Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 53
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

namus kadin için de erkek için de aynidir..

aldatmak, yalan söylemek, baskasinin malina göz dikmek, hirsizlik yapmak vb. seyler namussuzluktur.. bunlari kadin da yapsa erkek te yapsa aynidir..

namus beyindedir, zihindedir, kalptedir.. bu namus iki bacak arasindamidir cümlesi bile çok kötü bence ama maalesef hala bazi zihniyetler namus kavramini bu sekilde dile getiriyor.

namus=kadin diye bir denklem yoktur arkadaslar, hiç bir zaman da olmadi.. böyle bir tartismanin yapilmasi bile yanlis bence. kadin yaparsa ..... olur, erkek yaparsa çapkin olur mantalitesi çoktan öldü..

Gönderi tarihi:

namus kadin için de erkek için de aynidir..

aldatmak, yalan söylemek, baskasinin malina göz dikmek, hirsizlik yapmak vb. seyler namussuzluktur.. bunlari kadin da yapsa erkek te yapsa aynidir..

namus beyindedir, zihindedir, kalptedir.. bu namus iki bacak arasindamidir cümlesi bile çok kötü bence ama maalesef hala bazi zihniyetler namus kavramini bu sekilde dile getiriyor.

namus=kadin diye bir denklem yoktur arkadaslar, hiç bir zaman da olmadi.. böyle bir tartismanin yapilmasi bile yanlis bence. kadin yaparsa ..... olur, erkek yaparsa çapkin olur mantalitesi çoktan öldü..

yok ya,o kadar iyimser olma bence,o mantalite nasıl ölür bu ülkede,tek kelimeyle imkansız!!!!!anadolu kültürüyle oluşmuş bi temel var...ve o temelde kadın erkeğin namusudur...

yani kadın tek başına namusluluk erdemini taşıyamaz,her zaman birilerine karşı yükümlüdür bu namus olayıyla...

Gönderi tarihi:

yok ya,o kadar iyimser olma bence,o mantalite nasıl ölür bu ülkede,tek kelimeyle imkansız!!!!!anadolu kültürüyle oluşmuş bi temel var...ve o temelde kadın erkeğin namusudur...

yani kadın tek başına namusluluk erdemini taşıyamaz,her zaman birilerine karşı yükümlüdür bu namus olayıyla...

ölecek monalisa mecbur ölecek.. çünkü artik sonradan gelen yeni nesil bazi seylerde bilinçli olacak... tanidigim birçok anadolu kadini olan anneler artik evlatlarina kendilerine hiç uymayan (mantik olarak uymayan) ögütler veriyor... artik degismek zorunda çünkü herseyin sorumlulugu kadina yüklenemez..

Gönderi tarihi:

Namus : Nam ve us bileşimidir.

us : akıldır

kişiden kişiye değişsede temel konularda asla değişmez

Herkes özgürdür istediğini yapma hakkı vardır fakat yaptığının sonucundan kaçma kaçabilme hakkı asla kendisinde yoktur, sonuca katlanır.

kişiden kişiye deişir ve temel konularda da değişir

dediğim gibi herkes özgürdür,ve ayrıca insanın yaptıklarının sonucuna katlanması için özgür olmasına da gerek yoktur :closedeyes:

Gönderi tarihi:

14 yaşındayken tecavüze uğradı. "ben tecavüzcümle evlenmem" diyordu ama olaya göz yuman babasını hapisten kurtarmak için, tecavüzcüsü ile evlendi. ve 19 yaşındaki Aysun Bolat önceki gün yatağında ölü bulundu..

Milliyet 29 Ekim Cumartesi.

"yorumsuz"

Gönderi tarihi:

14 yaşındayken tecavüze uğradı. "ben tecavüzcümle evlenmem" diyordu ama olaya göz yuman babasını hapisten kurtarmak için, tecavüzcüsü ile evlendi. ve 19 yaşındaki Aysun Bolat önceki gün yatağında ölü bulundu..

"yorumsuz"

ne kadar acı bir durum canım benim bir sapık yüzünden hayatı kararmış yavrunun...:( ever bir önceki yazılarda okudum ki arkadaşın birisi demiş ki namus hem beyindedir hem bacak arasında evet katılıyorum. sadece beyinde olsa orasını kontrol edemeyen insan demekki beynini kullanamıyor. orada olsa bu adam o zaman sapık oluyor. bence hem her ikisinde hemde kalbde olmalıdır bu bu bir duygu gibidir. sadece cinsel yönden değil hak ve haksızlık, yalan ve ihtiras konularındada namus yön vericidir... (lütfen yazdıklarımı tecavüzle karıştırmayın o başka bir durum) insanların kendilerini kontrol edebilmeliri çok güzel ve centilmence insanlığın kendini yetiştirmesi ümidiyle...

