Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 çelişki hangimizde yok ki? dostlarıma sorsam ne söylerler ki dediğin gibi aynısını söylerler... hepimiz dost arar dururuz aslında aradığımızı bulamayacağımızı biliriz bildiğimiz için elimizdekilerle yetiniriz... o yüzden derler ya hatasız dost arayan dostsuz kalır... dost nasihat vermekten daha iyisini yapabilir mi? Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Çekip gitmene izin verememSana benle burada kal diyemem Kalbin ne diyorsa doğrudur Buraya kadarmış bu kasvet, Dönüşü yok artık dur arada kaynadı... dostuna bağlı...mesela ben heç bişe yapmam Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 canım arkadaşım iyiki varsın... iyiki yanımdasın... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 gısss cıvıma hemen.. iyiki sende benim yanımdasın.. atla hooo zıplahooo eğer yoksa başka çaren sardunyam atla hooo dellendim gene.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Saate bakmaksızın kapısını çalabileceği bir dostu olmalı insanın... "Nereden çıktın bu vakitte" dememeli, bir gece yarısı telaşla yataktan fırladığında; "Gözünün dilini" bilmeli; dinlemeli sormadan, söylemeden anlamalı... Arka bahçede varlığını sezdirmeden, mütemadiyen dikilen vefalı bir ağaç gibi köklenmeli hayatında; sen, her daim onun orada durduğunu hissetmelisin. ihtiyaç duyduğunda gidip müşfik gövdesine yaslanabilmeli, kovuklarına saklanabilmelisin. Kucaklamalı seni güvenli kolları, ...dalları bitkin başına omuz, yaprakları kanayan ruhuna merhem olmalı... En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Alkışlandığında değil sadece, asıl yuhalandığında yanında durup koluna girebilmeli. Övmeli alem içinde, baş başayken sövmeli ve sen öyle güvenmelisin ki ona, övdüğünde de sövdüğünde de bunun iyilikten olduğunu bilmelisin, "hak ettim" diyebilmelisin. Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş... Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş... Can Dundar Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 sevgili leylam bu duygular yazıda kaldı artık...arkandan sevinenlerle doldu ortalık... Vazgeçmek yok sömüren çok Tükenmek yok bu diyarda! Ağlamak yok ağlatan çok Adalet yok bu diyarda! haydi leyla atla hoo zıpla hoooo Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 En mahrem sırlarını verebilmeli, en derin yaralarını açıp gösterebilmelisin; gölgesinde serinlemelisin sorgusuz sualsiz... Onca dalkavuk arasında bir tek o, sözünü eğip bükmeden söylemeli, yanlış anlaşılmayacağını bilmeli. Teklifsiz kefili olmalı hatalarının; günahlarının yegane şahidi... Seni senden iyi bilen, sana senden çok güvenen bir sırdaş... Gözbebekleri bulutlandığında yaklaşan fırtınayı sezebilmelisin. Ve sen ağladığında, onun gözünden gelmeli yaş... Can Dundar Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Vazgeçmek yok sömüren çok Tükenmek yok bu diyarda! Ağlamak yok ağlatan çok Adalet yok bu diyarda! Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Katiliyorum frozen..yazida kalan duygular bunlar ama once kendimiz oyle olmaya calissak,belki oyle dost olmak isteyen dostlari da ceker miyiz? sizin birbirinizi cekmeniz gibim Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 canım leylam haklısın... ama ben daha dostum demedim sardunyama dediğim zaman hayatı boyunca yanında olabilmeliyim çünkü...benim dostluk anlayışım bu....tabi onun düşünceside önemli ama benim için böyle kabul kolay etmem çok zor bırakırım..içim parçalanarak o yüzden emin olmalıyım... