Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

En ünlü ateist: Artık Tanrı'ya inanıyorum

Dünyanın en tanınmış ateistlerinden (tanrı tanımaz) biri olan İngiliz Profesör Antony Flew, "Araştırmalar gösteriyor ki, hayatın

varoluşunun ardında yüce bir varlık bulunuyor" diyerek Tanrı'ya inanmaya başladığını açıkladı ( 13/12/2004 Vatan- Milliyet )

Reading Üniversitesi'nden emekli olan felsefe profesörü Antony Flew 50 yıldır savunduğu inancından çark etti. 81

yaşındaki Flew gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Hayatın var olması için gereken ve içinde inanılmaz bir karmaşık

düzen barındıran DNA araştırmaları, hayatın var olmasının ardında zeki bir varlığın bulunduğunu gösteriyor." 1950'de

yazdığı "Teoloji ve Aldatmaca" adlı makalesi birçok dilde 40 baskı yapan Flew'in Tanrı'ya dönüşü, şu ana kadar onun fikirlerinden etkilenen ateist çevrelerde de büyük tepki uyandırdı. Londra'daki University College'ın biyoloji

profesörlerinden Lewis Wolpert, "Sadece bir filozof bu kadar budala olabilir. Gerçek şu ki Tanrı'nın varlığını

kanıtlayacak bilimsel bir veri yok" diyerek tepkisini dile getirdi. Babası rahip olmasına rağmen 15 yaşından beri

kendini ateist olarak tanımlayan Antony Flew, "İnsanların benim önceki fikirlerimden etkilendiğini düşünecek

olursak, sebep olduğum bu büyük zararı telafi etmeye çalışacağım" diyerek özür diledi.

Dünya çapında yankı uyandıran açıklamasında Flew, yeni bilimsel keşiflerin, evrenin yaratılışının arkasında ilahi bir

varlığın bulunabileceğini gösterdiğini söylerken, Danvin'in Evrim Teorisi'nin kendisini tatmin etmediğini de belirtti.

İlk canlının cansız bir maddeden türemiş olabileceğine inanmadığını ifade eden profesör, bununla birlikte, bir

Hıristiyan olmadığını, ayrıca Hıristiyanlık'la İslamiyet'teki tanrı inancına katılmadığını savundu.

23 kitabı var

Tanrı'nın varlığının ispatının ya da yalanlanmasının imkansız olduğuna inandığı için kendini "olumsuz ateist" olarak

tanımlayan Flew, Oxford, Aberdeen ve Keele üniversitelerinde de eğitim vermişti. Profesör, halen 23 kitabından

biri olan "Tanrı ve Felsefe" adlı çalışmasının giriş bölümünü, yeni edindiği fikirlere göre değiştirmekle uğraşıyor.

Patrick Glynn: ”Ben Bir Ateisttim!”

Önemli bir dönüşüm yaşadığınızı biliyoruz. Ateizmin bir yanılgı olduğunu ne zaman ve nasıl fark ettiniz?

Belki önce, nasıl ateist olduğumu anlatmalıyım. Ben dindar Katolik bir ailede yetiştim. Pazar günleri kilise korosuna

katılırdım. Ama gençliğimde, 60'lı yıllarda değişmeye başladım, Harvard'da geçirdiğim yıllarda o devrin tipik agnostik

modelini benimsedim. Strauss ile birlikte ise, örtülü bir ateizmi kabullendim. Bu ateizm daha çok Darwinizm'e

dayanıyordu. Darwin'den sonra ateizm, zaten pek çok Batılı entelektüel arasında sorgulanmadan kabul edilen

standart bir görüş haline gelmişti.

Ancak 80'lerde bu tablo değişmeye başladı. Aralarında benim de bulunduğum pek çok entelektüel, konuyu baştan

ele alarak ateizmi sorguladı. Öte yandan Amerikan kültürü içinde de bir değişim başlamıştı. Bugün Amerikalı elitler

arasında hâlâ son derece koyu seküler bir kanat var. Ama bunların görüşü, ideolojilerden sadece biri haline gelmiş

durumda; eskiden, meselâ 60'larda veya 70'lerde ise söz konusu görüş gerçeğin tâ kendisi olarak kabul görüyordu.

