalın Salıcakla. Tam bir engizisyon mantığı seninki.. Evrim ********** uğraşsaydı.. Bir H.Y nin bileğini bükemedinizde çamur atıverdiniz be.. O bilim adamı değil dicenize adamın araştırmalarına karşı tezler yazsaydınızya.. Bumu bilimsel tartışma bumu bilim... Nereye evrime karşı reddiyeler yazdıysak, hiç birine bilimsel açıklama getiremediniz.. Mesala bir stokrom c yi izah edemediniz.. Günlerce cevap bekledim.. Hep üstü örtülü sözlerle geçiştirdiniz.. Gerçi tesadüflere bilim diyenlerden ne bekleyebilirdikki.. Saygılar.... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 olayın bundan ibaret olduğundan emin misin? Öyle olmadığından emin olabilirsin... Arkadaş alıntı yaptığı kaynağı yazmamış. Ancak bu alıntı, yine aynı arkadaşın bir başka başlık altında sunduğu yanıltmaca istatistiklerin kaynağı ile aynı. Yani Zafer Dergisi.... Kendi fikirlerleri ile uyuşması için yanıltmaca istatistikler vermekten çekinmeyen bir kaynak, gerçekleri de çarpıtmaktan çekinmeyecektir. Atılma nedeninin 14 yıl önce yazılan bir kitap olduğu iddia edilmiş. "Peki YÖK bu şahsı atmak için neden 14 yıl beklemiş?" sorusuna da cevap verilmesi gerekiyor. Bence yine tamamen yanıltmaca bir haber. Bu çevrelerin YÖK'e karşı aldıkları tavır biliniyor. YÖK'ü kötülemek için yapmayacakları şey yok... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Tam bir engizisyon mantığı seninki.. Evrim saçmalığıylamı uğraşsaydı.. Bir H.Y nin bileğini bükemedinizde çamur atıverdiniz be.. O bilim adamı değil dicenize adamın araştırmalarına karşı tezler yazsaydınızya.. Bumu bilimsel tartışma bumu bilim... Nereye evrime karşı reddiyeler yazdıysak, hiç birine bilimsel açıklama getiremediniz.. Mesala bir stokrom c yi izah edemediniz.. Günlerce cevap bekledim.. Hep üstü örtülü sözlerle geçiştirdiniz.. Gerçi tesadüflere bilim diyenlerden ne bekleyebilirdikki.. Saygılar.... H.Y'nin bileği bükülememişmiş... Adamın araştırmalarıymışmış.... Biz H.Y cilere gerekli yanıtları verdik de, H.Y.ciler aşağıdaki sorulara yanıt veremediler... http://www.anap.org.tr/basinda.asp?id=1090 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ağustos , 2006 Bakınız yamyam'ın verdiği linkte geçen cevaplanmamış soruları buraya kopyalıyorum.. İşte o sorulardan bazıları: * Bilim Araştırma Vakfı'nın ve Milli Değerleri Koruma Vakfı'nın adresleri bugüne kadar kaç kez değişti? Son adresleri devletimiz tarafından biliniyor mu? * Her iki vakfın üye listesinde kimler var? Bu üyeler vakfa ne kadar aidat ödedi ya da bağışta bulundu? * Bu vakıflara üye olmadıkları halde bağış yapan kişiler kimler, bağış miktarları ne? * Her iki vakfın giderleri neler? Bu giderler kimler tarafından karşılanıyor? * Bu iki vakfın düzenlediği panel, sempozyum, konferans gibi toplantıların giderleri kimler tarafından karşılandı? * Her iki vakıf, genel kurullarını yasal sürelerinde yapıyor mu? Alınan kararları Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bildiriyorlar mı? * Bilançoları Maliye Bakanlığı ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından denetleniyor mu? * Gazetelere, dergilere ve internet sitelerine verdikleri ilanların giderleri, gider defterinde görünüyor mu? * Adnan Oktar'ın HY müstear adıyla yazdığı kitapların yayınlanması, Bilim Araştırma Vakfı'nın karar defterinde yer alıyor mu? * Bu vakıflar AKP'li bazı belediyelerle İstanbul'da toplantı düzenledi mi? * Bilim Araştırma Vakfı belediyelerden hiç