Φ d_t_o Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 ÖNCELİKLE AB'nin oyunlarından bahsetmek İSTİYORUM BUNLARI BIR COGUUNUZ HİİSEDEBİLYORSUNUZDUR AMA ACIKLAYAMIYORSUNUZDUR ABNIN BIZI ALACAGI YOK CÜNKİ BİZ MÜSLÜMAN Bİ MİLLETİZ ONLAR NEDEN İCLERNE BİZİM GİBİ GÜCLÜ VE MÜSLÜMAN DEVLETİ ALIP GÜCSÜZLESSİNLERKİ ONLAR BİZİ BELKİ ALCAKLAR AMA DAHA ÖNCE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜ DİLİMİZİ ELİMİZDEN ALACAKLAR YILLAR GECTİKCE BENLİKLERİNİ KAYBEDEN MİLLETLER DİGER MİLLETLETİN İCİNDE KAYBOLUP GİDİYORLAR VE BENLİK ÖNEMLİ ÖLCÜDE DİL SAYESİNDE OLUYOR BU YÜZDEN DİLİMİZE KESİNLİKLE SAHİP CİKALİM YABANCI DİLDE EGİTME KARSI CIKALIM İNSANLAR YABANCI EGTİMGÖRÜP YABANCI DÜSÜNYORLAR TÜRKCEYE CEVİRİRKENDE YANLISLAR YAPIYORLAR BU YÜZDEN TÜRKİYEDE BİLİM ÖLÜYOR BU YÜZDEN ABNİN İLK HEDEFİ BU YÜCE DİLİMİZİ ERİTİP KAYBETMEK NE KADAR YABANCI DİL ÖGRENSEKDE KENDİ DİLİMİZDEN VAZGECMEYELİM KESİNLİKLE... GELELİM KÜRT KONUSUNA KÜRTLER YILLARCA MİLLETMİZİN ÜLKEMİZİN EKMEGİNİ YEDİLER BİZ ULU TÜRK MİLLETİYLE BERABER YASADILAR FAKAT SORA AMERİİKANIN BASKILARIYLA VE DESTEGİYLE YILLARCA EKMEGİNİ YEİKLERİ HERSEYİNİ BORCLU OLDUKLARI TÜRK MİLLETİNE KARSI CEPHE ALMAKDAN KACINMADILAR BÖLE BU NANKÖRLÜGÜ YAPMAKLA KALMADI KENDİ KÖYLERİNİDE TÜRK KÖYLERİNDE BASARK KENDİ ANNE BACILARINIDA ÖLDÜRDÜLER IRZINA GECTİLER VS. KÜRT LER ASSAGLANMAYI KENDİLERİ HAKETTİLER BU YÜZDEN HALADA TR NİN ARKASINDAN İŞ CEVİRYORLAR... SAYGILARR Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 ÖNCELİKLE ABNİN OYUNLARINDAN BAHSETMEK İSTİYORUM BUNLARI BIR COGUUNUZ HİİSEDEBİLYORSUNUZDUR AMA . . SAYGILARR genç dostum, sevgiler ben Bozan. gayretini anlıyorum ama daha kapsamlı düşünmelisin bence, bir de kocaman harfle yazma silerler yoksa demedi deme, hoşgeldin. bozan Alıntı
Φ d_t_o Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 hosbulduk zmanla ögrenirim kuralları ama bu konularda her sey cok zoruma gidiyor kürtler en basta Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 hosbulduk zmanla ögrenirim kuralları ama bu konularda her sey cok zoruma gidiyor kürtler en basta Peki sevgili d t o Sence bu ülkede seçilmiş bir başbakan olarak merhum Adnan menderesi Apo mu astı, murat karayılan mı astı yoksa senin gerzek bürokratların mı ? İşte bu soru çok mühim, menderesi asan zihniyet terörrü bu ülkede yaratan zihniyettri. Şimdi bozan dedenin bu sözlerini biraz düşün bakalım ne çıkacak... bozan Alıntı
Φ d_t_o Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 30 Haziran , 2006 Peki sevgili d t o Sence bu ülkede seçilmiş bir başbakan olarak merhum Adnan menderesi Apo mu astı, murat karayılan mı astı yoksa senin gerzek bürokratların mı ? İşte bu soru çok mühim, menderesi asan zihniyet terörrü bu ülkede yaratan zihniyettri. Şimdi bozan dedenin bu sözlerini biraz düşün bakalım ne çıkacak... bozan dedecim ben bürokratların taraftarı diiLim ******* ******** ********* cıkdı öle diiLmi dede? Alıntı
