Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Yine kafama takilan bir cok meseleden biri(benim beynim de cöplük gibi mübarek)... Cevremde son zamanda bir cok hatunAlmanla, Ispanyolla veya herneyse iste evlendi... Diger taraftan bi erkek arkadasim 9 sene birlikte yasadigi Alman sevgilisinden ayrildi, cünkü Türk kiziyla evlenmek istiomus... Türkiye de farkli uyruklu birini bulup onunla evlenmek pek olasi diil ama burda fazlasiyla olasi ve siz kendi adiniza böyle birsey düsünebilirmisiniz? Ben düsündüm ve kendimce yapamayacagima kanaat getirdim... Kesinlikle irkci diilim, ama bu benim icin ayni pencereden bakmak gibi bisey... yani bakis acisinin farkli oldugunu düsünüyorum... Burda bunu baska bir arkdasla da konusmustuk, kadinlar git gide kendi ayaklari üzerinde durmaya baslarken hala erkekler ayni kafa yapisina sahip, yani onlara muhtac, maddi ve manevi bagli, (ama manevi baglilik böyle evliliklerde genelde maddi bagliliktan doguyor die düsünüyorum ayrice... )onlara hizmet eden, mümkünse tapan hatunlar istiolar ve ariolar... Ve burdaki Türk gencleri, daha dogrusu büyük bir kesimi o kadar geri kafali ki anlatamam size... yani babalari 30 sene evvel hangi kafayla gelmislerse, hala ogullari bu kafaya sahip.. (ben kolay kolay da yermem burdaki insanlari, yani anlayin durum harbi vahim ) hal böyle olunca mi aceba bizim türk hatunlari Almanlarla iliski kurmaya basliolar??? valla bilmem derdimi anlatabildim mi? Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Yine kafama takilan bir cok meseleden biri(benim beynim de cöplük gibi mübarek)... Cevremde son zamanda bir cok hatunAlmanla, Ispanyolla veya herneyse iste evlendi... Diger taraftan bi erkek arkadasim 9 sene birlikte yasadigi Alman sevgilisinden ayrildi, cünkü Türk kiziyla evlenmek istiomus... Türkiye de farkli uyruklu birini bulup onunla evlenmek pek olasi diil ama burda fazlasiyla olasi ve siz kendi adiniza böyle birsey düsünebilirmisiniz? Ben düsündüm ve kendimce yapamayacagima kanaat getirdim... Kesinlikle irkci diilim, ama bu benim icin ayni pencereden bakmak gibi bisey... yani bakis acisinin farkli oldugunu düsünüyorum... Burda bunu baska bir arkdasla da konusmustuk, kadinlar git gide kendi ayaklari üzerinde durmaya baslarken hala erkekler ayni kafa yapisina sahip, yani onlara muhtac, maddi ve manevi bagli, (ama manevi baglilik böyle evliliklerde genelde maddi bagliliktan doguyor die düsünüyorum ayrice... )onlara hizmet eden, mümkünse tapan hatunlar istiolar ve ariolar... Ve burdaki Türk gencleri, daha dogrusu büyük bir kesimi o kadar geri kafali ki anlatamam size... yani babalari 30 sene evvel hangi kafayla gelmislerse, hala ogullari bu kafaya sahip.. (ben kolay kolay da yermem burdaki insanlari, yani anlayin durum harbi vahim ) hal böyle olunca mi aceba bizim türk hatunlari Almanlarla iliski kurmaya basliolar??? valla bilmem derdimi anlatabildim mi? sevgili alaturka birbirlerini