Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hak Teâlâ, ne varlıkların yokluktan varlık âlemine çıkmalarına, ne meleklerin onu sena ve methetmelerine, ne de insanların ibadet ve itaatlerine muhtaçtır. Bunlar olsun ya da olmasın, O, zatında hamd ve senaya lâyık, eşi, misali, dengi olmayan bir Allahtır. Sonsuz zenginlik sahibi, her şey kendisine muhtaç ve o hiçbir şeye muhtaç olmayan Allahın ihtiyaçtan münezzeh olduğunu böylece tespit ettikten sonra, kâinatı niçin yarattığı hususuna bakalım.

Kainatın yaratılmasındaki en önemli cihet, Allahın kendi manevi cemal ve kemalini, yani ilminin eserlerini, kudretinin harikalarını, isimlerinin tecellilerini, zenginliğinin genişliğini, ihsan, şefkat ve merhametinin yansımalarını, varlık aynalarında bizzat kendisinin müşahede etmesidir.

Saygılar..

• 2 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

(bunu okumak kimilerine zor gelecek onlar kendilerini biliyor)

Allah niye ona tapmamızı istiyor?

cvb veriyorum Allahı bilen ona inanan tapan Ahlak sahibidir, sabır sahibidir, konuyu biras açalım;

1-) iman eden zina etmez zina kötü bişeydir iyidir zevk alırz gibi düşünen olur açıklıyım hemen onuda

bir kimseini kendi bacınla kendi kızınla ananla teyzenle halanla vs.. zina etmesini istermisn zina nedir evlilik dışı ilişki. eminim bunu kimse istemez. hergün farklı biri ile bu saydığım yakınlarının zina etiğini düşün bi. daha bunu daha fazla örneklendirebilirm.

2-) kumar, alkol, hırsızlık vs iman eden bunları yapmaz 1. madde'de imandan bahsetik iman eden kimse Allahı bilen onun yasaklarına uyan ona tapan yani imanlı kimse bunlarıda yapmaz. kim ömrünü kumarla kazanmışda yaşamış doya doya, kim alkol almışda zararını görmemiş bilincini kaybedip istenmeyen hareketlerde bulunmamış. peki ya hırsızlık herkes birbirnin malını çalsa olurmu.

öyleyse Allaha tapmamız Allahın değil bizim yararımıza bu anlatıklarımdan kaçmamıza yardımcı olur dünyada huzur bulur. iman edip namaz kılıp bunları yapan yokmu diyeceksiniz evet var ama onlar gerçek iman edn değildir ve gelip geçici olan bu dünyadan sona ona bu yaptıklarının hesabını soracak olan Allahdır Allah ona neden diğer kullarımı rahatsız ettin onların hakkını elinden aldın diye hesap soracak cezasını verecek.

Teslim olmayı kabulenmeyen kibirindendir Allaha teslim olun ama yalnız Allaha...

Gönderi tarihi:

bu siteye yeni üye oldum cvbların hepsini okumya fırsat bulamadım baktım ki birileri imansızlıktan bashediyor elimden geldiğince onlara yardımcı olmak niyetindeyim ayrıca bende çok iman edn bi insan değildim 1 ay öncesine kadar Allah bana bi musibet verdi sıkıştım çok şükür bana kapılarını açtı ona yöneldim herkes artık benim bu işin içinden çıkamyacağımı düşünürken düşmanım olan kimse vicdana geldi imana geldi kurtuluşa erdim.. (Elhamdü lillâhi rabbil’âlemîn)

emrahh nickli bi arkadaşım Allah kendisine tapmamızı neden istiyor sorusuna değişik bi yaklaşımı olmuş Allah ibliside yarattı bize vesvese versin diye ona vesvese vermesi için herşeyi tam olarak bildirmedi insana. insanı hayvanlardan farklı olarak akıl sahibi olarak yarattı veseveseyle Hakkı ayırt edebilsin diye ve bizleri sınamak için bu dünyaya yolladı adil olan Allahdır kimi cennete kimi cehenme koyacağını çok iyi bilir tıpkı insan oğlunun dünya kuruluşundan buyan yaklaşık 5milyar yıl geçtikden sona bazı bilimsel gerçekleri fark etemesi gibi fakat Allah dünyayı kusursuz yaratmış şimdi ancak fark edebiliyoruz. FAkat Allah bunların hepsini biliyordu kutal kitap Kuranı okuyup anlamaya çalışmanızı tavsşye ediyorum

Enbiya süresi 30. ayet Kuranı kerim'den

İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

bilimsel gerçekler şimdi fark ediyorlarki ki jeoloji bilimin öğrenmekte olduğumdanda biliyorum bigbang dediğimiz olayı bu ayette Allah Hz. muhamed aracılğıyla 1400 yıl evel sölemiş kularına Kuran'ın Allah sözü olduğunu anlamamız için daha fazla örnek var bunla ilgli olarak.....