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 o kadar çok yaralanmışız ki hepimiz o yüzden birbirimize olan güvensizliğimiz... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 evet cok dogru soyluyorsunuz..birbirimizden ziyade kendimize guvenemiyoruz once Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Allah'a şükür bu güvensizlik sonsuza kadar sürmeyecek birgün bitecek... sonsuz bir güvensizlik, sonsuz umutsuzluk düşünebiliyor musunuz? ne büyük ızdırıp olurdu!!! ARTIK ESKİSİ GİBİ... Artık eskisi gibi her hafta sonu birileri ile dısarı çıkmak istemiyorum. Beni yoran ilişkiler, yeni tanışmalar, yeni yüzler aramıyorum. Eski dostlukların da özetini çıkarmaya başladım. İlişkilerde tasarrufa gidiyorsun her şeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hayatından atmak istiyorsun. Yapmacık, inanmadan konusmak istemiyorum artık. Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak edenlere saklıyorum enerjimi. İstediğime istediğimi deme özgürlüğüne sahibim, eleştirme hakkını oluşturan yaşamışlık ve yeterli yaş faktörü artık bende de var. "Ben demiştim" ,"ben bilirim","ben zaten anlamıştım", sendromunda olanlarla arkadaşlıkları bir kez daha sorguluyorsun. İlişkilerini sadeleştirmeye başlayınca sıra iyi ve kötü gün dostlarını ayıklamaya geliyor. Kötü gün dostlarını belirliyor ve onlara daha çok önem veriyorsun. İyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, biliyorum. Dostlar ihtiyaç olduğunda göçmen kuşlar gibi sıcağa uçuyor ve sadece seninle birlikte sürüden ayrı düşenler kalıyor. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu öğreniyorsun buralara kadar gelirken. Uzun düz otobanlardan olduğu gibi, kestirme bozuk yollardan da ulaşabilirsin hedeflerine. Kestirmeleri de öğrendim gide gele. Boş geçen her saniye değerli artık. Daha yapılacak çok şey var ama, kendimi çok yormaktan çok hırpalamaktan yana değilim. Gerektiğinde "HAYIR" demeyi öğrendim ve bu kelime başta karşındakine kırıcı gelse de senin için hayat kurtarıcı olabiliyor. Sevgiye önem vermek gerektiğini, zamanı geldiğinde elinde sadece sevginin kalacağını biliyorum. Sevgi paylaşıldıkça oluşuyor, olgunlaşıyor. Aileme ve seçtigim tüm dostlarıma daha önce göstermedigim sevgi, anlayış ve ilgiyi gösteriyorum. Biliyorsun ki gidenlerin ardında sadece iyilikler kalıyor, ne kadar sevgi dolu olduğu hatırlanıp anılıyor. Bana çok genç olduklarını hatırlatırcasına nedense tecrübelerimi, fikirlerimi sormaya başladılar. Vereceğim cevaplar belki çok anlamsız geliyor ama yine de dinliyorlar ama ben biliyorum ki yaşamadan hiçbir şey öğrenilmiyor. Yaşamışlığın oluşturduğu bir alçak gönüllülükle gülüyorum içimden sadece. Artık daha şık giyiniyorum, senelerle birikmiş dolaplar dolusu kıyafet var ve bunları kendimle paylaşmalıyım. Önce kendine güzel görünmelisin, kendi zevkime göre giyinmek istiyorum, böyle hissediyorum. Modaya uymak adına popomun sığmadığı düşük bel pantolonlara sığmıyorum diye kendimi üzme tercihini de kullanabilirim. Ayıp, günah ya da ne derler korkuları çoktan geride kaldı . Dostlarıma, kendimize yemek yapmak hoşuma gidiyor. Mutfak eskiden bir zulüm iken şimdi zevk aldığım mekanlar arasına giriyor. Farklı