Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Kendi çapımda yaptığım küçük araştırmalar ve gözlemlerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim.Dünya kuruldu kurulalı insanlar kendilerine en uygun yönetim sistemini bulmaya çalışmışlar.Bugün de yeryüzünde yürülükte olan sistemlerin kimi yönü iyi kimi yönü kötüdür kıyaslanınca.

Şimdi yazacaklarımdan ötürü umarım komünizm ya da sosyalizm sempatizanı sanılmam.Ama kökten de bu sistemleri kötülemenin pek yerinde bulmadığım doğrudur.Hatta cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında dahi pek çoğumuzun bildiği isimlerin komünizm yanlısı düşüncelere sahip olduğunu da unutmayalım.Bu sistemin iyiliği kötülüğü üzerineyse : 90 lı yılların başında Bulgaristan'dan göç eden kişilerle çalışmışlığım vardı.Laf arasında oradaki sistem üzerine konuştuklarımızdan bazı göze çarpan noktalar :

1-Herkesin bir işi var

2-Herkes sağlık sisteminden yararlanıyor

3-Herkes otomobil sahibi olabiliyor ( bunun için kaydoluyorsunuz sıranız gelince alıyorsunuz fakat seçenek sadece yerli üretimle kısıtlı)

4-Herkes spor yapıyor,hatırlarsanız ülkemize ilk madalyaları kazandıran kişiler de bu ülkeden göç edenlerdi

5-Herkes sosyal,eğlence yerlerine rahatlıkla gidebiliyorsunuz

Şimdi bunlara bakaraktan kendimizi kıyaslayalım

1-İsterseniz üniversite mezunu olun bir iş bulma şansınız zayıf

2-Malumunuz sigortalı ya da bağkurlu değilseniz sağlık sisteminden yararlanmanız zor,heryer özel hastanelerle dolu,Allah korusun hasta olmaya hiç gelmez

3-Bakın bu seçenek bizde daha geniş,kesenize göre her dünya markasını alabiliyorsunuz.

4-Maalesef spor aktivitelerimiz kısıtlı,ya futbol ya futbol

5-Eh,birçoğumuzun eğlence anlayışı kahvehaneden öteye geçemiyor.

Bir de küçük anı :

5-10 yıl önce köyümdeyim,benden yaşça biraz büyük kişilerle bir sohbetteyiz.Laf döndü dolaştı para kazanamadıklarına geldi.Ben de dedim ki,yahu 30 dönüm toprağı olanınızda da traktör var,300 dönüm olanınızda da.Hepiniz birbirinizi tanıyorsunuz.Şöyle iyi anlaşacaklarınızla topraklarınızı birleştirseniz(şirket misali),fazla traktörleri elden çıkarıp mesela biçerdöver alsanız,hasılatı da topraklarınız ölçüsünde paylaşsanız daha verimli olmaz mı?Aldığım cevaba bakın : o dediğin komünizmdir!

canımm adamlar komünizmin ne demek olduğunu bilmiyoki öyle demiş.

sen ne güzel demişsin onlara ama paylaşmak,bölüşmek,yardımlaşmak onlar için zararlı birşeymiş gibi gelmiş doğal olarak.

bence o köylüler kapitalistin önde gideniymiş.

• Cevaplar 131
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII

Gönderi tarihi:

Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII

doğrudur ben bilmiyorum komünizmi....

sen iyi biliyosun ama belli.

sen terör örgütüyle haşır neşir olmayan komünist parti var mı dersen bende hamasla görüşen başbakanın var derim.

bu böyle gider.çünkü tek bir doğrusu var herkesin kendine göre ,ben böyle dicem sen öyle....

sen bana komünizmi bir tarif edersen iyi olur.kötü kaka bişeyse ben de ona göre konuşurum.

çünkü senin bana tarif edeceğin şey çok farklı birşey çıkacak,eminim.

Misafir Zıplayan Dana
Gönderi tarihi:

alıntılar yapıp herşeyin en iyisini ve en doğrusunu ben bilirim edasıyla yorumlar eklemişsin dikkat çekme telaşındasın herhalde"bakın bende burdayım banada bir iki takdir yazasanız ne olur"demek istiyorsun galiba merak etme üzülme elimizden geldiğince yazılan yorumları okuyoruz yani kendini gösterebilmen için başkalarıyla dalga geçen yazılar yazmana gerek yok.

