Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

ATATÜRKÇÜLÜK; Türk Milleti'nin bugün ve gelecekte tam bağımsızlığa, huzur ve refaha sahip olması, devletin millet egemenliği esasına dayandırılması, aklın ve ilmin rehberliğinde Türk kültürünün çağdaş uygarlık düzeyi üzerine çıkarılması amacıyla temel esasları yine Atatürk tarafından belirtilen devlet hayatına, fikir hayatına ve ekonomik hayata, toplumun temel müesseselerine ilişkin gerçekçi fikirlere ve ilkelere

ATATÜRKÇÜLÜK denir.

ATATÜRKÇÜLÜK; emperyalizmin düşmanıdır, anti - emperyalisttir. Tam bağımsız Türkiye'den yanadır. Özgürlükçüdür. İnsan Hakları savunucusudur. Hertürlü terörün karşısındadır. Yobazların, Vurguncuların, Çıkarcıların düşmanıdır...

ATATÜRKÇÜLÜK; yirminci yüzyılın yüz akı, ulusal direnişlerin temelindeki "tam bağımsızlık" harcıdır.

ATATÜRKÇÜLÜK; ulusal bağımsızlık demektir, ulusal kurtuluş demektir, antiemperyalist bilinç demektir!

ATATÜRKÇÜLÜK; aşırı sağa ve aşırı sola ödün vermeyen, kişi haysiyet ve onuruna inanan, ulusal, akılcı ve insancıl bir görüştür.

ATATÜRKÇÜLÜK; Atatürk'ü bütün yönleriyle ve eserleriyle tanımak, sevmek, benimsemek, tanıtmaya ve sevdirmeye çalışmaktır. Başka bir ifadeyle Atatürk'ün ideolojisini, ülkü ve eserlerini eksiksiz öğrenip tam olarak gerçekleştirmek, yüceltmek ve aynı yoldan Türk Ulusu'nu Çağdaş Uygarlık Düzeyine ulaştırmak için bütün gücümüzle çalışmaktır, diyebiliriz.

ATATÜRKÇÜLÜK; siyasi bir öğreti değil, bir dünya görüşüdür. Türkiye'nin ve Türk Ulusu'nun gerçeklerine, gereksinimlerine ve yeteneklerine en uygun gelen, denenmiş başarılı sonuçları alınan bir öğretidir.

ATATÜRKÇÜLÜK; herhangi bir yabancı siyasal akım ya da ideoloji ile açıklanamaz. Atatürkçülük, Türk halkının ve Türk yurdunun tabiatından, tarihinden doğmuştur.

ATATÜRKÇÜLÜK; Türkiye'nin gerçeklerinden doğmuş bir düşünce sistemidir. Türk Milleti'nin iradesiyle oluşmuş, tarihi bir gelişmenin ürünüdür. Atatürkçülük, herşeyden önce millete haklarını tanıma ve tanıtmadır; millet egemenliğinin ifadesidir. Atatürkçülük bir kurtuluştur, milletçe bağımsızlığa kavuşmadır. Atatürkçülük, modern bir toplum hayatı yaşama demektir.

ATATÜRKÇÜLÜK; "halkçılık", "laiklik", "cumhuriyetçilik", "devrimcilik", "devletçilik" ve "milliyetçilik" olmanın ötesinde, değişen nesnel koşullar karşısında, bu ilkeler çerçevesinde sürekli tutumlar takınmaktır. Atatürkçülük, kesinlikle salt ileriye açık bir ideolojidir. Atatürkçülüğü yorumlarken bazı farklı noktalara varılabilmesi olasıdır. Ancak Atatürkçülük'te olmayan şey; "tutuculuk" ve "statükoculuk"tur. Atatürk'ün düşünceleri nesilden nesile aktarılacak bir put değil; yönlendirici bir dünya görüşü ve dünyanın dinamik bir yorumudur.

Acaba günümüz "Atatürkçü"lerinden kaç tanesi 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal'i Samsun'da karşılamaya giderdi? Kaç tanesi O'nun peşinden Ankara'ya gelirdi? Ve acaba kaç tanesi Galata Köprüsü'nde müttefiklere alkış tutardı?...

