Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hükümetimiz avrupa birliğine uyum yasaları çerçevesinde yeni bir adım daha attı."Farklı dillerde yayın" .

Ben şahsen bu olaya karşı değilim ama devlet tekeliyle yapılması ne kadar doğru.Bunu sizlerle tartışmak istiyoırum.Devlet neden böyle bir şey için ek kaynak ayırsın alt yapı oluşturmak için uğraşsın.Böyle bir ihtiyaç varsa buna zemin hazırlayacak özel girişimlerde olacaktır elbette.

Boşnakça yayından sonra, boşnaklara mikrofon tutuldu ve nasıl buldukları soruldu.Çoğu böyle birşeye ihtiyaçları olmadıkları yönünde şeyler söyldiler.

Acaba biz avrupanın bizim hakkımızda ki düşüncelerini ve uyum yasalarını fazla mı abartıyoruz. Ya da Avrupalılar bizi bu konuları öne sürerek törpülemeye mi çalışıyor.Avrupa birliğin girmek için uysun ya da uymasın ne derlerse "he" demek zorundamıyız.AET'ye üye diğer ülkelerdede buna benzer sorunlar yaşanıyor mu. Yoksa bu bize özel bir durum mu

Şimdide DEP davasını bitirdiler ve tahliye kararı çıktı.

Acaba daha neler isteyecekler.

Sizce bu süreç nereye kadar gidecek...

Gönderi tarihi:

Ben zaten yayının yapılmasına karşı değilim.Ama neden devlet yapsın.Zaten asıl mesele kürtçe yayın.Diğerlerinide tansiyon yükselmesin diye ( milliyetçi cephede) öylesine ortaya attılar diye düşünüyorum.

Mesela zazaca konuşan ne kadar insan var acaba.300 bine yakın lazca konuşan insan var Türkiyede neden onlara yönelikde bir yayın yapılmadı.Bence biraz düşünmek lazım.

Bırakalım kim ne dilde yayın yapacaksa yapsın.TV mi açacak gazete mi çıkaracak ne yapacaksa yapsın.Devlet sadece denetlesin.

  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Çok gereksiz buluyorum.Zaten kendi aralarında konuşuyorlar.Burası Türkiye Türkçe konuşmaya MECBURLAR.Daha bu Leyla Zanalar falan bişey değil.Dha ne Çerkez Ethemler,Laz İsmailler,Boşnak Bilmemneler fırlayacak meydana.Yeter artık sert müdehaleler istiyoruz,ordu geri dönsün,vazifesinin başına geçsin.Demokrasi mi?ben öyle bişey şimdiye kadar görmedim görmek te istemiyorum zaten.

 

Saygılar...

  • 11 ay sonra...
Gönderi tarihi:

Serbest radyo tv vb. yayin hakki dogal bir hak Katiliyorum. Öte yandan,

Türkiye demokrasi paketlerini simdiye dek icsellestirmeden, kendi icinde tartismadan tepeden inme yasalarla halka sundu. Acilarini da cekti.

Bunun en acemice örneklerini Adnan Menderes hükümeti ve sonrakilerde görürüz.

( Her mahallede bir tabur zengin yapacagim ) diyen ski bir basbakan abd emperyl. kültürünü demokrasi yutturmacasi ile ülkeye sokunca son solugu nerede aldi, biliyoruz.

Ayni seyleri M.Kemal de yapmadi mi diyeceksinz. HAYIR, M. Kemal yeni bir devlet kurdu, anayasayi hazirlatti, Osmanlida olmayan tüm kurumlari temelden yerlestirdi, ki bir yerden baslansin . örneklersek. 36 yil iktidarda kalmis Abdulhamit, halife oldugu halde kendi anilarinda söyle der: (Bursa´ya bir sanayii nefise -sanat okulu- bile acamadim ulemanin yüzünden..

Arkadaslar bir halife olarak bu itiraf, utanc verici ve ayiptir. Islam devletinin en uzun iktidarda kalan halifesi, ülkesine okul yaptiramamaktan yakiniyor, ve imamlari sucluyor. Düsünün bir kez. M.Kemal ise ne ulemaya ne da imam agzina bakmadan tüm üst yapi kurumlarinin ilk temellerini atiyor. Iste kurtulus savasini yalniz kazanmak degil, asil bir ülkenin can damarlarim olan tüm kurumlari yerlestirmis olmaktir deha. Bu kurulm ve kuruluslar sanioldigi gibi asla üstten konma degil, hic olmadigi icin ilk kez kurulmak zorunlulugundadir.

Soruyorum: her yani cami dolmus bir ülkeye cagdas egitim veren okul actirmak, üstten getirmek midir?

tesekürler.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.