Gönderi tarihi:
bilimsel gerçekler şimdi fark ediyorlarki ki jeoloji bilimin öğrenmekte olduğumdanda biliyorum bigbang dediğimiz olayı bu ayette Allah Hz. muhamed aracılğıyla 1400 yıl evel sölemiş kularına Kuran'ın Allah sözü olduğunu anlamamız için daha fazla örnek var bunla ilgli olarak.....

Arkadaşım bu yorumlara girmeden önce ilgili forumlarda jeoloji biliminin bulguları ile dini söylemler arasındaki çelişkilerin tartışıldığı forumları bir gözden geçir. Örneğin, Bilim dünyası forumunda "yerbilimleri-insan-din" alt başlığı işine yarayacaktır, bunun yanı sıra, Dini konularda Kuran'aki bilgilerin kaynağı forumunu okuyabilirsin. Bunun gibi bir kaç forumda da tartışıldı bunlar. Ekstra bir katkın olacaksa büyük bir zevkle görüşlerini bekleriz. Tekrar edilen söylemler olmaması açısından diyorum...

Ha bir de tektonik hareketler ve din forumu var...

Saygılar...

Gönderi tarihi:
teşekürler fakat siteyi daha yeni ziyaret edişim uyarın için sağol...dikkat edrim bundan sona kusura bakmayın cvblarımı silebilirsinz tekrar aynı konuları yazmam kirlilik yapıyorsa..

:) Yok silme işini gerekirse yöneticiler (Admin) yapıyor :)

Aynı konuda görüşlerini yazmalısın zaten. Sadece aynı şeylerin tekrarlanmaması için söylemiştim :)

Aramıza hoşgeldin...

Gönderi tarihi:
Enbiya süresi 30. ayet Kuranı kerim'den

İnkar edenler, göklerle yer bitişikken, bizim onları ayırdığımızı ve diri olan her şeyi sudan meydana getirdiğimizi görmediler mi? Hâlâ inanmayacaklar mı?

zkan

bu ayetle ilgili herhangi bir bilimsel gerçek yok !

ayrıca big-bang yerler ve göklerin bitişik olduğundan bahsetmez !

teorik olarak evrenin bir enerji sıkışmasından dolayı patlamasıyla oluştuğundan bahseder.

deflarca anlattık ve defalarca anlatmaya devam edilecektir.

saygılar

Gönderi tarihi:

e patlayınca yerler yani gezegenler yıldızlar vs.. gökler atmosfer ve uzay birbirinden ayrılmadımı.. bir cisim patlayınca farklı parçalara ayrılmazmı... enerji sıkışıp patlyaınca niye evren var oldu.. Anlamadım iddanı açarsan sevinirm..

Gönderi tarihi:
e patlayınca yerler yani gezegenler yıldızlar vs.. gökler atmosfer ve uzay birbirinden ayrılmadımı.. bir cisim patlayınca farklı parçalara ayrılmazmı... enerji sıkışıp patlyaınca niye evren var oldu.. Anlamadım iddanı açarsan sevinirm..

Gök atmosfer mi? Hayır...

Atmosfer büyük patlamayla mı oluştu? Hayır...

Uzay ayrılır mı? Uzay nedir? Uzaydan kastın boşluk ise (gök ise) boşluk bir şeyden ayrılmaz. Boşluk boşluktur. Maddenin olmadığı durumda boşluk vardır. Ve patlamayla filan oluşmaz...

Gönderi tarihi:

boşluğun içinde bir kütle halinde duran yerler ve gökler yıldızlar gezegenelr oksijen vs çeşit çeşit gazlar yer altında var olan mineraller vs.. patlayıp boşluğa yayılmış desem... ne dersiniz hoş olmazmı:)

Gönderi tarihi:
boşluğun içinde bir kütle halinde duran yerler ve gökler yıldızlar gezegenelr oksijen vs çeşit çeşit gazlar yer altında var olan mineraller vs.. patlayıp boşluğa yayılmış desem... ne dersiniz hoş olmazmı:)

Olmaz, hele de jeolojiyi öğrenmeye başlayan birisi için hiç hoş durmaz...