"Yöneticilerin kişilikleri çoğu kez, siyasal düzenin niteliğine bağlıdır. Eğer bir toplum, ulusal kurtuluş savaşı yaşamışsa, bu toplumda yöneticilerin kişilikleri ulusal kurtuluş hamuru ile yoğrulmuş demektir. Bu kişilikler ulusal bilince dayanır. Her eylem, her davranış, bu ulusal bilinç ile şekillenir. Mustafa Kemal, bu tür kişilerin örneğidir. Mustafa Kemal'i Atatürk yapan bu ulusal onur ve bu ulusal bilinçtir. Bunun içindir ki, Mustafa Kemalcilik ulusal onur, Atatürkçülük ise ulusal bilinç demektir."

( Uğur MUMCU - Devrim, 16 Şubat 1971 )

Lütfen en son Atatürkçülük yorumunu dikkatle okuyun!

Gönderi tarihi:

sevgili bozan... sanırım konuştuklarınla baya bi kişiyi karşına alıyosun... nerde görsem seninle polemik halinde herkes:)... (bu söylediklerim sana değil sadece dikkatimi çektiği için eklemek istedim)...bende ATATÜRKçüyüm... onun düşüncelerine ummadığınız kadar değer veriyorum diyebilirim.. bence halkın çoğunluğu ATATÜRK'ün büyük biri olduğunu biliyo fakat bilmek istemiyo diye düşünüyorum... günümüzde sanırım baya bi azaldık... benim yaşadığım şehirde çarşıda bayanlarım %60'ı kapalı,&30'u kara çarşaflı,%10'u da açık.. ve açıkçası çarşıya çıkmak istemiyorum ve bu insanların ülkeyi ATATÜRK devirmlerinden bile geriye götürdüklerini düşünmekteyim...yakında fes bile giyildiğini görebiliriz...yada sarık... şu an başımızda bulunan başbakan "elhamdürillah şeriatçıyız" gibi sözler sarfetti... (ilgili yerlerden araştırırsak bulabiliriz...) ve bu insanların başımızda olması sonucunda bunun olması gayet normal diye düşünüyorum... bir konu açtım (ah ATATÜRK nerdesin adlı) orda erdoğanın başa geçmesinden sonra ne olur diye sorduğumda herkes ah ATATÜRK nedesin yazmama takmış ve buna söylendiler... ATATÜRK'e karşı neden bu kadar anlamsız davranılıyo?? konu ATATÜRK olduğunda herkes geçmişte kaldı diyo... nedir bu saygısızlık?? nedir bu değer bilmemezlik??

NOT: yanlış bi düşüncem varsa aydınlatalım lütfen..SAYGILARIMLA....

Gönderi tarihi:

sevgili bozan... sanırım konuştuklarınla baya bi kişiyi karşına alıyosun... nerde görsem seninle polemik halinde herkes:)... (bu söylediklerim sana değil sadece dikkatimi çektiği için eklemek istedim)...bende ATATÜRKçüyüm... onun düşüncelerine ummadığınız kadar değer veriyorum diyebilirim.. bence halkın çoğunluğu ATATÜRK'ün büyük biri olduğunu biliyo fakat bilmek istemiyo diye düşünüyorum... günümüzde sanırım baya bi azaldık... benim yaşadığım şehirde çarşıda bayanlarım %60'ı kapalı,&30'u kara çarşaflı,%10'u da açık.. ve açıkçası çarşıya çıkmak istemiyorum ve bu insanların ülkeyi ATATÜRK devirmlerinden bile geriye götürdüklerini düşünmekteyim...yakında fes bile giyildiğini görebiliriz...yada sarık... şu an başımızda bulunan başbakan "elhamdürillah şeriatçıyız" gibi sözler sarfetti... (ilgili yerlerden araştırırsak bulabiliriz...) ve bu insanların başımızda olması sonucunda bunun olması gayet normal diye düşünüyorum... bir konu açtım (ah ATATÜRK nerdesin adlı) orda erdoğanın başa geçmesinden sonra ne olur diye sorduğumda herkes ah ATATÜRK nedesin yazmama takmış ve buna söylendiler... ATATÜRK'e karşı neden bu kadar anlamsız davranılıyo?? konu ATATÜRK olduğunda herkes geçmişte kaldı diyo... nedir bu saygısızlık?? nedir bu değer bilmemezlik??

NOT: yanlış bi düşüncem varsa aydınlatalım lütfen..SAYGILARIMLA....

sevgili dostum nasılsın önce , sen de hoşgeldin...

