Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayan bu toplumda kime güveneyim?

Kim var güvenebileceğim?

Siyasetçiye mi?.. Halkın sorunlarına zerre kadar inmeyi aklından bile geçirmeyen.. Devletinin milletinin kaynaklarını sömüren, elaleme peşkeş çeken, yabancı dostlarımızla ittifak uğruna elden çıkaran... Milleti açlıktan, işsizlikten kıvrılırken koltuk hesaplaşması peşinde olan iktidara mı, muhalefete mi güveneyim? Kavşak, köprü, kaldırım maldırımdan başka bir açılışta bulunmayan, sanayi üretimini artırmayı aklının ucundan geçirmeyen, milli bilinci kavrayamamış hükümete mi?

Polise mi güveneyim? Kendi kafasına göre adamı yoldan çevirip çorba parası peşinde koşan, suçlunun arkasından koşmaması için elleri kolları bağlanmış, canımızı emanet ettiğimiz polislere mi?

Suçluları affetmekten başka bir işe yaramayan, masumları ise suçlu olacakları kadar mağdur bırakan yasaları koyanlara mı güvenelim?

Hastaya yanlış iğne yapan, kolunu bacağını kestiren, böbreğini çalan, 2 günlük hastane yatağına milyarlarca lira fatura çıkaran doktorlara mı?

Siyasetçilerin, bürokratların arkasından koşturup, tatlı diliyle iş bağlayan, yaptığı evin binanın malzemesinden çalan müteahhite mi güvensek?

Sağlam yolları, kaldırımları yıkıp yerine aynısını yapan, kuşların böceklerin yaşam yeri ağaçların dallarını amacı belli olmayacak şekilde budayan ve "işte hizmet" diyen belediyelere mi güveneyim a dostlar?

Magazinle doldurulmuş, insanları uyutmaktan başka bi amacı olmayan gazetelere televizyonlara mı güvensem?

Üçüncü günden sonra "arka"daş bile olamayanlara mı?

Bankalarının içini boşaltan, yükünü de millete taşıtan patronlara mı güvensek?

Günü geçmiş yiyecekleri; tozlanmış, küflü duvarlarla kaplı, içinde böceklerin ve farelerin dolaştığı kir içindeki mutfaklarında pişiren lokantacıya, dönerciye mi güvensek?

Güvenecek başka kim var a dostlar, sayamıyorum.

Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayan, ama; eğitimden, sağlıktan, hukuktan, güvenlikten, bilinçten, spordan, sanattan, bilgiden yoksun bırakılmış bu toplumda...

Kime güveneyim?

Kime...

Gönderi tarihi:

Kim var güvenebileceğim?

Siyasetçiye mi?.. Halkın sorunlarına zerre kadar inmeyi aklından bile geçirmeyen.. Devletinin milletinin kaynaklarını sömüren, elaleme peşkeş çeken, yabancı dostlarımızla ittifak uğruna elden çıkaran... Milleti açlıktan, işsizlikten kıvrılırken koltuk hesaplaşması peşinde olan iktidara mı, muhalefete mi güveneyim? Kavşak, köprü, kaldırım maldırımdan başka bir açılışta bulunmayan, sanayi üretimini artırmayı aklının ucundan geçirmeyen, milli bilinci kavrayamamış hükümete mi?

Polise mi güveneyim? Kendi kafasına göre adamı yoldan çevirip çorba parası peşinde koşan, suçlunun arkasından koşmaması için elleri kolları bağlanmış, canımızı emanet ettiğimiz polislere mi?

Suçluları affetmekten başka bir işe yaramayan, masumları ise suçlu olacakları kadar mağdur bırakan yasaları koyanlara mı güvenelim?

Hastaya yanlış iğne yapan, kolunu bacağını kestiren, böbreğini çalan, 2 günlük hastane yatağına milyarlarca lira fatura çıkaran doktorlara mı?

Siyasetçilerin, bürokratların arkasından koşturup, tatlı diliyle iş bağlayan, yaptığı evin binanın malzemesinden çalan müteahhite mi güvensek?

Sağlam yolları, kaldırımları yıkıp yerine aynısını yapan, kuşların böceklerin yaşam yeri ağaçların dallarını amacı belli olmayacak şekilde budayan ve "işte hizmet" diyen belediyelere mi güveneyim a dostlar?

