∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Burada dikkat edilmesi gerekenm nokta erkek egemen algida disinin iki farkli sekilde degerlendirilmesidir. Kadin ve annelik. Zaten Meryem'in kutsalligi da kadinligindan degil, anneliginden/uretiminden gelmektedir. Islamda da aynidir, disinin annelik yonu kutsaldir ve hatta Muhammen cariyelerinden birinden cocugu olunca, onu kolelikten azad eder. Kadinin ise hic bir degeri yoktiur. Kadin "erkegin bir seyidir" Kadin hakkindaki her turlu soylemi erkek soyler ve kadinlar sanki erkeklerine hizmet etmek icin yaratilmistir. Zaten Adem/Havva mitolojisinde de Havva Adem gibi ayri degil; ustelik Ademin kaburga kemiginden yaratilmistir. Ayrica kadinlar ile ilgili cennete gitme ayeti de yoktur. Ustelik erkeklere seyi tomurcuklanmis/el degmemis huriler verilecektir. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Yeni soru: Biliyoruzki Muslumanlara, bilhassa erkeklere ozel olarak, cennette olan mukafaatlar var. Niye boyle kadinlara ozel olan hic bir mukaafat yok? Haydi, kolay gelsin. aldim gitti yeni soruyu ... hatta acikladik ama okumadiniz once onu soyleyeyim de bakiniz Kuranin dilbilgisini yine esgectiniz kadin ve erkek birlikte zikredildigi zaman erkeler uzerinden zikredilir Cennette çok eşlilik nasıl olacak? Bu konu ile ilgili ayetleri nasıl anlamalıyız? Örneğin, “… Ve onlara (cennetliklere) orada (cennette) temiz eşler vardır.” (Bakara, 2/25) âyetinin tefsirinde Elmalılı’nın “Cennetlerde tertemiz, pam pak çiftler, eşler, yani erkekler için zevceler, kadınlar için zevcler vardır.”(Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’ân Dili, Eser Kitabevi, İstanbul, tsz., I/276.) ifadesi, bazıları tarafından yanlış anlaşılarak erkeklere birden çok kadın (huri) verildiği gibi kadınlara da birden çok erkek (gılman) verileceği şeklinde değerlendirilmiştir. Oysa burada anlatılmak istenen cennette kadın-erkek herkesin evli olması, temiz eşlere sahip olmasıdır. Erkekler ve kadınlar çoğul olarak zikredildiği için, onların eşleri olarak zikredilen zevceler ve zevcler de çoğul olarak zikredilmiştir. Yani her erkeğin temiz zevcesi ve her kadının da temiz zevci vardır denmek isteniyor. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Ayrica kadinlar ile ilgili cennete gitme ayeti de yoktur. "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 aldim gitti yeni soruyu ... hatta acikladik ama okumadiniz once onu soyleyeyim de bakiniz Kuranin dilbilgisini yine esgectiniz kadin ve erkek birlikte zikredildigi zaman erkeler uzerinden zikredilir Cennette çok eşlilik nasıl olacak? Bu konu ile ilgili ayetleri nasıl anlamalıyız? Örneğin, “… Ve onlara (cennetliklere) orada (cennette) temiz eşler vardır.” (Bakara, 2/25) âyetinin tefsirinde Elmalılı’nın “Cennetlerde tertemiz, pam pak çiftler, eşler, yani erkekler için zevceler, kadınlar için zevcler vardır.”(Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’ân Dili, Eser Kitabevi, İstanbul, tsz., I/276.) ifadesi, bazıları tarafından yanlış anlaşılarak erkeklere birden çok kadın (huri) verildiği gibi kadınlara da birden çok erkek (gılman) verileceği şeklinde değerlendirilmiştir. Oysa burada anlatılmak istenen cennette kadın-erkek herkesin evli olması, temiz eşlere sahip olmasıdır. Erkekler ve kadınlar çoğul olarak zikredildiği için, onların eşleri olarak zikredilen zevceler ve zevcler de çoğul olarak zikredilmiştir. Yani her erkeğin temiz zevcesi ve her kadının da temiz zevci vardır denmek isteniyor. Bu kadar "salliyorsun" da su soruya ne yanit vereceksin? Diyelim adam cennette esi olan kadin cehennemde? Ne olacak? Ya da kadin cennette,esi olan adam cehennemde? Ne olacak? Ayrica gilman nedemek? Oglan degil mi? Nerde cennette erkek? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Ustelik erkeklere seyi tomurcuklanmis/el degmemis huriler verilecektir. kadinlara da ayni sekilde zevcler verilecektir zevce kadindir - gilman ise erkektir ikisi birlikte kullanilinca zevceler anlami ile kullanilir - bu dilbilgisi kuralidir arapcadaki gogusleri yeni tomurcuklanmis erkekler ve kadinlar demek istenir ayette yani ; ergenligi bitirip taze gelismis erkekler ve disiler anlamina gelmektedir kisacasi yine aradaki bosluklari es gectiniz ve erken elestirmede hataya dustunuz Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 Baska da bulamazsin, zaten. Yalniz buradaki mumin kadin, Kur'ân'da cennetlik kadınlar "Ezvâcün mutahharatün" yani "temiz kadınlar" olarak vasfedilir. "Temiz" kadin ne demekse! Temiz erkek degil. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 kadinlara da ayni sekilde zevcler verilecektir zevce kadindir - gilman ise erkektir ikisi birlikte kullanilinca zevceler anlami ile kullanilir - bu dilbilgisi kuralidir arapcadaki gogusleri yeni tomurcuklanmis erkekler ve kadinlar demek istenir ayette yani ; ergenligi bitirip taze gelismis erkekler ve disiler anlamina gelmektedir kisacasi yine aradaki bosluklari es gectiniz ve erken elestirmede hataya dustunuz Ozaman O.Hayyam hakli. Gilman, "oglan" demektir; "erkek" degil. Sen o kadar es geciyorsun ki! Mesaj 29 daki sorulari bile yanitlamamissin. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Bu kadar "salliyorsun" da su soruya ne yanit vereceksin? salliyor muyum : )) bence siz sallamaya basladiniz Diyelim adam cennette esi olan kadin cehennemde? Ne olacak? onlar daha bu dunyada zihnen ayri dusmuslerdir evli olmus olsalar ne yazar gonul bagi esas alinir Ya da kadin cennette,esi olan adam cehennemde? Ne olacak? Kadina zevcler vardir .. bunu anlattik Ayrica gilman nedemek? Oglan degil mi? Nerde cennette erkek? gilman zevc demektir hizmet etmek icin yaratilan varliklardir az ve oz oldu Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Baska da bulamazsin, zaten. simdi burda durun ve dinleyin bir tane bile ayet bulamazsin dediniz - yani gene arastirmadan es gectiniz e buldum yazdim ; simdi de 2. sini bulamayacagimi soyluyorsunuz - ben de diyorum ki gene arastirmadan es geciyorsunuz bu sefer erken soliyim de sonra 2. ayeti de bulursam 3. sunu isticeksiniz ayeti bir daha yaziyorum ; "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 salliyor muyum : )) bence siz sallamaya basladiniz onlar daha bu dunyada zihnen ayri dusmuslerdir evli olmus olsalar ne yazar gonul bagi esas alinir Kadina zevcler vardir .. bunu anlattik gilman zevc demektir hizmet etmek icin yaratilan varliklardir az ve oz oldu Dogru iman etmis icin sadece inanmak yeterlidir, az ve oz. Cunku kalbleri ile iman ederler, dilleri ile de ikrar. O yuzden hic bir beynin islevini tasimazlar. Sadece herseye verdikleri cevap, kalb ile imanlarini tasdik icindir. O yuzden de ister istemez Allah'in agzindan kendiuleri konusurlar, ayetleri kendi imanlarinin inancina gore yorumlarlar. Ayeti hic bir zaman verildigi gibi salmaz ve Allahlarina da sirk kosarlar. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 bir tane bile ayet bulamazsin dediniz - yani gene arastirmadan es gectiniz e buldum yazdim ; simdi de 2. sini bulamayacagimi soyluyorsunuz - ben de diyorum ki gene arastirmadan es geciyorsunuz bu sefer erken soliyim de sonra 2. ayeti de bulursam 3. sunu isticeksiniz ayeti bir daha yaziyorum ; "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 Aferin onca sure ve ayette tek bir ayet. Eeee kuran'i yazan sonucta onu da bir yere tikistirmis! Sahi kuran'in yazari kim/oznesi kim? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Dogru iman etmis icin sadece inanmak yeterlidir, az ve oz. ilim cinde bile olsa gidin alin der - demek ki Kuranin bilimsel gelismelerden yana bir telasi yoktur bilime bakiyoruz ve imanimiz percinleniyor isin asli bu O yuzden hic bir beynin islevini tasimazlar. birkac hizli cevap verdim diye boyle dusunuyorsunuz ama acikcasoliyim karsi cikmaya hemen hazir ve birseyleri anlamaya calismadan elestirmeye egiliminiz oldugunu gordum - sanki isi gucu birakip islami elestirmek icin siteye uye olmussunuz gibi o halde bir seyi 20 kere anlatmaktansa daha once anlatmadigim seyleri anlatmaya firsat ariyorum o kadar Sadece herseye verdikleri cevap, kalb ile imanlarini tasdik icindir. dogrudur O yuzden de ister istemez Allah'in agzindan kendiuleri konusurlar Orasi sizin kendi yorumunuz ... Allahi nasil tarif ettiginize gore degisen bisey bu Ayeti hic bir zaman verildigi gibi salmaz ve Allahlarina da sirk kosarlar. yani gulmeden edemiyorum gercekten de Allah size gore olmayan birsey iken Olmayan Allaha sirk kosmak konusunda nasil emin olabildiniz Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Aferin onca sure ve ayette tek bir ayet. onemli olan o ayet Kurana kesin bir hukum katmis mi katmamis mi ? onemli olan o ayet yeterli mi degil mi ? "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 bence yeterli Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 onemli olan o ayet Kurana kesin bir hukum katmis mi katmamis mi ? onemli olan o ayet yeterli mi degil mi ? "Allah, mü'min erkeklere ve mü'min kadınlara devamlı kalacakları, içlerinden ırmaklar akan cennetler, Adn cennetlerinde hoş meskenler vaad etmiştir. Allah'ın rızası için en büyük mükâfattır. İşte büyük kurtuluş budur."Tevbe 72 bence yeterli Neden ayni ayeti durmadan alintiliyorsun? Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 es gectiginiz yeri bir daha alintilayim ben Kurana Ey ademogullari , ey iman edenler , ey muslumanlar derken hem kadina hem erkege hitap edilir alinti vereyim Kur’an dili Arapça’dır. Arapça’da isimler ya müennes/dişil veya müzekker/erildir. Arapça’daki kuralların Kur’an’da da olduğu gibi kullanılması tabiidir. Nitekim Kur’an’da bu her iki çeşit kelimeler de yerli yerince kullanılmıştır. (Mümin-Mümine/Müminun-Müminat gibi).Arapça’daki dilin bir teamülü de erkek ve kadınlara birden hitap edildiği zaman bunları tek bir hitap tarzına ve bunu da erkek kalıbına dökmektir. Bu husus edebî bir sanattır ki buna “tağlip sanatı” denir. Bu edebî sanat sadece gerçek erkek ve kadın için değil, aynı zamanda Arapça’da mecazî olarak erkek/eril kabul edilen“kamer=Ay” ile dişil olarak kabul edilen “Şems=güneş” kelimeleri için de geçerlidir. Bu ikisi birden kullanıldığı ve “tağlip sanatı “ içerisine alındığı zaman, erkek/eril olan “Kamer” sözcüğü ön plana çıkarılır ve “Kameran=iki Ay”tabiri tercih edilir, bununla güneş ve ay kastedilir. Bu edebî sanat ifadesi daha veciz olduğundan, Kur’an terminolojisinde de genellikle hitaplar bu sanat çerçevesinde inşa edilmiş ve kadın ile erkeğin birlikte muhatap olduğu yerlerde bu hitap erkeklere yönelik olmuş, kadınlar ise “tağlip sanatı” çerçevesinde onlarla beraber yerlerini almışlardır. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Neden ayni ayeti durmadan alintiliyorsun? yok dediniz de ondan sadece ayeti degil size birsey anlatmak icin her anlattigimi birkac kere anlatiyorum ayeti son yazdigimda degisik bir hava katmak icindi - neticede keskin ve tartismaya kapali bir ifadesi oldugunu ayriyetten vurguladim ... ve konu bolundu uzadi insnalar hangi ayetten bahsolundugunu yakalasinlar diye de biraz Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 yok dediniz de ondan sadece ayeti degil size birsey anlatmak icin her anlattigimi birkac kere anlatiyorum ayeti son yazdigimda degisik bir hava katmak icindi - neticede keskin ve tartismaya kapali bir ifadesi oldugunu ayriyetten vurguladim ... ve konu bolundu uzadi insnalar hangi ayetten bahsolundugunu yakalasinlar diye de biraz Hala "temiz" kadini ve bir suru soruyu yanitlamadin, ama! Gilman=oglanin ne oldugunu ogrenmek istiyorsan, padisahlarin haremlerindeki oglanlari okuyabilirsin. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 es gectiginiz yeri bir daha alintilayim ben Kurana Ey ademogullari , ey iman edenler , ey muslumanlar derken hem kadina hem erkege hitap edilir alinti vereyim Kur’an dili Arapça’dır. Arapça’da isimler ya müennes/dişil veya müzekker/erildir. Arapça’daki kuralların Kur’an’da da olduğu gibi kullanılması tabiidir. Nitekim Kur’an’da bu her iki çeşit kelimeler de yerli yerince kullanılmıştır. (Mümin-Mümine/Müminun-Müminat gibi). Arapça’daki dilin bir teamülü de erkek ve kadınlara birden hitap edildiği zaman bunları tek bir hitap tarzına ve bunu da erkek kalıbına dökmektir. Bu husus edebî bir sanattır ki buna “tağlip sanatı” denir. Bu edebî sanat sadece gerçek erkek ve kadın için değil, aynı zamanda Arapça’da mecazî olarak erkek/eril kabul edilen“kamer=Ay” ile dişil olarak kabul edilen “Şems=güneş” kelimeleri için de geçerlidir. Bu ikisi birden kullanıldığı ve “tağlip sanatı “ içerisine alındığı zaman, erkek/eril olan “Kamer” sözcüğü ön plana çıkarılır ve “Kameran=iki Ay”tabiri tercih edilir, bununla güneş ve ay kastedilir. Bu edebî sanat ifadesi daha veciz olduğundan, Kur’an terminolojisinde de genellikle hitaplar bu sanat çerçevesinde inşa edilmiş ve kadın ile erkeğin birlikte muhatap olduğu yerlerde bu hitap erkeklere yönelik olmuş, kadınlar ise “tağlip sanatı” çerçevesinde onlarla beraber yerlerini almışlardır. Ne de guzel erkek egemen toplum algisinin aciklamasi. Acaba tersi olsa ne olurdu? Yani Adem Havva'dan yaratilsaydi? Ustelik dogalliga da ters. Sonucta dogurgan olan ve erkegi doguran kadin. O yuzden de tarihte anaerkil toplum ve kadin tanricalar daha once. Zaten erkeklerin ilk kolelestirdikleri de kadinlar. Ayrica annelik kadinlik farkini da acikladim. Kadinliktaki cariye konusuna ise hic girmiyorum. Kadina zaten hic bir hak yokken, kole ya da "sokak kadini" olarak degerlendirilen cariyeye hak aramak zaten "cok fazla" olur. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 ilim cinde bile olsa gidin alin der - demek ki Kuranin bilimsel gelismelerden yana bir telasi yoktur bilime bakiyoruz ve imanimiz percinleniyor isin asli bu birkac hizli cevap verdim diye boyle dusunuyorsunuz ama acikcasoliyim karsi cikmaya hemen hazir ve birseyleri anlamaya calismadan elestirmeye egiliminiz oldugunu gordum - sanki isi gucu birakip islami elestirmek icin siteye uye olmussunuz gibi o halde bir seyi 20 kere anlatmaktansa daha once anlatmadigim seyleri anlatmaya firsat ariyorum o kadar dogrudur Orasi sizin kendi yorumunuz ... Allahi nasil tarif ettiginize gore degisen bisey bu yani gulmeden edemiyorum gercekten de Allah size gore olmayan birsey iken Olmayan Allaha sirk kosmak konusunda nasil emin olabildiniz Ben Allah uzerine bir yorum yapmiyorum ki, sadece kuran'a gore degerlendiriyorum. Sirk kosmak demek, ayet uzerinde senin yaptigin gibi yorum yapmaktir. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Hala "temiz" kadini ve bir suru soruyu yanitlamadin, ama! acikladim ama okumadiysaniz ? Gilman=oglanin ne oldugunu ogrenmek istiyorsan, padisahlarin haremlerindeki oglanlari okuyabilirsin. yahu elestiricem diye niye dozunu kacirmaktasiniz Kuranda zihniyet olarak apacik sekilde escinsellik yasaklanmis iken mi ? escinsel bir kisinin toplumdaki yeri erkek ise geriye kalan butun erkekleri escinsel olarak tarif edebilmek duz mantiktir bu duz mantik ile elestirmeye basladiniz .. oglancilik konusu ne Kuranda ne de Osmanli saltanatinda ispatsizdir Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Ben Allah uzerine bir yorum yapmiyorum ki, sadece kuran'a gore degerlendiriyorum. Sirk kosmak demek, ayet uzerinde senin yaptigin gibi yorum yapmaktir. Kimin sirk kostuguna kimin karar verecegi de yaziyor ama Kuranda Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 acikladim ama okumadiysaniz ? yahu elestiricem diye niye dozunu kacirmaktasiniz Kuranda apacik escinsellik yasaklanmistir escinsel bir kisinin toplumdaki yeri erkek ise erkekler escinsel mi oluyor bu duz mantik ile elestirmeye basladiniz .. oglancilik konusu ne Kuranda ne de Osmanli saltanatinda ispatsizdir Dogru kuranda icki de yasak ama, Arap krallari E.Bagis v.s. hepsi icki iciyorlar. Ayrica ne ilginc, dunyada yasakladiklarini cennette sunmak. Gilman oglan demektir. Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Kimin sirk kostuguna kimin karar verecegi de yaziyor ama Kuranda Dogru ayni kimin kafir, murted, musrik, munafik ve mumin olduguna karar verdigi ve de onceden bildigi gibi. Olsun ben seni yine de uyarayim. Cunku sirk kosarsan, cenneti ve onca nimetleri unut. Alıntı
Φ episkop Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Dogru kuranda icki de yasak ama, Arap krallari E.Bagis v.s. hepsi icki iciyorlar. ewt ; kisinin davranisini elestirebilirsin - ama dinin kendisini kisi uzerinden elestiremezsin onlar Kurani baglamaz Ayrica ne ilginc, dunyada yasakladiklarini cennette sunmak. ayni sekilde cennetteki icki ile dunyadaki ickinin farki ayet ile ayrilmistir Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (Vakıa Suresi,18-19) Gilman oglan demektir. delikanli bir cocuga 'deli oglan' derseniz acaba escinsel anlaminda mi soylersiniz ? gene dilbilgisi kuralini es gectiniz elestiricem diye kelimelere degisik donemlerde degisik manalar yuklenebilir neticede dil canlidir ! bizi 1400 yil oncenin dilbilgisi ilgilendiriyor Alıntı
∞ evrensel-insan Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2015 ewt ; kisinin davranisini elestirebilirsin - ama dinin kendisini kisi uzerinden elestiremezsin onlar Kurani baglamaz ayni sekilde cennetteki icki ile dunyadaki ickinin farki ayet ile ayrilmistir Kaynağından (doldurulmuş) testiler, ibrikler ve kadehler ki bundan ne başlarını bir ağrı tutar, ne de kendilerinden geçip akılları çelinir. (Vakıa Suresi,18-19) delikanli bir cocuga 'deli oglan' derseniz acaba escinsel anlaminda mi soylersiniz ? gene dilbilgisi kuralini es gectiniz elestiricem diye kelimelere degisik donemlerde degisik manalar yuklenebilir neticede dil canlidir ! bizi 1400 yil oncenin dilbilgisi ilgilendiriyor ayni sekilde cennetteki icki ile dunyadaki ickinin farki ayet ile ayrilmistir Yukaridaki cumlenizden sonra yazacak bir sey de kalmadi. Demekki iman oyle bir sey ki, sirf kabullenebilmek icin boyle cumleler bile kurduruyor. Zaten sizi hic bir zaman aydinlik cagda gormedim ki! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.