Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Mezopotamyada dinleri kültür dil insan benzerliklei bizim allah yaratdı, tibetdeki perudakileri din dil insan yiplerini dedemmi yaratdı. bir kez şunu bilin..... insan yaratamaz...yaratmak allaha mahsustur.... ayrıca dinler bütün insanlara ulaşmıştır... dünyada hiçbir nokta insan yoktur ki zamanında oralara da din ulaşmasın... en bariz örneği İSLAM ve günümüz... islam tüm dünyaya ulaşıyor ve isteyen insan islamı tanıyor..... Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Ben ne diyorum sen ne diyorsun, neden böyle oluyor acaba dün de bir sürü yazı yazdık hz. ademden nasıl çoğaldık diye anlamadılar devamlı dğişik konulardan bahsedildi. Televizyondada görüyoruz adama araba nasıl yapıldı diyiyor adam kalkıyor motosikleti anlatıyor. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Ben ne diyorum sen ne diyorsun, neden böyle oluyor acaba dün de bir sürü yazı yazdık hz. ademden nasıl çoğaldık diye anlamadılar devamlı dğişik konulardan bahsedildi. Televizyondada görüyoruz adama araba nasıl yapıldı diyiyor adam kalkıyor motosikleti anlatıyor. sorunun cevabını yazdım işte.... dedeni falan karıştırma..... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Kullandığın tüm hakaretvari kelimeleri sana iade ederim. Önce biraz M-E-D-E-N-İ O-L Sonra konuşuruz Boşver be yamyam.. Aslında Allahın varlığı, duyduğun müzikten daha aşikar... Görmeme yada görememe sebeplerini oraya yazmıştım.. Sana mantıksız gelebilir ama o yazdıklarım malesef doğrudur.. Ayrıca cevizin hakaretvari kelimeleri 5 duyuyla anlaşılmaz..)) Takma yani.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 karakurt: dedem bir dahi idi lakağbı kara imam idi, kuranda aradığı yeri bir açışda bulurdu sen ben onun bilgisi yanıbda havayız. gelelim şu yecüz mecüz meselesine iyi bilen varmı bu meseleyi. Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 karakurt: dedem bir dahi idi lakağbı kara imam idi, kuranda aradığı yeri bir açışda bulurdu sen ben onun bilgisi yanıbda havayız. gelelim şu yecüz mecüz meselesine iyi bilen varmı bu meseleyi. sor elimden geldiğince yardımcı olurum.... madem deden bu kadar ulu bir insandı bir sana iman ı mı öğretemedi.... adamın kemikleri sızlıyordur... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Bir önceki mesele tamammı... Sonra geliriz yecüc mecüce...???? Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Karşı veya bizim fikilerimizi tartşma yapmasını dah beceremiyoruz mesele tamam desek iyi olur. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 O zaman bence yecüc ve mecüc adı altında başka bir topic açılabilir.. Saygılar.. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Tabi olabilir, benim fazla bilgim yok bu hususda 1-2 metinden başka. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2005 Ozaman açsana bir topic.. Tartışırmıyız bilgilendirilirmiyiz bilemem artık.. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 24 Kasım , 2005 Sevgili Lena dedesini iyi değerlendirememiş.. Öyle bir dede bende olsa alim olurdum be..)) Alıntı