Gönderi tarihi:
bence çok güzel oldu süper.

Arkadaşım gezegenlerin olşumu, hele de atmosferin olşumu öyle bir patlamayla hoop diye olmadı...

Görüşün varsa belirt tartışalım. Yok yine de görüşünün güzel ve doğru olduğunu düşünüyorsan hiç uğraşma...

Gönderi tarihi:
niye allah ona tapmamızı istiyor.acaba allah kendini tatmin etmek için mi bizleri yarattı?yani niye?öyle duruyodu.hadi ben bi şeyler yaratıyım mı dedi?niye bizi yarattı?kendisine tapmamız için mi?buna ihtiyacımı var ki

(bunu okumak kimilerine zor gelecek onlar kendilerini biliyor)

Allah niye ona tapmamızı istiyor?

Teslim olmayı kabulenmeyen kibirindendir Allaha teslim olun ama yalnız Allaha...

(bunu okumak ta bazı kimilerine çok zor gelecek onlar da kendilerini biliyor.!)

"İnsanoğlu niye Allaha, varsaydığı tanrılarına tapınmak istiyor?"

Soru bu şekilde sorulursa, "İnsanoğlu zamanı ve tüm evreni kontrolü altına aldığında, yarattığı tanrılarına eylem ve düşüncelerinde teslim olmayı bırakıp tanrılarını kontrolü altına aldığında, teslim olmayı kabullenen acizliğinden kurtulup onları teslim aldığında,kendi kalemiyle yazdığı tanrılarının kutsal kitaplarını da varsaydığı cehennem ateşinde yakacaktır…" demek kibir değil insanoğlunun kendini arayışının bir ifadesidir...

Gönderi tarihi:

şimdi hoop diye olmadı atmosfer evet ama yaratılışın başlangıcında bir enerji brikimesi vardı ve bir patlama sonucu o enerji açığa boşlukta yayıldı ve evren oluşumuna başladı Allah sistemleri yarattı o biriken enerjiyide Allah yarattı.

diğer arkadaşımıza cvb yazdığın uzun metinden hiç bişey anlamdım ama kimilerinin zoruna gidecek dedim evet gitti hiç şaşırmadım neden şaşırmadım ben buraya dini bilgiler edinmek için üye oldum islamı daha iyi anlamak için google yazdım bu çıktı AA bir de baktım ne göreyim misyoner faliyet başka bi başlık başka bir arkadaşınıza islamda savaşın yerinin savunma ile olduğunu çeşitli ayet ve tefsirlerle anlattım o herseferinde başka bir ayeti çarptrırarak karşıma geldi en son sivas olaylarını falan sordu islamda onunda yeri yok.

burda kötü olan durum dinim üzerinde oyanan oyunların olduğunu görmek ama bişey fark ettim hep aynı yerde dönüp duruosunuz islamda olmayanı varmış gibi gösteriosunuz bunu sebebide orta asya ve arap yarım adasında cahil kalmış insanların liderleri dini duyguları istismar edererk onları kualnması evet bu acı bi olay.

ülke nufusunun yakaşık %90nı müslüman bunlarında yaklaşık %50si dinine bağlı ama burda dini konuları konuşanların %90 müslüman değil bilmiyorum ateistmisiniz hiristiyanmısınız. hırıstiyan olsaydınız galiba Allah var derdiniz hiç yoktan iyidir.

islam dini kuvvetlidir biz bu vatanıda Allah Allah sesleriyle hucuma kalkıp kurtardık. osmanlı devletide 600 küsür yıl inancı sayesinde ayakta kaldı ahir zaman dediğimiz şu günlerin sonun tekrar bir kurtuluş olacağı bazı hadislerde bahsedilmişir. inşallah ogünleri hep beraber görürüz.

Bana ne mutluki söylediklerinizn aslında biras mantığı olsada hayatım içerisinde Allah varlığına şahit olacağım bir kaç olayla karşılaştığım için mantıksız yönlerinizi görebiliyorum.

burda 1-2 tane ateist 1-2 tanede müslüman olsa samimiyetinize inancam ama bi benim heralde.

ve çok merak ettiğim bir soru var Allah yok sizce peygamberde yalancı size göre yada sadece efsane.

insan oğlunun akıl sahibi olmasının sebebini bana anlatacak varmı içinizde?

