Φ AÇA Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 iyice saçmalamadan şu düşüncelerimize bi dur demeliyiz! Ana dilimiz Türkçe bizim. kürtlerde Türk bayrağı altında yaşayan,bir topluluk. yeter artık diyorum ben ya!!! Alıntı
Φ *NATALIA* Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 Gönderi tarihi: 10 Eylül , 2007 iyice saçmalamadan şu düşüncelerimize bi dur demeliyiz! Ana dilimiz Türkçe bizim. kürtlerde Türk bayrağı altında yaşayan,bir topluluk. yeter artık diyorum ben ya!!! Kürtçe değil TÜRKÇE... Alıntı
Φ hercaii Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 Gönderi tarihi: 11 Mart , 2008 bencede gereksiz olur..neden türkçe değilde kürtçe? 1. Olduğumuz sene ayabancı bir şarkı ile olmuştukk Hele birde şıvan perverin leyla şarkısı ile katılırsak varya bütün dünya bize oy atar botan arkadaşıma da teşekkür ederim eklediği videolardan dolayı Alıntı
Φ BJKaan-Nohci Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 14 Mayıs , 2008 van tu tiri foroooooo arkadaşlar ingilizce dururken ne gereği varr.. Alıntı
Φ bursercan Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2008 oooo gercekten tartısma yaratacak bır olay.sanırım medyanın elıne bu soru dusseydı kım bılır neler olurdu.dusunmek bıle ıstemıyorum Alıntı
Φ Senyour Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 *Kürtçe söylenecekse (ki hayal enazından şimdilik)misal Cıwan Haco o jazz rock türkü pop karışık söylüyor ona da yakışır hani *Not: iletileri okumadan önce bunu yazmıştım... Abi ozaman enisi Boğaziçi Topluluğu(Kardeş Türküler) katılsın bütün anadoludaki dillerden müzik yapıyorlar yani yaparlar ortaya bir karışık Ermenistan dan oylar tamam sonra Rumlarda bize oy verir zaten avrupada cok Türk Var balkanlarda verir yemede yanında yat Alıntı
Φ TAKLAMAKAN Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Bu yarısmayı önemsiyor ve puan almak istiyor iseniz , Lobi faaliyetleri çok güçlü olmalı , Şarkınızı melodisi çok güzel olmalı, Seslendiren sanatçının sesi özgün ve güzel olmalı...( Eserine göre..) Dans sunumu iyi olmalı , Avrupalı insanların kendinden bişey bulacağı bir bütünlük olmalı. Botan nıck lı arkadaşın verdiği video görüntülerine ve youtube videosuna baktım. O olsa olsa ortadoğu ülkelerinin katıldığı , etnik muzik ve dans yarışmasında belki puan alır. Kanımca bu tartışma , muzik için değil , belli bir amaca hizmet için açılmış. İşlevini iyi de yapıyor. İyi insan , erdemli insan hangi dili konuşursa konuş sun , iyidir , erdemlidir. Dil erdem li olmada etken değildir. Saygılar. Alıntı
Φ 3skiya Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Gönderi tarihi: 25 Ağustos , 2008 Ingilizce bir sarki ile katilinca bir amac vardir ki bu her kesimden bir cok insanin anlayabilmesi icindir. Bugün ingilizcenin ne kadar ileride oldugunu söylememize gerek yok.. Eger onun disinda bir dil ile katilacak olursak kendi dilimiz bize yeter. Yeni kürtce bir sarki ile katilmamiz gereksiz hatta imkansiz Alıntı
Misafir Yakisikli Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 Hic katilmasalar olmazmi medine dilencileri gibi oy dileniyorlar bence rezillikten baska birsey degil eurovisyonla ugrasacaklarina halka daha yararli bir isler yapabilirler ... Alıntı
Φ politika Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2008 Israil acinma siyaseti güderek birincilik almisti Eurovizyonda,Güney Kibris hep siyaset geregi cok puanlanmisti,Türkiye,Ermeni ve Yunan lobisi karsisinda hep alt siralarda kalmistir.Son yillarda bazi hamleler yapilir gibi gösterilip Türkce yerine Ingilizce kullanilmaya baslandi,buda yine Ermeni ve Yunan lobilerinin bir eseridir.Bize iyi puan verildiginde siyasi konjuktür hep farkli zeminlerde oldugundan o puanlari almisiszdir yoksa sarkinin iyiliginden veya söyleyenin sesinin cok güzel oldugundan degildir.Tabiiki erdemli insan icin dil farketmez ama sarkiya oy verebilmek icin Ingilizce sarti olamaz müzik anlayisinda.Müzik evrensel olduguna göre müzikten anlayan icin Türkce veya Ingilizce olmasi pek birsey ifade etmemelidir.Bosna-Hersege 10 puan veren Türkiyenin Bosnadan bir puan dahi alamamis olmasi sarkimizin kötü oldugundan degil bizim yaptigimiz siyasetin bosuna puan harcamamiza yol acmasidir.Ayni seyi Ermenilere verdigimiz puanlar ve onlardan alamadigimiz puanlar icinde söyleyebiliriz. uluslararasi bir yarismaya puan alabilmek icin kendi dili disinda baska bir dille katilmayi,siyasi ve puan amacli yalakalik yapilmasini tasvip etmiyorum.Bize daha dogrusu müzige yakismiyor bunlar. saygilarla Alıntı
Φ ''biji tirkiye'' Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Bence süper olur,hem illa Kürtçe olacakta değil lazcada olabilir biz çok zengin bir kültüre sahip bir ülkyken neden elin ingilizcesini kullanıyoruz ki? Alıntı
Φ phantom_lord Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2009 Şu Eurovision'u hala kaale alıyosunuz ya sizi anlamıyorum... Baştan aşağı saçma sapan bir konsept... Baştan aşağı cinsellik kokan yarışmacılar... Baştan aşağı çürümüşlük kokuşmuşluk... Böyle bir yarışmada Kürtçe şarkı söylesek ne olur Türkçe söylesek ne olur Tarzanca söylesek ne olur Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.