Φ bilo Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 ÖNCELİKLE AB'nin oyunlarından bahsetmek İSTİYORUM BUNLARI BIR COGUUNUZ HİİSEDEBİLYORSUNUZDUR AMA ACIKLAYAMIYORSUNUZDUR ABNIN BIZI ALACAGI YOK CÜNKİ BİZ MÜSLÜMAN Bİ MİLLETİZ ONLAR NEDEN İCLERNE BİZİM GİBİ GÜCLÜ VE MÜSLÜMAN DEVLETİ ALIP GÜCSÜZLESSİNLERKİ ONLAR BİZİ BELKİ ALCAKLAR AMA DAHA ÖNCE BİZİM KÜLTÜRÜMÜZÜ DİLİMİZİ ELİMİZDEN ALACAKLAR YILLAR GECTİKCE BENLİKLERİNİ KAYBEDEN MİLLETLER DİGER MİLLETLETİN İCİNDE KAYBOLUP GİDİYORLAR VE BENLİK ÖNEMLİ ÖLCÜDE DİL SAYESİNDE OLUYOR BU YÜZDEN DİLİMİZE KESİNLİKLE SAHİP CİKALİM YABANCI DİLDE EGİTME KARSI CIKALIM İNSANLAR YABANCI EGTİMGÖRÜP YABANCI DÜSÜNYORLAR TÜRKCEYE CEVİRİRKENDE YANLISLAR YAPIYORLAR BU YÜZDEN TÜRKİYEDE BİLİM ÖLÜYOR BU YÜZDEN ABNİN İLK HEDEFİ BU YÜCE DİLİMİZİ ERİTİP KAYBETMEK NE KADAR YABANCI DİL ÖGRENSEKDE KENDİ DİLİMİZDEN VAZGECMEYELİM KESİNLİKLE... GELELİM KÜRT KONUSUNA KÜRTLER YILLARCA MİLLETMİZİN ÜLKEMİZİN EKMEGİNİ YEDİLER BİZ ULU TÜRK MİLLETİYLE BERABER YASADILAR FAKAT SORA AMERİİKANIN BASKILARIYLA VE DESTEGİYLE YILLARCA EKMEGİNİ YEİKLERİ HERSEYİNİ BORCLU OLDUKLARI TÜRK MİLLETİNE KARSI CEPHE ALMAKDAN KACINMADILAR BÖLE BU NANKÖRLÜGÜ YAPMAKLA KALMADI KENDİ KÖYLERİNİDE TÜRK KÖYLERİNDE BASARK KENDİ ANNE BACILARINIDA ÖLDÜRDÜLER IRZINA GECTİLER VS. KÜRT LER ASSAGLANMAYI KENDİLERİ HAKETTİLER BU YÜZDEN HALADA TR NİN ARKASINDAN İŞ CEVİRYORLAR... SAYGILARR Sayın arkadaşım düşüncelerine katılıyorum.Bunun için herkese sesleniyorum dilimizi benliğimizi yitirmeyelim. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 12 Temmuz , 2006 dedecim ben bürokratların taraftarı diiLim ******* ******** ********* cıkdı öle diiLmi dede? Sorun çıktı olarak düşünüyorsan evet öyle ve lakin tarih düşünüp var olanların bir devamı şeklinde düşünürsen hayır yani, meseleeri tarihi arka planı ile izah edersek daha isabetli davranmış olmaz mıyız ? bozan Alıntı
Φ dogus1987 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 13 Temmuz , 2006 menderesi öldüren zihniyet diyen arkadaşa soruyorum.Uçak fabrikasını onu asanlar mı kapattı.Köylü cahil kalmasın diye başlatılan karaoğlan projesini onu asanlar mı kaldırdı.evli bir kadını, kocasını zorlayarak,tehtid ederek elinden alanlar onu asanlar mıydı.En çok korkulcak olan insanlar cahil insanlardır.Yakın tarihi bi araştır öyle konuş.O gerzek dediğin adamlar 50 yılın en doğru işini yapmışlar. Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 15 Temmuz , 2006 menderesi öldüren zihniyet diyen arkadaşa soruyorum.Uçak fabrikasını onu asanlar mı kapattı.Köylü cahil kalmasın diye başlatılan karaoğlan projesini onu asanlar mı kaldırdı.evli bir kadını, kocasını zorlayarak,tehtid ederek elinden alanlar onu asanlar mıydı.En çok korkulcak olan insanlar cahil insanlardır.Yakın tarihi bi araştır öyle konuş.O gerzek dediğin adamlar 50 yılın en doğru işini yapmışlar. Ben de memnun oldum dostum... Karaoğlanın cahil köylüyü adam etme prıojesi neymiş bakalım bir de onu kim kaldırmış.. Bu arada Atatürk'ün dediği gibi köylü milletin efendisidir...Herşeyi yapmakta serbesttir, ister denize donla girer, isterse efendi efendi oturu köyünde... Bozan Alıntı
Φ dogus1987 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Daha karaoğlan projesinin ne demek olduğunu bilmeyen bir adam gelmiş Menderesi savunuyo.bizde onu dinliyoruz. kARAOĞLAN DEĞİL HASANOĞLAN.özür diliyorum Alıntı