ihale aldı mı? Sizce burada konu H.Y nin kişiliğimi yoksa grubunun evrim teorisini yerle bir eden çalışmalarımı.. Sevgili yamyam eğer kişileri konuşacaksak.. Darvinin şahsiyetini konuşalım teorisini es geçelim.. Ama yok bilimsel konuşacaksak ve evrim teorisini konuşacaksak.. Buyrun H.Y ve grubunun araştırmalarıyla elde ettikleri reddiyelere cevap verin.. Çok açık bir şekilde konuyu başka yöne kanalize edip sıyrılmak istiyorsunuz.. H.Y nin hayatı ne yaptığı beni ilgilendirmez kanunlar karşısında o da boynunu eğecektir ve T:C kanunları eğer bir suçu varsa cezasını çekecektir.. Ama bu tip tartışma bilim etiğine aykırıdır.. Üretenden ziyade üretilenle ilgilenseniz daha sağlıklı olacaktır.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Sizce burada konu H.Y nin kişiliğimi yoksa grubunun evrim teorisini yerle bir eden çalışmalarımı.. Sevgili yamyam eğer kişileri konuşacaksak.. Darvinin şahsiyetini konuşalım teorisini es geçelim.. Ama yok bilimsel konuşacaksak ve evrim teorisini konuşacaksak.. Buyrun H.Y ve grubunun araştırmalarıyla elde ettikleri reddiyelere cevap verin.. Çok açık bir şekilde konuyu başka yöne kanalize edip sıyrılmak istiyorsunuz.. H.Y nin hayatı ne yaptığı beni ilgilendirmez kanunlar karşısında o da boynunu eğecektir ve T:C kanunları eğer bir suçu varsa cezasını çekecektir.. Ama bu tip tartışma bilim etiğine aykırıdır.. Üretenden ziyade üretilenle ilgilenseniz daha sağlıklı olacaktır.. Saygılar.. Bilim konularını yalnızca H.Y sitelerinden takip ettiğinizden "evrim teorisini yerle bir eden" gibi abuk subuk şeyler söylemenizde doğal... Oysa ki bilim sitelerinin hiç birinde evrim aleyhine bir şey göremezsiniz... Yukarıdaki sorular bile gözünüzü açamıyor ise yapacak bir şey yok... Karaya ak demekten başka bir şey yapmıyorsunuz.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Hala aynı şeyleri yazıyorsun yamyam.. Benim evrim meselesini nereden takip ettiğimi boşver.. Einstein'in blanck'ın, kelpler'in ve newton'un evrimci olmamaları bana kafidir.. Bunlardan büyük bir bilim adamıda getiremezsin bana (bir evrimci bilim adamı olarak) Birçok sitede evrim aleyhine birşey göremezsin demişsin:) Lehinede bir şey göremeyiz.. Çünki onlar evrim teorisinin geçersizliğini çoktan bildikleri için, tartışma konusu bile yapmıyorlar.. Sen bu grubun reddiyelerine adamın şahsiyetiyle cevap verirsen bu hiç hoş değildir.. Yukarda reddiye adı altında neler yazdığınızı verdiğin linkten kopyaladım.. Benim aradığım bilimsel reddiyelerinizdir... H.y nin kim olduğu değil.. Evet bekliyoruz... Saygılar.. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 YÖK’E GÖRE DARWİNİZMİ SAVUNMAK FARZ? Ne istiyordunuz değerli, iyi niyetli ! Thebeliever, YÖK gitsin yerine, sizin gibi ABD'de yaşayan tarikat lideri Fetullah Gülen mi gelsin? Yoksa cinci hoca Adnan Oktarmı gelsin? İstersiniz Fadime şahinle ünlenmiş, Müslüm Gündüz gelsin he. Ne dersiniz? Daha bunlara benzer bir sürü üfürükçü var, YÖK, yerine hangi imam gelsin siz onu söyleyin. Eğer ABD'de Fetullah beyle görüşürseniz, selam söyleyin. Biz G.A.P'ıda gaptırmayız, Y.Ö.K'üde yaktırmayız. Saygılarımla. Alıntı
Φ Evrensel Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 12 Ağustos , 2006 Değerli arkdaşlar bu topicteki yazılarıma lütfen cevap yazmayınız. Zira forumdan ayrılıyorum ve dolayısıyla size cevap yazamam. En derin sevgilerimle. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.