Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Virüslerden Korkmayın


Önerilen İletiler

Bilgisayarınıza trojen girmiş virüs girmiş hiç birinden korkmayın Deep Freeze programını kurun bilgisayarın Sistem dosyalarını silin isterseniz bi reset atarak tekrar eski haline dönüyor Pc iniz tavsiye ederim www.inndir.com dan elde edebilirsiniz isteyenlerede yolluyabilirim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
:excl: Tamam bir konuda haklısın Deep Freeze güzel bir program ama internetten indirdiğin yada pc ye yüklediğin herşey bilgisayarını açıp kapatınca silinir bunu düşündünmü. Deep Freeze sadece İnternet siteleri için iyi ayrıca şunuda bil attığın trojanlara tıklayan adamın şifreleri zaten senin elinde olur pcyi kapatıp açmasına gerek yok ;):excl:
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Deep freeeze yi açık konuma getirin reset atın yüklediğiniz program ve benzeri şeyleri kaybetmezsiniz yada C,D,F sürüceleriniz var C ve D ye deep freeze yi kurun F açık dursun Deep Freeze devredeyken bile F ye yükleme yapabilirsiniz ve reset atsanız bile silinmez ;) bilginize :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 7 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
peki gönderilen trojan bios a yerleşiyorsa napacak

 

bios bir yazılım kesimidir. Romlarda tutulur(EEPROM = electrically erasable programmable rom). elektriksel olarak yazılıp silinirler. oyleyse bir baska yazılım parcası(virusler gibi) ile silinemezler.

anca resetlenir. yani fabrika ayarlarına dondurur buda pc ye hiç bişey yapmaz.

 

senin soylemek istedigin ya trojan mbr ye yerleşiyorsa ne yapaz diye olmalı. buraya yerleşen viruse boot virus diyoruz. makina mbr(master boot record)'tan açılıyor. program counter' ın ilk gosterdigi yer bura. buradan sonra bios calısır.

 

BIOS altta çalışan bir programdır tamamda fonksiyonel dosya ve yönlendirmesi olan bir parçamıdır

 

BIOS kesilme(interrupt) vektorlerinin adrselerini içeriyor. örnek int21h ve makinanın acılısında gordugunuz tum int le başlayan interruptler.

 

bu kadar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...
  • 10 ay sonra...

Arkadaşım öle gezerken bi uğradım. Çok iddali bir başlık atmışssın (: ama çeşke destekli olsaydı. deepfreez yükledikten sonra virüs girmezmi sanıyorsun ? Ya adam Mbr icine sokarsa virüsü senin deepfreez ne is yapıcak. Onları silebilirmi Hayır. Onun icin burda insanları ümitlendirmeyin. Eğer sağlam bir programcının elinden cıkan bir keylog mbr yad bios icine sokmuşsa en baba antivürüs en baba deepfreez ise yaramaz. Artık oturur ağlarsın pc basında. iyi günler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.