Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 sorma ya, gene tuttumu nostalji damarımız, ahh nerde o eski evler...banyoda kese bile atardı eskiden duvarlar... şöyle sırtını verirdin duvara, hatur hutur banyodaki kazanda kendi kendine yanardı, çatur çutur, offf offf şimdi zor anacım elektirikli süpürgeler kendi kendine çalışmıyorki, yok yok bu Japonlar anlamıyor teknolojiden kendi kendini temizleyen evler geliştiremediler... ben çalıştırdıktan sonra napayım o elektirikli aletleri, illa başında bekliycen yani, e nihayet kabul ettin mi... bak şimdi valla nostalji rüzgarları geliyo yine soldan soldan.. ahhh ah,bizim banyoda su o zamanlar banyo kazanında ısınıyordu..sık sık gidip kazandaki suyu kontrol etmemiz gerekirdi..iyice ısındığına kanaat getirildiğinde hazırlıklar yapılır girilirdi banyoya..tuhaf şey..ilk beni sokarlardı hep..oysa ilk girenlerin buharından banyo sıcacık olurdu sonraları..gerçi göz gözü görmezdi buhardan ama olsun..sıcacık olurdu..bak yıllar sonra kafama takıldı bu iş;yıllaryılı neden o soğuk banyoda neden hep ben ilk yıkandım..? neysee efendim..saçlar benim uzun tabii..babam geniş fırçayı alır uzun uzun saçlarımı açmaya uğraşırdı nedense..babamı tercih ederdim çünkü o çok daha yumuşak davranırdı..onunla herşey keyifli bir oyun gibiydi..5-6 yaşlarındaydım baba niye bu çaba niye saçlarımı yoluyosun diye sormak aklıma gelmiyor tabii.. o zaman şimdiki gibi saç kremleride yok doğal olaraktan..her banyoda üç avuç saç bırakaraktan ayılıyorum banyodan..hele soğuk kış günleriyse o banyo çıkışı tam bir kabus olurdu.. üzerinden buharlar çıkarak koşarak antreyi geçip soba yanan odaya kendini atmaya çalışırdın..ama odaya girer girmez sıkıntın geçerdi..e malum sobanın sıcağı gibi varmı ya.. şimdiki banyolar değil sırt keselemek,tuzak gibin,kaydığın gibi cumburlop düşüyorsun,mazaallah bir yerin kırılmazsa bile hafızanın gitme riski var.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 ablaammm.gelmişsinn.. şöyle bir bakıp gidecektim ama seni görünce dayanamadım,ne kadar özledim anlatamam,iyisin değil mi inşallah..:şimdiki banyolar değil sırt keselemek,tuzak gibin,kaydığın gibi cumburlop düşüyorsun,mazaallah bir yerin kırılmazsa bile hafızanın gitme riski var.. Leylam hoşbuldum seni görmek ne kadar güzel... iyiyim Allaha şükür sende iyimisin? sorma yahu, şimdiki banyolar nankör yerleri cilalıyorsun seni yere vuruyor beaa yok yok nerede o eski atalarımızın yaşadığı çadır evler, obalar, sobalar, çıtırdayan odunlar... hamamlarda bozuldu zaten Diloşum hakkatten de haklısın yaww dimek babacın yolardı saçlarını, seni banyoyu ısıtmak için kullanmışlar yıllarca, üzgünüm dost acı söylermiş bunu söylemek zorundayım, ya ya o sobalar ne güzeldi heleki dışarıda kar yağıyorsa üzerinede kestane koymuşsan, çıtır çıtır ediyorsa kömür baca kor gibi kıpkırmızı olurdu sıcaktan, kedi gibi arkasına minder koyar kıvrılır yatardık... ahh ahh gene geldiler soldan soldan... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 benim saçlarımı annem yolardı valla en büyük çocuk ollunca banyoya hep ben ilk girerdim,dıdık dıdık dıdıklardım,sevmezdim hiç..demek sonraki girenler benim sıcağımda yıkanırdı ha,hiç tatmamışım nerden bileyim.. çok gücendim şimdi.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 evet dostlarım, bugün burda çok acı bir gerçekle yüzleşmiş oldum..yıllar yılı kullanıldım dimek.. hemide annem ve babam tarafından.. beni banyo ısıtıcısı olaraktan değerlendirdiler anlaşılan.. şimdi karşılarına çıkıp o iliklerime işleyen soğuğun..ve üstümden tüten buharların hesabını sormalımıyım sizce..? yoksa bu da pek çok ne idüğü belirsiz olaylar zincirine bir halka daha mı olsun.. evet..ne diyorsunuz..? Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 evet dostlarım, bugün burda çok acı bir gerçekle yüzleşmiş oldum..yıllar yılı kullanıldım dimek.. hemide annem ve babam tarafından.. beni banyo ısıtıcısı olaraktan değerlendirdiler anlaşılan.. şimdi karşılarına çıkıp o iliklerime işleyen soğuğun..ve üstümden tüten buharların hesabını sormalımıyım sizce..? yoksa bu da pek çok ne idüğü belirsiz olaylar zincirine bir halka daha mı olsun.. evet..ne diyorsunuz..? gördüğüm kadarıylan psiko analiz parapsikoloji seni sarmış Diloşum,ama bu fikri benim de aklıma sokmuş oldun..bu mevzu oldukça derin ve tartışmaya müsait bir konudur zannımca,şöyle ki: benimkisiler zaten bazı hususlarda ben şikayetçi olmasam dahi,beni kullanmış olduklarının farkındalar ve mahcuplar,ben yine de yüzlerine vurmuyorum tabii ama bu konuda hiç birşey dememiştim,zira şimdi farkettim..vursam daha bir fena olacaklar,vurmasam bunun farkına varmayacaklar,vursam vicdan azabı duyacaklar,vurmasam kimvurduya gidecek.. tam bır ıkılem durumu.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 4 Haziran , 2007 benim saçlarımı annem yolardı valla en büyük çocuk ollunca banyoya hep ben ilk girerdim,dıdık dıdık dıdıklardım,sevmezdim hiç..demek sonraki girenler benim sıcağımda yıkanırdı ha,hiç tatmamışım nerden bileyim.. çok gücendim şimdi.. vah vaaaah ya, pek bi üzüldüm bugün sizin için banyo ısıtıcıları sizi hiç farkında olamadan yıllarca banyolarını ısıtmışlar bunun farkına yıllar sonra sayemde vardılar, üzülme Leylacım biran önce hesabını sor sizinkilere kalma öyle çelişkilerde, onlarda bunun farkına varsınlar ve yaptıklarından dolayı pişman olsunlar... artık sizi kimse ısıtıcı olarak kullanamaz... evet dostlarım, bugün burda çok acı bir gerçekle yüzleşmiş oldum..yıllar yılı kullanıldım dimek.. hemide annem ve babam tarafından.. beni banyo ısıtıcısı olaraktan değerlendirdiler anlaşılan.. şimdi karşılarına çıkıp o iliklerime işleyen soğuğun..ve üstümden tüten buharların hesabını sormalımıyım sizce..? yoksa bu da pek çok ne idüğü belirsiz olaylar zincirine bir halka daha mı olsun.. evet..ne diyorsunuz..? evet dostum, yıllar sonra bu gerçekle yüzleşmek senin için pek kolay olmamıştır bundan eminim ama metanetli ol şekerim, herşey biz insanlar için... ahh ahh bu anneler ve babalar hep bizi kullanırlardı zaten bakkalamı gidilcek, kömürmü çıkartılıcak, banyomu ısıtılacak bence bu olayda ne idüğü belirsiz olaylar zincirine halka olsun zaten başka şansın yok canım, yılları geri saramazsın kabullen Diloşum sen bir banyo ısıtıcısıydın itiraf et kurtul... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Günes ve Rüzgar, hangisinin daha güçlü oldugu konusunda tartisirlar. Ve rüzgar. - "Sana benim daha güçlü oldugumu kanitlayacagim "der. - "Suradaki yasli adami görüyor musun hani su üstünde palto olan. Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk sokup alabilirim." Bu denemeye razi olan günes bir bulutun arkasina gizlenir ve rüzgar bir firtina gücüyle esmeye baslar. Ancak rüzgar siddetini ne kadar artirirsa yasli adam da paltosuna o kadar sarinir. Sonunda rüzgar pes edip durulur ve günes bulutun arkasindan çikarak yasli adama sicacik gülümser. Bunu gören yasli adamin yüzünde bir hosnutluk ifadesi belirir. Ve paltosunu çikarir. Iddiayi kazanan günes rüzgara; "Dostluk ve Naziklik her zaman hasinlik ve zorbaliktan daha güçlüdür..." der Güçlü DOSTLUĞUMUZUN anısına... İyi ki varsın Ablacım... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 evet dostum, yıllar sonra bu gerçekle yüzleşmek senin için pek kolay olmamıştır bundan eminim ama metanetli ol şekerim, herşey biz insanlar için ahh ahh bu anneler ve babalar hep bizi kullanırlardı zaten bakkalamı gidilcek, kömürmü çıkartılıcak, banyomu ısıtılacak bence bu olayda ne idüğü belirsiz olaylar zincirine halka olsun zaten başka şansın yok canım, yılları geri saramazsın kabullen Diloşum sen bir banyo ısıtıcısıydın itiraf et kurtul... evet canım..artık saklamamın bir anlamı kalmadı..itiraf ediyorum..ben bir banyo ısıtıcısıydım.. ama dur sen..dün bunu bizimkilerede haykırdım.. hepcek oturuyoduk..sessizliğin ortasında birden "ben bir banyo ısıtıcısıydım" diye hönkürünce bizimkiler neye uğradıklarını şaşırdılar tabii.. başıma üşütüler korkuyla..babam yüzüme yarım bardak su serpti.. annem etimi çimdirdi.. bir yandan da gözü yaşlı ağlıyordu.."""ahhhh ah,yıldızı çok düşük yavrumun nazara geliyo hep..bu yüzden bu abuk subuk konuşmalar.."babamda cevaben" geç hanım geç bunları..yıldızmış pehh..o volümde müzik dinlerse beyin dumur olur tabii..aha işte böyle" anlıyacağınız yorumlar muhtelifti..bense titremeyle geçmiş onca yıla gözü yaşlı veda ediyordum..neyse ki bizimkileride rahatsız etmiş ve öcümü bu şekilde almıştım.. bu sabah yine formumdayım yav.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Ayşegülüm teşekkür ederim canım... ne güzel bir buket... Günes ve Rüzgar, hangisinin daha güçlü oldugu konusunda tartisirlar. Ve rüzgar. - "Sana benim daha güçlü oldugumu kanitlayacagim "der. - "Suradaki yasli adami görüyor musun hani su üstünde palto olan. Bahse girerim o paltoyu üstünden senden çok daha çabuk sokup alabilirim." Bu denemeye razi olan günes bir bulutun arkasina gizlenir ve rüzgar bir firtina gücüyle esmeye baslar. Ancak rüzgar siddetini ne kadar artirirsa yasli adam da paltosuna o kadar sarinir. Sonunda rüzgar pes edip durulur ve günes bulutun arkasindan çikarak yasli adama sicacik gülümser. Bunu gören yasli adamin yüzünde bir hosnutluk ifadesi belirir. Ve paltosunu çikarir. Iddiayi kazanan günes rüzgara; "Dostluk ve Naziklik her zaman hasinlik ve zorbaliktan daha güçlüdür..." der Güçlü DOSTLUĞUMUZUN anısına... İyi ki varsın Ablacım... ay ay ay canım ya, DOSTLUĞUMUZ hiç bozulmasın bitanecik güzel Gecem... sende iyiki varsın, bu dünya sizin gibiler sayesinde çekilir oluyor... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 evet canım..artık saklamamın bir anlamı kalmadı..itiraf ediyorum..ben bir banyo ısıtıcısıydım.. ama dur sen..dün bunu bizimkilerede haykırdım.. hepcek oturuyoduk..sessizliğin ortasında birden "ben bir banyo ısıtıcısıydım" diye hönkürünce bizimkiler neye uğradıklarını şaşırdılar tabii.. başıma üşütüler korkuyla..babam yüzüme yarım bardak su serpti.. annem etimi çimdirdi.. bir yandan da gözü yaşlı ağlıyordu.."""ahhhh ah,yıldızı çok düşük yavrumun nazara geliyo hep..bu yüzden bu abuk subuk konuşmalar.."babamda cevaben" geç hanım geç bunları..yıldızmış pehh..o volümde müzik dinlerse beyin dumur olur tabii..aha işte böyle" anlıyacağınız yorumlar muhtelifti..bense titremeyle geçmiş onca yıla gözü yaşlı veda ediyordum..neyse ki bizimkileride rahatsız etmiş ve öcümü bu şekilde almıştım.. bu sabah yine formumdayım yav.. Yıllar sonrada olsa geçmişin intikamını almışsın silahşörüm Diloşum Sendende bunu beklerdim zati... Zaten bu anneler ve babalar varya hep böyle yapıyorlar, yıllarca benide evin kapıcısı olarak kullandılar biliyormusun Diloşum... Piknik tüpmü bitti al Sardunya git değiştir, gazete ekmek mi alıncak hadi Sardunya git al, anne pazaramı gidicek hadi Sardunya git poşetleri taşı, eve tamircimi çağırılacak Sardunya görev başına, zaten bide evin en büyük çoğuğu olunca geridede 3 kardeş varsa Sardunya sen ablasın, paylaşmalısın onlar küçük... Ya biliyonmu bu hala böyle Sardunya evin kapıcısı, hafta sonu yazlıktaydım mutfak dolapları değişicek hadi Sardunya git marangozu al getir dediler... ama olmazki yaww zaten maaşta vermiyorlar... iyisimi bu hafta istifamı basayım kıdem tazminatımıda isteyeyim ben... ne dersin, bak çok doldum şimdi sendende ilham aldım bu hafta bende haykıracağım ben bir kapıcıyım... ama bedava çalıştırıldım... Canım İğdem, seni çok tebrik ediyorum... Darısı başıma anacım... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 evet canım..artık saklamamın bir anlamı kalmadı..itiraf ediyorum..ben bir banyo ısıtıcısıydım.. ama dur sen..dün bunu bizimkilerede haykırdım.. hepcek oturuyoduk..sessizliğin ortasında birden "ben bir banyo ısıtıcısıydım" diye hönkürünce bizimkiler neye uğradıklarını şaşırdılar tabii.. başıma üşütüler korkuyla..babam yüzüme yarım bardak su serpti.. annem etimi çimdirdi.. bir yandan da gözü yaşlı ağlıyordu.."""ahhhh ah,yıldızı çok düşük yavrumun nazara geliyo hep..bu yüzden bu abuk subuk konuşmalar.."babamda cevaben" geç hanım geç bunları..yıldızmış pehh..o volümde müzik dinlerse beyin dumur olur tabii..aha işte böyle" anlıyacağınız yorumlar muhtelifti..bense titremeyle geçmiş onca yıla gözü yaşlı veda ediyordum..neyse ki bizimkileride rahatsız etmiş ve öcümü bu şekilde almıştım.. bu sabah yine formumdayım yav.. ben biliyodum zati senin normal olmadığını buda gıcığıma Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 one öyle buda sana Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 buda sana PENCEREMDEN GÖRÜNMEYEN Çamagacina Duman renkli ve kocaman bir karganin Kumlu dalgin kanatlari ardindan Denizin derinliklerine açilan Akdeniz günesinde çürümüs ahsap Ve kuytu yosunlara çalan teknenin Reçine kokusuyla tanidigim Çamagacina Bol sisli bir kisin ormanindan Karli gelin telleri tasiyan Gümüsten yapraklarla örtülü Uysal ve uzun boynunu bahçelerin Ve benim topragima egmis Gülümserken bir eskiya rüzgarin Söküp uzaklara götürdügü Çamagacina Bir aksamüstü kaybolusu Penceremin daracik sahnesini Lacivert ve kadife ve kesin Birinci perdesiyle kapayan Günlerimi çok eski bir oyunun Gözgözü görmeyen karanliginda Ortaçag panayir soytarilarinin Küt ve kivircik sakallariyla Durmadan dekor degistirdikleri Öfkeli araliginda birakan Çamagacina Simdi rüzgar geçiyor penceremden Gövdemin kuruyan kavalini Kirmizi türkülerle donatarak Senin ormanindan sayisiz agaç Ve düslerimde bembeyaz yikadigim Teninden coskun sular geçiyor Kapilip sürüklenen irmaga Kiyilarin danteline aliskin Ellerim birden ulasiyor Çamagacina Öperken yapraklarini aciyla kisik Sesli kuslar bakirlayan yüzünün Bahçesinde yedigim visnelerinin Kabina sigmaz sevinci ve tutku Yirtarken demirden kusagini Agir bir isçi gibi ölümün Beni yasamanin kavgasina Yarista bir tay gibi firlatan Çamagacina Seni bir çok daha görmek için Dallarina basip yaylandigim Siiri katiksiz dolambaçsiz Bir önsöz olsun diye yazdigim Senin adinla karistirip Adini yüregimin canina Kazidigim ve simdi bir aksamüstü Penceremden ansizin görünmeyen Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 madem öyle...al o zaman Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 dimek öyle ha..al bakalım Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bu da ikinize :hug: :kiss: cıvık vıcık,tam sevdiğiniz gibi Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bu cadıma, bu tomurcuğuma Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bu cadıma, ah canem dimek kendi resmini veriyon bana ha.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bana yok mu.. bana yok mu.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bana yok mu.. bana yok mu.. hiç olmazmı canem al buda sana Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 Gönderi tarihi: 6 Haziran , 2007 bu cadıma bu tomurcuğuma bu iğdeme Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.