1. Pek sevilmediğim benim de malumum, doğruları söylemek can sıkar çün ki..Ama bunu lütfen dert etme, bana bırak, ben hallederim...

2. Bir değil bir çok yanlış düşüncen olduğu kanaatindeyim, cesaretini saygıyla karşılıyorum, ve bunları yazmak istiyorum ve lakin son bir kez emin olup olmadığını sormak isterim, sonra darılma, kırılma ve hatta bozulma...

bozan

Gönderi tarihi:

1. Pek sevilmediğim benim de malumum, doğruları söylemek can sıkar çün ki..Ama bunu lütfen dert etme, bana bırak, ben hallederim...

2. Bir değil bir çok yanlış düşüncen olduğu kanaatindeyim, cesaretini saygıyla karşılıyorum, ve bunları yazmak istiyorum ve lakin son bir kez emin olup olmadığını sormak isterim, sonra darılma, kırılma ve hatta bozulma...

bozan

"Pek sevilmediğim benim de malumum,"

Ben seviyorum sayın bozan.

"Ama bunu lütfen dert etme, bana bırak, ben hallederim..."

İllizyonizm kudretin varmı, nasıl halledeceksin sayın bozan ?

Dayağın acısı çıkarmışta, acı sözünki......

"doğruları söylemek can sıkar çün ki.."

Doğruluk referansın nedir sayın bozan ?

Doğru da olmayabilirmi ?

"cesaretini saygıyla karşılıyorum, ve bunları yazmak istiyorum ve lakin son bir kez emin olup olmadığını sormak isterim, sonra darılma, kırılma ve hatta bozulma..."

Son kararınmı arkadaş ?

Arkadaşımızın, senin karşındaki cesaretine sen de şaştın değilmi sayın bozan ?

Bende karşına 40 kez düşündükten sonra çıkmıştım sayın bozan.

"Bir değil bir çok yanlış düşüncen olduğu kanaatindeyim,"

Forumada senden gayri tüm doğruları bilen bir "doğrucu davut" arkadaşım vardı.

Şimdilerde meydan sana kaldı sayın bozan.

Gönderi tarihi:

ne oldu kaç kişiymişiz öğrendiniz mi bari ?

bozan

Kum gibi, çoğaldıkça çoğalıyoruz sayın bozan.

Gönderi tarihi:

bozan

Sevgili devil's sister, araya birisi atlımış ben yine de size sorayım kabul mü ? ( bu arada Sevgili Blimselci dostum, giderek bozanlaşıyorsun, yani olmak üzeresin, sakalın falan çıkar da ağarırsa panik yapma , bozandandır...Bu arada solcuların forumundan devam ediyorum ben, oraya beklerim sevgili Bilimselci dostum...)

bozan

Gönderi tarihi:

Git gide bana benziyorsun dostum, ama daha olmamış, ee şaheserlerin taklidi olmaz...

Sevgili dostum yukarıdaki cümleye iyi bakarsan senin sevmediğin ya da kimsenin sevmediği manası çıkmıyor, bu arada niçin beni sevdiğinizi yazmışsınız anlayamadım. Bu arada ben evliyim..

Sana da izah edeyim ama ilüzyonizle nasıl alaka kurdunuz anlamdım.. Açıklıyorum bak seni nasıl kendime meftun ettiysem, zamanla herkes aynı tekke ye gelecek aynı çorbayı içecektir..

Doğru da olmayabilirmi ?

Dostum bu cümle şöyle yazılmaz ''Doğru da olmayabilirmi ?'' ve fakat şöyle yazılabilir '' Doğru olmaya da bilir mi ?'' şeklinde .. Herneyse doğruluk referansım yanlışlardır dostum...Bu yanlışlar ne diye sorma müteessir olursun..

"cesaretini saygıyla karşılıyorum, ve bunları yazmak istiyorum ve lakin son bir kez emin olup olmadığını sormak isterim, sonra darılma, kırılma ve hatta bozulma..."

Son kararınmı arkadaş ?

Ne tuhaf ben sizin karşınıza hiç çıkmadım siz çıktığınızda da hiç düşünmedim, sıradan bir münazara olduğunu tahmin etmiştim, öyle de oldu...