Eğer Harvard'da okuyup da pazar günleri kiliseye gidiyor olsaydınız, biraz garip birisi olarak görülürdünüz, biraz eski

moda, eskide kalmış birisi olarak. Bugün bu tablo büyük ölçüde değişmiş durumda ve Amerikan entelektüelleri

arasında da güçlü bir dindarlık görebiliyorsunuz. Polkinghorne gibi büyük fizikçiler Allah'ın varlığını savunuyor ve

bunu çok ma'kul ve ikna edici şekilde yapıyorlar.

Kitabınızda da bahsettiğiniz bu ma'kul ve iknâ edici delillerden kısaca bahsedebilir misiniz?

20. yüzyılın başlarında Big-Bang (Büyük Patlama) teorisi kabul edildi ve bu teori, âlemin bir başlangıcı, yani yaratılış

ânı olduğunu gösterdi. Bu, kâinatın sonsuz olduğunu savunan materyalist görüşe önemli bir darbe oldu. 1970'lerde

ise fizikçiler, enteresan ve düşündürücü bir hususu fark ettiler. Kâinatın bütün fizikî dengelerinin, meselâ yerçekiminin

veya atomu bir arada tutan nükleer kuvvetlerin, yaşanabilir bir âlem oluşması için en ideal değerlerde olduklarını buldular. "Antropik Prensip" (İnsan için hazırlanmış kâinat anlayışı) adı verilen bu şaşırtıcı buluş, içinde yaşadığımız kâinatın rastgele ortaya çıkmadığı, insan hayatı için özel olarak yaratıldığı fikrine büyük bir delil oluşturdu. Yıllar geçtikçe bu prensibi destekleyen yeni deliller de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Biyolojide de, bir yaratılışın varlığını gösteren deliller var mı?

Elbette var! Bugün biyoloji dünyasına baktığınızda, yaratılış düşüncesine yaklaşan bir paradigma değişikliği görebilirsiniz. Biyolojinin 19. yüzyılda şekillenmiş paradigması, yani temel kabulleri sarsılıyor. Bu paradigmada en büyük pay Darwinizm'e ait. Bu teori, yeryüzündeki bütün hayatın şuursuz tabiat hâdiselerinin eseri olduğunu öne sürmüştü. Oysa canlılığın detayları keşfedildikçe, karşımıza mükemmel, hassas ve yoğun bir programa dayanan sistemler çıkıyor. Bu sistemlerin gâyesiz sebeplerin ve rastlantıların ürünü olduğu düşüncesi giderek kabul edilemez hâle geliyor.

Sadece Darwin değil, Freud da sarsılıyor galiba?

Kesinlikle! Freud, insan psikolojisine materyalist bir açıklama getirmeye çalışmıştı. Dahası, dinî inancın bir tür nevroz olduğunu ileri sürmüş, insanların ancak ateist olduklarında sağlıklı bir psikolojiye sahip olabileceklerini söylemişti. Ama deliller bunun tam aksini gösteriyor. Psikolojik araştırmalar, dindar insanların psikolojik yönden çok daha sağlıklı olduklarını gösteren verilerle dolu. Freud'un, dinin modernleşme ile birlikte yok olacağı şeklindeki tahmini ise, tamamen boşa çıkmış durumda.

Kitabınızda ruhun varlığına dâir ölüm ve sonrası hakkında yaşanmış tecrübelerden deliller çıkarıyorsunuz, değil mi?

Evet! Aslında benim ateizmden vazgeçmemi sağlayan sürecin, asıl bu konudaki delilleri incelemekle başladığını söyleyebilirim. 90'ların başında, uzun bir tatil döneminde, ölümün kıyısına gelen insanların tecrübeleri hakkındaki raporları inceledim. Bunların çoğu, ameliyatlar sırasında kalbleri duran, birkaç dakika gerçekten biyolojik bir ölüm yaşayan, ama sonra hayata dönen kişiler. Ölümle yüzleştikleri kısa süre hakkında anlattıklarında ise, büyük benzerlikler var. Hemen hepsi ruhlarının vücutlarından ayrıldığını, kendilerini dışarıdan gördüklerini belirtiyor. Anlattıklarının hayâl ürünü olması ise imkânsız; çünkü o sırada odada neler yaşandığına, doktorların kendilerini kurtarmak için neler yaptıklarına dâir detaylı tariflerde bulunuyorlar ve bunları gözleriyle görmüş olmaları mümkün değil. Kitapta detaylı olarak anlattığım bütün bu deliller, insanın bir ruha sahip olduğunu gösteren önemli bir veri. Bir ruha sahip olmamız ise, ateizmin temel dayanağı olan materyalist felsefeyi yalanlıyor.