Φ gkm Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 29 Kasım , 2005 Niçin insanlardan Allah'ın varlığını ve aynı zamanda bir olduğunu ispata davet ediyorsunki.ben bununla niçin uğraşayım.Ben zaten iman etmişim ve imanımdada hiçbir şüpheye yeryok.şüphe eden veyahut inanmayan sen isen Allah'ın var olmadığını veya birden fazla olduğunu sen somut delillerle hiçbir çelişkiye düşmeden ispatla.Bunu sen yap , neden benden istiyorsun.Bana getireceğin delillerde somut deliller olsun. Niçin insanlardan Allah'ın varlığını ve aynı zamanda bir olduğunu ispata davet ediyorsunki.ben bununla niçin uğraşayım.Ben zaten iman etmişim ve imanımdada hiçbir şüpheye yeryok.şüphe eden veyahut inanmayan sen isen Allah'ın var olmadığını veya birden fazla olduğunu sen somut delillerle hiçbir çelişkiye düşmeden ispatla.Bunu sen yap , neden benden istiyorsun.Bana getireceğin delillerde somut deliller olsun. Alıntı
Φ HİDAYET ÇAĞI Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 ALLAH'IN VARLIĞINI MERAK EDENLER NİÇİN İNSANLARA SORARDA ALLAH'A SORMAK AKILLARINA GELMEZ ! ALLAH'IN VARLIĞINDAN ŞÜPHE DUYANLARA SESLENİYORUM ; < EĞER VAR İSEN VARLIĞINI İSPAT ET > DEMENİZ YETERLİ KARDEŞİM.. O SİZE KENDİNİ EN GÜZEL VE İDRAK EDECEĞİNİZ ŞEKİLDE İSPAT EDECEKTİR ! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 ALLAH'IN VARLIĞINI MERAK EDENLER NİÇİN İNSANLARA SORARDA ALLAH'A SORMAK AKILLARINA GELMEZ ! ALLAH'IN VARLIĞINDAN ŞÜPHE DUYANLARA SESLENİYORUM ; < EĞER VAR İSEN VARLIĞINI İSPAT ET > DEMENİZ YETERLİ KARDEŞİM.. O SİZE KENDİNİ EN GÜZEL VE İDRAK EDECEĞİNİZ ŞEKİLDE İSPAT EDECEKTİR ! Tabii... Mesela sizi ve eşeğinizi öldürüp, 100 yıl sonra tekrar diriltecek (Bu arada film efekti gibi kemiklerinize et giydirecek) ve sizinle konuşacak.... Alıntı
Φ HİDAYET ÇAĞI Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 14 Aralık , 2005 DENE BAKALIM NE OLACAK GÖRÜRSÜN ! BİTKİLERİ ÇER ÇÖP YAPAN, TEKRAR ONA CAN VERMEYE KADİRDİR.. HER GÜN ALLAH'IN YARATTIKLARINI AFİYETLE YİYORSUN DEĞİL Mİ ! KENDİN YARATIP YESENE ! YARATAN, ÖLDÜRMEYE DE KADİR, TEKRAR DİRİLTMEYE DE ! KENDİNE YAZIK EDİYORSUN KARDEŞ ! HALBUKİ BİR TEK DİLEĞİN SENİ HAKİKATE GÖTÜRECEK ! HİDAYETE ERMEYİ DİLE ! Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 Hidayet Çağı arkadaşım; bir çok meyve veya sebzenin, eskiden yenilmeyecek kadar eciş bücüş iken, insanların onları aşılayarak yenilir hale getirdiklerini biliyor muydun? Her gün İnsanların yarattıklarını da yediğini unutma.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 15 Aralık , 2005 Meyvelerin aşılanması da insana verilen ilahi ilimden bir cüzdür.. Sebebine gelince, öyle bedava erişim yoktur, insana çalışması, araştırması ve bu şekilde bulması emredilmiştir.. Allah bir çok şeyi azmin gerisine gizlemiştir.. Saygılar... Alıntı
Φ HİDAYET ÇAĞI Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Hidayet Çağı arkadaşım; bir çok meyve veya sebzenin, eskiden yenilmeyecek kadar eciş bücüş iken, insanların onları aşılayarak yenilir hale getirdiklerini biliyor muydun? Her gün İnsanların yarattıklarını da yediğini unutma.... canım kardeşim insanlar var olana şekil veriyor...yok olan bir şey *var* mıdır ? ilim Allah'ındır...bu ilim üzerinden yaratılmış olanı bulursun... hava gözle görülüyor mu o zaman hava yok mu diyeceğiz..gözle görülmüyor AMA VAR değil mi... bunu ilkokul çocukları bile biliyor...var olanı keşfedersin...