lezzetler denemek güzel ve kendi lezzetimi kendimde yaratabileceğim belli bir damak zevkim ve mutfak kültürüm oluştu. Sonra Sezen'in şarkısındaki gibi anneni daha sık düşünüyorsun ve hatta anlıyorsun. İşte bu yeni alışmaya başlanan ve giderek hoşuma giden yeni duruma olgunluk deniyor. Yaşamışlığın, görmüşlüğün, geride kalmış üflenmiş doğum günü mumları'nın bir sonucu kendiliğinden ortaya çıkıyor hayatın bir dönemecinde bu olgunluk. Ne zaman dersen herkese göre, ne kadar dolu yaşadığına göre değişiyor bu olgunluk çağına ermek. İnanın bana hayattaki düşüşler, zor alınan virajlar bu zamanı hızlandırıyor. Kendi dünyanın küçüklüğünü keşfetmek ve buna rağmen kendinin kıymetini bilmek çok işe yarıyor. Bir gün hepimizin bu huzurlu olgunluğu bulmasını diliyorum. CAN DÜNDAR Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 canım leylam haklısın... ama ben daha dostum demedim sardunyama dediğim zaman hayatı boyunca yanında olabilmeliyim çünkü...benim dostluk anlayışım bu....tabi onun düşünceside önemli ama benim için böyle kabul kolay etmem çok zor bırakırım..içim parçalanarak o yüzden emin olmalıyım... neden bunları söylediğimi anlarsın sardunyam eminim...çünkü can dündarın yazısını sanki oturup ben yazmışım..o kadar aynı yaşamaktayım.. ARTIK ESKİSİ GİBİ... Artık eskisi gibi her hafta sonu birileri ile dısarı çıkmak istemiyorum. Beni yoran ilişkiler, yeni tanışmalar, yeni yüzler aramıyorum. Eski dostlukların da özetini çıkarmaya başladım. İlişkilerde tasarrufa gidiyorsun her şeyde olduğu gibi ve gereksiz insanları hayatından atmak istiyorsun. Yapmacık, inanmadan konusmak istemiyorum artık. Beni anlamayanlarla konuşmak cümle kirliliği yaratıyor ve hak edenlere saklıyorum enerjimi. İstediğime istediğimi deme özgürlüğüne sahibim, eleştirme hakkını oluşturan yaşamışlık ve yeterli yaş faktörü artık bende de var. "Ben demiştim" ,"ben bilirim","ben zaten anlamıştım", sendromunda olanlarla arkadaşlıkları bir kez daha sorguluyorsun. İlişkilerini sadeleştirmeye başlayınca sıra iyi ve kötü gün dostlarını ayıklamaya geliyor. Kötü gün dostlarını belirliyor ve onlara daha çok önem veriyorsun. İyi gün dostu bulmak ne kadar kolaysa kötü gün dostu bulmak bir o kadar zor, biliyorum. Dostlar ihtiyaç olduğunda göçmen kuşlar gibi sıcağa uçuyor ve sadece seninle birlikte sürüden ayrı düşenler kalıyor. Zamanın ne kadar kıymetli olduğunu öğreniyorsun buralara kadar gelirken. Uzun düz otobanlardan olduğu gibi, kestirme bozuk yollardan da ulaşabilirsin hedeflerine. Kestirmeleri de öğrendim gide gele. Boş geçen her saniye değerli artık. Daha yapılacak çok şey var ama, kendimi çok yormaktan çok hırpalamaktan yana değilim. Gerektiğinde "HAYIR" demeyi öğrendim ve bu kelime başta karşındakine kırıcı gelse de senin için hayat kurtarıcı olabiliyor. Sevgiye önem vermek gerektiğini, zamanı geldiğinde elinde sadece sevginin kalacağını biliyorum. Sevgi paylaşıldıkça oluşuyor, olgunlaşıyor. Aileme ve seçtigim tüm dostlarıma daha önce göstermedigim sevgi, anlayış ve ilgiyi gösteriyorum. Biliyorsun ki gidenlerin ardında sadece iyilikler kalıyor, ne kadar sevgi dolu olduğu hatırlanıp anılıyor. Bana çok genç olduklarını hatırlatırcasına nedense tecrübelerimi, fikirlerimi sormaya başladılar. Vereceğim cevaplar belki çok anlamsız geliyor ama yine de dinliyorlar ama ben biliyorum ki yaşamadan