Φ ceviz Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 azizbaba ya. kral kardeş senin sormuş olduğun sen ne tarz zayıf bir ateistsin sorusuna sizin tatlısu müslümanları gibi diye yanıt verdi azizbaba. bende o zaman ne işin var burada diyorum. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 çok çok uzun yazılar hariç hepsini okudum. gördümkü herkes okuduğu kadar akıllı ve okuduğunun savunucusu. yam yam alıntı yaptığı kitaba ulaşmasaydı acaba tartıştığı konuyu bu düzeyde tartışabilecek miydi? bilimsel denilen yöntem ortak aklın ortaya koyduğu bir yöntemmi yoksa belirli bir gurubun ileri sürdüğü bir düşünüşmü? tanrı fikri korkuların ortaya çıkardığı bir fikir ise bu korku sende değil de neden inanda türüyor? senin aklının benden ne tür bir ayrıcalığı var. akıl insanın tanrısımıdır. mistik te sanırım böyle bir düşünüş var. eğer tanrı sı ise hangi akıldan çıkan söz doğrudur. özgürlük sorumluluk getiriyorsa kime karşı sorumluluk. topluma mı ? o toplum senin davranışını yargılama hakkını nerden alıyor? kafamda çok soru belirdi özellikle akıl konusu nasıl anlaşılıyor veya tarif ediliyor. gücü nedir sınırı nedir tanımlansa derim... yapılan tartışmalarda akıl konusunda bir eşitsizlik görüyorum. mistik konuyu doktora düzeyinde tartışacağını söylüyor. çiftçi düzeyinde tartışacak kişinin aklı hangi sınıfa giriyor. vs. sorduğum soruları herkes cevaplayabilir. takip edecem.... daha önce fark etmemiştim. affınıza sığınırım. lakin şimdi gördüm ve kıymetini bildim. okuduğum forum yazıları içinde düşünülmüş, tasarlanmış, zihin yorulmuş, en önemlisi de gergin mantıkla yazılmış bir kaç iletiden biri. sizi tebrik ederim. mantığınız çok gergin. sağduyulusunuz. başka konularda da böyle yazılarınızı şiddetle bekliyorum. elinize sağlık. benim bu görülerim başkaları tarafından görülmez ise sakın buna itibar etmeyin. doğru yoldasınız. mantıklı olanda. tekrar tebrik ederim. sevgiyle kal. Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 tatlı su müslümanı tartışmaz, düşünmez, yargılamaz, direk olarak kabul eder. tamam sana uyuyo işte. sende direk olarak kabullenmişin inandığın herşeye. tartışmaya açık değilsin. o zaman ne işin var senin burda. hayır o değil asla domuz eti yemezsiniz ama içki içersiniz(mubarek günler ve ramazan ayı hariç) günde 5 vakit namaz kılmassınız ama cuma namazına gidersiniz Seriati, seriatin yarattigi kabus, vahset dolu karanlik atmosferi gormek istemeyen, daha dogrusu dinin seriat oldugunu kabul etmek istemeyen, kafasini kuma gomen kesim iste bu tatlisu muslumanlaridir... "Dindar insan namuslu, kurallara uyan, ahlakli ve IYI insandir. Deist ya da atheistler ise namussuz, kuralsiz, ahlaksiz ve KOTU insanlar olup bunlarin sozlerine guvenilmez." "Cennet analarin ayaklari altindadir" 4...gibi; "Bana bir harf ogretenin kirk yil kolesi olurum"(5) gibi, "Temizlik imandan gelir." (6)gibi, ya da "Peygamber bir gun yolda gidiyormus, karsisina bir dilenci cikmis...vs"(7) ile baslayan hikayeler, rivayetler. Tum bunlar, korpe beyinlere "Din=Islam, tanriya ulasmanin en iyi yolu, tanri=en yuce varlik, Hz. Hz.Muhammed= elci;efendimiz" seklinde