önceden bilgin dahilinde olmayanı keşfedersin ! kendi ağzınla söylüyorsun eskiden eciş bücüş iken insanlar ne hale getirdiler diye...eskiden varmış değil mi ! VARMIŞ.... biz sana diyoruz ki herşey YOKTAN var edildi ve bunu VAR eden BİR GÜÇ VAR İŞTE O GÜÇ YARATICI diyoruz... sen hala insanların keşiflerini söylüyorsun farkında olmadan kendi ağzınla aslında BİR YARATICININ OLDUĞUNU İSPAT EDİYORSUN... nedense bunu kabullenmek istemiyorsun....hergün tırnağını kesiyorsun nasıl oluyorda o tırnak yerine geliyor...bu nasıl bir sistem ki hiç aksamadan muhteşem bir şekilde işliyor...bunu anlatmaya çalışıyoruz....BU SİSTEMİ KURAN KİM ! SENİ SEVİYORUM CANIM KARDEŞİM SELAMETLE KAL.... Alıntı
Φ CEDEL Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2005 (düzenlenmiş) Burdaki imanlı kardeşlere bir çağrım var: Kardeşlerim bu ateistlere bin tane hüccet bin tane delil de getirseniz inanmayacaklardır.Zira bunların derdi sorgulamak değil saldırmak.Arkasına kalleşçe saklandıkları bilimin baş düşmanı da bunlar. Zaten bilim ispatlamıştır ki kainat ,tek ve bir ve mutlak kudret sahibi olan bir yaratıcının emrinde muazzam bir düzen içinde kaimdir.Kıt akıllarıyla meallerinden yorumladıkları Kur'an-ı Kerimi de anlamaktan mahrumdur bunlar.Zira davaları Kur'an-ı ve İslamı sorgulamak olsaydı en azından batılı oryantalistlerin yaptığını yapar İslami bilimlerde adamakıllı bir araştırma ve ihtisas yaparlardı.Bir de durmadan ön kabulden bahsedip dururlar''bize önkabullü açıklamalar yapmayın bilimsel açıkamalar yapın diye.'' Ben bu bilim ******** arkasına saklandığı pozitif bilimlerin temeli olan matematik bölümünde bir üniversite öğrencisiyim ve bu cahillere ilan ediyorum ki matematikte bir tane dahi önkabülsüz ispat yoktur.Her ispatta mutlaka başka bir teorem veya tanım kullanılır.Mesela ''boş küme her kümenin bir alt kümesidir''teoreminin ispatı şöyledir: Kabul edelim ki boş küme herhangi bir A kümesinin alt kümesi olmasın.Bu durumda boş küme A kümesinde bulunmayan en az bir eleman içermek zorundadır ,bu ise boş kümenin tanımına aykırıdır,o halde boş küme her kümenin bir alt kümesidir''Görüldüğü gibi bu teoremin ispatında alt küme tanımı bir önkabül olarak kullanımıştır.Alt küme tanımı da şöyledir:''A ve B boş kümeden farklı iki küme olsunlar ,eğer A kümesinin her elemanı B kümesinin de bir elemanı ise A altküme B'dir denir'' İşte bu bilim ********* iddiası bu örnek üzerinde olsa aynen şöyle olurdu:''Ben altküme tanımını kabul etmiyorum,bana önkabülsüz bir ispat yap!'' Tarih: 20 Aralık , 2005 Düzenleyen: Admin Alıntı
Φ Havace Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 26 Aralık , 2005 Hiç bir müslüman Allah'ı ve onun gönderdiği dini kabul ettirme zorunluluğunda değildir. "Dileyen iman eder, dileyen de inkar". İslami bilgi seviyesi Turan Dursun, İlhami Arselin kitaplarını geçmeyen yada Kuranı kalbiyle okumayan bir insandan herhangi bir imani meseleyi kabul etmesini kimse beklemez elbette. Tüklere zorla islamı kabul ettirildiği iddiası ise dedelerinizi korkak olmakla itham etmekten başka bir anlam taşımaz. Şamanist ve aynı zamanda şavaşçı olan türkler kendi dinlerini bırakıp niye İslama girsinler. Rusya, çin ve kominist bloku ülkelerin zülmüne rağmen oralarda hala dindar insanlar varsa zorla inanç ortadan kaldırılmıyor demek ki. Alıntı