hiçbir şey öğrenilmiyor. Yaşamışlığın oluşturduğu bir alçak gönüllülükle gülüyorum içimden sadece. Artık daha şık giyiniyorum, senelerle birikmiş dolaplar dolusu kıyafet var ve bunları kendimle paylaşmalıyım. Önce kendine güzel görünmelisin, kendi zevkime göre giyinmek istiyorum, böyle hissediyorum. Modaya uymak adına popomun sığmadığı düşük bel pantolonlara sığmıyorum diye kendimi üzme tercihini de kullanabilirim. Ayıp, günah ya da ne derler korkuları çoktan geride kaldı . Dostlarıma, kendimize yemek yapmak hoşuma gidiyor. Mutfak eskiden bir zulüm iken şimdi zevk aldığım mekanlar arasına giriyor. Farklı lezzetler denemek güzel ve kendi lezzetimi kendimde yaratabileceğim belli bir damak zevkim ve mutfak kültürüm oluştu. Sonra Sezen'in şarkısındaki gibi anneni daha sık düşünüyorsun ve hatta anlıyorsun. İşte bu yeni alışmaya başlanan ve giderek hoşuma giden yeni duruma olgunluk deniyor. Yaşamışlığın, görmüşlüğün, geride kalmış üflenmiş doğum günü mumları'nın bir sonucu kendiliğinden ortaya çıkıyor hayatın bir dönemecinde bu olgunluk. Ne zaman dersen herkese göre, ne kadar dolu yaşadığına göre değişiyor bu olgunluk çağına ermek. İnanın bana hayattaki düşüşler, zor alınan virajlar bu zamanı hızlandırıyor. Kendi dünyanın küçüklüğünü keşfetmek ve buna rağmen kendinin kıymetini bilmek çok işe yarıyor. Bir gün hepimizin bu huzurlu olgunluğu bulmasını diliyorum. CAN DÜNDAR [/b] Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 tek seni seviyom ablacim caktirma Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 tek seni seviyom ablacim caktirma hain leylaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ben gidiyom şimdi gittim.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 o yazıda yazılanları aynen bende yaşıyorum ve o söylediklerinide anlamaktayım... çok anlayışlı gördüm kendimi canım... leylacım çaktırmadım farkındaysan... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 evet ben bile cakmayacaktim nerdeyse,sagol ablacigim,ama cakmis zati,sanirim beni oyacak.silahsor dilos gibi adim hain leyla kalacak.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 onunda adı cadı, rapunzel frozen zaten... benimkide uçan tekme kaldı naparsın... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Allahim anlamiyordum ben de senin adindi demek o..napalim gulu seven dikenine katlanirmis Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 ya öyle işte bidenecik leylam şimdi bende gideyimde şu protesto ettiğim işlerimi çözeyim el mahkum... hadi size eyi günlerrrrrrrr öpüyorum sizi kıslar hoşçakalın... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 yakında senin içinde bir güzellik düşünücem leylacım... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2007 guzellik di mi? beni cok sevdigini biliyordum zaten.. canim frozen ben de gittim Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2007 Gözümde uyku var.. bu ne yorgunluk Sevilmek olmazsa sevmek mutsuzluk Hasretim askina susuz çöl gibi.... Gitmiyor gönlümde sana susuzluk Kuruyan dudaklar seni heceler. Gecmiyor aşk dolu sensiz geceler. Yalnızlık bahtımın dinmez yarası Seversen bitecek bu işkenceler.. Bu sarkim gönlümün hasret şarkısı Ümitsiz aşkımın Ümit Şarkısı... BİR degil YÜZ degil BİN yıl geçse de ALAMAZ GÖNLÜMÜ SENDEN BAŞKASI!!!!!! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.