Φ ErdalAktas Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 ne vakit sonbahar'a düşsem, bir hüzün demeti denizden çıkıp benimle dans edecekmiş gibi geliyor. Bu yüzden sonbahar'a ait bütün sevdaları maviye boyuyorum.. mavinin adı sonbahardır artık.. size teşekkür ediyorum.. size bayram hediyesi bu şiir olsun. huzurlu mutlu bayramlar size.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 giderken şiirde bırakırmış benim sarmaşığım.. e bende gelirken bırakırım ne var sanki.. Kendi olarak, sana gelen- sana gereksinimi olmadan, seni isteyen- sensiz de olabilecekken, senin ile olmayı seçen- kendi olmasını, seninle olmaya bağlayan- - O, işte... O işte canııımmmm... Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2007 Sardunyam canım benim nefes almak bayramdır mesela; günün birinde soluksuz kalınca anlar insan... görmenin nasıl bir bayram olduğunu karanlık öğretir; sevmeninkini yalnızlık... sevdiklerinle geçen her gün bayramdır. yoğun bakımda sancılı geceyi ya da kangren olmuş bir ilişkiyi bitirmek de öyle... vuslat da bayramdır öte yandan... endişe içinde beklediğinden mektup almak, telefonda ansızın sesini duymak, deli gibi burnunda tütenin boynuna sarılmak bayramdır. en acıktığın anda dumanı tüten bir somunun köşesini bölmek, korktuğunda güvendiğine sarılabilmek, dara düştüğünde dost kapısını çalabilmek bayramdır. "ona güvenmiştim, yanılmamışım" sözü bayramdır. hiç aldatmamış, aldanmamış olmak bayram... alnı açık yaşlanmak bayramdır; ulu bir çınar gibi ayakta ölebilmek bayram..." bayramın kutlu olsun Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2007 önce geldiğim için yumuşak şekerleri kaptım bunlar ikiz kardeş Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2007 leylam, diloşum, redblack, erdalaktaş, ilyada, zeyneep, natalia, birce, ayşegül hepinize çok teşekkür ederim... çok güzel bir bayram geçirdim umarım sizinkide öyledir... çok eski bir dostumu bir ablamı gördüm tam 23 senenin ardından çocukluğumun anılarında oldukça hoş bir yere sahipti o ve bana benim unuttuğum pek çok güzel anı hatırlattı çok mutlu oldum, duygulandım, harikaydı... ertesi gün muhteşem bir yağmur vardı sırılsıklam ıslandık insanların tuhaf ve şaşkın bakışları arasında kollarımı iki yana açıp yağmurun altında ıslandım çok mutluydum çok... tatlıları fazla kaçırdım ama Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 ben bayramımı! bilahare anlatırım.. önce sen şunu oku Sarmaşığım.. birde unutmadan özledim seni.. Şiirsiz Yaşamak Nihayet sonbahar yağmaya başladı ruhumuza, bir dua gibi pencerelerde yağmur, damarlarımızda küllenmiş tanıdık bir tutkuyu kıvılcımlandırıyor. Şiir. bahçedeki yaprak yağmuruyla uyanıyor yaz uykusundan. Yağmurlarla gelen mısralar, ansızın geceye sızıp can suyu veriyor kurak ruhlarımıza. "Gözyaşlarının gücü vardı eskiden" diyor Adnan Özer, "...ırmak yüklü adamlardık, tuz katarlarının ardınca giden/gölgemizde damlaların bıraktığı izlerden/açılırdı hayal, tuzun suda bukağısı çözülürken"... Şiir çekip alıyor bizi gömüldüğümüz seviyesiz bataklığın kucağından... Dizelere yapışıp ayaklanıyoruz. Meğer ne çok olmuş O'nu kovalı hayatımızdan... Ne çok olmuş, uykuda bir sevgilinin alnına bir minik buse, sofranın kenarına bir küçük mum kondurmayışımız. Abdülhak Hamid, kendisinden 40 küsur yaş küçük Lüsiyen'ine yazdığı mektuplara "Bahar-ı Ömrüm" diye başlıyordu: "Bahar-ı ömrüm; aşk bir maniadır ki ya aşmak veya tahrip etmek lazım; yahut da huzurunda kalmak ve yok olmak..." Biz, tahrip ettik o "mania"yı; huzurunda kalmanın bedelini göze alamadığımızdan... O yüzdendir "ömrümün baharı" diye başlayan mektuplar almamamız nicedir... Sevdiğine "Yüreğim" diyen o tılsımlı zerafeti yitirdiğimizden beridir, burkulmaz oldu yüreğimiz bunca nefretin karşısında... Gözyaşlarımız gücünü kaybetti. Şimdi şairler ağlıyor bizim yerimize, bizim halimize... Yeni yetmeler şarkı sözü ezberliyor artık taşlama yerine küfür, seranad yerine taciz... Felaket haberlerine