Φ frozen Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Ben BasraLı Ömer BeLki haberin yoktur diye yazıyorum Tommy Franks. Önce Demokrasi geLdi gökLerimizden Sonra özgürLük geçti üzerimizden paLet paLet.... Ve insan hakLarı NamLuLarından Yüzü maskeLi adamLArın saniyede biLmem kaç adet. Demokrasi bizim eve de isabet etti Bir gün sonra anLadım koptuğunu ayakLarımın. Tam on sekiz adet İnsan hakLarı saymışLar Vücuduna babamın. Annem yoktu zaten Ben doğarken İLaç yokLuğunda öLmüş Ambargo fiLan dediLer ya AnLamadım çocukLuk akLı işte OLuşmadan söküLmüş Sizde de barış böyLe midir Mr. Franks ? İnsan hakLarı çocukLarı yetim Ve ayaksız bırakır mı orada da Düşer mi ayın kan göLüne aksi Güpe gündüz düşer mi pazar yerine demokrasi ? KuşLar gökyüzünü terk eder mi orada da ? BabamLa mırıLdandığım son dua diLimde AyakLarım hastanede ve giymeye kıyamadığım pabuçLar kaLdı eLimde. Alıntı
Misafir redblack Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 BİR ADIN KALMALI Bir adın kalmalı geriye Bütün kırılmış şeylerin nihayetinde Aynaların ardında sır Yalnızlığın peşinde kuvvet Evet nihayet bir adın kalmalı geriye Birde o kahreden gurbet Sen say ki ben hiç ağlamadım Hiç ateşe tutmadım yüreğimi Geceleri koynuma almadım ihaneti Hele nihavend hele buse hiç geçmedi aklımdan Ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın İçimin nehirlerinden Evet yangın Evet salaş yalvarmanın korkusunda talan Evet kaybetmenin o zehirli buğusu Evet isyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın Sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı Bu sevda biraz nadan Biraz da hıçkırık tadı Pencere önü menekşelerinde her akşam Dağlar sonra oynadı yerinden Ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca Sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam Ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı Yani ben seni sevdiğim zaman Ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın Yine de Bir adın kalmalı geriye Bütün kırılmış şeylerin nihayetinde Aynaların ardında sır Yalnızlığın peşinde kuvvet Evet nihayet, bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet kaybetmek için erken sevmek için çok geç AHMET HAMDİ TANPINAR Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 24 Temmuz , 2007 güzel şiirler için hepinize teşekkür ederim Leylam, Frozen, Redblack Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Nisan yağmuru../..olma kapalı çarşı dudakların, kalabalık ve renkli susma. Dilimde kurur kelimeler biliyorum, olmayacak bir şey sana dirilmem çocuk aklıma uyup da yürüdüm meydanlarında kapını çalıp kaçmaktı niyetim bir satır başında birden karşına çıkmak, ve düşürmek kolunun altındaki cümleleri olmadı. Ezberimde kaldın karıştırırken gülüşlerini yoldan çıktım,sana düşüyorum kurtarma beni. 16.04.'05/ urla kıyıları Pelin Onay ne diyosun..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Nisan yağmuru../..olma kapalı çarşı dudakların, kalabalık ve renkli susma. Dilimde kurur kelimeler biliyorum, olmayacak bir şey sana dirilmem çocuk aklıma uyup da yürüdüm meydanlarında kapını çalıp kaçmaktı niyetim bir satır başında birden karşına çıkmak, ve düşürmek kolunun altındaki cümleleri olmadı. Ezberimde kaldın karıştırırken gülüşlerini yoldan çıktım,sana düşüyorum kurtarma beni. 16.04.'05/ urla kıyıları Pelin Onay ne diyosun..? oooo my god diyorum Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 biliyodum böyle diyceğini..ondan yazdım.