Gönderi tarihi:

"yorumsuz"

kimi suçlamak lazim ki... olaya göz yuman baba ayri, tecavüz eden ayri.. lanet olsun bu zihniyetlere.. ne biçim bir mide, ne biçim bir ahlak yapisi vardir ki bir insana istemedigi bir sey zorla yaptiriliyor. bise diyemiyorum..

Gönderi tarihi:

yani herşeyden önce toplumun namus anlayışı sağlam olacak bir kadın tecavüze uğradığında işin en kolayına kaçıp, ona kara leke sürmeyecek. Bir liseli kızcağızın erkek arkadaşıyla girdiği ilişkinin cd leri milyonlarca satılmayacak . evden kaçmış 15 yaşındaki kıza o kasabanın kaymakamından komiserine tapu müdüründen memuruna herkes sahip olmayacak. Tecavüzcü tecavüz ettiğiyle evlendiğinde cezadan kurtulamayacak. Kimsesiz kaldıkları için devletin ellerine emanet edilmiş yavrucaklar yurtlarda cinsel istismara maruz kalmayacak.

toplum tüm bunları yapacak ki bireyi cinsel anlamda namussuzlukla suçlama hakkına sahip olacak.

Gönderi tarihi:

maalesef toplumun ahlaki degerleri gittikçe azaliyor. Dejenere olmus bir gençlik, sapik zihniyete sahip insanlara sahibiz.. cinsellik konusunda sürekli olarak bastirilmis duygulari olan insanlarin çogunun istekleri su yüzüne çikmaya basladi...

geçenlerde bir arkadasim ile ayni konuyu tartisirken kendisi bana bir web sitesinin adini verdi ve kontrol etmemi istedi.. gerçekten gördüklerime hayret ettim.. fantazilerini sergileyen ne kadar da insan varmis türkiyede!! sözüm kesinlikle meclisten disari asla 5 parmagin 5i bir degildir fakat evli çiftler, bekarlar, türbanli arkadaslar... gerçekten çok üzüldüm, bu kadar mi dejenere olmus namus?

öncelikle cinsel duygular kontrol altina alinmali, beyinler gelismeli, nefse hakim olunmali..

Gönderi tarihi:

bastirilmis duygular diyosun ya oncelikle o duygularin ozgurce yasanabilecegi bi turkiye olsa,bugun namus hala bu kadar tartisiliyo olmiycakti..

gencligin dejenerasyonu dogrudur fakat bu global bi dejenerasyon ,cok sukur bazi degerlerimiz sayesinde biz bunu nispeten daha agir yasiyoruz ama maalesef yasiyoruz..

Gönderi tarihi:

Namusu tanımlamak için, namussuzluğu da bilmek gerekir..

O zaman zıttan asla gelebiliriz..

Namussuzluk diye nitelendirdiğimiz herşeyin zıttı namuslulukuk olacaktır..

Namussuzluk nedir sizce..?

Gönderi tarihi:

Namus ve namussuzluk beyin eyitim şeklidir her konuda hem sosyal yaşantıda hemde cinsel yaşantıda.

Dünyada yaşıyan varlıkların en akıllısı insanı savunuyorsak eyer insanın iki bireyide aynı hakka sahiptir.

Gönderi tarihi:

Namus ve namussuzluk beyin eyitim şeklidir her konuda hem sosyal yaşantıda hemde cinsel yaşantıda.

Dünyada yaşıyan varlıkların en akıllısı insanı savunuyorsak eyer insanın iki bireyide aynı hakka sahiptir.

;)

Gönderi tarihi:

Yok yok senin anladığın şekilde değil dişi ve erkek bireylerinin eşit olmasını vurguladım, örneyin cinsel bakımdan ele alınırsa erkek çapkınsa karşısındaki dişide çapkın kelimesi yakıştırılmalıdır aşağlıyacak kelime bir tarafa kullanılması normal değil eyer suç ise her iki tarafda aynı suçu işlemiştir biri yükselip biri aşalaması geleneklere uygun sözcükten öteye geçmez.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.