islenir Tatlisu muslumani bazi dualari ezberler, dualar Arapcadir ama bizimki neden Arapca oldugunu merak etmez, bu durumu yadirgamaz. Adeta TORE gibi kabul eder. Din ile ilgili abdest, namaz, oruç, kurban kesme ..gibi her ritueli de aile icinde gorerek tatbik eder: Tum bunlari yapilmasi sart olan birer toren gibi nedenini, nicinini, kokenini merak etmeden ogrenir ve benimser. Hic biri hacca gitmemistir (bir gun gideceklerini umit ederler), hic biri hatim indirmemistir. Islam terminolojisini bilmezler. Tefvizi, cebriyeyi, fetreti, fitrati, fikihi, siayi tam aciklayamazlar. Ustelik cogu terimi hic duymamislardir. Zaten teoloji ile ugrasmayi da sevmezler. Tatli su muslumanlari ekonomilerine dini karistirmazlar. Paralarini bankaya yatirir, faizini alirlar. Medeni kanuna harfiyen uyarlar, resmi nikahla evlenir ve gerekirse mahkemeye giderek ayrilirlar, hic bir tatli su muslumaninin karisina "Bosol, bosol, bosol..." diyerek bosanmaya calistigi ya da hülle yaptığı gorulmez Tatlisu muslumani ve evrim konusuna gelince.. Tatlisu muslumani tanriya inanir, insani tanrinin yarattigina da inanir. Bu konuda aklinda supheleriş olsa da, yukarida dedigim gibi, bunlari kendi kendisine bile dile getirmeye günah isleme korkusuyla cesater edemez. Evrim konusunda "bir su birikintisine dusen yildirim sonucu degil gayet normal yollardan falanca yerde dogmusum" diyeni oldugu gibi hem evrime hem de insani tanrinin yarattigina inanani da vardir." Bu nasil oluyor? Nasil hem tanriya hem de evrim teorisine inanabiliyorlar" diye bana sormayin...Yorumlamasi o kadar guc ki... Tatlisu muslumanlari zaten bu tip konularda pek kafa yormazlar, pek derin dusunmezler, boylece tanrinin hangi gerekce ile 5 milyon canli turunu yarattigi ya da tanrinin kaldiramayacagi bir tasi nasil yaratacagini ya da tanriyi kimin yarattigini da sorgulamazlar. Onlar icin o tanridir, tektir ve yucedir "Hikmetinden SUAL olunmaz"dir. Bu tarz mantikla, icinden cikamadiklari olaylari, aciklayamadiklari seyleri ya da bilinmezlikleri tanriya baglar, dertlerini ona havale ederler. Boylece fazla kafa yorma kulfetinden kendilerini kurtarmis olurlar tatli su muslumanlari, sorgulamazlar. Sag ve sol omuzlarinda oturan meleklere, atesten yaratildigi soylenen cinlere, seytana inanirlar. Sen bir tarif etsen şu tatlı su müslümanını...)) Ona göre bizde yerimizi bilelim.. Heralde balıklarla karıştırdın.. zayıf ateist tanrı yok der ama yokluğunuda ispatlayamaz varlığınıda ispalayamaz ama muhammetin yarattığı tanrı kesinlikle yoktur Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 ne olduğunu biliyoruz. ben sana en çok uyan özelliğini söyledim. ve aynen sanada oturuyo. yokluğunuda ispatlayamaz varlığınıda ispalayamaz bu ne yav. yani emin değilsin. sen müslümanlıkla uğraşmadan önce kendi çelişkilerini çöz. dahada önce dediğim gibi allaha inanmayan bir insana müslümanlık çok saçma gelir. sen hiçbir şekilde bizim gözümüzle bakamazsın. hele sen hiç bakamazsın. sen önce allahın gerçekte olup olmadığını düşün. bu konuları tartış. muhammetin yarattığı tanrı ters söylemişsin. Allahın yarattığı Hz.Hz.Muhammet olacaktı. önemli değil Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 bak ceviz kabuğu beni papağana çevirme google'ye gir ateizm yaz bas butona ateist ikiye ayrılır 1- mutlak ateist 2- zayıf ateist bu sitede dikkatini çekerse ben evrim konularına girmiyorum direk kuranı baz alarak islamın tanrısını yani muhammmed ve arkadaşlarının yarattığı tanrıyı eleştiriyorum Alıntı
