Φ godzilla Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Kendi çapımda yaptığım küçük araştırmalar ve gözlemlerin bir kısmını sizlerle paylaşmak istedim.Dünya kuruldu kurulalı insanlar kendilerine en uygun yönetim sistemini bulmaya çalışmışlar.Bugün de yeryüzünde yürülükte olan sistemlerin kimi yönü iyi kimi yönü kötüdür kıyaslanınca. Şimdi yazacaklarımdan ötürü umarım komünizm ya da sosyalizm sempatizanı sanılmam.Ama kökten de bu sistemleri kötülemenin pek yerinde bulmadığım doğrudur.Hatta cumhuriyetimizin kuruluş yıllarında dahi pek çoğumuzun bildiği isimlerin komünizm yanlısı düşüncelere sahip olduğunu da unutmayalım.Bu sistemin iyiliği kötülüğü üzerineyse : 90 lı yılların başında Bulgaristan'dan göç eden kişilerle çalışmışlığım vardı.Laf arasında oradaki sistem üzerine konuştuklarımızdan bazı göze çarpan noktalar : 1-Herkesin bir işi var 2-Herkes sağlık sisteminden yararlanıyor 3-Herkes otomobil sahibi olabiliyor ( bunun için kaydoluyorsunuz sıranız gelince alıyorsunuz fakat seçenek sadece yerli üretimle kısıtlı) 4-Herkes spor yapıyor,hatırlarsanız ülkemize ilk madalyaları kazandıran kişiler de bu ülkeden göç edenlerdi 5-Herkes sosyal,eğlence yerlerine rahatlıkla gidebiliyorsunuz Şimdi bunlara bakaraktan kendimizi kıyaslayalım 1-İsterseniz üniversite mezunu olun bir iş bulma şansınız zayıf 2-Malumunuz sigortalı ya da bağkurlu değilseniz sağlık sisteminden yararlanmanız zor,heryer özel hastanelerle dolu,Allah korusun hasta olmaya hiç gelmez 3-Bakın bu seçenek bizde daha geniş,kesenize göre her dünya markasını alabiliyorsunuz. 4-Maalesef spor aktivitelerimiz kısıtlı,ya futbol ya futbol 5-Eh,birçoğumuzun eğlence anlayışı kahvehaneden öteye geçemiyor. Bir de küçük anı : 5-10 yıl önce köyümdeyim,benden yaşça biraz büyük kişilerle bir sohbetteyiz.Laf döndü dolaştı para kazanamadıklarına geldi.Ben de dedim ki,yahu 30 dönüm toprağı olanınızda da traktör var,300 dönüm olanınızda da.Hepiniz birbirinizi tanıyorsunuz.Şöyle iyi anlaşacaklarınızla topraklarınızı birleştirseniz(şirket misali),fazla traktörleri elden çıkarıp mesela biçerdöver alsanız,hasılatı da topraklarınız ölçüsünde paylaşsanız daha verimli olmaz mı?Aldığım cevaba bakın : o dediğin komünizmdir! canımm adamlar komünizmin ne demek olduğunu bilmiyoki öyle demiş. sen ne güzel demişsin onlara ama paylaşmak,bölüşmek,yardımlaşmak onlar için zararlı birşeymiş gibi gelmiş doğal olarak. bence o köylüler kapitalistin önde gideniymiş. Alıntı
Φ muzaffer 1905 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII Alıntı
Φ godzilla Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII doğrudur ben bilmiyorum komünizmi.... sen iyi biliyosun ama belli. sen terör örgütüyle haşır neşir olmayan komünist parti var mı dersen bende hamasla görüşen başbakanın var derim. bu böyle gider.çünkü tek bir doğrusu var herkesin kendine göre ,ben böyle dicem sen öyle.... sen bana komünizmi bir tarif edersen iyi olur.kötü kaka bişeyse ben de ona göre konuşurum. çünkü senin bana tarif edeceğin şey çok farklı birşey çıkacak,eminim. Alıntı
