Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

çok çok uzun yazılar hariç hepsini okudum. gördümkü herkes okuduğu kadar akıllı ve okuduğunun savunucusu. yam yam alıntı yaptığı kitaba ulaşmasaydı acaba tartıştığı konuyu bu düzeyde tartışabilecek miydi? bilimsel denilen yöntem ortak aklın ortaya koyduğu bir yöntemmi yoksa belirli bir gurubun ileri sürdüğü bir düşünüşmü? tanrı fikri korkuların ortaya çıkardığı bir fikir ise bu korku sende değil de neden inanda türüyor? senin aklının benden ne tür bir ayrıcalığı var.

akıl insanın tanrısımıdır. mistik te sanırım böyle bir düşünüş var. eğer tanrı sı ise hangi akıldan çıkan söz doğrudur. özgürlük sorumluluk getiriyorsa kime karşı sorumluluk. topluma mı ? o toplum senin davranışını yargılama hakkını nerden alıyor?

kafamda çok soru belirdi özellikle akıl konusu nasıl anlaşılıyor veya tarif ediliyor. gücü nedir sınırı nedir tanımlansa derim... yapılan tartışmalarda akıl konusunda bir eşitsizlik görüyorum. mistik konuyu doktora düzeyinde tartışacağını söylüyor. çiftçi düzeyinde tartışacak kişinin aklı hangi sınıfa giriyor. vs.

sorduğum soruları herkes cevaplayabilir. takip edecem....

• Cevaplar 71
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

tam olarak neyi soruyorsun. biraz açarmısın. akıl insanın tanrısımıdır? mı diyorsun yoksa özgürlük sorumluluk getiriyorsa kime karşı sorumluluk. topluma mı ? o toplum senin davranışını yargılama hakkını nerden alıyor? yoksa

mistik konuyu doktora düzeyinde tartışacağını söylüyor. çiftçi düzeyinde tartışacak kişinin aklı hangi sınıfa giriyor. bunamı? burda cevap verilecek bayaa soru var.

Gönderi tarihi:

Sevgili pejmurde çok güzel bir konu açmışsın.

Ateistler diyorki; Biz Allah yoktur demiyoruz, onu reddediyoruz..

Bu söz onlara aittir.. Burada akılla uyuşan bir mantık görebilen varmı arkadaşlar.

Allah yok demiyoruz sözünün devamına hangi söz gelir..?

Yoktan başka herşey öylemi.. Bu durumda Allah vardır demek istiyorlar..

Sonra da çıkıp dinler insanların korkularını savmak için üretilmiş mistik kavramlardır diyerek, bir laf çorbası yapıyorlar..

Laf çorbası diyorum çünkü gerçekten çorba..

Kelime oyunu ve kavram kıvrımlarıyla bir estantane oluşturup, cümle oluşturduklarını zannederek, önümüze sürüyorlar.. Tabi bilgisi zayıf insanlar da bir bakıyorlar, yaldızlı, entellektüel bir yazı..

Yazının içine girmeden kafalarında bir ana şekil oluşturup gidiyorlar..

Pejmurdenin dediği gibi, korkanlar sadece inananlarmı..))

Madem korku inancı doğurmuştur, şu an ben neden korkuyorum..??

Saygılar-Sevgiler...

Gönderi tarihi:

bu gene allah vardır yoktur tartışmasına dönüşecek gibi bir his var içimde.

kralx arkadaşıma tam olarak katılıyorum. allah yoktur demiyoruz onu reddediyoruzda ne demek. yani allah var ama biz onu reddediyoruz. bunun neresi mantığa uygun. allah varsa neden reddediyon. sonra gelip din hakkında hakaretler, iftiralar.. neden din bunu demiş, neden din burda bu kelimeyi kullanmış, peygamberiniz neden şu zamanda şunla konuşuken şu söylenenler karşısında kurduğu cümleler içerisinde bu kelimeyi kullanmış vs... sanki biz bu bütün söylenenlerin nedenini açıklasak onlar müslüman olacak. amaç tartışmak ve öğrenmek değil, karalamak. bu burdaki bütün ateist ler için geçerlidir ve hiçbiri bunu inkar edemez. ama biz napıyoruz sadece kendimizi savunuyoruz.

tartışmaların nasıl olduğunu size söyleyim. ateistler diyorki neden burda din böle demiş, bizde açıklıyoruz ve bu açıklama sırasında açılamalarımızın içindeki başka bir kelimeden başka bir konu çıkartıp peki burda neden bunu demiş, biz onuda açıklarken konuyu çarpıtıp peki o zaman neden burda böle olmuş, biz tam onuda açıklarken bla bla bla..... burda acaba sizce kim gerçekten bir sonuca varmaya yönelik tartışıyor ? ama şunu söyliyebilirimki istediğiniz kadar uğraşın. istediğiniz kadar saçmalıyın, istediğiniz kadar çarpıtın, böle yüce bir din herzaman ayakta kalır.