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Ve Tanrı kadını yarattı diyorum... Kadında şiiri yarattı... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 yarattığımız tek şey bumu sence..? Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 şşşşşşşş aramızda bir kadını ancak bir başka kadın anlar bilirim... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 bende bilirim..şşştttttt... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 canım ya şuna bi bakarmısın..? bende söz bitti.. Tuvaldeki öpüş yokluğun, bir iç savaştır yüreğimde sevgilim,geri çekildim seni beklemeye gidiyorum ayrılık değil ki bu bir uzun hava çalınacak,son bulacak hicran makamında kadehler vurulacak özlem geceleri kapımıza dayanacak sevgilim,susturma bizi sürç-ü lisan olmasın bu aşk '..avuçlarımda çocukluğumdan kalma dualar var, gel buyur nasiplen yarim...ninemin telli dolabı gibidir yüreğim, soğutmaz içindekileri...itiraf ediyorum, kayıp bir kent gibiydi sevdam..sen dokundun, çekildi sular, göründü bir zamanlar sobasında odun yanan kapılar...korkma, yaklaş..tenimin tenine diyeceği var...' uğurladım eski sevdalarımı,gözlerine ilk baktığım an çarmıha gerdiğim özlemlerimi azat ettim huzur kazandım müzayededen ikimiz için bol köpüklü bir kahve taşıdım bakışlarımla sana yüreğimi istedin,verdim şimdi desem ki bahar şimdi desen ki yol var beklemek bir köpek gibi yapışsa da paçalarıma, sevgilim,ikimize yetecek kadar sabrım var '..şarkıların resmini çizebilir misin..? ..bana yüreğindeki ritimleri gönder..nasıl? ...hayır, izlemedim bu filmi, sahne tanıdık ama...biz mi oynuyoruz..? ..bu yüzden bitsin istemiyorum demek ki..daha önce seslendirdiğimiz aşklar nerede peki..? ..suflörü sen miydin yüreğimdeki sesin..? ...sevgilim, hadi gel mısır patlattım, bizi izleyelim....' çığlığımı tut,yere düşmesin dar gelirli zamanların açlığını doyurmamız lazım bu hayat bildiğin gibi değil,diyemem biliyorsun,bana da öğret aşkım korkularımı bir caminin avlusuna bıraktım acılarım ahşap bir bina,bir kibrit çakılsa tutuşacak sevgilim,sesimi sesinle uyut bu yekpare gülüşler o zaman can bulacak '..denizi hiç böyle mavi görmemiştim..pardon, baktığım gözlerin mi...? ..gülme, boğulmayacağım, dalgalarında yüzebilirim..bu ekmek kavgasında durduk bir de sevdalandık...tabi ki pişman değilim, olamam..sevgi bir eylemse, ben eyleme geçtim...elimde pankartım, sana yürüyorum..' düşler...yalnızlığın tangosu sen gelene kadar sahnede dansım kalsın sevgilim,geceyi düşlere boya ama tuvalde bir öpüş kalsın... Pelin Onay Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 25 Temmuz , 2007 '..avuçlarımda çocukluğumdan kalma dualar var, gel buyur nasiplen yarim...ninemin telli dolabı gibidir yüreğim, soğutmaz içindekileri...itiraf ediyorum, kayıp bir kent gibiydi sevdam..sen dokundun, çekildi sular, göründü bir zamanlar sobasında odun yanan kapılar...korkma, yaklaş..tenimin tenine diyeceği var...' ..şarkıların resmini çizebilir misin..? ..bana yüreğindeki ritimleri gönder..nasıl? ...hayır, izlemedim bu filmi, sahne tanıdık ama...biz mi oynuyoruz..? ..bu yüzden bitsin istemiyorum demek ki..daha önce seslendirdiğimiz aşklar nerede peki..? ..suflörü sen miydin yüreğimdeki sesin..? ...sevgilim, hadi gel mısır patlattım, bizi izleyelim....' '..denizi hiç böyle mavi görmemiştim..pardon, baktığım gözlerin mi...? ..gülme, boğulmayacağım, dalgalarında yüzebilirim..bu ekmek kavgasında durduk bir de sevdalandık...tabi ki pişman değilim, olamam..sevgi bir eylemse, ben eyleme geçtim...elimde pankartım, sana yürüyorum..' ellerim dudaklarımda kaldı... bende de söz bitti... ifadelerimi bulamıyorum... Diloşum... Alıntı