Φ homealone Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Tabii... Mesela sizi ve eşeğinizi öldürüp, 100 yıl sonra tekrar diriltecek (Bu arada film efekti gibi kemiklerinize et giydirecek) ve sizinle konuşacak.... Allahı tanıyıp tanımamanız sizin sorununuz varlıgının delili görmek isteyenler için çok açıktır.Kainatın her karesinde onun yaratıcılığının izlerini görebilirsiniz.Ancak kalbiniz ve gözleriniz kör değilse.İşte Kuranın evrensel ve bugünüde kapsayan güncel oluşu. BAKARA SURESİ 13- Onlara: "İnsanların (müslümanların) inandığı gibi inanın." denilince, "Biz de o beyinsizlerin inandığı gibi mi inanacağız?" derler. İyi bilin ki, asıl beyinsiz kendileridir fakat bilmezler. 14- Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyle yalnız kaldıkları zaman: "Biz, sizinle beraberiz, biz sadece (onlarla) alay ediyoruz." derler. 15- (Asıl) Allah onlarla alay eder ve taşkınlıkları içinde serserice dolaşmalarına mühlet verir. 16- İşte onlar o kimselerdir ki, hidayet karşılığında sapıklığı satın aldılar da, ticaretleri kâr etmedi, doğru yolu da bulamadılar. 17- Onların durumu, bir ateş yakanın durumu gibidir. (Ateş) çevresini aydınlatır aydınlatmaz Allah onların (gözlerinin) nurlarını giderdi ve onları karanlıklar içinde bıraktı, artık görmezler. 18- (Onlar) sağırdırlar, dilsizdirler, kördürler. Artık (hakka) dönmezler. 19- Yahut (onların durumu), gökten boşanan, içinde karanlıklar, gök gürlemesi ve şimşek(ler) bulunan bir yağmur(a tutulmuşun hali) gibidir. Yıldırımlardan ölmek korkusuyla parmaklarını kulaklarına tıkarlar. Oysa Allah, inkârcıları tamamen kuşatmıştır. 20- O şimşek nerdeyse gözlerini (n nûrunu) kapıverecek. Önlerini aydınlattımı ışığında yürürler, karanlık üzerlerine çöktümü de dikilip kalırlar. Allah dilemiş olsaydı işitmelerini, görmelerini de alıverirdi. Şüphesiz Allah her şeye kâdirdir. 21- Ey insanlar! Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabb'inize kulluk edin ki (Allah'ın) azabından korunasınız. 22- O (Rabb) ki yeri sizin için bir döşek, göğü de bir bina yaptı. Gökten su indirdi, onunla size rızık olarak çeşitli ürünler çıkardı. Öyleyse siz de, bile bile, Allah'a eşler koşmayın. 23- Eğer kulumuz (Muhammed)a indirdiğimiz (Kur'ân)den şüphe içinde iseniz, haydi onun gibi bir sûre getirin, Allah'tan başka güvendiklerinizin hepsini çağırın; eğer doğru iseniz. 24- Yok yapamadıysanız, ki hiçbir zaman yapamayacaksınız, o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan, inkârcılar için hazırlanmış ateşten sakının. Sevgili inanan arkadaslarım."Ey muhammed!Kalplerini mühürlediğim insanlar için üzülme onları benden baska kimse hidayete erdiremez" sözüne mukabil ateist arkadaslarla ugrasmayın. Onlar neden bir varlıga tapmamayı düşünüyorlar biliyormusunuz inançsızlık değil TEPKİ her canlı yaratıcının varlığını bilir.Buna karşı çıkma içgüdüsünü tetikleyen faktörler vardır.Sırf Tepki olsun.Ben Sosyalist ve kendimce ateist bir insan idim taki kendimi tanıyana kadar.İnanın şimdi 5 vakit namaz kılıyorum.Demekki kişi kendini tanımalı o zaman hiç değilse şöyle der en azından "ENEL HAK" (haşa)..... Alıntı