alışırken şehir, "dilsiz bir kuytuda ölüyor şiir"... "Şiir toplumdan kopmuyor, asıl toplum şiirden kopuyor" demişti Tuğrul Tanyol, birkaç yıl önce, yaklaşan bir ihaneti haber verircesine... Şiir, popüler kültür gibi lümpenleşmeyle uzlaşmamış, direnmiş ve belki de o yüzden okurunu yitirmişti. Akın akın loto kuponu doldurmaya koşan bir kalabalığın ardından dizeler haykırmak, ancak bir şairin göze alabileceği bir soylu direniş, bir nafile çabaydı. Duymadı toplum... Ucuz pop şarkıları söyleyerek başıbozuk bir dere gibi akarken, önüne kattı sanattan yana ne varsa; bir tek şiir hariç... Şiir, soylu bir çınar gibi direndi köklerini oyan bu sele... terkedilmiş bir sevdalı gibi yapayalnız ama mağrur durdu tarihin akışına inat... Ve sonunda bir o kaldı soysuzlaşan ruhlarımızı avutacak... Haydi bir şiir okuyun bugün... Bunaldıysanız haberlerin aleladeliğinden, sıkıldıysanız şarkıcı dedikodularından, futbolcu fıkralarından, lotaryayla köşe dönme hesaplarından, bıktıysanız ekranların, sayfaların işportacı ağızlarından gelin, siz de şiire sığının... ...ve hatırlamaya çalışın bir zamanlar nasıl, "ırmak yüklü adamlardık, tuz katarlarının ardınca giden.../ Yağmur bir dua gibi geçerdi pencerelerden/ yetim insan, toprağın vicdanıyla doyardı/ gözyaşlarının gücü vardı eskiden." Can Dündar Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2007 ablacım nasıl yer??ben diyorum ki forum bayanları olarak burada bi kaç gün dinlenelım tatil yapalım ama erkekler olmasın sen ben o biz siz onlar Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 İğdem, bir şiirseveri en iyi bir başka şiir sever anlar demişler... (kimse demedi şimdi uydurdum çaktırma) ama hakikat şu ki, bu hayat şiirsiz çekilmez, şarkısız çekilmez... Ve bir kaç güzel sözden daha etkili ilaç yoktur gönül yaralarına merhem... kendimi bildim bileli şiir yazarım, şiir okurum ve en sıkıntılı anlarımdada, en mutlu olduğum anlardada şarkı söylerim şarkı dinlerim... ve belki insanoğlunun üretirken doğayı kirletmediği tek şey budur... şiir hayattır, hayat şiirdir... kelimelerden geçer ne varsa kalbimize tesir eden... yoksa hayat çok tatsız zaten... bunun üzerine bir şiirde kendime armağan olsun... baktığın yerde karanlık bir tomurcuk bırakıyorum çarşılar avuçlarında aykırı sokakların lisanı adımlarında gelme, geldiğinde her şey yitiriyor kendini vurgun: ölümlerin en kostağı vurgun ölümlerden kaçgun yanımız konaklarda boğulmuş eski bir ana şöyle buyurur: sen seç kendine bir hayat ve öylesine yaşa, nasılsa kaldığın yerden vurgun sürdürür ve hep bak kendine birörnek aynalara asi bir suret bırak baktıkça gözlerin kendini öldürür... MURATHAN MUNGAN Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2007 zeynebim, ne güzel bir yer seçmişsin öyle hemen hazırlık yapalım ne zaman yerleşiriz oraya, ayrıcana kaç gün kalıcaz benim biraz fazla kalmamda bir sakınca yoktur umarım... valla süper olurdu havuzda var anam anam frozenim cadım benim bak kızın ne seçmiş bize şizlongunuda alıver tatile çıkıyoruz... mevsim güze girsede mesele değil koşun kızlar hadi hep birlikte muhteşem anlar bizi bekliyor... zeynebim benim güzeller güzeli fıstığım Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 yaw ben sana demedim mi sadece beni sevecen diye ne oluyoruz her fırsatta aldatıyon beni neysem ben şimdi çıkmalıyım ama sonra gelip seni bi güzel sulayıciğim malum bugün senin bayramın Alıntı
Φ zeyynepp Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 bir hafta kalalım güsel ablacım hatta sen istediğin kadar kal havuz güneş azcık tatil yapalım kafamızı dinleyelım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 sadece seni seviyom cadım bekliyorum kurudum canım gübrede verecenmi ? zeynebim kalalım bidenem siz gidin ben arkanızdan toplarım dağınıklığı hem biraz daha kalmış olurum Alıntı