Magazinle doldurulmuş, insanları uyutmaktan başka bi amacı olmayan gazetelere televizyonlara mı güvensem?

Bankalarının içini boşaltan, yükünü de millete taşıtan patronlara mı güvensek?

Günü geçmiş yiyecekleri; tozlanmış, küflü duvarlarla kaplı, içinde böceklerin ve farelerin dolaştığı kir içindeki mutfaklarında pişiren lokantacıya, dönerciye mi güvensek?

Güvenecek başka kim var a dostlar, sayamıyorum.

Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşayan, ama; eğitimden, sağlıktan, hukuktan, güvenlikten, bilinçten, spordan, sanattan, bilgiden yoksun bırakılmış bu toplumda...

Kime güveneyim?

Kime...

sevgili dostum merhaba. ben bozan, sorunuza yanıt vermek istiyorum. ama önce katılmadığım bir hususu belirtmek isterim. bana göre dünyanın en güzel coğrafyası biraz mübalağa olmuş, tabi önemli olan güzele gören gözün güzelliği dersen o başka.

Soruna gelince dostum sana içini tanımadığım kişilere güven hususunda bir tavsiyede bulunmam, kendimi yalanlamam olur, bu yüzden

Tabi ki bana güvenebilirsin, bozan'a

bozan

Gönderi tarihi:

sevgili dostum merhaba. ben bozan, sorunuza yanıt vermek istiyorum. ama önce katılmadığım bir hususu belirtmek isterim. bana göre dünyanın en güzel coğrafyası biraz mübalağa olmuş, tabi önemli olan güzele gören gözün güzelliği dersen o başka.

Soruna gelince dostum sana içini tanımadığım kişilere güven hususunda bir tavsiyede bulunmam, kendimi yalanlamam olur, bu yüzden

Tabi ki bana güvenebilirsin, bozan'a

bozan

sevgili bozan, sana da merhaba.

bence dünyanın en güzel coğrafyası, niye?

4 mevsimi bir arada yaşıyoruz, ne fazla ne az. her çeşit iklim yurdumuzun dört bir yanında mevcut. kuzeyi bambaşka, güneyi bambaşka. ne amerikadaki sellerle fırtınalarla kasırgalarla boğuşuyoruz, ne rusya'daki soğuklarla, ne de afrikadaki kuraklıkla. sıcak dersen inersin güneye, veya trakya'ya, serinlik istersen gidersin doğu karadenize. her çeşit iklime göre insanın yaşayabileceği bir yerde yurdumuz.

ikincisi, bir gün yaşadığınla öteki gün yaşadığının farklı olduğu bu memlekette, sokaktaki adamın bile kolayca gaspa uğrayabildiği (allah'a şükür ki başıma bi olay gelmedi), her zaman aynı nakarat devam eden siyasilerimiz (hoş gerçi son hükümet biraz daha iyi diğerlerine göre ama), yüzünü göremediğin insanların bile neler yaptığını düşünürsek, bence bu ülkede güvenmek gerçekten cesaret istiyo. ben de bunu söylemek istedim aslında yazımda. yoksa bende kimseye güvenmeme gibi bi takıntı da yoktur.

kendine duyulacak güveni burda belirtmişsin, bence de gayet yerinde. teşekkürler.

Gönderi tarihi:

(KBG)..Kendinden başkasına güvenme..artık ********** bile kendini önemsediği şu artamlarda..ufacık bir çıkar uğruna harcanmıyacağının garantisi yok...güven bir insanla ileri derecede bir paylaşım ,birliktelik sonrasında gelendir..

Gönderi tarihi:

Güvenilir bir düzende, güvenilir kurumlerın, güvenilir bireyleri olmalı, güvenebilmek için.

İnsanların sosyal haklarının ilk planda olduğu bir düzen gerek.

Gönderi tarihi:

Kim var güvenebileceğim?

Kime güveneyim?

Kime...

sana güveniyorlarmı? (merak ettim sordum.)

4, günü bekle bii....

Gönderi tarihi:

........

.......

Kime güveneyim?

Kime...

Arkadaşlık sosyal bir olgudur.

Sosyal birikimi olmayanın arkadaşlığı, 3 gün bile sürmez.