Φ caucasus Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 21 Ocak , 2006 “Demir atomu olmasaydı, evrende karbon-bazlı bir yaşam var olmayacak; hiçbir süpernova patlaması yaşanmayacak, ilkel dünyanın ısınması gerçekleşmeyecek, atmosfer ve hidrosfer oluşmayacaktı. Dünyayı göktaşlarından koruyan manyetik alan oluşmayacak; Van Allen radyasyon kuşakları var olmayacak, ozon tabakası olmayacak, hemoglobini yapacak bir metal bulunmayacak, dolayısıyla nefes alan bir metabolizma olamayacaktı.” (Nature's Destiny, s. 198) “Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte Kitab’ı ve mizanı indirdik. VE KENDİSİNDE ÇETİN BİR SERTLİK VE İNSANLAR İÇİN YARARLAR BULUNAN DEMİRİ DE İNDİRDİK; öyle ki Allah, Kendisine ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın). Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir, üstün olandır.” (Hadid Suresi, 25) ....................bu kur`an da bildirildiyse(1400 yıl evvel)ve doğruysa..ki doğru bunu bilimde kabul ediyor,demekki ALLAH tektir,çünkü buda kur`anda böyle bildiriliyor... “Ateşin kullanımı elbette çevresel faktörlere de bağlıdır: Ağaçların ve göreceli olarak kuru bir ortamın varlığına, örneğin. Bu ilave faktörlerden herhangi birinin uygun olmaması durumunda, bizi insan yapan tüm fiziksel ve zihinsel yeteneklerimize ve dünyanın karbon bazlı bir yaşam için çok uygun bir yurt olmasına rağmen, ateş ve dolayısıyla metalürji, kimya ve herhangi bir bilimsel gelişme mümkün olmazdı”. (Michael Denton, Nature's Destiny, s. 245) “Ki O, size yeşil ağaçtan bir ateş kılandır; siz de ondan yakıyorsunuz.” (Yasin Suresi, 80) ...buda aynı şekilde Bir başka deyişle, Güneş'in yapısı da rastlantısal, amaçsız bir yapı değildir. Aksine, Allah bir ayetteki, "Güneş ve Ay, belli bir hesap iledir" (Rahman Suresi, 5) ifadesiyle Kuran'da bizlere bildirmiş olduğu gibi, bu yıldızı insanın yaşamı için özel bir şekilde yaratmıştır. Allah, Güneş’i insanın hizmetine verdiğini ve Güneş’in O’nun takdir ettiği bir istikamette hareket ettiğini Kuran'da şöyle bildirmektedir Güneş de, kendisi için (tesbit edilmiş) olan bir müstakarra doğru akıp gitmektedir. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)ın takdiridir. (Yasin Suresi, 38) ayrıca,atmosfer kaç tabakadan oluşuyordu..? kur`ana bakalım "O, biri diğeriyle 'tam bir uyum'içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk'göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi, 3-4) ve daha birçok,kur`ana dayalı bilimsel gerçekler...ve bukadar çok kesin doğrunun içinde.ALLAH-ben tek`im-diyor..buna inanmamak biraz gurur kokmuyormu..?bilimsel delil dediğimiz şeyler ayniyle kur`anda vaki:) Alıntı
Φ shankara Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 23 Ocak , 2006 NEDEN HER SAKLI BİLİNMEYEN VE BİLMEKTEN KORKTUĞUMUZ ŞEYLERİN BAŞINA "NEDEN" "NASIL" SORULARINI EKLİYORUZ SADECE İNSANIZ DÜŞÜNEBİLİYORUZ UN MU GEREĞİ BU. PEKİ BEN ANLAMADIĞIM BİRŞEYİN BAŞINA BİR NEDEN? KOYAYIM. NEDEN HERKES İNANDIĞINA İNANIP BAŞKALARINI YARGILIYOR. RAHAT OLUN YAHU. DÜŞÜNCELERİNİZİN GENİŞ UFKUNUZUN GENİŞ Mİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUNUZ BUYRUN YAKIINDA BİR FORUM AÇALIM BEYİN FIRTINASI YAPALIM BEKLEYİN Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 30 Ocak , 2006 “Demir atomu olmasaydı, evrende karbon-bazlı bir yaşam var olmayacak; hiçbir süpernova patlaması yaşanmayacak, ilkel dünyanın ısınması gerçekleşmeyecek, atmosfer ve hidrosfer oluşmayacaktı. Dünyayı göktaşlarından koruyan manyetik alan oluşmayacak; Van Allen