Φ ayşegül Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 26 Temmuz , 2007 Başlamasaydı bu masal Kalbin ışıktan rüyası Solgun günler ülkesinde Kaybolanların dünyası Başlamasaydı bu masal Havuzda su dallarda renk Başlamasaydı içimde Bahçeler dolusu ahenk... .................................. S.Kudret Aksal'dan Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Başlamasaydı bu masalKalbin ışıktan rüyası Solgun günler ülkesinde Kaybolanların dünyası Başlamasaydı bu masal Havuzda su dallarda renk Başlamasaydı içimde Bahçeler dolusu ahenk... .................................. S.Kudret Aksal'dan Ayşegülüm teşekkür ederim Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Avuçlarımın arasındaki yıldızlarımı getirdim sana...Berrak sularda yıkadım tıpkı yüreğin gibi parıldıyorlar...Aç gözlerini ve iyi bak bu hayat senin...Kulak ver rüzgarın dansına, senin için raks ediyor tüm ihtişamı ile...Çıkar at kabuğunu hatta parçala bütün gücünle...Sana dokunamasın hüzün... ( Gece Yağmuru ) Canım Ablam Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Avuçlarımın arasındaki yıldızlarımı getirdim sana...Berrak sularda yıkadım tıpkı yüreğin gibi parıldıyorlar...Aç gözlerini ve iyi bak bu hayat senin...Kulak ver rüzgarın dansına, senin için raks ediyor tüm ihtişamı ile...Çıkar at kabuğunu hatta parçala bütün gücünle...Sana dokunamasın hüzün... ( Gece Yağmuru )Canım Ablam Yağmurum... Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 İşgal bakışım sonsuz bir tan sökümüydü bombalanmış coşkuları bilmeden önce yürürken kaldırımlar çiçek açardı ayak izlerime kan dolmadan önce insanlar gülüşümü güneş sanırdı keder bulutları silmeden önce zulümler ansızdan geldi küçüğüm göğü ziftle kapladılar yeri tuzakla- suyun aynası çatladı kan karıştı şarkısına kuşlarımız bombalandı bahar dallarında kuşlarımız milyonlarca sanki ayak değildi çelik postallarının içinde yere basan ve metal ellerinin devamıydı silahları yürekleri yoktu sanki anaları yoktu yollarına bakan ne bir sevgilileri ne damarlarında kan ne de sesleri insan... sevda yağmaladılar kan içtiler zulüm kaleleri zından diktiler köşe başlarında korku nöbette ve tren raylarında katloldu zaman oysa ürperir ihtişamla süt mavi karanlıkta yıldızlar küçüğüm tıpkı gözlerin gibi zulmün gücü yetmese de bülbülün türküsüne katledilmiş insanlar bakamaz gökyüzüne... anaların ninnisini yaktılar aşıkların düşlerini vay yüreklerin kapıları kapandı ışıklar korku yandı unutuldu gecede bir başına ay derler ki -o iyi insanlar o güzel atlara binip gitti... gencecik cesetler yatar yüreklerinde yürekleri ki yaralı tek sığınaklarıdır ve tek silahları cehennem alanlarından kalan şarkılarını toplamışlar ve yalnızlık oturur terkilerinde derler ki o iyi insanların başka yerlerde her biri bir büyük şarkının kıyısında yaşarlar dilleri rüzgârın dilinden kaşları çatılmış silahlar gibi bir sevda bekler gibi tetikte yürekleri derler ki insanlığın yarasıdır yaramız haksızlığa uğrayanın öz kardeşiyiz okulda-sokakta-fabrikada tarlada özgürlük kuşlar gibi şakımadıkça ahd ettik ölmeyeceğiz senin gülüşlerin gibi çiçekler açmadıkça dünya mutlu olmaya yetmez küçüğüm sevgiler bizim için umutlar bekleyecek dağlar denizler kadar ve kelle vereceğiz eksilmesin diye coşkular çalınmasın diye avuçlarımızdan rüzgâr... ADNAN DURMAZ Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 ablam.. geldin diye seviniyordum ama nerdesin yahu.