Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

• Cevaplar 59
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Bakın arkadaşlar; dinin bilime engel olması konusuna açıklık getirmek istiyorum.

Özellikle ortaçağ bilim adamlarının kutsal kitaplarla çelişen çalışmaları yüzünden neler çektiklerini tarih kitaplarını okuyanlar bilirler. Kopernik güneş merkezli gök modelini iddia ettiği için kiliseden ciddi şekilde uyarılar almış, kitabını yaşamının son yılına kadar ertelemek zorunda kalmıştı. Hatta yayımcısı kitabı yayınlayabilmek için kendisi bir önsöz yazmış, "bunun sadece bir model olduğu, fiziksel gerçekleri yansıtmayacağı" şeklinde bir ibare koymak zorunda kalmıştır. Birçoğu da kilisenin bu baskılarına boyun eğmek zorunda kalmıştır.

Artık teokratik devletler dışında bilim adamları bu tür baskılar altında olmadıklarından daha rahat çalışabilmektedirler. Ancak dine bağlı olanlar ya da dinden çıkar sağlayanlar dini öğretilerle çakışan bilimsel modellere şiddetle karşı çıkmaktadırlar. Örneği de sayfalarca tartıştığımız evrim teorisidir. Bazı arkadaşlar evrim teorisinin çöktüğü, bilim adamlarının artık bir yaratıcıyı kabul ettiği gibi hiç bir dayanağı olmayan iddialar ortaya atmakta, hatta bazıları daha da ileri giderek Darwin'e hakaretler yağdırmaktadırlar. Bunu da dini inançları gereği yapıyorlar. Zira dini inançları onlara insanlığın Adem ve Havva'dan geldiğini öğretmekte, bunu mutlak doğru kabul etmekte, bunun dışındaki her teoriye şiddetle karşı çıkmaktadırlar.

Dinin bilime engel olduğu nokta dogmalardır. Bilim önce gözlem yapar, daha sonra bunu test eder ve doğruysa yasalaştırır. Ancak dinler bunu yapmadan, öğretilerinde bazı hükümlerde bulunurlar. (Adem olayı, evrenin 6 günde yaratıldığı, göklerle(!!!) ilgili hükümler vs.vs) Ve bu hükümler Tanrıdan geldiği iddia edildiği için mutlak doğru olarak kabul edilirler. Ancak bilim bunları kabul edemez. Zira bilimin doğasına uymazlar.

Bilim artık bazı noktalara açıklık getirdiğinden ve bunlar dinlerdeki dogmalarla çeliştiğinden din (Din diyorum zira din bir tüzel kişiliktir. Onu oluşturan, bağlı olduğu insanlardır.) kendini korumak için bunlara karşı çıkmak zorundadır. Zira içindeki hükümlerin yanlış olduğu ortaya çıkarsa, bu hükümlerin tanrı tarafından konulamayacağı açıktır ve bu da dinlerin sonu olacaktır.

Gönderi tarihi:

Bakın arkadaşlar; dinin bilime engel olması konusuna açıklık getirmek istiyorum.

Özellikle ortaçağ bilim adamlarının kutsal kitaplarla çelişen çalışmaları yüzünden neler çektiklerini tarih kitaplarını okuyanlar bilirler. Kopernik güneş merkezli gök modelini iddia ettiği için kiliseden ciddi şekilde uyarılar almış, kitabını yaşamının son yılına kadar ertelemek zorunda kalmıştı. Hatta yayımcısı kitabı yayınlayabilmek için kendisi bir önsöz yazmış, "bunun sadece bir model olduğu, fiziksel gerçekleri yansıtmayacağı" şeklinde bir ibare koymak zorunda kalmıştır. Birçoğu da kilisenin bu baskılarına boyun eğmek zorunda kalmıştır.

evet hatta skolastik dönemde yani karanlık çağda dini baskılardan kaçan bilim adamları dinin bilimi engellemesinden ve ağır cezalarından dolayı dine olan nefretlerine karşılık satanizm i kurmuşlardır. gothic satanizm. ayrıyetten din için günümüzde halen kelleler uçurulmakta, şeytan icadı kavramları kullanılmaktadır.

örnek istedikten sonra istemediğin kadar çok örnek bulursun ama bunların hiçbirisini dine yükleyemezsin. bunları yapan din değil insanlardır. dini bu hale getiren insanlardır. bu insanlar dine göre gerçekten doğruyumu yapıyorlar? önemli olan konu bu. bu yüzden inanan insanların fiilerinden çok dinin ne söylediği neye yönlendiğinin incelenmesi gerekir ki bu noktada İslamiyet e hiçbir kusur bulunamaz.

Artık teokratik devletler dışında bilim adamları bu tür baskılar altında olmadıklarından daha rahat çalışabilmektedirler. Ancak dine bağlı olanlar ya da dinden çıkar sağlayanlar dini öğretilerle çakışan bilimsel modellere şiddetle karşı çıkmaktadırlar. Örneği de sayfalarca tartıştığımız evrim teorisidir. Bazı arkadaşlar evrim teorisinin çöktüğü, bilim adamlarının artık bir yaratıcıyı kabul ettiği gibi hiç bir dayanağı olmayan iddialar ortaya atmakta, hatta bazıları daha da ileri giderek Darwin'e hakaretler yağdırmaktadırlar. Bunu da dini inançları gereği yapıyorlar. Zira dini inançları onlara insanlığın Adem ve Havva'dan geldiğini öğretmekte, bunu mutlak doğru kabul etmekte, bunun dışındaki her teoriye şiddetle karşı çıkmaktadırlar.