» iLyAdA Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2007 Sorgulama Bu bir isyan değil, asla! Belki sadece kendi içimde sorgulama... Para pul olsa mevzu anlarım ama, Mutluluk neden eşit dağıtılmıyor insanlara... Sen şimdi uzak dağların ardında, Ruhum dinmek bilmeyen fırtınalarla savaşmakta... Kefenin cebi yok derler ama inanma, Kim engel olabilir sevdanı yanımda taşımama! iLyAdA Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2007 Sorgulama Bu bir isyan değil, asla! Belki sadece kendi içimde sorgulama... Para pul olsa mevzu anlarım ama, Mutluluk neden eşit dağıtılmıyor insanlara... Sen şimdi uzak dağların ardında, Ruhum dinmek bilmeyen fırtınalarla savaşmakta... Kefenin cebi yok derler ama inanma, Kim engel olabilir sevdanı yanımda taşımama! iLyAdA Canım arkadaşım inanılmaz güzel bir şiir yüreğine sağlık teşekkür ederim... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Günaydın ablacım Rüyamda gördüm kıs seni Sana misafirliğe geldiğimin 125. gününde bana su böreği yapıyordun Ah cnm benim neden 125 gün bekledin su böreği yapmak için Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2007 dimek beni rüyanda gördün iyide pek memnun olmamış gibisin gördüğüne ne ayak? 125. günde su böreği yapmam bi kere mucize <_< normalde ben 365 gün su böreği yapmam... ama çok az kalmışsın bidenem yani ateş almayamı geldin Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ekim , 2007 Pek memnun oldum seni rüyamda gördüğüme ablacım Fekaatttt neden bu kadar zaman bekledin bi su böreği için hiç anlamadım şikerim 365 gün mü Mucize mi İlahi ablacım çok şakacısın Yuk bi fincan kahve almaya gelmiştim sen de gel bi kahve yapayım demiştin ya hatırladın mı İşte o muhteşem gün o gündür Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Pek memnun oldum seni rüyamda gördüğüme ablacım Fekaatttt neden bu kadar zaman bekledin bi su böreği için hiç anlamadım şikerim 365 gün mü Mucize mi İlahi ablacım çok şakacısın Yuk bi fincan kahve almaya gelmiştim sen de gel bi kahve yapayım demiştin ya hatırladın mıİşte o muhteşem gün o gündür hayırlara çıksın inşallah Gecem... Fekaaat bende bu su böreğine takıldım canem sen beni su böreği açarkenmi hayal ettin canem becerikliyimdir ama tembelimdir ben... evet çok şakacıyımdır 365 gün şaka yaparım 6 saatinde şakalarımı sayarım... kahve demişken hadi gel kahve içelim yanında eti tutkuda var içinde muhteşem yapışkan çikolatasıda var... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Ablacım tembel olduğunu biliyodum neden bi daha süledin ki İlahi abla sen şimdi 4 mevsimde ne şaka yapsam diye düşünüyorsundur Tutku da mı var Hemen geliyorum şekker aplam Bu arada çok önemli dipnot: Çok becerikliyimdir ve çok güsel su böreği yaparam Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 ben kendime tembel diyebilirim ama bir başkasına dedirtmem hadi gel bekliyorum söz sana su böreğide alıcam... şekkerim değilmi bak bir başkasına şekker dedirtebilirim o kadarda mütevasiyimdir... çok önemli dipnota cevap: ne reklamını yapıyon napalım yane Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 İyi de ben zaten sülemedim ki Ne bağırıyon yahu Neden su böreği alıyosun yuksam yapmasını bilmiyonmu aplacım Reklamın iisi kötüsü olmaz Evet çok şekkersin aplacım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 iyi işte bende demeden söyleyim dedim aklından bile geçirmezsin artık sen bana beceriksiz mi demek istiyorsun bak reklamını yapmak için sayfamı kullanıyorsun dikkatini çekerim... sende çok şekersin içimdeki canavarı uyandırıyorsun Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Ablacım ben sana beceriksizsin demek istemedim ki ( Ne kadar alıngan bir günündesin böyle ) Zaten demek istemedim direk süledim Reklam ücreti istemeyeceksin herhalde İçindeki canavarı durdur ablacım korkutuyorsun beni Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2007 Gecem bi zahmet geliver şuracığa kulağını çekmek hatta burnunu ısırmak istiyorum evet ücret konusunu konuşalım bi ara artık çok geç canavar uyandı onu kimse tutamaz artık savulun Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.