Φ cemkaya Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 bazen bu yaptığın iyi oluyo tabii tasvip edilmez ama... bizde sana anlatacaz diye daha iyi öğreniyoz... bende sana dua olarak ALLAH hidayet etsin diyorum... kardeş peygamber neden bir ilah yapma duygusu emeli taşısın... kendiside diyor. ben onun kulu ve elçisiyim... öyle olsa en azından ben onun arkadaşıyım... dostuyum felan diyip zor işlerden kaçardı... savaşlara katılıp dişlerini kırdırırmıydı... bu onun kulu olduğunu gösterir... yaratmak ancak allaha mahsustur... gerçekten ALLAH yoksa o zaman bu düzen nasıl oluştu ALLAH VAR. peygamber sahtekarsa incilde belirtilen ahmet kim.. ve allah neden cezalandırmıyor onu... cevap... sende biliyorsun ALLAHIN OLDUĞUNU KENDİNİ KANDIRMA GERÇEKLER ERGEÇ ÇIKAR ORTAYA BEN SENİN ACI ÇEKMENİ İSTEMİYORUM... MUTLAK ATEİST KARDEŞİM... HAK DİNİ YAŞADA TAM ANLAMIYLA MUTLULUĞU TAT İNAN BANA GÖRECEKSİN.. İÇİNDEKİ ZEHİR AKIP ÇIKACAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU BU... Alıntı
Φ azizamca Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 bazen bu yaptığın iyi oluyo tabii tasvip edilmez ama... bizde sana anlatacaz diye daha iyi öğreniyoz... bende sana dua olarak ALLAH hidayet etsin diyorum... kardeş peygamber neden bir ilah yapma duygusu emeli taşısın... kendiside diyor. ben onun kulu ve elçisiyim... öyle olsa en azından ben onun arkadaşıyım... dostuyum felan diyip zor işlerden kaçardı... savaşlara katılıp dişlerini kırdırırmıydı... bu onun kulu olduğunu gösterir... yaratmak ancak allaha mahsustur... gerçekten ALLAH yoksa o zaman bu düzen nasıl oluştu ALLAH VAR. peygamber sahtekarsa incilde belirtilen ahmet kim.. ve allah neden cezalandırmıyor onu... cevap... sende biliyorsun ALLAHIN OLDUĞUNU KENDİNİ KANDIRMA GERÇEKLER ERGEÇ ÇIKAR ORTAYA BEN SENİN ACI ÇEKMENİ İSTEMİYORUM... MUTLAK ATEİST KARDEŞİM... HAK DİNİ YAŞADA TAM ANLAMIYLA MUTLULUĞU TAT İNAN BANA GÖRECEKSİN.. İÇİNDEKİ ZEHİR AKIP ÇIKACAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU BU... islam ülkeleri o kadar mutlu ki içleri içlerine sığmıyor kabenin anahtarını almak ve sayısız karılara sahip olmak oldu da zaten Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2005 adam hala islam ülkeleri diyor yav. kardeşim bu islam ülkelerinde tatilde iken senin başına bişeymi geldi. içinde onca insanın yaşadığı bir ülkeyi nasıl müslmanlığı karalamak için örnek olarak gösterebilirsin. bu ülkenin içinde inanmayanı var, dini kulananı var, dini yanlış anlayanı var, abartanı var, sallamayanı var. eee gerçek müslüman iyi bir insan olsa bile bu müslüman bir ülkenin iyi olacağı anlamına gelmez hele birde o ülke cahillerle dolu ise. nedir bu senin müslüman ülke takıntın. islamı bi ülkeye göre değerlendireceksen hiç değerlendirme. otur evinde en son mali yayınları oku. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 4 Ekim , 2005 Aziz kendini bil, haddini bil.. Kabenin anahtarını almak ve sayısız kadınlara sahip olmak derken hiç sıkılmıyormusun.. İftiralarla nereye varacaksın... Forum yöneticileri.. neden suskun abi.. Bu nedir böyle.. Tartışmamı bu.. Hakaret bu abi, tartışma değil ya.. Bu adamı uyarmıcakmısınız daha.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Sizin inanadığınız dinmi var...)) Yapmayın be kardeşim.. Kimliğinizi bilin, kendinizi bilin önce.. Nesiniz, ateistmi, teistmi, panteistmi, hırıstiyanmı, yahudimi, mecusimi... Bu ne ya.. Daha kendisini çözememiş bir profil var karşımda.. Ama ben müslümanım, dinim ve peygamberime kötü laf söylettirmem.. Olay budur.. Senin de varsa böyle değerlerin amenna.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Şimdi ne olucak, kuran şifresini çözen çocuğun dediği gibi 2006 da kuyruklu yıldız geliyor ne olucak çarparsa duman olduk. kim bu taştan kurtarıcak dünyayı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Böyle bir bilgi kesin değildir.. 2006 da kuyruklu yıldız çarpmayacak.. Astronomlar bu işi biliyorlar.. saygılar.... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Nasıl kesin değil ocak ayında nasa 287 kilo bakır bonba atıcak çarpışma günüde amerikanın kurtuluş gününe isabet edicek amerika halkınada büğük cest yapmış olucak, bu olay 60 sene evele raslasaydı yanmıştık. Dünyayı bıraktılar galiba kimse ilgilenmiyor. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bu konuyla ilgili resmi bir haber varmı lena.. Yada ciddi bir ling göstersene. Nasamı bildirmiş bunları...?? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bu birincisi birde atılıcak bonba kısmını arayayım. http://www.bildirgec.org/node/23204 Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Dünyanın sonu anahtar sözcükler: astreoid, ölüm, dünyanın sonu, nasa, son 13 nisan 2006 da kimseye söz vermeyin.. 5560 da 1 ihtimalle öleceksiniz.. ihtimal çok büyük gözükmese de kim güvenir ki bu 46 Mega ton*luk, muhtemel çarpma hızı 12,59 km/ saniye olan astreoid' e.. *46 megaton= (46 x 1.000.000.000) = 46 milyar kg Lena senin bu tip yazıları okuduğunu biliyordum.. Tamam astronomiyi, fiziği bende çok severim ama, böyle hurafelere inanmam. Bunlarda bilimin hurafesi..)) Korkma yıldız mıldız çarpmıcak dünyaya.. Saygılar... Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Dünyanın sonu anahtar sözcükler: astreoid, ölüm, dünyanın sonu, nasa, son 13 nisan 2006 da kimseye söz vermeyin.. 5560 da 1 ihtimalle öleceksiniz.. ihtimal çok büyük gözükmese de kim güvenir ki bu 46 Mega ton*luk, muhtemel çarpma hızı 12,59 km/ saniye olan astreoid' e.. *46 megaton= (46 x 1.000.000.000) = 46 milyar kg Lena senin bu tip yazıları okuduğunu biliyordum.. Tamam astronomiyi, fiziği bende çok severim ama, böyle hurafelere inanmam. Bunlarda bilimin hurafesi..)) Korkma yıldız mıldız çarpmıcak dünyaya.. Saygılar... 