Misafir Zıplayan Dana Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 27 Temmuz , 2006 alıntılar yapıp herşeyin en iyisini ve en doğrusunu ben bilirim edasıyla yorumlar eklemişsin dikkat çekme telaşındasın herhalde"bakın bende burdayım banada bir iki takdir yazasanız ne olur"demek istiyorsun galiba merak etme üzülme elimizden geldiğince yazılan yorumları okuyoruz yani kendini gösterebilmen için başkalarıyla dalga geçen yazılar yazmana gerek yok. Yine bir İslamcı-psikanalist... Ne alaka bilmiyorum ama zamanın İslamcıları -ki bunlar aynı zamanda faşizan da oluyor- pek meraklı çözümleme yapmaya.ama unuttuğunuz bir şey var,psikanaliz yöntemini kullanmanız sizi Ateistliğe götürür.Zira psikanalitik yöntem bu tür şeylerin bir yaratım,insani yaratım olduğunu söyler... Evet,ben ilgiye aç bir insanım,yazıyorum ve senden ÜMİT bekliyorum,yemiyorum-içmiyorum ve Suheda dan ilgi bekliyorum...Canım benim.... Komunizmi var edenler ve başa getirdikleri YAHUDİLERDİR.Karl marx bir alman yahudisidir..Lenin rütübeli bir masondur..Stalin de yahudidir.. MİLYONLARCA İNSANIN HAYATINI VE AHİRETİNİ KAYBETTİRECEK İDEOLOJİLERİ DESTEKLEMİŞLERDİR YAHUDİLER ve başarmışlardırda..Allah kitap tanımayan marksistler mi size adalet getirecekmiş.. Bildiğin tüm Yahudi Marksistler bu kadar değil mi? Ama yanlış öğrenmişsin,Lenin ve Stalin Yahudi değildir... Fazla STV'de izleme bence,önce bir su iç,sonra da yat... Önce kendi Ahiretini garantiye al,sonra diğerlerinin hayatıyla uğraş.. Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII Kömünizmin ne olduğunu bilen vatandaş,anlat da bilellim? Bence çok fazla film izlemiş ve balatayı sıyırmışsın.Bu saatten sonra rot-balans ayarı bile yapsak çare yok... Dediğim gibi su iç... Alıntı
Φ commandante Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 İndim maden ocağına, kara elmas diyarına Yeryüzü sıcak olsun diye dost. Yıllar boyu kazma salladım susukunca bu zindanda Çocuklarım gülsün diye dost Oysa bizim evde gülen yok Yürü derler yürü derler Açlığa yürü derler Kara elmas tabut olmuş Gerekirse ölün derler Günü gelir utanmadan Ağlaşana gülün derler dost Yalanlara artık sabrım yok Bugün maden ocağına, kara elmas diyarına İnmedik selam olsun sana dost Ölesiye ışık hasretiyle solmuş bu yüzlere Grev grev güneş doğmuş dost Artık kaybedecek bir şey yok Yeraltında ezilenler Yeryüzüne seslenirler Madenler bizim derler Gerekirse ölüm derler Günü geldi grev derler Günü geldi grev derler dost Artık kaybedecek bir şey yok İSYAAAN! Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 31 Temmuz , 2006 Komunizmin ne olduğunu asıl siz bilmiyorsunuz be , sizi böyle çok heyecanlandıran yumuşak vaadlerle aklınıza giriyorlar , ama meclise bizi içerden batırmaya uğraşanlar giriyor veya GİRECEK ALLAH GÖSTERMESİN..Bugün o ideloljiyi kuran destek verenler HEP YAHUDİLER , KOMUNİSTLERİN TERÖR ÖRGÜTLERİYLE VEYA YANDAŞLARIYLA HAŞİR NEŞİR OLMADIĞI PARTİ VAR MIIII Şimdi ben de çok merak ettim bak... Bizim bildigimiz komünizm ile senin bildiklerin arasında ne fark var, harbiden bi anlat sen ne biliyorsun komünizm hakkında anlat da biz de okuyalım... Bir de biz ne biliyoruz kominizm hakkında onlardan da bahset madem... Bizim bildiğimiz komünizm, senin bildiğin komünizm... enteresan aslında... Bakalım kim yanlış biliyor? Kaynakça da verirsen yazdıklarına sevinirim... Kaynağını da merak ediyorum senin bildigin komünizmin çünkü... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 1 Ağustos , 2006 Şimdi ben de çok merak ettim bak... Bizim bildigimiz komünizm ile senin bildiklerin arasında ne fark var, harbiden bi anlat sen ne biliyorsun komünizm hakkında anlat da biz de okuyalım... Bir de biz ne biliyoruz kominizm hakkında onlardan da bahset madem... Bizim bildiğimiz komünizm, senin bildiğin komünizm... enteresan aslında... Bakalım kim yanlış biliyor? Kaynakça da verirsen yazdıklarına sevinirim... Kaynağını da merak ediyorum senin bildigin komünizmin çünkü... +1..valla bende merak ettim nasıl tarif edecek arkadaş. bekliyoruz açıklamanı... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.