tanımayan insanlar birbirlerini sevemezler eger tanıdıgın ve beraberinde sevdigin bir insansa neden olmasın ki eger insanlar birbirlerini oldugu gibi kabul edecekse öz kültürlerine ihanet etmeden olabilir bence sevgiler Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Alaturka Bu konuyu açarak herhalde bunun doğru bir şey olup olmadığını sormaya çalışıyorsun. Eğer öyleyse benim fikrim şöyle. Günümüzde insanlar bundan 100 yıl öncesinden çok farklı bir şekilde yaşıyorlar. Artık ekonomik, sosyal, kültürel konular kaynaşmaya başlamıştır. Artık sen Türksün yada sen Almansın hesapları yapılmıyor. Nitekim Avrupa Birliği bunun bir örneğidir. 25 tane farklı ülke, farklı kültür, farklı ekonomi birlikte yaşamayı niyet etmiş ve bugüne dek yaşamıştır. Neden? Çünkü insanlar artık ormanda yaşamıyorlar. Medeniyet diye bir şey var. İnsanların hepsi aynı şeyleri istiyorlar. Herkes huzur içinde yaşamak istiyor. İkinci Dünya savaşı insanlara kaybettikleri şeylerin değerlerini çok iyi bir şekilde göstermiştir. Bu bir dersti. Zaten günümüzdeki Dünya'nın temelleri hep böyle dersler üzerinde kurulmuştur. Kısacası hepimiz eskiden olduğundan çok daha yakınız. Birbirimizin elinde bulunanları kapmak yerine beraber yaşamanın iyi taraflarına gözlerimizi dikmiş durumdayız. Zaten en verimli yolu da bu. Konu evlilik konusuna geldiğinde de durum aynı olmak zorundadır. İnsanlar farklı dünya görüşlerine sahip olabilirler. Ama günümüzde dünyada yaşamak bu farklı görüşleri anlamak üzerinde kurulmuştur. Eğer biz evlilik konusunda farklılıkları kabu etmeyi sindiremiyorsak, o zaman dünyanın bu durumuna da ayak uydurmamız mümkün değildir. Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 AYNI IRKTAN Bİ İNSANLA EVLENMEK ŞART DEĞİLSE DE TERCİH SEBEBİDİR BENİM İÇİN...BEN ÇERKESİM VE EVLENECEĞİM İNSANIN ÇERKES OLMASINI İSTEMEM DE NORMAL DİYE DÜŞÜNÜYORUM... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Fragged ben dogru veya yanlis mi die sormadim sormam da zaten... sadece merak ettim, kendi adiniza böyle bisey düsünebilirmisiniz die.. Sevval in ve senin yazindanda anlasilio ki cok idealistsiniz, ki bende böyleyim... ama bu durum beni yine de düsündürüyo Birincisi neden artik burda yasayan Türk kadinlarinin tercihi daha ziyade Türk olmayan erkeklerden yana... ve nie türk erkeklerinde hala eski tas eski hamam durumu söz konusu... ve mentalite farki sorun yaratmaz mi uzun vade de? aslinda yazdiklariniza da katilmior diilim, aynen yazdginiz gibi olmali ama gercekten de öyle mi? AYNI IRKTAN Bİ İNSANLA EVLENMEK ŞART DEĞİLSE DE TERCİH SEBEBİDİR BENİM İÇİN...BEN ÇERKESİM VE EVLENECEĞİM İNSANIN ÇERKES OLMASINI İSTEMEM DE NORMAL DİYE DÜŞÜNÜYORUM... eger nedenini yazarsan sevinirim.... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 eger nedenini yazarsan sevinirim.... YA ÇERKESLER ÜSTÜN IRKTIR FALAN MUHABBETİ YAPMIYCAM AMA BENİ EN İYİ BENDEN OLAN ANLAR...BİR DE KÜLTÜREL EROZYONUN ÖNÜNE SET ÇEKMEK AMACIYLA...ASLINDA BUNU EN İYİ SEN ANLARSIN,YURTDIŞINDASIN...