Yine bir İslamcı-psikanalist...

Ne alaka bilmiyorum ama zamanın İslamcıları -ki bunlar aynı zamanda faşizan da oluyor- pek meraklı çözümleme yapmaya.ama unuttuğunuz bir şey var,psikanaliz yöntemini kullanmanız sizi Ateistliğe götürür.Zira psikanalitik yöntem bu tür şeylerin bir yaratım,insani yaratım olduğunu söyler...

Evet,ben ilgiye aç bir insanım,yazıyorum ve senden ÜMİT bekliyorum,yemiyorum-içmiyorum ve Suheda dan ilgi bekliyorum...Canım benim....

Komunizmi var edenler ve başa getirdikleri YAHUDİLERDİR.Karl marx bir alman yahudisidir..Lenin rütübeli bir masondur..Stalin de yahudidir.. MİLYONLARCA İNSANIN HAYATINI VE AHİRETİNİ KAYBETTİRECEK İDEOLOJİLERİ DESTEKLEMİŞLERDİR YAHUDİLER ve başarmışlardırda..Allah kitap tanımayan marksistler mi size adalet getirecekmiş..

Bildiğin tüm Yahudi Marksistler bu kadar değil mi?

Ama yanlış öğrenmişsin,Lenin ve Stalin Yahudi değildir...

Fazla STV'de izleme bence,önce bir su iç,sonra da yat...

Önce kendi Ahiretini garantiye al,sonra diğerlerinin hayatıyla uğraş..

Kömünizmin ne olduğunu bilen vatandaş,anlat da bilellim?

Bence çok fazla film izlemiş ve balatayı sıyırmışsın.Bu saatten sonra rot-balans ayarı bile yapsak çare yok...

Dediğim gibi su iç...

Gönderi tarihi:

İndim maden ocağına, kara elmas diyarına

Yeryüzü sıcak olsun diye dost.

Yıllar boyu kazma salladım susukunca bu zindanda

Çocuklarım gülsün diye dost

Oysa bizim evde gülen yok

Yürü derler yürü derler

Açlığa yürü derler

Kara elmas tabut olmuş

Gerekirse ölün derler

Günü gelir utanmadan

Ağlaşana gülün derler dost

Yalanlara artık sabrım yok

Bugün maden ocağına, kara elmas diyarına

İnmedik selam olsun sana dost

Ölesiye ışık hasretiyle solmuş bu yüzlere

Grev grev güneş doğmuş dost

Artık kaybedecek bir şey yok

Yeraltında ezilenler

Yeryüzüne seslenirler

Madenler bizim derler

Gerekirse ölüm derler

Günü geldi grev derler

Günü geldi grev derler dost

Artık kaybedecek bir şey yok

İSYAAAN!

Gönderi tarihi:

Şimdi ben de çok merak ettim bak... Bizim bildigimiz komünizm ile senin bildiklerin arasında ne fark var, harbiden bi anlat sen ne biliyorsun komünizm hakkında anlat da biz de okuyalım... Bir de biz ne biliyoruz kominizm hakkında onlardan da bahset madem... Bizim bildiğimiz komünizm, senin bildiğin komünizm... enteresan aslında... Bakalım kim yanlış biliyor? Kaynakça da verirsen yazdıklarına sevinirim... Kaynağını da merak ediyorum senin bildigin komünizmin çünkü...

Gönderi tarihi:

Şimdi ben de çok merak ettim bak... Bizim bildigimiz komünizm ile senin bildiklerin arasında ne fark var, harbiden bi anlat sen ne biliyorsun komünizm hakkında anlat da biz de okuyalım... Bir de biz ne biliyoruz kominizm hakkında onlardan da bahset madem... Bizim bildiğimiz komünizm, senin bildiğin komünizm... enteresan aslında... Bakalım kim yanlış biliyor? Kaynakça da verirsen yazdıklarına sevinirim... Kaynağını da merak ediyorum senin bildigin komünizmin çünkü...

+1..valla bende merak ettim nasıl tarif edecek arkadaş. bekliyoruz açıklamanı...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.