Φ bozan Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 16 Temmuz , 2006 Daha önceden de izah etmiştik Karaoğlanın köy kent projesi kadar ütopik, gereksiz ve yanlış bir düşünce olamaz. Bu yüzden olmadı da ... O da diğer baskıcı uygulamalar gibi tarihin derinliklerindeki yerini geri gelmemek üzere almış görünüyor.. ( tabi Ecevit canlanır da yeniden iktidar olursa onu bilemem, Ecevit canlanır mı onu da bilemem. Ama canlanırsa bu halk bu adamı yeniden seçer mi bak o olabiler işte... ) bozan Alıntı
Φ ramell Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 Gönderi tarihi: 5 Ağustos , 2006 BENLİK ÖNEMLİ ÖLCÜDE DİL SAYESİNDE OLUYOR BU YÜZDEN DİLİMİZE KESİNLİKLE SAHİP CİKALİM YABANCI DİLDE EGİTME KARSI CIKALIM İNSANLAR YABANCI EGTİMGÖRÜP YABANCI DÜSÜNYORLAR TÜRKCEYE CEVİRİRKENDE YANLISLAR YAPIYORLAR BU YÜZDEN TÜRKİYEDE BİLİM ÖLÜYOR BU YÜZDEN ABNİN İLK HEDEFİ BU YÜCE DİLİMİZİ ERİTİP KAYBETMEK NE KADAR YABANCI DİL ÖGRENSEKDE KENDİ DİLİMİZDEN VAZGECMEYELİM KESİNLİKLE... Anladığım kadarıyla siz yabancı dil bilmiyorsunuz; ancak, Türkçe'yi de son derece berbat kullanıyorsunuz. Bu bakımdan yabancı dil bilen bir insanın öz dilini yanlış kullanacağı teziniz yine tarafınızca çürütülüyor. Belki İngilizce'yi Türkçe'den daha iyi kullanırsınız, bence bir deneyin. Yabancı dilde eğitime ancak onu öğrenmeyerek karşı çıkabilirsiniz. İngilizce öğrenmek isteyen bir kişiye engel çıkartmak öz benliğinizi korur belki ama sadece sizinkini. Ben İngilizce'nin -özellikle İngilizce'nin- son derece kullanışlı ve anlam gücü yüksek bir dil olduğuna inanıyorum. Türkiye'de bilime gelince... Bana kalırsa bilimin ölmesi için önce bir yerlerde var olması gerekir. Ne var ki Türkiye'de bilim üretimi diye bir konu hiç bir zaman bir öncelik olmamıştır. Ama Türkiyeli bazı bilim adamlarının sık sık ciddi intihallerde bulundukları, yani başkalarının araştırma ve tezlerini kendi bulguları imiş gibi gösterdikleri bilinmektedir. AB'nin oyunlarından bahsetmek İSTİYORUM BUNLARI BIR COGUUNUZ HİİSEDEBİLYORSUNUZDUR AMA ACIKLAYAMIYORSUNUZDUR Açıkcası siz hem hissedememiş hem de açıklayamamışsınız. İsterseniz ben hissettiğinizi düşündüğünüz şeyleri açıklamaya çalışayım. Diplomasi zaten bir oyundur; gerçekten de oynanır. Tıpkı bir satranç oyunu gibi hamle ve karşı hamlelerden ibarettir. Ülkeler diplomasisi dikkatli bir politika gerektirir; pragmatik ve objektiftir. Diplomasi duygusal ya da moral önceliklere sahip değildir. Devletler kendilerini oluşturan halkları temsil eden tüzel şahsiyetler olsalar da dış politikada kullanılan araçlar tek tek insanları bağlayan ahlaki kurallara bağlı olamazlar. Türkiye Cumhuriyeti de aynı kurallara göre işleyen bir diplomasi yapısına sahiptir; sahip olmak zorundadır. Dış politikayı onu icra eden kişilerin şahsiyetlerinden ibaretmiş gibi algılayamazsınız. Dr. Rice ABD Dış İşleri bakanı olarak görev yaparken aslında insan Dr Rice değildir artık. O canlı bir organizma olan politikayı sevk ve idare eden bir uzuvdur. Yani hissedip de açıklayamamanız çok normal; olmayan bir şeyi açıklayamazsınız. Üstelik yersiz bir korku içindesiniz. Türkiye de, diğer tüm devletler gibi, pragmatik ve akılcı bir diplomasi icra etmeye çalışıyor. Zaten bunun aksi eşyanın tabiatına aykırı. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.