Gönderi tarihi:

Kendilerinden emin değilllerki.

Amaçları bile yok.

Aslında bir çelişki ve kısır döngü içindeler..

İnanmasakmıi retmi etsek, nasıl taş atsak, ne yapsak..??

Büyük bir kaos ve bunalım içindeler.. Buradan öyle görünüyor..

Darwinde na yapacağını şaşırmıştı..

Kah kendi teorisini çürüttü, kah ıkıldı, kah sıkıldı göçtü gitti..

Geride bıraktığı ise; Talihsiz ve içi boş fikir yumağı..

Fikir yumağı diyorum çünkü gerçekten yumak ve birbirine karışmış, tutarsız, karmaşık, delilsiz, ilimsiz fikirler..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

Bu söz onlara aittir.. Burada akılla uyuşan bir mantık görebilen varmı arkadaşlar.

Sonra da çıkıp dinler insanların korkularını savmak için üretilmiş mistik kavramlardır diyerek, bir laf çorbası yapıyorlar..

Kelime oyunu ve kavram kıvrımlarıyla bir estantane oluşturup, cümle oluşturduklarını zannederek, önümüze sürüyorlar.. Tabi bilgisi zayıf insanlar da bir bakıyorlar, yaldızlı, entellektüel bir yazı..

Saygılar-Sevgiler...

Sayın Kralx, bir ateist olarak genelleme yaptığınız için bu ithamlarınızı kabul etmediğimi belirtmek isterim

Gönderi tarihi:

Darwinde na yapacağını şaşırmıştı..

Kah kendi teorisini çürüttü, kah ıkıldı, kah sıkıldı göçtü gitti..

Geride bıraktığı ise; Talihsiz ve içi boş fikir yumağı..

Fikir yumağı diyorum çünkü gerçekten yumak ve birbirine karışmış, tutarsız, karmaşık, delilsiz, ilimsiz fikirler..

Saygılar-Sevgiler..

Tamam şimdi sen öyle söyledin ya. Yazık ya bütün bilim adamlarına... Adamlar o kadar okumuşlar, araştırmışlar, bu işin üstüne gitmişler, her geçen gün bu teorinin üzerine bir şeyler koymuşlar. Eşeklik etmişler. Halbu ki kralx i dinlesinler ve bıraksınlar bu işin peşini... Yaşşaa be kralx....

Gönderi tarihi:

sayın yamyam . biz senin bütün sorularına bir cevap bulsak sen müslüman olacakmısın. olmayacaksın. peki nereye varmaya çalışıyorsun. ben söyliyeyim. kendine inanmadığını ispatlamaya çalışıyorsun. ben şuna sonuna kadar inanırımki aklı olan insan Allahı bulur. allaha inanmayan insan sizinde söylediğiniz gibi onu inkar eden insandır.

hala darwin mi diyorsunuz. hiç utanmıyormusunuz allahaşkına darwin derken. biraz güncel bilimi takip edin de darwin saçmalığını öğrenin.

Gönderi tarihi:

Beni değilde Darwinin dönemindekileri yada Einsteini ve Newtonu dinleselerdi boşa kürek çekmiceklerdi..

Gerçekten boşa vakitlerini öldürdüler..

Ne gerek var canım. Açsınlar baksınlar Kur'an a olsun bitsin... Ne de olsa mutlak doğru...

Yapma kralx.. Bunu kabullenemeyeceğinin farkındayım. Ancak burada bilimden söz ediyoruz. Bu teoriyi doğrulayacakta yanlışlayacakta yine bilimdir. Unutma bilimin dogmatik inanç sistemleriyle işi olmaz. Bilim adamları bunu doğrulamaya çalışırken diğer taraftan bir avuç kendini bilmez gerçekleri saptırarak inançlarının yıkılmamasını sağlamaya çalışıyor. Bari siz buna alet olmayın. Eğer bilim adamı değilseniz sadece kutsal kitaplara bakarak bilimle çatışmayın.

sayın yamyam . biz senin bütün sorularına bir cevap bulsak sen müslüman olacakmısın. olmayacaksın. peki nereye varmaya çalışıyorsun. ben söyliyeyim. kendine inanmadığını ispatlamaya çalışıyorsun. ben şuna sonuna kadar inanırımki aklı olan insan Allahı bulur. allaha inanmayan insan sizinde söylediğiniz gibi onu inkar eden insandır.

hala darwin mi diyorsunuz. hiç utanmıyormusunuz allahaşkına darwin derken. biraz güncel bilimi takip edin de darwin saçmalığını öğrenin.