İKİ FARKLI KÜLTÜRLE YETİŞTİRMEK İSTEMİYORUM ÇOCUKLARIMI...KENDİ KÜLTÜRÜMÜN YOK OLMASINI DA İSTEMİYORUM....BU YÜZDEN ÇERKES BENİM İÇİN TERCİH SEBEBİDİR... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Deleterious Tercih senin tercih ama fikrimce çok yanlış bir yöndesin. Kendini insanlardan izole ediyorsun. Onun kültürü bana uymaz falan filan. Bırak bence sen bunları. İnsanlar farklı kültürlerde yetişmiş olmalarına rağmen beraber yaşamayı öğreniyorlar. İnsanların ideal olmasını istiyorsun anlıyorum, ama bu dünyada ideal bir şey yok. Uygun dediğin adam bile belki seni başkasından daha az saygı gösterecektir. İnsanlarla yaşamayı öğrenmek zorundayız. Hem çocukların farklı kültürlerin karışımına sahip olmasının kötü tarafı ne? Bugün başka insanların kültürlerini sonradan öğrenmeye çalışmak ne kadar zor bir şey biliyor musun? Ben kendim farklı kültürlere sahip anne baba çocuğuyum. Böyle olmasını da çok olumlu karşılıyorum. Onların doğdukları ülkelerin her birinde yaşayabilirim. Sence bu yararlı bir şey mi yoksa değil mi? Kültürel erozyondan bahsettin. Sana bir örnek vereyim. Türkiyede kan davaları ve namus davaları var. Türkiye kendisi zaten bunları görmek istemiyor artık. Zaten kendisi içeriden bunu erozyona uğratmak istiyor. Neden? Çünkü akla mantığa ve günümüzde dünyanın insan hayatına olan değere karşı bir durumdur. Doğrusu da bu, kültürü alt yapısı mantıksız sebepler üstünde kurulmuş olayları korumaya çalışmak sence mantıklı mı? Eğer evet diyorsan o zaman sana hayatta başarılar derim, ama hayır diyorsan o zaman kimse senin kültürünü değiştiremez derim. Bundan korkmamalısın. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 YA ÇERKESLER ÜSTÜN IRKTIR FALAN MUHABBETİ YAPMIYCAM AMA BENİ EN İYİ BENDEN OLAN ANLAR...BİR DE KÜLTÜREL EROZYONUN ÖNÜNE SET ÇEKMEK AMACIYLA...ASLINDA BUNU EN İYİ SEN ANLARSIN,YURTDIŞINDASIN...İKİ FARKLI KÜLTÜRLE YETİŞTİRMEK İSTEMİYORUM ÇOCUKLARIMI...KENDİ KÜLTÜRÜMÜN YOK OLMASINI DA İSTEMİYORUM....BU YÜZDEN ÇERKES BENİM İÇİN TERCİH SEBEBİDİR... bunu bilmek istememin sebebi seni herhangi bir kaliba sokmak diil, yanlis anlama, gerekclerin kendince asillidir,ama beni ilgilendiren kisim bu... yani nedenleriniz... bende dedigim gibi kendi adima olamaz die düsünüyorum... ve benim icin önemli sebepler kültür, anlayis, ve mentalite farki... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 YA ÇERKESLER ÜSTÜN IRKTIR FALAN MUHABBETİ YAPMIYCAM AMA BENİ EN İYİ BENDEN OLAN ANLAR...BİR DE KÜLTÜREL EROZYONUN ÖNÜNE SET ÇEKMEK AMACIYLA...ASLINDA BUNU EN İYİ SEN ANLARSIN,YURTDIŞINDASIN...