5560/1 ihtimalle demiş. Evet büyük bir ihtimalle çarpmayacak ama ben bir şeye takıldım. Daha önce sınav konusunda örnek verirken siz değilmiydiniz "bilim adamları meteorların bilmemnesini hesaplayabilir" diye.. Şimdi ne oldu da bilimin hurafeleri oldular Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Yam yam sen hiç çiçek yetiştirdinmi sağa sola yatmasın diğe ince çıtalar bağlardık hani hatırladınmı. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 5560/1 ihtimalle demiş. Evet büyük bir ihtimalle çarpmayacak ama ben bir şeye takıldım. Daha önce sınav konusunda örnek verirken siz değilmiydiniz "bilim adamları meteorların bilmemnesini hesaplayabilir" diye.. Şimdi ne oldu da bilimin hurafeleri oldular Yamyam ısrarla yazılarımı çarptırmaya çalışıyorsun.. Astronomi bilginlerinin hesaplarına güveniriz, çünkü yüksek teknoloji kullanıyorlar ve en ince ayrıntısına kadar hesaplıyorlar.. Fakat lenanın dediği kuyruklu yıldız çarpması hakkında, astronomi bilginlerinden yada nasadan bir açıklama gelmemiştir.. Bu tür kuramlar adı üstünde kuramlar diyorum, bilimin hurafeleridir.. Bilirsin hurafeler bir gerçekten yola çıkarak, halkı olağan üstü etkileme, korkutma amaçlı yazılmış yazılardır.. Kuyruklu yıldız çarpması hakkında resmi yada bilim çevrelerince bir açıklama sen duydunmu..?? Saygılar... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Nasa nın daha evvel atıcağı bombayı ocak ayına ertelediğini basın da yazdı daha ne istiyorsun. Amerikanın kurtuluş gününe denk gemesi ve cest yapması için, bu internetde de var ama nerde okudum hatırlamıyorum belki arkadaşa cehennem seslerini dinletmek için haberx de olabilir yalanmı söylüyorum zannediyorsun, bilenlere biraz inan ama. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Hadi innalım lena.. Ogünü bekleyeceğim.. Saygılar.. Alıntı
Φ MonumenT Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 ALLAH(CC)'A İNANMAYAN VE EVRİM TEORİSİYLE BİZE BAZI ŞEYLERİ ISPATLAMAYA ÇALIŞANLARA ! ARKADAŞLAR AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEKİ RESİMLERE İSTERSENİZ BİR GÖZ ATIN. FARZEDELİM SİZİN EVRİM TEORİSİYLE MEYDANA GELEN OLAY VE MADDELERİN İÇİNDE NEDEN ALLAH (CC) İSMİ VAR??? YOKSA ONLARDAMI ONUN VARLIĞINI ZİKREDİYOR. (UMARIM BURADAKİ RESİMLEREDE FOTOMONTAJ DİYE ÇAMUR ATMAZSINIZ...) Gökyüzündeki Bulutların Ne Yazdığına Bakın İsterseniz Birde Bu Bitkinin Çekirdeklerine Arıların Yaklaşık Bir Yılda Yaptıkları Bu Peteğe Ne Diyeceksiniz? Peki Ya Buna LÜTFEN ARKADAŞLAR KENDİNİZE GELİN ARTIK SİZİN İNANDIĞINIZ DOĞA OLAYLARI BİZİM İNANDIĞIMIZ YÜCE YARATANIN İSMİNİ YAZIYOR. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Bizim pek evrimle işimiz yokda ama şu göktaşı gerçekse şeytan amarikamı kurtarıcak insanları yoksa çoktandır görünmiyen cebrailmi. Alıntı
Φ EmiLY_pandora Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 12 Ekim , 2005 Modern bilim, tüm canlıları Allah'ın yarattığını ispatlamaktadır. Ancak evrimciler bu gerçeklere rağmen hala evrim yalanını savunabilmektedirler.Bu resimlere bakın ve bunların tesadüf sonucu olduğunu bana söyleyin.Sizce mümkünmü böyle birşey Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.