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 İşgal bakışım sonsuz bir tan sökümüydü bombalanmış coşkuları bilmeden önce yürürken kaldırımlar çiçek açardı ayak izlerime kan dolmadan önce insanlar gülüşümü güneş sanırdı keder bulutları silmeden önce zulümler ansızdan geldi küçüğüm göğü ziftle kapladılar yeri tuzakla- suyun aynası çatladı kan karıştı şarkısına kuşlarımız bombalandı bahar dallarında kuşlarımız milyonlarca sanki ayak değildi çelik postallarının içinde yere basan ve metal ellerinin devamıydı silahları yürekleri yoktu sanki anaları yoktu yollarına bakan ne bir sevgilileri ne damarlarında kan ne de sesleri insan... sevda yağmaladılar kan içtiler zulüm kaleleri zından diktiler köşe başlarında korku nöbette ve tren raylarında katloldu zaman oysa ürperir ihtişamla süt mavi karanlıkta yıldızlar küçüğüm tıpkı gözlerin gibi zulmün gücü yetmese de bülbülün türküsüne katledilmiş insanlar bakamaz gökyüzüne... anaların ninnisini yaktılar aşıkların düşlerini vay yüreklerin kapıları kapandı ışıklar korku yandı unutuldu gecede bir başına ay derler ki -o iyi insanlar o güzel atlara binip gitti... gencecik cesetler yatar yüreklerinde yürekleri ki yaralı tek sığınaklarıdır ve tek silahları cehennem alanlarından kalan şarkılarını toplamışlar ve yalnızlık oturur terkilerinde derler ki o iyi insanların başka yerlerde her biri bir büyük şarkının kıyısında yaşarlar dilleri rüzgârın dilinden kaşları çatılmış silahlar gibi bir sevda bekler gibi tetikte yürekleri derler ki insanlığın yarasıdır yaramız haksızlığa uğrayanın öz kardeşiyiz okulda-sokakta-fabrikada tarlada özgürlük kuşlar gibi şakımadıkça ahd ettik ölmeyeceğiz senin gülüşlerin gibi çiçekler açmadıkça dünya mutlu olmaya yetmez küçüğüm sevgiler bizim için umutlar bekleyecek dağlar denizler kadar ve kelle vereceğiz eksilmesin diye coşkular çalınmasın diye avuçlarımızdan rüzgâr... ADNAN DURMAZ Erbayım ne güzel, ne temiz bir şiir... canım kardeşim insanla yoğrulmuş ve çok insanca... kendinden başkalarınıda düşünen ve onlara şiir yazan, başkasının acısına, açlığına, ağrısına kardeş olanlar var mı hala? ablam.. geldin diye seviniyordum ama nerdesin yahu.. ahanda geldim buradayım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 ne oldu gene niye şiştin buzlu krema dur bi kucaklayım sıcak sıcak ohhhhhhhhh ne güzel Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 anammmmmmmmm beyni sulanmışşş Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 evet beynimi tuzlu suya bastırdım kokmasın diye, sonrada sarımsaklıycam, sirkede iyi gidermi, aceba? Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 hoşgeldin,biraz da salatalık doğra kanımca Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2007 hoşbuldum, hakkattenmi bak deneyim hem salatalık göz şişliğine de iyi geliyorya belki beynimide genç tutar iyi fikir tuttum... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.