İKİ FARKLI KÜLTÜRLE YETİŞTİRMEK İSTEMİYORUM ÇOCUKLARIMI...KENDİ KÜLTÜRÜMÜN YOK OLMASINI DA İSTEMİYORUM....BU YÜZDEN ÇERKES BENİM İÇİN TERCİH SEBEBİDİR... nedir bu ya! alevisi sunnusiyle evlenmez çerkezler kendinden başkasına kız vermezler insan olsun yeter da. sevdiğin zaman sevmesini bilsin sana yar olsun canına can, canan olsun daha ne bekliyorsunuz atlayın. ben bir alevi aile cocuğuyum annem tutturmuş illa alevi olsun diye ben sunni bir hatunu gözüme kestirdim oruçta tutuyor ama ben onu, onunda beni taşıyacağına eminim. önemli olan da budur. korkularınızdan arının. kolay gelsin... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 TheLastofMohicaN Sinirliliğini anlıyorum ama insanların tercihlerine saygı duymak zorundayız. Böyle "Bu ne ya!" gibi yazılarla insanların tercihlerine saygısızlık etmeye hakkın yoktur. Fikrini söyleyebilirsin ama bunu tarafsız bir şekilde yapabilirsin. Kimseyi rencide etmeye çalışma. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Lütfen arkdaslar kesinlikle dini konular ve irk diil mesele... yani ayni dili konusurken bile bir sürü sorun cikarken iliskilerde birde farkli kültüre ve mentaliteye sahip olunca daha da bir zor.... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 FRAGGED; O KAN DAVALARI VS. NİN KÜLTÜRLE NE ALAKASI VAR...AYRICA BEN, FARKLI KÜLTÜRDEN İNSANLAR ANLAŞAMAZLAR, BİRARADA YAŞAYAMAZLAR DEMİYORUM...KARŞILIKLI ANLAYIŞ, SAYGI, SEVGİYLE TABİKİ ANLAŞIRSIN...AMA ÖZÜNDEN UZAKLAŞIRSIN...ŞÖYLE Bİ ÖRNEK VEREYİM; BEN ŞU AN ÇERKESCE BİLMİYORUM...BUNDA TEK SUÇ AİLEMİN...BEN ÇOCUKLARIMINDA BÖYLE YETİŞMESİNİ İSTEMİYORUM... nedir bu ya! alevisi sunnusiyle evlenmez çerkezler kendinden başkasına kız vermezler insan olsun yeter da. sevdiğin zaman sevmesini bilsin sana yar olsun canına can, canan olsun daha ne bekliyorsunuz atlayın VERMİYORUZ KARDEŞİM ZORLA MI... Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 VERMİYORUZ KARDEŞİM ZORLA MI... kızlar bizim hakkımız söke söke alırız TheLastofMohicaN Sinirliliğini anlıyorum ama insanların tercihlerine saygı duymak zorundayız. Böyle "Bu ne ya!" gibi yazılarla insanların tercihlerine saygısızlık etmeye hakkın yoktur. Fikrini söyleyebilirsin ama bunu tarafsız bir şekilde yapabilirsin. Kimseyi rencide etmeye çalışma. çok ilginç nerden vardın bu kanıya orda deliterius a mı yoksa genelemi sesleniş seziyorsun anneme sesleniyorum farkında değilmisin Lütfen arkdaslar kesinlikle dini konular ve irk diil mesele... yani ayni dili konusurken bile bir sürü sorun cikarken iliskilerde birde farkli kültüre ve mentaliteye sahip olunca daha da bir zor.... konu bu değil türk erkeklerinin meşhurdur güzelim neden öyle diyorsun hatunlar ta nerelerden bizim içingeliyor sen biliyormusun türk erkeklerinin neden böyle davrandığını soruyorsan atasözlerinde bulursun tilki döner dolaşır yuvasına döner bu kadar basit Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 konu bu değil türk erkeklerinin meşhurdur güzelim neden öyle diyorsun hatunlar ta nerelerden bizim içingeliyor sen biliyormusun türk erkeklerinin neden böyle davrandığını soruyorsan atasözlerinde bulursun tilki döner dolaşır yuvasına döner bu kadar basit öfff Mohi beee, yine lafi bask bi