21. yüzyıla nasıl bakıyorsunuz? Bu deliller insanlığın düşüncesini nereye taşıyacak?

20. yüzyılın büyük bölümüne egemen olan sekülarizm artık geçerliliğini yitirdi. Sekülarizmin objektif bir gerçeklik olduğu sanılıyordu; artık o, sadece farklı dünya görüşlerinden birisi hâline geldi ve zemini de giderek eriyor. 21. yüzyıl, 20. yüzyıldan daha dindar olacak. Ama soru şu: Hoşgörülü ve barışçı bir din anlayışı mı, yoksa çatışmacı bir din anlayışı mı yükselecek? Kuşkusuz her sağduyulu insan, birincisini diliyor.(Sızıntı-Nisan/2005)

AH EVRMCILER AH...!DAHA YOLUN BAŞINDALAR AMA SIMDIDEN 100 YIL GECTI...EVRIMCILERIN BILIMSEL EVRIMI HAYLI YAVAŞ

Gönderi tarihi:

madenci kardeş antony flew'in illa ki bir tanrıdan bahsedeceksek tabii ki hıristiyanların veya islamiyetin tanrısından bahsetmiyorum cümlesini niye çıkardın ne o işine mi gelmedi oldu olacak adamı müftü yapsaydınız bir kere ben tanrının yokluğunu ispatlayamam sizler varlığını ispatlayamadığınız gibi benim işim 1400 yıl öncesinin adetlerini bugüne uygulanmasını isteyen kuranladır ben de zaten zayıf ateistim

Gönderi tarihi:

madenci kardeş antony flew'in illa ki bir tanrıdan bahsedeceksek tabii ki hıristiyanların veya islamiyetin tanrısından bahsetmiyorum cümlesini niye çıkardın ne o işine mi gelmedi oldu olacak adamı müftü yapsaydınız bir kere ben tanrının yokluğunu ispatlayamam sizler varlığını ispatlayamadığınız gibi benim işim 1400 yıl öncesinin adetlerini bugüne uygulanmasını isteyen kuranladır ben de zaten zayıf ateistim

azizamca sen gözünle gördüğünü dahi doğru dürüst söylemiyorsun

görmediğin peygamberime iftira atıyorsun sadece küçücük hafızanla alaycı kelimeler kuruyorsun

senin için ''magdenli = madenci ''

bu senin özün olmuş...

sakın birdaha alaycı konuşma peygamberimiz için sakın ama o ufak beynine sok bunu !!!!

Gönderi tarihi:
sakın birdaha alaycı konuşma peygamberimiz için sakın ama o ufak beynine sok bunu !!!!

gene tehdit sanki dövecek yakalayacakda dövecek

bak çok akıllı süper beyin arkadaş de ki ben kuranı 21.yüzyıla uyarlarım arkadaş işte böyle böyle uyarlarım de bakayım hadi uyarlasana hadi hadi hadi tehdit edeceğine yazx yaz yaz yaaaaaaaaaaz

Gönderi tarihi:

bak çok akıllı süper beyin arkadaş de ki ben kuranı 21.yüzyıla uyarlarım arkadaş işte böyle böyle uyarlarım de bakayım hadi uyarlasana hadi hadi hadi tehdit edeceğine yazx yaz yaz yaaaaaaaaaaz

Bilmiyorum farkındamısın ama evlerde aslılı duran Kuran gönüllerde yer eden Kuran senin o süper !mantığına göre uyarladığın Kuran değil en çok bu halinize üzülüyorum aslında hayal dünyasında yaşıyor gibisiniz '' uyarladım '' diyorsun. Uyarlasan ne olacak ki senin uyarladığın Kranı okuyan dinleyen ya da ciddiye alan kimse yok burada ama istersen poker arkadaşlarını çağırabilirsin beraber birbirinize masallar anlatırsınız...

