Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Eger kimliginizden (Nüfus Cüzdani) "Din" hanesinin "Bo$" birakilmasini istiyorsaniz veya "ba$ka bir inanç" yazdirmak istiyorsaniz, i$lemler çok kolay!

Bagli bulundugunuz Muhtarliga gidip "NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu istiyorsunuz, bunu doldurduktan sonra Bagli bulundugunuz Nüfus Müdürlügü'ne gidiyorsunuz.

"Kimligimdeki "DiN" hanesinin bo$ birakilmasini (Hiristiyan, Yahudi, vs. yazilmasini) talep ediyorum" gibi kisa bir Dilekçe yaziyorsunuz.

"NÜFUS CÜZDANI TALEP BELGESi" Formunu + Dilekçeyi Memura veriyorsunuz ve aninda iSTEGiNiZE UYGUN yeni Kimliginizi aliyorsunuz...

i$lemler umdugumdan da kolaymi$! (Tecrübeyle sabit!)

Dü$ünenlere Kolay gelsin !

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Bu ülkede yıllarca doğan her çocuğun nufus cüzdanındaki Din hanesine Allah'ın tasvip etmediği şekilde İslam yazıldı. Oysaki Bu ülkede yaşayan gayri müslimler de var ve yine İslam Toplumunda Gayri müslimlerin Can ve Malları güvence altına alınmak zorundadır. Hatta islam Hukukunda Gayrı müslimlerin can ve mal güvenliğinin sağlanamadığı bir yer Dar-ul harp olarak adlandırılır. Bu nedenle Nüfus Cüzdanlarındaki din ibaresinin çıkarılması her şeyden önce dinimizin gerekleri arasındadır. Bizim Nüfus cüzdanlarımıza ne kadar İslam yazabilme hakkımız var ise gayri müslimlerin ve inançsızların da nüfus cüzdanlarına diledikleri dini yazma veya boş bırakma hakları olmalıdır.

Gönderi tarihi:

kimliklere din hanesi koyup insanları etiketlemenin hiç gereği yok. kime ne benim dinimden? müslümanım ya da değilim ne işine yarıycak senin ya da onun? o yüzden bence de kaldırılsın hiç gereği yok, mantığı da.

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar zaten kimlikteki müslüman ibaresinin Allah katında hiç bir hükmü yok..

Önemli olan kalbinizdeki imandır..

Nicelerinde müslüman yazar kalben değildir..

Ama dediğim gibi ben hem kalben hem şeklen hemde kimlikğimle müslümanım.

Ve o yazının orada durmasından gurur duyuyorum...

Varsın hiç bir faydası olmasın..

• 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.