Başka kişilerle olan münakaşalarına dahil olmak istemem, bir yıldır bu forumdayım, bir yıldır yazıyorum.. ( Doğum günüme doğru adlı yazıma bakarsan orada izah ettim...

bozan

Gönderi tarihi:

Atatürkçüler çoklukları ile övünmezler, çoktan ziyade doğruluktur, dürüstlüktür, çalışkanlıktır, cesarettir, vatansevgisidir, ilimciliktir, bilinçliliktir ...v.s. övünç kaynakları, ama illede sayımızı merak ediyorlarsa azımsanmayacak kadar çokuz bu böyle biline...

Saygılar

Gönderi tarihi:

Atatürkçüler çoklukları ile övünmezler, çoktan ziyade doğruluktur, dürüstlüktür, çalışkanlıktır, cesarettir, vatansevgisidir, ilimciliktir, bilinçliliktir ...v.s. övünç kaynakları, ama illede sayımızı merak ediyorlarsa azımsanmayacak kadar çokuz bu böyle biline...

Saygılar

Bu böyle biline !!!

Recep abiyi ( erdoğan )çok dinliyoruz heralde...

bozan

Gönderi tarihi:

Bu böyle biline !!!

Recep abiyi ( erdoğan )çok dinliyoruz heralde...

bozan

Yok henüz cd'sini almadım, kendisi ne tür söylüyor...

dinlemiyorum ama serde Kasımpaşalılık yoksa da İstanbul'luluk var ondan olsa gerek...

Bu böyle biline :)

Gönderi tarihi:

Git gide bana benziyorsun dostum, ama daha olmamış, ee şaheserlerin taklidi olmaz...

Sevgili dostum yukarıdaki cümleye iyi bakarsan senin sevmediğin ya da kimsenin sevmediği manası çıkmıyor, bu arada niçin beni sevdiğinizi yazmışsınız anlayamadım. Bu arada ben evliyim..

Sana da izah edeyim ama ilüzyonizle nasıl alaka kurdunuz anlamdım.. Açıklıyorum bak seni nasıl kendime meftun ettiysem, zamanla herkes aynı tekke ye gelecek aynı çorbayı içecektir..

Doğru da olmayabilirmi ?

Dostum bu cümle şöyle yazılmaz ''Doğru da olmayabilirmi ?'' ve fakat şöyle yazılabilir '' Doğru olmaya da bilir mi ?'' şeklinde .. Herneyse doğruluk referansım yanlışlardır dostum...Bu yanlışlar ne diye sorma müteessir olursun..

Son kararınmı arkadaş ?

Ne tuhaf ben sizin karşınıza hiç çıkmadım siz çıktığınızda da hiç düşünmedim, sıradan bir münazara olduğunu tahmin etmiştim, öyle de oldu...

Başka kişilerle olan münakaşalarına dahil olmak istemem, bir yıldır bu forumdayım, bir yıldır yazıyorum.. ( Doğum günüme doğru adlı yazıma bakarsan orada izah ettim...

bozan

Sayın bozan,

Yorgunluktan dolayı dün forumdan erken ayrıldım.

Hemen cevaplayamadığım için de üzüldüm doğrusu.

Gördümki polimiğe sen de çok yatkınsın.

Ama merak ettiklerine cevap verip,

Kesin fazla uzatmayacağım.

Sana bezediğimden, senin kadar,

veya seni de aşkın ironik cevaplar verebilirdim bilirsin.

İki canbazı aynı ipte seyretmesinler, komik olur.

Sena olan sempatim, esprilerinden dolayı idi.

Sempati kelimesini kullandım çünki,

Sevginin diğer anlamlarına yeteneğin kafi gelmiyor.

Tercihine parellel olarak yanlış algılıyorsun.

Kelime dağarcığını biraz genişlet istersen sana bir faydam olsun,

bu kıyağımı da unutma sakın, sayın bozan.

Sevmek → Aşk, bağlılık, düşkünlük, eğilim, hayranlık, kara sevda.

Ayrıca; beğenmek, sevecenlik, sempati, muhappet, şefkat, tapınma.

Atatürk, Uğur MUMCU vs. sevdiğim insanlar.

Birde, müteessir olmam pahasına soruyorum.

Biliyorum bu konuda demagoji yapacaksın.

"Yanlışlar için referansın nedir."

Çelişkiler için doğru kaynağın nedir.

Mantığım deme; sevginin anlamını bilmiyorsun.

Yada, uçuk mantıkla cevap veriyorsun.

Sana mutlak doğru referans gerek biliyorum.