tarafindan anlamissin... hem ne o öyle güzelim müzelim ??? attirma beni kafamin tasini gene .... yabanci uyruktan bahsediorum sen mezhep karistiriosun ortaya... türk kadinlari nie Türk olmayan keklere kayiyo diorum, kadinlar taaa nerlerden gelio buraya diosun... ben sana ne diim daha... sen zaten bildigini isliosun (bak bi de kafiyeli oldu, bu da kiyagim olsun) Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İSTEMENİN ALTINDA NE YATIYOR; AVRUPALI OLMAK MI, AVRUPA STANDARTLARINDA YAŞAMA HAKKI İSTEMEK Mİ?...YA KONU ŞİMDİ AVRUPA YA FALAN GİRECEK TOPİC YOLDAN ÇIKACAK...EN İYİSİ ŞÖYLE BAĞLAYIM...BEN TERCİHİMİ, FİKRİMİ SÖYLEDİM, BENİ ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM,EĞER DEDELERİNİZ VE ONLARI DEDELERİ KENDİ ÜLKELERİNDEN KOPARILIP BNAŞKA MEMLEKETLERDE YAŞAMAYA MECBUR EDİLSEYDİ, KÜLTÜRÜME SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA BANA HAK VERİRDİNİZ.... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 kültür farki oldugu kesin, bunu ne chirac ne de schröder söyledigi icin bu böyle... burada yasayan Türkler hakkinda da yorum yapmayiniz lütfen gelisi güzel.... yasadigimiz toplumun degerlerini kabul etmek demek, kenimizden ödün vermek demek... bunun ardinda bir cok sorun, mücadele ve korku yatio.... uzaktan atip tutmak kolay tabi... ama neyse konu bu diil... AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İSTEMENİN ALTINDA NE YATIYOR; AVRUPALI OLMAK MI, AVRUPA STANDARTLARINDA YAŞAMA HAKKI İSTEMEK Mİ?...YA KONU ŞİMDİ AVRUPA YA FALAN GİRECEK TOPİC YOLDAN ÇIKACAK...EN İYİSİ ŞÖYLE BAĞLAYIM...BEN TERCİHİMİ, FİKRİMİ SÖYLEDİM, BENİ ANLAMANIZI BEKLEMİYORUM,EĞER DEDELERİNİZ VE ONLARI DEDELERİ KENDİ ÜLKELERİNDEN KOPARILIP BNAŞKA MEMLEKETLERDE YAŞAMAYA MECBUR EDİLSEYDİ, KÜLTÜRÜME SAHİP ÇIKMA KONUSUNDA BANA HAK VERİRDİNİZ.... Delet: kimse seni su veya bu tercihin icin yargilayamaz, bende dedigim gibi sadece nedenlerini merak ettim, gerisi sana kalmis.. konu disi olsa da ilk cümlene katliorum Avrupa birligine girmenin amaci avrupalasmak diil, avrupa standartlarina uymak... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 FRAGGED; O KAN DAVALARI VS. NİN KÜLTÜRLE NE ALAKASI VAR.. Peki neyle alakası var? AMA ÖZÜNDEN UZAKLAŞIRSIN... Öz nedir? Senin dil bilmemen annenin babanın bir eksikliği sayılabilir ama öz nedir? Eğer öz dediğin şey günümüzdeki insan olma standartlarına aykırıysa ben öyle bir özü reddediyorum. Anlıyor musun? Zaten günümüzdeki öz denilen şey olaylara tarafsız bakabilmektir. Senin vurgulamaya çalıştığın gibi olaylara tek taraflı bakmak değil. BEN ÇOCUKLARIMINDA BÖYLE YETİŞMESİNİ İSTEMİYORUM... Yetiştirme. Ama neyi yetiştirdiğini önce kendin bilsen daha sağlam yetiştirirsin. çok ilginç nerden vardın bu kanıya orda deliterius a mı yoksa genelemi sesleniş seziyorsun smile.gif anneme sesleniyorum farkında değilmisin Konuyu saptırma lütfen. Marcus Bravo! AVRUPA BİRLİĞİNE GİRMEK İSTEMENİN ALTINDA NE