Sayfalarca dolusu tartıştığımız evrim teorisi Ateistlerin Evrim teorisine olan inancından kaynaklanıyor. daha teori olan birşeye olan bağlılıklarından kaynaklanıyor. yani inançları yüzünden saçmalıyanlar asıl Ateistler.

Dinin bilime engel olduğu nokta dogmalardır. Bilim önce gözlem yapar, daha sonra bunu test eder ve doğruysa yasalaştırır. Ancak dinler bunu yapmadan, öğretilerinde bazı hükümlerde bulunurlar. (Adem olayı, evrenin 6 günde yaratıldığı, göklerle(!!!) ilgili hükümler vs.vs) Ve bu hükümler Tanrıdan geldiği iddia edildiği için mutlak doğru olarak kabul edilirler. Ancak bilim bunları kabul edemez. Zira bilimin doğasına uymazlar.

müslüman bilim adamlarının listesini tekrar yazmıyım istiyorsan. islamiyet hiçbirzaman bilime köstek olmaz. mesela müslüman bir bilim adamı dünyanın oluşumunu araştırmaycak diye birşey yoktur. pek tabiyki Kuran daki bilgilere inanır ama bu onun araştırmasına incelemesine engel değildir.

Bilim artık bazı noktalara açıklık getirdiğinden ve bunlar dinlerdeki dogmalarla çeliştiğinden din (Din diyorum zira din bir tüzel kişiliktir. Onu oluşturan, bağlı olduğu insanlardır.)

din bir tüzel kişilik değildir din bir yönlendiricidir. iyiye ve doğruya yönlendirir. din inanan insanlar topluluğu değildir, gördüğüm kadarı ile sizin yaptığınız büyük yanlışlarrdan biriside bu yani dini uygulayan insanlara bakarak din hakkında yorum yapıyorsunuz. ayrıyetten yukardada belirttiğim gibi insanın yönelip yönelmemesi farklı bir konudur, dinin doğru yönlendirip yönlendirmemesi ayrı bir konudur.

kendini korumak için bunlara karşı çıkmak zorundadır. Zira içindeki hükümlerin yanlış olduğu ortaya çıkarsa, bu hükümlerin tanrı tarafından konulamayacağı açıktır ve bu da dinlerin sonu olacaktır.

içindeki hükümler yanlış çıkarsa..! yanlış çıkan bir hüküm varmı ?

Gönderi tarihi:

Dinin bilimi emrettiğini yazdık..

Başka söze hacet yok..

Bir ateist her tarftan dini minimize etmek için uğraşacaktır.

Tabi doğal olarak böyle şeyler öne sürecektir..

Fakat bilmeden yapıyorlar ya, en çok buna üzülüyorum..

İnsanlar bilime engel oluyorsa, bunlar dine mal edilemez..

İslamın hiç bir döneminde skolastik bir devir yaşanmamıştır.

Ayrıca Hıristiyanları, orta çağ Avrupasını ve Müslümanları aynı kefeye koyup değerlendirme yapamazsınız..

Tabi onların dini de hak dindi fakat, sonradan bozulmuş bir din kaldı ortada.

O bozulmuş dinle , islam dinini mukayese etme..

Yanlış sonuca varırsın..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

yam yam: ben din bilimi emreder demedim islam dedim bizim dinimiz dedim ilerlemeyi emreder. sen hristiyanlıktan bahsediyorsun hristiyanlık orta çağda insanlara neler çektirdi biliyorsun biz burdan birşeyler anlatmaya çalışıyoruz neden bu hak din değil de ondan hak din islamdır ve ilimle ilgili ben sana bir sürü ayette bulurum hadiste bu dinin mensuplarıda bunları yaşatmak için kullanmışlar hayatlarına tatbik etmeye çalışmışlar. haa... din doğmatik değildir. sadece ayetler ve hadislerin tahrif edilmesine izin verilemez o kadar. bunlarda ne bir eksiklik ne bir fazlalık olamaz ama bilim teknoloji ve bilgi birikimi ilerledikçe ilerler. ikisi çok farklı terimler sen bunları nasıl birleştirebiliyorsun ayrıca evrim teorisini yaşatmaya çalışmanız boşdur. dünyanın bir nabzını tut ne diyor evrim için

Gönderi tarihi:

BİŞEY MERAK EDİYORUM BU FORUMDA DEFALARCA BU KONULARI TARTIŞTIK HİÇ EN UFAK Bİ DÜŞÜNCE DEĞİŞİKLİĞİ YAPAN VAR MI VARSA NASIL OLDU ANLATSIN

Evet benim düşüncelerimde değişiklik oldu..

Ateistlerin bu kadar katı tutumlu olduklarını bilmezdim..

Araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan kuru kuruya iftira attıklarını gördüm..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Evet benim düşüncelerimde değişiklik oldu..

Ateistlerin bu kadar katı tutumlu olduklarını bilmezdim..

Araştırmadan ve bilgi sahibi olmadan kuru kuruya iftira attıklarını gördüm..

Saygılar..

Aynı şeyi ben de sizin için söyleyecektim yahu....

Gönderi tarihi:

Sega öyle bir yazmışsın ki tam ortadasın..

Kuran'ı Kerimin hak kitap olduğunumu yoksa ateistlerin ifade ettikleri gibi olduğunumu anladın..

İnkarcılardan kastın kimler...

Ateistlerin Allahı inkarımı..

Teistlerin ateis düşünceleri reddi yada inkarımı..??

Saygılar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.