Diğer verdiğin cevaplar; eh fena değildi.

Ama sevgi konusunda basitleşmişsin.

Sana da yakışmış.

Şaşırttın beni, sayın bozan.

(!)...........................

İyi dileklerimle..

Gönderi tarihi:

Türkiye de Atatürkçü çok ama saptırmalar var.mesela milliyetçilik ilkesini bi Atatürk milliyetçiliği var bi de hitler milliyetçiliği var ki bu faşizmdir.

bu arada Hasan kardeş Atamın yanında ki kurt resmi neyi simgeliyor.sadece merak ettim.

'Efendiler ve ey millet iyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müridler, meczuplar memleketi olamaz.'

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Gönderi tarihi:

Sevgili bozan kuşatmaya alınmış lakin mizahi içeriğinin altındaki gerçeği kimse farketmiyor.Muhterem, aslında doğru gibi üretilen ama dogru olmayan şeylerin altını çiziyor.Ben iktisadi ve tarihsel incelemelerine katılıyorum.Tarih kanunlaştırılamaz.O kendi içinde kendini yazar.

Gönderi tarihi:

Saçlayıp saçmalamadığımın takdiri bir yana ,evet şimdi bu soruyu ben de sormak istiyorum.

...

"Biz kaç kişiyiz?"

Türkiye de Atatürkçüyüm diyecek,laik, demokratik, cumhuriyet ilkelerini savunacak,kaç kişi var?

...

Dinini iyi bilen ve elinden geldiğince uygulayan biri olduğuma inanıyorum.Yukarıdaki soruna cevap verme ihtiyacı duydum.Tek kaldığımı bilsem,yinede kalkıp BEN VARIM diyebileceğim bir soru sormuşsun.Çok ta umurumda değil kaç kişi olduğumuz,Atatürk inanarak başladı ve koca bir ulusunda arkasından gelmesini sağladı.Yani inanmak gerek,dik durmak gerek.Dik durmak gerek ki rejim karşıtları yıkılamayacağımızı görsün..

Sayıya beni de ekle +1 BEN DE VARIM.. :clover::thumbsup:

Gönderi tarihi:

bence atatürk'e verdiğimiz değeri tüm Kurtuluş savaşi gazilerine vermeliyiz..

Mesela sorsam maraşal Fevzi ÇAkmak'ın mezarını kaç kişi biliyor..

Sonuçta Vatanı sevmek bu insanların tümünü sevmektir..

Atatürk ile sınırlandırmalıyım..

Bizler Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını seviyoruz...

Bazı İnsanlar işlerine gelince Atatürkçü oluyorlar bunlarada Dikkat edelim..

SAyGıLAr..

Gönderi tarihi:

Atatürk bir sembol herşeyden önce...

Cumhuriyetçiliğin, gelişmenin, ilerlemenin, vatansevmenin, uğrunda mücadele etmenin, çağdaşlığın, laikliğin, ilim peşinde olmanın........vs........

İşte o bakımdan Atatürk önemlidir. Yoksa elbette gazilerimiz ve şehitlerimiz de en az onun kadar değerli. O onlar adına da bir semboldür. Türk Türk'tür ifadesi nasıl bir ifade anlayamadım. Ama "ne mutlu Türk'üm diyene" ifadesinden çok şey anlıyorum.

Selamlar

Gönderi tarihi:

Aslında hiç azımsanmayacak kadar fazlayız. Ve gittikçede fazlaşıyoruz işler artık okadar farklı boyutlara geldiki insanlar yavaş yavaş uykudan uyanmaya başladılar ve giderekte uyanacağız ozaman bizim kaç kişi olduğumuzu herkez görecek.ve bunu gösterecek güçteyiz.....

Atatürk'ün bize bırakdığı bu vatan toprakları gözünü kırpmadan mücadele verecek okadar çok insan varki Milletine, Vatanına,Cumhuriyetine bağlı ben ümid ediyorum ki zamanı geldiğinde ozaman sayımız belli olacak. sanırım ozaman bazıları bundan epeyce rahatsızlık duyup kuşkuya kapılacaklar...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Saygılarımla

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

elbette bizler Atatürkçü gençlik olarak Türkün adını dünyaya kazıyacağız.burdayız ve varız sayımız çok hiç merak etme

vatan ,bayrak ve millet uğruna ölenlere Allah rahmet ,çalışanlara sabır ve kuvvet versin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.