Gönderi tarihi:
insan oğlunun akıl sahibi olmasının sebebini bana anlatacak varmı içinizde?

bilimsel bir gerçek(kanıtlı) olarak yok !

bilimsel kanıt olmadığı içinde anlatılacak hiçbir şey doğru değildir.

saygılar

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
şimdi hoop diye olmadı atmosfer evet ama yaratılışın başlangıcında bir enerji brikimesi vardı ve bir patlama sonucu o enerji açığa boşlukta yayıldı ve evren oluşumuna başladı Allah sistemleri yarattı o biriken enerjiyide Allah yarattı.

Bak ben bunu, az çok bu işle uğraştığım halde bilmiyordum. Peki sen nereden biliyorsun?

Gönderi tarihi:

Allah niyemi kendisine tapmamızı istiyor?

Bunun cevabı çok basit kardeşlerim eğer bizi yaratan bir gücün olmadığını ve günah birşey yaptığımızda bizi cezalandıran biri olmasaydı ortalığın hali ne oldurdu düşün sokakta biri seni soymak için yerdin arkadan bıçağı geberir giderdin ve o adam Allah ın olmadığından habersiz olduğu için kötü bişe yapmadığını sanar ve sende boşuna geberirdin

ANLADIN MI KARDEŞİM VE EMİN OL BÖYLE ŞEYLER DÜŞÜNDÜĞÜN İÇİN BENCE BU HAYATTA YAŞAMANIN TADINI ÇIKAR 3 GÜNLÜK DÜNYA SONSUZ YAŞAMDA BUNUN ACISINI ÇEKECEKSİN!!!

Bilimsel kanıt olmayan HERŞEY YANLIŞ DEĞİLDİR BANA İNSANIN NASIL OLUŞTUĞUNU SÖLE O ZAMAN

Gönderi tarihi:
Bunun cevabı çok basit kardeşlerim eğer bizi yaratan bir gücün olmadığını ve günah birşey yaptığımızda bizi cezalandıran biri olmasaydı ortalığın hali ne oldurdu düşün sokakta biri seni soymak için yerdin arkadan bıçağı geberir giderdin ve o adam Allah ın olmadığından habersiz olduğu için kötü bişe yapmadığını sanar ve sende boşuna geberirdin

Allah bizi cezalandırmak için mi kendisine tapmamızı istiyor diyorsunuz ?

Bilimsel kanıt olmayan HERŞEY YANLIŞ DEĞİLDİR BANA İNSANIN NASIL OLUŞTUĞUNU SÖLE O ZAMAN

Bizi yanlışlar değil, doğrular ilgilendiriyor, sebebide bizi doğru yola götüren "doğrulardır"

İnsanı yanlış yola "doğrular" götürmez

İnsanın nasıl oluştuğu doğru olarak bilinmiyor !

saygılar

• 7 yıl sonra...
Gönderi tarihi:

Bak arkadaşım sözgelimi forumdan diyelim ki bir arkadaşın yaptığı bir eylemi bana anlatsan ve sorsan arman desen sence o bunu bana niye yaptı diye sorsan bende ihtimaller üzerinde düşünür ve elbet fikrimi belirtirim sonuçta bahsettiğimiz kişiyi tanırız ve o da bizim gibi ademoğludur....

Ama sen şimdi Allah bizi niye yarattı amacı neydi tatmin olmaya mı çalışıyordu gibi sorular sorarsan *********** gibi kalakalırız çünkü hiçbirimiz onun ne olduğunu nasıl olduğunu ne düşündüğünü bilemeyiz ki ve daha öncede söylediğim gibi bence bu tür düşüncelerle hiç yorma kendini çünkü cevabını bu dünyada bulamazsın...

Hadis-i kudside, (İnsanları, beni tanımakla şereflenmeleri için yarattım) buyuruldu.

Bu şerefe kavuşup kavuşmama tercihini de kullarına bıraktı. Ateistlerin, (Biz Allah’a inanmıyoruz, Allah’ı tanımakla şereflenmediğimize göre, Allah’ın maksadı hâsıl olmadı) demeleri yanlıştır; çünkü çok kimse, belli bir yaşa gelince, Allahü teâlâyı tanımaya başlıyor. Kâfir kalıp hiç tanımasa bile, zaten tercih kullara bırakılmıştı. Kâfirler de, ahirete gidince tanıyacaklar. Tanımayan hiç kimse kalmayacaktır.