Gönderi tarihi:
Bilmiyorum farkındamısın ama evlerde aslılı duran Kuran gönüllerde yer eden Kuran senin o süper !mantığına göre uyarladığın Kuran değil en çok bu halinize üzülüyorum aslında hayal dünyasında yaşıyor gibisiniz '' uyarladım '' diyorsun. Uyarlasan ne olacak ki senin uyarladığın Kranı okuyan dinleyen ya da ciddiye alan kimse yok burada ama istersen poker arkadaşlarını çağırabilirsin beraber birbirinize masallar anlatırsınız...

bak sayın arman kurana gönülden inanıyorsun değil mi?tabii ki evet kuran allahın kanunudur değilmi yani şeriattır değil mi?evet ha anlaşıldı uygulayamıyorsunuz evde duvarlara asıp şeytan ve cinlerden korunuyorsunuz şimdi anladım

Gönderi tarihi:

Dilerim Allah tan akıllanırsın yok akıllanmayacaksan burnunüstü sürtmekten hiç alıkonmazsın...

Gönderi tarihi:

bak sayın arman kurana gönülden inanıyorsun değil mi?tabii ki evet kuran allahın kanunudur değilmi yani şeriattır değil mi?evet ha anlaşıldı uygulayamıyorsunuz evde duvarlara asıp şeytan ve cinlerden korunuyorsunuz şimdi anladım

Anlama kapasitene hayran kaldım . Zaten senin Kuranı ve inanan insanları anlmanıda beklemem çünki sende ümit görmem eğer birazcık iyiniyet görürsem o zaman seninle somut bilgiler üzerine tartışabilir fikir paylaşımında bulunabilirim ama yok niyet inançlarla alay etmekse '' dur şurda biraz öfkemi kusayım da rahatlayayım'' sa ya da kendi kendini tatmin etmekse ben yokum arkadaşım. Marifet dili kılıç gibi kullanmak değildir marifet o dili kalem gibi kullanmaktır ayrıca her yerde yaptığınız şeyi burda da yapıyor konudan uzaklaşıyorsunuz Magdeli gayet gerçekçi biçimde açıklamış işte bir zamanların en ünlü Ateistinin artık tanrıya inandığını beirtmiş ama sen bunu dahi kabul etmek istemiyorsun :D

Gönderi tarihi:
Dilerim Allah tan akıllanırsın yok akıllanmayacaksan burnunüstü sürtmekten hiç alıkonmazsın...

tehdidi bıraktın bedduaya başladın ne diyeyim ben sana süper akıllı süper beyin kardeş

Magdeli gayet gerçekçi biçimde açıklamış işte bir zamanların en ünlü Ateistinin artık tanrıya inandığını beirtmiş ama sen bunu dahi kabul etmek istemiyorsun

kardeşim adam müslüman olmuş mu?bende antony flew gibi zayıf ateistim tanrının yokluğunu ispat edemiyorum çünkü şu anki bilim ispat edemiyor

Gönderi tarihi:

Tamam o zaman adam inanmışsa sonuçta bir yaratıcının varlığına ki o adam ateistlerin en bilgililerinden biridir siz neden inanmıyorsunuz gerçekten samimi soruyorum yani beni ilgilendirmez ama size bir yaratıcının olmadığını düşündüren nedir ?

Gönderi tarihi:

Tamam o zaman adam inanmışsa sonuçta bir yaratıcının varlığına ki o adam ateistlerin en bilgililerinden biridir siz neden inanmıyorsunuz gerçekten samimi soruyorum yani beni ilgilendirmez ama size bir yaratıcının olmadığını düşündüren nedir ?

nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı tanrı yok demiyorum ki tanrı var da demiyorum benim işim kuranın tanrısı o yok

laneti hakediyorsun ben değil herkesin lanetini alıyorsun şeytan bile senin yaptığını yapmıyor ona göre....artık durumunu sen düşün

bak arkadaş sen benim hayatım hakkında hiç birşey bilmiyorsun eğer gerçekten bir tanrı varsa sizler gerçekten lanetleneceksiniz

Gönderi tarihi:

nasıl okuyorsunuz yazdıklarımı tanrı yok demiyorum ki tanrı var da demiyorum benim işim kuranın tanrısı o yok

bak arkadaş sen benim hayatım hakkında hiç birşey bilmiyorsun eğer gerçekten bir tanrı varsa sizler gerçekten lanetleneceksiniz

benim inancıma ve kutsal değerlerime akılsız cahil dilinle iftira etme !!!!