Arkadaşım ben bilim adamı değilim. Buradaki bazı arkadaşların yaptığı gibi içeriğini anlamadığım halde oradan buradan bilimsel makale ya da bilimsel gibi görünen saçmalıkları copy-paste yapmıyorum. Bu konu beni aşar. Benim itiraz ettiğim nokta şu ki; Dünyada yüzlerce bilim adamı bu işlerin içinde araştırıyor ve her geçen gün bu teorinin doğru olabileceğini gösteren bulgulara rastlıyorken, hala bütün üniversitelerde bu konu işleniyorken, siz nasıl oluyor da tüm bunlara gözünüzü kulağınızı kapatıp bazı kendini bilmez şarlatanlara (Bilimsel makaleleri çarpıttıkları pek çok defa gösterildi) alet oluyor ve bu teorinin yanlış olduğunu savunabiliyorsunuz.

Gönderi tarihi:

Evet haklısın bunu doğrulayacak gene bilimdir. Fakat yanlışlamıştır.

Özellikle kuantum fiziği darwinizmi altüst etmiştir..

Bugün bilim darwinizmi kesinlikle yok etmiştir..

Boşa vakt geçirmiş diğerleri....

Gönderi tarihi:

bu başlığı açtığımın farkında değilim. bu yazıyı ALLAH YOKTUR başlığı altında yazmıştım. nasıl olmuş anlayamadım başlık olarak foruma eklenmiş. sağolun sizde alaka göstermişsiniz.

sanırım ateist ve müslüman arasında ki temel sorun akıl . ve bu bağlamda özgürlük.. yam yam arkadaşım bu konuya açıklık getirirse sevinirim

Gönderi tarihi:

Saygılar-Sevgiler...

yüz kere mi söyleyeceğiz biz allah yoktur demeyiz çünkü yok olduğunu ispatlayamıyorsunuz ama şundan emin olun islamın tanrısı kesinlikle yalan

Gönderi tarihi:

Yok olduğunu ıspatlayamıyormuyuz..))

Aziz kafanı bi salla bakayım....

Biz yok demiyoruz ki..

Varlığını da, yaratılan herşeyde görüyoruz..

Az bir akıl yeterlidir..

Bunca dizayn, nizam, estetik, hesap kendi kendine var olamayacağına göre...???

Olay bu, artık bu tartışma sıkmaya başladı.. Ne dediğinizi bilmez oldunuz...

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

bir nebze olsun aklı olan ateist Profesör Antony Flew ile ilgili başlığı okuduktan sonra korkuya düşer. onca bilim adamı boşunamı darwin i savunmuş diyorsunuz. alın size onca bilim adamının ulaşmaya başladığı sonuçlar. bunu bilim adamları diyor. darwin i savunanlar akıllıda bunlar salakmı peki.

Gönderi tarihi:

bir nebze olsun aklı olan ateist Profesör Antony Flew ile ilgili başlığı okuduktan sonra korkuya düşer. onca bilim adamı boşunamı darwin i savunmuş diyorsunuz. alın size onca bilim adamının ulaşmaya başladığı sonuçlar. bunu bilim adamları diyor. darwin i savunanlar akıllıda bunlar salakmı peki.

papağana döndük be bak kardeş ben zaten antony flew'in düşüncesindeyim yani zayıf ateistim benim işim islamiyetle islamiyetin tanrısı yok diyorum

Gönderi tarihi:

Zayıf ateist nasıl oluyor ya..))

Daha neler..

Bu zayıflık;

Cüsse itibariylemi,

Akıl itibariylemi,

İnanç itibariylemi...))

Senin zayıflığın ne şimdi aziz..

Saygılar-Sevgiler..

Gönderi tarihi:

ben söyliyeyim. onun zayıflığı mantık itibari ile.

kardeşim yani sen diyorsunki Profesör Antony Flew in dedikleri doğru olabilir, yani tanrı olabilir ama bu benim umurumda (böyle bişey insanın nasıl umurunda olmaz) değil umurumda olan islamiyetin tanrısını karalamak. güzel kardeşim sen önce bir tanrıya inan islamiyet şöyle dursun, islamiyeti sonra irdelersin. zaten allaha inandıktan sonra islamiyet daha bir mantıklı gelmeye başlar sana.

ne diyorum ben yavv.. azizamca dan bahsediyoz demi?? pardon pardon.

Gönderi tarihi:

Zayıf ateist nasıl oluyor ya..))

Daha neler..

Bu zayıflık;

Cüsse itibariylemi,

Akıl itibariylemi,

İnanç itibariylemi...))

Senin zayıflığın ne şimdi aziz..

Saygılar-Sevgiler..

sizin şu tatlısu müslümanları gibi

Gönderi tarihi:

o zaman senin ne işin var burda. niye fanatizm yapıyorsun

ne fanatizminden bahsediyorsun

tatlı su müslümanı ne demek onu öğren önce sonra bana hakaret et bir insana hakaret edilir ama hiç birşey bilmiyorsun üstüne hakaret ediyorsun

Gönderi tarihi:

tatlı su müslümanı tartışmaz, düşünmez, yargılamaz, direk olarak kabul eder. tamam sana uyuyo işte. sende direk olarak kabullenmişin inandığın herşeye. tartışmaya açık değilsin. o zaman ne işin var senin burda.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.