Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Kadinliktaki cariye konusuna ise hic girmiyorum. Kadina zaten hic bir hak yokken, kole ya da "sokak kadini" olarak degerlendirilen cariyeye hak aramak zaten "cok fazla" olur. niye girmiyorsunuz ? Ayet mi sakliyoruz Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 niye girmiyorsunuz ? Ayet mi sakliyoruz Neyine gireyim. Cariye'nin Kuran'da ya da 1400 yil onceki bedevi toplumunda ne degeri var? Aliniip/satilip/kullanilip/atilmaktan baska! Bak yukaridaki cumleye dikkatet. Hic cariyenin fonksiyonu bile yok. Yani alan/satan/kullanip/atan baskasi. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 ayni sekilde cennetteki icki ile dunyadaki ickinin farki ayet ile ayrilmistir Yukaridaki cumlenizden sonra yazacak bir sey de kalmadi. sonra niye 1 ayeti 5 kere yaziyoruz : )) ayet acik ta ondan ; Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (Vakıa Suresi,18-19) demek ki neymis ? cennetteki ickiler dunyadaki ickiler gibi degilmis .. o halde niye bunu gormezden gelerek sirf elestirmek icin elestiriyorsunuz ? Kurandaki anlam butunlugunu goz ardi etmektesiniz - beni bile inancimla yargiladiniz yazacak bisey de kalmadi bence biraz daha var mesela koleler ve cariyeler .. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 sonra niye 1 ayeti 5 kere yaziyoruz : )) ayet acik ta ondan ; Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (Vakıa Suresi,18-19) demek ki neymis ? cennetteki ickiler dunyadaki ickiler gibi degilmis .. o halde niye bunu gormezden gelerek sirf elestirmek icin elestiriyorsunuz ? bence de Tabi oldu ben de inandim! Inanmak icin pek bilincim el vermiyor. Bir de birey olmus olmam. Oradaki homoseksuellikte farklidir, ne de olsa cennet. Bak O.Hayyam12 asir once bunu dile getirmis. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Tabi oldu ben de inandim! Inanmak icin pek bilincim el vermiyor. beni ilgilendirmiyor ki inanip inanmamaniz siz elestirirken haksiz adaletsiz ve tarafli elestri getiriyorsunuz diye Ayet veriyorum adeta cimbizla aradan cekip isinize gelen yerleri saptiriyorsunuz diye sikisinda da ''artik yazacak bisey kalamadi'' diyorsunuz bunu simdiye kadar 7 kere soylediniz .. e artik inanmiyorum size tabi Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 beni ilgilendirmiyor ki inanip inanmamaniz siz elestirirken haksiz adaletsiz ve tarafli elestri getiriyorsunuz diye diyorum adeta cimbizla aradan cekip isinize gelen yerleri saptiriyorsunuz ... sikisinda da artik yazacak bisey kalamadi diyorsunuz bunu simdiye kadar 7 kere soylediniz .. Nasil olsa mantiksiz seyler yazisiyoruz. O yuzden fark etmiyor, ben de dusunce uretmeden dinlenmis oluyorum. Sonucta kuran ile ilgili mantik sadece olumsuzlugu dile getirmekle noktalaniyor. Sizlerden gelen imani sarsilmaz ve anlamsiz savunu da, ister istemez sonraki yazismalari mantiksiz kiliyor. Bende arasira bu mantiksizlik ile vakit geciriyorum. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 bu biraz daha kabul edilebilir oldu koleler ve cariyeler konusundaki butun ayetler simdi de gecerlidir onu ayri bir konuda islemek uzere . . Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 bu biraz daha kabul edilebilir oldu koleler ve cariyeler konusundaki butun ayetler simdi de gecerlidir onu ayri bir konuda islemek uzere . . Tabi ki 21. Yuzyilda sizin dunyanizda ISID'in dunyasinda oldugu gbi, koleler de cariyeler de gecerlidir. Yeterki masum insanlari katledin eslerini de cariye olarak alin ya da baskasina kole olarak satin. Yoksa bedevilerin kuran'ini 21. yuzyila nasil tasiyacaksin, di mi ama! Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 sizi cok korkutmuslar efendim Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 24 Ocak , 2015 sizi cok korkutmuslar efendim Anlamadim! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.