Gönderi tarihi:

iftira ise ispatla kardeşim ispatla

Neyi ispatla diyip duruyorsun sen ? kendi aklının ispatlıyamadığını bizim aklımız sana ispatlayabilir mi sen önce önyargılarından kurtulmaya bak ondan sonra milletten ispat iste...

Misafir TheLastofMohicaN
Gönderi tarihi:

amca şimdi sen bu yaklaşım tarzınla insanları militanlaştırmaktan başka ne yapıyorsun ben anlamıyorum.

bu insanlar sende durmadan yazıorsun 1400 yıldır bu öğretilerle büyümüş daha kücücük yaşlarda beyinlerine bu öğretiler kazınmış senin alaycı uslubunla inançlarından bırak şüphe etmek daha sıkı sarılırlar butür yaklaşımla bir yere ulaşılamaz kaldıki insanları ileri götürmek şöyle bir kenarda dursun daha da fanatik yaparsın.

bir inananın inanmayana dayatmasınıda ateistinde aynı şekilde inanlara dayatması arasında bir fark göremiyorum ya siz

Gönderi tarihi:

DOGRU, ÇOK DOGRU...FORUMDA FİKİRLERİN TARTIŞILMASINDAN ÇOK, KARŞILIKLI ATIŞMALAR ALDI BAŞINI GİDİYO...

biz bu sitede lanetlendik iftiraya uğradık hakarete uğradık arkadaşlar cevap istiyorum cevap yerine mahalle ağızları forumlara bakarsanız anlarsınız admine bile me3saj attım onlar bile olaya müdahale etmiyorlar antony flew tanrının olabileceğini söylemiş yani benim gibizayıf ateist bu kadar basit konuyu anlamıyorlar

yok efendim antony flew bile inanmış adamı neredeyse adamı islam alimi yapacaklar

Gönderi tarihi:

biz bu sitede lanetlendik iftiraya uğradık hakarete uğradık arkadaşlar cevap istiyorum cevap yerine mahalle ağızları forumlara bakarsanız anlarsınız admine bile me3saj attım onlar bile olaya müdahale etmiyorlar antony flew tanrının olabileceğini söylemiş yani benim gibizayıf ateist bu kadar basit konuyu anlamıyorlar

yok efendim antony flew bile inanmış adamı neredeyse adamı islam alimi yapacaklar

azizamca sana benim iftira attığım yok sen yazdıklarını istersen birdaha oku ben senin inancına iftira ediyormuyum oysa sen müslümanların ana ve babasından çok sevdiği peygamberimize iftira ediyorsun dinimize 1400 sene öncesi yakıştırmaları yapıyorsun buna ben sessiz kalmam kalamam..

yazdıkların tekrar oku.!!!..

enfal65-66.ayette olduğu gibi buram buram 1400 yıl öncesinin günlük politikaları kokusu geliyor

Hz.Hz.Muhammet kölesinin karısı zeynebe aşık oluyor cart hemen ertesi gün ayet geliyor kölenin karısına evlenebilirsiniz diye

Hz.Hz.Muhammet teyzesinin kızına aşık oluyor cart ertesi günü sadece Hz.Hz.Muhammet teyze kızı ile evlenebilir

saffan yani deve olayı olur cart ertesi günü ayet gelir ayşe'ye iftira atıldığı ayeti gelir

BU BENİM KUTSAL SAYDIĞIM KİTAPLA ALAY ETME DEĞİLMİDİR İFTİRA ETMEK OLMUYORMU SEN KİMSİN BUNU YAZABİLİYORSUN ?