radyasyon kuşakları var olmayacak, ozon tabakası olmayacak, hemoglobini yapacak bir metal bulunmayacak, dolayısıyla nefes alan bir metabolizma olamayacaktı.” (Nature's Destiny, s. 198) “Andolsun, Biz elçilerimizi apaçık belgelerle gönderdik ve insanlar adaleti ayakta tutsunlar diye, onlarla birlikte Kitab’ı ve mizanı indirdik. VE KENDİSİNDE ÇETİN BİR SERTLİK VE İNSANLAR İÇİN YARARLAR BULUNAN DEMİRİ DE İNDİRDİK; öyle ki Allah, Kendisine ve elçilerine gayb ile (görmedikleri halde) kimlerin yardım edeceğini bilsin (ortaya çıkarsın). Şüphesiz Allah, büyük kuvvet sahibidir, üstün olandır.” (Hadid Suresi, 25) ....................bu kur`an da bildirildiyse(1400 yıl evvel)ve doğruysa..ki doğru bunu bilimde kabul ediyor,demekki ALLAH tektir,çünkü buda kur`anda böyle bildiriliyor... “Ateşin kullanımı elbette çevresel faktörlere de bağlıdır: Ağaçların ve göreceli olarak kuru bir ortamın varlığına, örneğin. Bu ilave faktörlerden herhangi birinin uygun olmaması durumunda, bizi insan yapan tüm fiziksel ve zihinsel yeteneklerimize ve dünyanın karbon bazlı bir yaşam için çok uygun bir yurt olmasına rağmen, ateş ve dolayısıyla metalürji, kimya ve herhangi bir bilimsel gelişme mümkün olmazdı”. (Michael Denton, Nature's Destiny, s. 245) “Ki O, size yeşil ağaçtan bir ateş kılandır; siz de ondan yakıyorsunuz.” (Yasin Suresi, 80) ...buda aynı şekilde Bir başka deyişle, Güneş'in yapısı da rastlantısal, amaçsız bir yapı değildir. Aksine, Allah bir ayetteki, "Güneş ve Ay, belli bir hesap iledir" (Rahman Suresi, 5) ifadesiyle Kuran'da bizlere bildirmiş olduğu gibi, bu yıldızı insanın yaşamı için özel bir şekilde yaratmıştır. Allah, Güneş’i insanın hizmetine verdiğini ve Güneş’in O’nun takdir ettiği bir istikamette hareket ettiğini Kuran'da şöyle bildirmektedir Güneş de, kendisi için (tesbit edilmiş) olan bir müstakarra doğru akıp gitmektedir. Bu, üstün ve güçlü olan, bilen (Allah)ın takdiridir. (Yasin Suresi, 38) ayrıca,atmosfer kaç tabakadan oluşuyordu..? kur`ana bakalım "O, biri diğeriyle 'tam bir uyum'içinde yedi gök yaratmış olandır. Rahman'ın yaratmasında hiçbir 'çelişki ve uygunsuzluk'göremezsin. İşte gözü(nü) çevirip-gezdir; herhangi bir çatlaklık (bozukluk ve çarpıklık) görüyor musun? Sonra gözünü iki kere daha çevirip-gezdir; o göz umudunu kesmiş bir halde bitkin olarak sana dönecektir." (Mülk Suresi, 3-4) ve daha birçok,kur`ana dayalı bilimsel gerçekler...ve bukadar çok kesin doğrunun içinde.ALLAH-ben tek`im-diyor..buna inanmamak biraz gurur kokmuyormu..?bilimsel delil dediğimiz şeyler ayniyle kur`anda vaki:) HY saçmalıklarından seçmelerle karşı karşıyayız sanırım. "Demir'i Muhammed buldu" diyebilirsen hemen şurada müslüman olacağım. Ama diyemezsiniz. Çünkü demir Muhammed'den çok önce bulunmuştu. Bilinen bir şeyi "bak işte nasıl da yarattık. Bunda size faydalar var" demek neyi kanıtlar? Ateş için de aynı şey söz konusu. Ayrıca 7 kat göğü hala atmosfer tabakaları diye saymaya kalkıyorsunuz ya pes doğrusu. H.Y 'nın peşine düşerseniz, dininizi bilmediğiniz de çıkar ortaya. 37/6- Biz en yakin gögü zinetlerle, yildizlarla donattik. Demek ki neymiş? Yıldızlar atmosfer tabakalarının arasındaymış.. Hem de en yakın atmosfer tabakasını süslüyorlarmış... PES... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.