Φ YESHUA Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Merhaba, Eger kimliginizden (Nüfus Cüzdani) "Din" hanesinin "Bo$" birakilmasini istiyorsaniz veya "ba$ka bir inanç" yazdirmak istiyorsaniz, i$lemler çok kolay! Bagli bulundugunuz Muhtarliga gidip "NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu istiyorsunuz, bunu doldurduktan sonra Bagli bulundugunuz Nüfus Müdürlügü'ne gidiyorsunuz. "Kimligimdeki "DiN" hanesinin bo$ birakilmasini (Hiristiyan, Yahudi, vs. yazilmasini) talep ediyorum" gibi kisa bir Dilekçe yaziyorsunuz. "NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu + Dilekçeyi Memura veriyorsunuz ve aninda iSTEGiNiZE UYGUN yeni Kimliginizi aliyorsunuz... i$lemler umdugumdan da kolaymi$! (Tecrübeyle sabit!) Dü$ünenlere Kolay gelsin ! Ho$çakalin... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Arkadaşım kimliğimizden memnunuz... Hamdolsun müslümanım ve müslüman yazar.. Öldüğümde bul kimliğimi istediğin dini yaz.. Ama ölene kadar müslümanım.. Alıntı
Φ halilim Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 11 Temmuz , 2006 al benden de o kadar kralx adamlar resmen fikir ****** olmuş cık cık.. Alıntı
Φ nizamulmulk Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Bu ülkede yıllarca doğan her çocuğun nufus cüzdanındaki Din hanesine Allah'ın tasvip etmediği şekilde İslam yazıldı. Oysaki Bu ülkede yaşayan gayri müslimler de var ve yine İslam Toplumunda Gayri müslimlerin Can ve Malları güvence altına alınmak zorundadır. Hatta islam Hukukunda Gayrı müslimlerin can ve mal güvenliğinin sağlanamadığı bir yer Dar-ul harp olarak adlandırılır. Bu nedenle Nüfus Cüzdanlarındaki din ibaresinin çıkarılması her şeyden önce dinimizin gerekleri arasındadır. Bizim Nüfus cüzdanlarımıza ne kadar İslam yazabilme hakkımız var ise gayri müslimlerin ve inançsızların da nüfus cüzdanlarına diledikleri dini yazma veya boş bırakma hakları olmalıdır. Alıntı
Φ katar Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Bence de kimliklerden din hanesinin kaldırılması gerekiyor. Bu konuda sevgili nizamulmulk'e katılıyorum. Alıntı
Φ Damien Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 kimliklere din hanesi koyup insanları etiketlemenin hiç gereği yok. kime ne benim dinimden? müslümanım ya da değilim ne işine yarıycak senin ya da onun? o yüzden bence de kaldırılsın hiç gereği yok, mantığı da. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 14 Temmuz , 2006 Arkadaşlar zaten kimlikteki müslüman ibaresinin Allah katında hiç bir hükmü yok.. Önemli olan kalbinizdeki imandır.. Nicelerinde müslüman yazar kalben değildir.. Ama dediğim gibi ben hem kalben hem şeklen hemde kimlikğimle müslümanım. Ve o yazının orada durmasından gurur duyuyorum... Varsın hiç bir faydası olmasın.. Alıntı
Φ Abuzettin_morgül Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 16 Eylül , 2006 Önemli olan orada yazılı dini yaşayıp yaşayamadığındır.. sen doğru olmadıktan ve islamı insan gibi yaşamadıktan sonra oradaki yazının ne önemi olur ki...! Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.