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

"Sizi ve sizden öncekileri yaratan Rabbinize ibadet ediniz ki takva mertebesine nâil olasınız." ayetinde bu sorunun cevabı verilmektedir.

İbadetle ortaya çıkan bir netice var: "İnsanın takva mertebesine erişmesi." İnsan o ibadetle "takva mertebesine", yani Allah'tan korkma, yasaklarından sakınma, haram kıldıklarından kaçınma makamına eriyor. Demek oluyor ki, ibadetin faydası insana ait.

Bu makama ermeyenler ömürlerini günahla, isyanla ve şirkle, küfranla geçirirler. Bunlar ise insanı cehenneme götürür.

Demek ki takva mertebesi, cehennemden ve ona götüren her türlü kötülükten olanca gücüyle kaçınma makamıdır. Cehennemden kaçınma ise insanı Cennete götürür. Cennete muhtaç olan ise biziz. Oradaki sonsuz nimetlerden biz istifade edeceğiz. O halde böyle bir soruyu nasıl sorabiliyoruz!?

İhlâs sûresi, Allah'ın "Samed" olduğunu bize ders verir. Samed, yâni "Her şey Ona muhtaç; O ise hiçbir şeye muhtaç değil."

Ana rahminde bize ayaklar takıldı, burada yürüyelim diye. Mide takıldı, gıdalarla beslenelim diye. Göz takıldı, eşyayı görelim diye. Bütün bunlara muhtaç olan biziz. Allah'ın bize böyle ihsanlarda bulunmaya ne ihtiyacı olabilir!? Eğer bütün bu ikramlara karşı şükür vazifemizi ibadetle yerine getirirsek, şükredenler diyarı olan Cennete gideceğiz. Orada maddî ve manevî nimetleri en ileri seviyede yine biz tadacağız. Öyle ki bu dünyadaki nimetler onlara göre gölge makamında kalacak.

Demek ki biz her iki âlemde de muhtaç, her iki âlemde de tüketiciyiz. Allah'ın bizi cennet nimetlerinden faydalandırmaya ne ihtiyacı olabilir ki böyle bir soru sorulabilsin!

Meselenin bir diğer yönü:

İşârât-ül İ'caz'da, "İnsanın o yüksek ruhunu imbisat ettiren ibadettir. İstidatlarını inkişaf ettiren ibadettir. Fikirlerini tevsi' ve intizam altına alan ibadettir..." buyrulur.

Bozulmamış her akıl şüphesiz kabul eder ki, insan ruhunun bu inkişafı, bu terakkisi insanın kendisi içindir. Zira, insan böylece, yarın varacağı cennetten daha fazla istifade edebilecektir. Cennet bir yönüyle dünyaya benziyor. Bu dünyaya ağaçlar da gelmişler, hayvanlar da, insanlar da. Hepsi bu âlemden faydalanıyorlar; ama her birisi kendi istidadı, kabiliyeti miktarınca. Demek ki dünyaya gelmekle iş bitmiyor. Ondan tam istifade etmenin yolu bu âleme yüksek kabiliyetlerle, ulvî duygularla adım atabilmekte. Her insanın da bu âlemden istifadesi eşit değil. Mümin kullar cennete Allah'ın lütfuyla girecekler. Ondaki nimetlerden faydalanma dereceleri ise ibadetleri ve ihlâsları nispetinde olacak.

İbadetin bu terakki ettirici yönü yanında bir de tedavi edici tarafı var:

İnsan, mide bulandıran mekruhtan, zehirleyen harama kadar her türlü günahtan ancak ibadet sayesinde uzak durabiliyor. Böyle bir Rabbanî tedavi ile kalbini, ruhunu ve bütün duygularını hatadan, yanlıştan kurtaran insan, artık ibadet hakkında böyle bir soruyu nasıl sorabilir!?

"Cenâb-ı Hak senin ibadetine, belki hiçbir şeye muhtaç değil. Fakat, sen ibadete muhtaçsın, mânen hastasın... Acaba bir hasta, o hastalık hakkında şefkatli bir hekimin ona nâfi ilaçları içirmek hususunda ettiği ısrara mukabil hekime dese 'Senin ne ihtiyacın var, bana böyle ısrar ediyorsun?' Ne kadar mânâsız olduğunu anlarsın." (Lem'alar)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.