1400 yıl önceki hükümlerin olduğu bir kitabın nesine saygı göstereceğim zina eden kadına acımasızca taşlama cezası veren,9 yaşında ki küçük kızla cinsel ilişkiye giren,kölesinin karısı zeyneb'e göz koyan ......(utandım noktaladım ismini....) mi saygı duyacağım?

SEN BENİM VE TÜM İNANLARIN ANNE VE BABASINDAN ÇOK SEVDİĞİ PEYGAMBERİM HAKKINDA BUNU NASIL YAZABİLİRSİN SEN KİMSİN ?

eğer senin inancın 1400 yıl öncesini toplumumuza hala bu güne dayatılıorsa ben o inancı çatı çatır ayaklar altına alırım sen önce inancını değerli yazılarınla bir uyarla ondan sonra bize nihilist yakıştırmasını yap

yalnu,ız yazılarını yazarken kuran hiç bir zaman değişmeyecek sözünüde aklından hiç çıkarma

SEN BENİM İNANCIMI NASIL AYAKLAR ALTINA ALIRSIN SEN KİMSİN ?

SEN LANETLENMEYİ HAKETMİYORSUNDA KİM HAKEDİYOR ?

Gönderi tarihi:
azizamca sana benim iftira attığım yok sen yazdıklarını istersen birdaha oku ben senin inancına iftira ediyormuyum oysa sen müslümanların ana ve babasından çok sevdiği peygamberimize iftira ediyorsun dinimize 1400 sene öncesi yakıştırmaları yapıyorsun buna ben sessiz kalmam kalamam..

yazdıkların tekrar oku.!!!..

BAKIN BEN İFTİRA ATMIYORUM BEN GÜVENİLİR HADİSLERİ VE KURAN AYETLERİNİ BAZ ALIYORUM

SEN BENİM İNANCIMI NASIL AYAKLAR ALTINA ALIRSIN SEN KİMSİN ?

SEN LANETLENMEYİ HAKETMİYORSUNDA KİM HAKEDİYOR ?

BENİ LANETLEYECEĞİNE AKSİNİ GÖSTEREN HADİS VE KURAN AYETLERİNİ ÖNÜME BİR SER BAKALIM SİZİN SORUNUNUZ BU KONUŞUYORSUNUZ BELGE GETİRİN ARKADAŞIM BİN DEFA MI SÖYLEYECEĞİZ?

Gönderi tarihi:

zeynebe aşık oluyor nerde var hangi ayette, 9 yaşındaki kızla diyor hangi ayette var...

peygamberimizin el-emin vasfını dürüstlüğünü doğruluğunu müşrikler kabul etmişken ki kabul etmeselerde önemli değil sen neye uğraşıyorsun be hey cahil!! hangi hadiste hangi ayette senin sapıklıkların yazıyor senin cahil olduğuna kanaat getirdim ne desek boş sana Allah bildiği gibi yapsın seni...son sözüm bu sana...

Gönderi tarihi:

zeynebe aşık oluyor nerde var hangi ayette, 9 yaşındaki kızla diyor hangi ayette var...

peygamberimizin el-emin vasfını dürüstlüğünü doğruluğunu müşrikler kabul etmişken ki kabul etmeselerde önemli değil sen neye uğraşıyorsun be hey cahil!! hangi hadiste hangi ayette senin sapıklıkların yazıyor senin cahil olduğuna kanaat getirdim ne desek boş sana Allah bildiği gibi yapsın seni...son sözüm bu sana...

Hz.Muhammed’in en küçük karısı Aişe’dir. Hz.Muhammed 52 yaşında iken, 9 yaşında olan Aişe ile gerdeğe girmiştir (Aişe, Hz.Muhammed ile evlendiğinde 6 yaşında idi (Bkz:Buhari, e’s Sahih, Kitabu Menakıbı’l-Ensar/44; Tecrid, Hadis no:1553; Müslim, e’s-Sahih, Kitabu’n-Nikah/69, Hadis no:1422) ,demek ki 3 yıl beklenilmiş).Bunun üzerine, islam hukuku bundan bir sonuç çıkarıyor ve "9 yaşındaki bir kız, "müştehat" (şehvete konu olabilecek çagda sayılır) deniyor. Ve de bu nedenle, bir erkeğin 9 yaşındaki bır kızla evlenebileceğini bildiriyor bır fıkıh hükmü olarak(Bkz:Hz.Muhammed Ali

Aişe şöyle demiştir: Resulullah Aişe’yi altı yaşında iken akid yaptı. Aişe dokuz yaşında bir kız iken Resulullah’ın evine gidip zifaf oldu. On sekizlik bir kadın iken de Resulullah vefat etti.