Gönderi tarihi:

Sosyallık zaten toplumla ilgili bir olgudır sayın bilimselci..

Yani toplum varsa ve o kişide toplumda yaşıyorsa vardır..

Sosyallığı yoksa toplumdanda ayrıdır...

Zaten öyle bir kimsenin arkadaş bulması mümkün değildirki arkadaşını üç günde kaybetsin..

Gönderi tarihi:

pardon...

sosyal birikim derken...... ben yorgununda anlayamadımmm.......

açıklarsan sevinirim

ama açıklamazsanda üzülmem

Üzülmene gönlüm razı olmaz. :)

Sosyalbirikim →toplumsal→sosolojik→toplumbilimi.

Gönderi tarihi:

Üzülmene gönlüm razı olmaz. :)

Sosyalbirikim →toplumsal→sosolojik→toplumbilimi.

şimdi bu dediklerinden olmazsa olmuyo mu arkadaşlık

bakış açısı tabii...bende diyorumki o dediklerinden olupta olamayanları gördüm nolacak şimdiii.....

ama yormayalım kendimizi ben 28 i 7 ye bölünce 13'ü buluyorum sen ise 4'ü bulursun....

Gönderi tarihi:

sana güveniyorlarmı? (merak ettim sordum.)

4, günü bekle bii....

sevgili nicomedias,

bana sorarsan, bana güvenen de vardır elbet güvenmiyen de.

ben kendimi güvenilir kılarım çünkü;

kimseye yalan söylemem, gerçekleri hiçbir şeyden saklamıyorum. gün geliyo gerçeklerin su yüzüne çıktığını herkes görüyor. insanlar ihtiyaçları olan şeyi bana söylediğinde bile o an yapabileceğim her şeyi yaparım. insanlara yardım etmeyi severim. kimsenin arkasından dedikodu yapmam. insanlar arasında meydana gelen olaylarda taraf olmam. çevremdekiler de benim niyetim hakkında çok kolay enformasyon sahibi olurlar. elbette aralarında dedikoducular da çıkıyo.

Gönderi tarihi:

sevgili nicomedias,

bana sorarsan, bana güvenen de vardır elbet güvenmiyen de.

ben kendimi güvenilir kılarım çünkü;

kimseye yalan söylemem, gerçekleri hiçbir şeyden saklamıyorum. gün geliyo gerçeklerin su yüzüne çıktığını herkes görüyor. insanlar ihtiyaçları olan şeyi bana söylediğinde bile o an yapabileceğim her şeyi yaparım. insanlara yardım etmeyi severim. kimsenin arkasından dedikodu yapmam. insanlar arasında meydana gelen olaylarda taraf olmam. çevremdekiler de benim niyetim hakkında çok kolay enformasyon sahibi olurlar. elbette aralarında dedikoducular da çıkıyo.

teşekkürler :clover:

"ben kendimi güvenilir kılarım" demişsin ya tamamdır işte o zaman senin de güvenebilceğin kimseler vardır .

ama siyasetçilere asla güvenme :)

Gönderi tarihi:

şimdi bu dediklerinden olmazsa olmuyo mu arkadaşlık

bakış açısı tabii...bende diyorumki o dediklerinden olupta olamayanları gördüm nolacak şimdiii.....

ama yormayalım kendimizi ben 28 i 7 ye bölünce 13'ü buluyorum sen ise 4'ü bulursun....

Bu dediklerin diyerek küçümsediğin şeyler; sosyoloji (toplum bilimi, kültürü).

Olmazsa olmaz diyorlar.

Alternatifin varmı ?

Gönderi tarihi:

Bu dediklerin diyerek küçümsediğin şeyler; sosyoloji (toplum bilimi, kültürü).

Olmazsa olmaz diyorlar.

Alternatifin varmı ?

hah gece gece tartışmazsak, uykumuz kaçmazsa olmaz :)

sen benim cahilliğime ver ben küçümsediğimden yazmadım ama sen anlamamışsın(ben anlatamamamışım).

onlar olmazsa(şimdi inat ettim yazmıcam) olmaz diyenlerin ellerinden öpüyorum.

ben açıklamanı istemiştim.sen ......---->........-----> böyle yaptın.

bence sen küçümsedin ilk önce ......umarım anlamışındır :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.