YATIYOR; AVRUPALI OLMAK MI, AVRUPA STANDARTLARINDA YAŞAMA HAKKI İSTEMEK Mİ?... Hiçbiri. Sen kültürünü insan haklarına uygun olarak mantık bazında ayarla, kimse sana karışamaz. Bugün savaş esirlerini bilimsel deneylerde kullanamazsın diyor insan hakları. Eğer senin kültürün bunu destekliyorsa, o zaman kardeş sen bu kültürden vazgeçeceksin. Babalarımız dedelerimiz böyle zulum eden insanlar için savaşıp ölmelerinin bir sebebi var olsa gerek? Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 öfff Mohi beee, yine lafi bask bi tarafindan anlamissin...hem ne o öyle güzelim müzelim ??? attirma beni kafamin tasini gene tamam çirkinim nedir bu kız milletinin havası anlamadım sanki hakaret ettik hatuna. gelde avrupalı hatun alma şimdi Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 SENİN KÜLTÜRÜNDE KAN DAVALARININ YERİ VARSA BİLMEM AMA,BENİM KÜLTÜRÜMDE YOK...EĞER GELENEKLERİNDE İNSAN HAKLARINA, TOPLUM YAŞAMINA AYKIRI GELEN YÖNLER VARSA, TABİ Kİ BUNLARI KENDİ İÇERİSİNDE ERİTECEKSİN...AMA KOMPLE AT GİTSİN MANTIĞIYLA DA HAREKET EDEMEZSİN...SENİ TÜRK YAPAN ŞEY NEDİR O ZAMAN...AYRICA DİL KONUSUNDA VERDİĞİN AKIL İÇİN TŞK. EDERİM, BEN BİR TARAFTAN DİL KURSU ALIYORUM ZATEN... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Marcus ve Delet konunun icine ettiniz dersem aceba küfür etmis mi olurum ikinizede yakistirmadim bu manaisz atismayi, haberiniz ola ..... gönüller bir olsun deyip kendimce kapatiorum konuyu... Alıntı
Φ DELETERİOUS Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Senin kültüründe kan davası yokmudur.Sen İsveçlisin her halde.Canım lafım size değil.Ben kan davasıolan ülkeleri kastediyorum.Siz zaten ülke olarak bu konuları aşmışsınınız.Biz kendi kendimize tartışıyoruz. Sizin konuyla hiçbir ilginiz sayın deliterious MARCUS SEN NE DİYOSUN HOCAM YA....BEN TÜRKİYE'DE Kİ ÇERKESLER ARASINDA KAN DAVASI GÜDENLERİ NE GÖRDÜM NE DUYDUM...DİYELİM Kİ VAR; BU LOKAL Bİ OLAYDIR, BENİM KÜLTÜRÜMLE ALAKASI YOKTUR DİYORUM.. Marcus ve Delet konunun icine ettiniz dersem aceba küfür etmis mi olurum ikinizede yakistirmadim bu manaisz atismayi, haberiniz ola ..... gönüller bir olsun deyip kendimce kapatiorum konuyu... YA KUSURA BAKMA...İSTEMEDEN BÖYLE OLDU.. Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Senin kültüründe kan davası yokmudur.Sen İsveçlisin her halde.Canım lafım size değil.Ben kan davası olan ülkeleri kastediyorum.Siz zaten ülke olarak bu konuları aşmışsınınız.Biz kendi kendimize tartışıyoruz. Sizin konuyla hiçbir ilginiz sayın deliterious ya marcus abi içimde kalıyor üzülüyorum şu filistini kim sattı diye bir başlık var ya oraya girip ben sattım diyesim geliyor ama yapamıyorum bana bir akıl ver hergün orada duruyor içim gidiyor yazmak için.. daha fazla tutamıycam kendimi. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 bak yine konusturcaksiniz beni dimi .... ben burdaki gencler hala ayni kafa derken, nie hala Avrupaya ayak uydurmadiklarindan bahsetmiorum... iki jenerasyon arsinda bir gelisme yok, bunu söylemek istedim.. buraya gelen bir cok Türk, ki benim Annem babam da buna dahil, köylerden kasbalrdan gelmis... ve cogu da geldigi gibi kalmis, ama bu avrupalasmak ve ya avrupalasmakla iligi diil, kendini gelistirmemek zamana ayak uydurmamakla ilgili... algilarin sasirmis olabilir sevgili Marcus cünkü farkliseylerden bahsedioruz.... Avrupali Türkler die topic acmistim zamaninda orda konusalim bunlari istersen... burda derdim baskaydi benim olaylar sarpa sardi... Alıntı
Φ Fragged Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 SENİN KÜLTÜRÜNDE KAN DAVALARININ YERİ VARSA BİLMEM AMA,BENİM KÜLTÜRÜMDE YOK...EĞER GELENEKLERİNDE İNSAN HAKLARINA, TOPLUM YAŞAMINA AYKIRI GELEN YÖNLER VARSA, TABİ Kİ BUNLARI KENDİ İÇERİSİNDE ERİTECEKSİN...AMA KOMPLE AT GİTSİN MANTIĞIYLA DA HAREKET EDEMEZSİN...SENİ TÜRK YAPAN ŞEY NEDİR O ZAMAN... Soru benim yada senin kültüründe kan davası var mı yok mu şeklinde değildi. Soru kan davasının kültürle alakası var mı yok mu şeklindeydi. Ayrıca kimse sana komple at git demedi. Bugün ne Fransız ne Alman nede İngiliz senin dediğin gibi komple at git süzgecinden geçmemiştir. Onlar hala Fransız, Alman ve İngiliz'ler ama ortak bir standarda uygun olan bir kültürleri var ve bu standartlar ya büyük kanlı mücadeleler sonunda elde edilmiş yada büyük zahetmerle ortaya çıkarılmıştır. Buna saygı duymak lazım. ya marcus abi içimde kalıyor üzülüyorum şu filistini kim sattı diye bir başlık var ya oraya girip ben sattım diyesim geliyor ama yapamıyorum bana bir akıl ver hergün orada duruyor içim gidiyor yazmak için..daha fazla tutamıycam kendimi. Konuya katacak bir şey görmüyorum yazılarında. Gördüğüm tek şey ona buna sataşmaktır. Bence sen git zamanını böyle boş geçirerek değil, kendine iş bularak bazı konularda bilgilenerek ve kendine faydalı olarak geçir. Alaturka Dediklerini çok iyi anlıyorum. Ama bu kültürle alakalı bir şey. Avrupa ülkeleri bunu zamanında kanlı bir şekilde raylarına oturtmuşlardır. O günden bu güne kadar büyükler çocuklarına, çocuklar da kendi çocuklarına bunu aktarıyorlar. Sen şimdi TheLastOfMohican'ı kendine örnek al. Adam gelip ona buna sataşıyor burada. Konuya zaten bir katkısı yok. Hem kendi zamanını harcıyor hemde başkalarınkini. Şimdi bu adamın bir çocuğu olsa, bu adam kendi kültürü dışında ona ne verebilir ki? Hiçbirşey. Onun çocuğu da aynen onun gibi olacak. Millet hep böyle baygın bir şekilde yaşıyor. Kimse hiçbirşeyi sorgulamıyor. Çünkü kimsenin ortaya yeni bir şey koyacak g.tü yok. Alıntı
Misafir TheLastofMohicaN Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2005 Konuya katacak bir şey görmüyorum yazılarında. Gördüğüm tek şey ona buna sataşmaktır. Bence sen git zamanını böyle boş geçirerek değil, kendine iş bularak bazı konularda bilgilenerek ve kendine faydalı olarak geçir. :D Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.