5575 - Hz. Aişe radıyallahu anhâ anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm, ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine'ye geldik. Benî'l-Hâris İbnu'l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü. (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Rumân, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, Ensârdan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, (kuşluk vakti aniden) Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm(ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O'na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim."

Buhari, Nikâh 38, 39, 57, 59, 61;

Müslim, Nikah 69, (1422); Ebu Dâvud, Nikâh 34, (2121); Edeb 63, (4933, 4934, 4935, 4936, 4937);

Nesai, Nikah 29, (6, 82).

Hz.Muhammed bir gün Zeyd’le görüşmek için onun evine gider. Zeyd yoktur. O sırada Zeynep içeride çamaşır yıkamaktadır. Duygular coşar. Hz.Muhammed şu sözleri söylemekten kendini alamayarak evden çıkar. “Ya mukallibel kulum!” (Ey kalpleri evirip çeviren Allah’ım, gönlümü çeviriverdin!)

Zeyd eve gelince Zeynep olayı ona anlatır. Zeyd, içinde karısını yitireceği gibi bir önseziyle Peygamber’e koşar.

“Zeynep’I sevdinse, ben boşayayım, sen al” der.

Hz.Muhammed’in karşılığı:

“O nasıl söz? Karını boşama, Allah’tan kork!” Ancak, içten içe, boşamasını da istemektedir. Bu istek, Ahzab suresindeki 51.ayetinde ortaya çıkar.(kaynak: Bu ayetle ilgili tefsirler, taberi tefsiri)

ahzap-33-37. (Resûlüm!) Hani Allah'ın nimet verdiği, senin de kendisine iyilik ettiğin kimseye: Eşini yanında tut, Allah'tan kork! diyordun. Allah'ın açığa vuracağı şeyi, insanlardan çekinerek içinde gizliyordun. Oysa asıl korkmana lâyık olan Allah'tır. Zeyd, o kadından ilişiğini kesince biz onu sana nikâhladık ki evlâtlıkları, karılarıyla ilişkilerini kestiklerinde (o kadınlarla evlenmek isterlerse) müminlere bir güçlük olmasın. Allah'ın emri yerine getirilmiştir.

yeter her halde

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar forumdaki bazı arkadaşları iyice anladık.

Amaçları tetkiki mümkün olmayan bir kaç fikirle, islamı ve inananları tufaya düşürmek...

Örneğin Hz Adem falanca yerde falanca şeyi yaptı diye bir şey uyduruyorlar..

Birde bu bütün kaynaklarda yazıyor diye ekleme yapıyorlar..

Al sana çamur..

Aslında bunu bu arkadaşlar da yapmıyor..

Bu tip çamur işlerini bu arkadaşların referans noktaları olan, belirli siteler ve yazarlar yapıyor..

Dikkat edin, bu tipyazıları internette arayın, paradigmaları hep aynıdır..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar forumdaki bazı arkadaşları iyice anladık.

Amaçları tetkiki mümkün olmayan bir kaç fikirle, islamı ve inananları tufaya düşürmek...

Örneğin Hz Adem falanca yerde falanca şeyi yaptı diye bir şey uyduruyorlar..

Birde bu bütün kaynaklarda yazıyor diye ekleme yapıyorlar..

Al sana çamur..

Aslında bunu bu arkadaşlar da yapmıyor..

Bu tip çamur işlerini bu arkadaşların referans noktaları olan, belirli siteler ve yazarlar yapıyor..

Dikkat edin, bu tipyazıları internette arayın, paradigmaları hep aynıdır..

Saygılar..

Çok şükür akıllı insanlarız da nerelere bakmamız gerektiğini biliyoruz sen merak etme kral bu forumdaki arkadaşlar bu tür iftiralara kanacak kadar saf değiller nasılsa google elimizin altında aratmamız yetiyor bunların yalancı kaynaklarını bulmaya ...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.