Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sovyetlerin Kurtuluş savaşına yardım etmesinin nedeni, Çarlığın yerine bolşevizmin getirildiği gibi, Atatürk'ün padişahlığı kaldırıp bolşevizmi getireceğini zannetmesiydi. Atatürk ustalıkla bu inancı körüklemiştir. 3. Enternasyonalde alınan karar gereğince, Lenin'in Atatürk'ten istediği Türkiye'de bir Komünist Parti kurulması idi. Atatürk de Lenin' e verdiği bu sözü tutmuştur. Atatürk kimseyi kandırmamıştır. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Daha sonra Stalin, Atatürk'ün Lenin'i kandırdığını söyleyip, yardımlar karşılığı Kars ve Ardahan'ı istemiştir. Alamayınca Türkiye, Sovyetlerin baş hedefi olmuştur. Sovyetler asla bağımsız ülke istememiş, bağımsızlık isteyen Doğu Avrupa ülkelerini tanklarla sivil halkı ezerek zorla boyun eğdirmiştir. Daha önce söylemiştim zaten Stalin savaş sonrası emperyalist politika gütmüştür. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Ben HY filan bilmem. Komünistler duvarlara söylediklerimi yazıyorlardı. HY nin yazdıklarını ömrümde okumadım. Bir kere bir arkadaş hatırım için al, okumazsan yine okuma dedi, o gider gitmez yırtıp çöpe attım. Konu HY değil. Enternasyonel marşını onun gibi bağlam dışı cımbızlamak. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Lenin'in istediği, Çarlık yıkılınca bolşevizmi getirdiği gibi, Atatürk'ün de padişahlığı kaldırınca bolşevizmi getirmesi ve Sovyetler ile müttefik olmasıydı. Atatürk'ün yaptığı çok ustaca manevralardır. Savaşlar böyle kazanılır. Lenin biliyordu ki savaşı kazanan bir Mustafa Kemal'in her istediği olurdu. Zaten orduda da padişahlığı yıkıp bolşevizmi getirmeyi düşünen çok sayıda subay vardı. Ordu aslında din yanlısı ve bolşevizm yanlısı olarak ikiye bölünmüştü. Lenin'in bu yüzden Türkiye'nin bolşevik olacağına inancı tamdı. Atatürk ise bu handikaptan ustaca sıyrıldı. Ben enternasyonal marşını da bilmem. Bu dizeleri ilk kez okuyorum. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sovyetler Afganistan'ı yok bir de durduk yerde, kırlardan papatya toplamak için işgal etselerdi bari! Madem sıkıyönetimle oluyormuş, onlar da sıkıyönetimle teröristleri halletselermiş, Türk ordusu Türkiye'nin işgalini önleyince tu kaka, Afgan iktidarı yabancı bir işgalci, emperyalist orduyu davet edince cici! Bu ne perhiz, bu ne kereviz turşusu böyle? Kimsenin cici dediği yok. Önce bunu bir anlamak gerekir. Ondan sonra da bu anlatılanın Sovyetlerin emperyalist politikası nedeniyle olmadığını anlamak gerekir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Lenin'in istediği, Çarlık yıkılınca bolşevizmi getirdiği gibi, Atatürk'ün de padişahlığı kaldırınca bolşevizmi getirmesi ve Sovyetler ile müttefik olmasıydı. Atatürk'ün yaptığı çok ustaca manevralardır. Savaşlar böyle kazanılır. Atatürk Lenin'e karşı kartını açık oynamıştır. Anti Emperyalist bir savaş verdiğini ve 3. Enternasyonalde alınan karar gereğince bir Komünist Parti kurulmasına izin vereceğini söylemiş ve yapmıştır. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Zaten orduda da padişahlığı yıkıp bolşevizmi getirmeyi düşünen çok sayıda subay vardı. Ordu aslında din yanlısı ve bolşevizm yanlısı olarak ikiye bölünmüştü. Yeşil ordu hem din hem de bolşevik yanlısıydı. Orduda din üzerinden bir bölünme olduğu bunu yazanın fantazisinden başka bir şey değildir. Atatürk'ün Yeşil orduya karşı olup, dağıtmak istemesi, onun başına Çerkes Ethem'in geçmesinden sonradır. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sovyetler kuruluşundan yıkılışına kadar emperyalist politika gütmüştür. Ülkeye her ne sebeple olursa olsun işgalci bir emperyalist ordu davet etmek vatana ihanettir, suçtur. Yahu Lenin'in onca silahı, bir komünist parti kurulması için verdiğini kargalara söylesen, gülmekten yıkılırlar be! Parti dediğin nedir, bugün açılır, yarın kapanır! Bu Lenin'i de aptal yerine koymaktır. Lenin aptal filan değildi, ama Atatürk ondan çok daha zekiydi, o kadar... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yahu Lenin'in onca silahı, bir komünist parti kurulması için verdiğini kargalara söylesen, gülmekten yıkılırlar be! Parti dediğin nedir, bugün açılır, yarın kapanır! Komünist Parti kurulması için değil, savaş için İyi okumak lazım yazılanları, yoksa işte böyle fantaziler üretmek işten bile değildir. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Ülkeye her ne sebeple olursa olsun işgalci bir emperyalist ordu davet etmek vatana ihanettir, suçtur. Görülürse, Muhammed Necibullah'a söylenebilir. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 ? Yanıtlarda bir tutarlılık göremediğimden burada kesmekte fayda var. Bundan sonrasının laf güzaf olacağı ufukta belirdi! Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 İlker Başbuğ'un ve diğer Ergenekon ve Balyoz sanıklarının adil yargılanmadığını artık herkes biliyor. Kanıtlar ve tanıklar düzmecedir. Bu defalarca kanıtlandı. Ortada bir darbe planı filan yoktur. Belgeler sahte, tanıklar danışıklıdır. Onu diyorum işte. Düzmece olduğu için İlker Başbuğ'un haberi olması beklenemez. Düzmece olmasaydı, mutlaka haberi olurdu. Aynen Kenan Evrenin haberdar olduğu gibi. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Alaka kuramadım. Darbeyi planlayan ve yapan zaten Kenan Evren. Darbe planını yaptığını ve kasaya kilitlediğini, hiç kimseye göstermediğini, ilgili kişilerle ayrı ayrı ve birbirlerinin haberi olmadan görüştüğünü zaten açıkladı. İnsan yapacağı işten herhalde haberdar olur. Başbuğ ile alakalı durum görünmüyor. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Alaka kuramadım. Darbeyi planlayan ve yapan zaten Kenan Evren. Darbe planını yaptığını ve kasaya kilitlediğini, hiç kimseye göstermediğini, ilgili kişilerle ayrı ayrı ve birbirlerinin haberi olmadan görüştüğünü zaten açıkladı. İnsan yapacağı işten herhalde haberdar olur. Başbuğ ile alakalı durum görünmüyor. Alaka şu : 80 öncesi bir derin devlet vardı Gladyo benzeri. Bunun görevi darbeye zemin hazırlamak, yani önce iki taraf yaratıp sonra bu iki çarpıştırıp, darbeyi toplumun istemesini sağlayıp darbeyi bu yolla meşrulaştırmak. Konu da şu : Kenan Evren bu yapılanmadan haberi var mıydı ? İlker Başbuğ ile alakası da şu : İlker BAşbuğ'un Olmayan Ergenekondan haberi doğal olarak olamayacağı, böyle bir örgüt olsaydı kesin haberi olacağı idi. Olsaydı, Ergenekon Laik-Laik olmayan kutuplaşması çıkaracak ve böylece darbeyi toplumun istemesini sağlayıp gelecek darbeyi bu yolla meşrulaştırmış olacaktı. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Darbeye zemin hazırlayan filan yoktu. İki süper güç kendi piyonlarını besliyor, silahlandırıyor ve çatıştırıyordu. 12 Eylül darbesini de Kenan Evren bu çatışmanın iç savaşa gitmesini önlemek için yaptı. Darbe zorunluluktan, iç savaş ve işgalden kurtulmak için yapıldı. Hep aynı şeyleri niye tekrar söylemek zorunda bırakıldığımı hiç anlamıyorum. Anlatıyorum, bir daha soruluyor. Anlatıyorum, yine. Sabrın da bir sınırı var ama... Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Sabrın da bir sınırı var ama... Anlaşılan Kenan Evren'in masalları toplumda baya etkili olmuş. 1 Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Darbeye zemin hazırlayan filan yoktu. İki süper güç kendi piyonlarını besliyor, silahlandırıyor ve çatıştırıyordu. 12 Eylül darbesini de Kenan Evren bu çatışmanın iç savaşa gitmesini önlemek için yaptı. Darbe zorunluluktan, iç savaş ve işgalden kurtulmak için yapıldı. Hep aynı şeyleri niye tekrar söylemek zorunda bırakıldığımı hiç anlamıyorum. Anlatıyorum, bir daha soruluyor. Anlatıyorum, yine. Sabrın da bir sınırı var ama... Bir ülke cezaevine çevriliyor: siyasi partiler, sendikalar, demokratik kitle örgütleri, yayın evleri kapatılıyor. yöneticileri, gazeteciler işkenceli sorgularda öldürülüyor, gözaltında kaybediliyor. kahveler, grev çadırları taranıyor ve bunların hiçbirinin suçlusu her nedense bulunamıyor. bulunamıyor çünkü övündüğünüz devlet otoritesinin korunması adına bu barbarlık ve vahşet 12 Eylül gelsin diye yapılmış. 12 eylülü “kurtuluş savaşı" yada “yankee go home" darbesi gibi göstermeye çalışmayın. 12 eylülü kendi halklarına karşı yaptılar. ne ABD, ne Sovyetler ne başka güçlere karşı bir savunma gücü değildi ki bu hak verelim alkışlayalım. kendi toplumlarına karşı giriştikleri bu acımasızlıkla toplumu öylesine pişman etmişler, korkutmuşlar ki üzerinden on yılar geçmesine rağmen karakol korkusu, işkence korkusu herkesin içine nüfuz etmiş. İşte bu yüzden bu ülkede hala devletin düşünmesi gereken her şeyi insanlar düşünüyor. bugün bu toplumun bu kadar tramvatik hale gelmesi de bu korku imparatorluğu sayesindedir. tek eksikleri insandan sabun yapmamışlar. unutmayın ki özgürlükler herkes içindir, birgün size de gerekebilir. 2 Alıntı
Φ Evrim Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Anlaşılan Kenan Evren'in masalları toplumda baya etkili olmuş. haklısınız. öylesine etkili olmuş ki kendisine demokrat diyen biri bile ölçü olarak Kenan Evren'i referans almış. 2 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 9 Aralık , 2013 haklısınız. öylesine etkili olmuş ki kendisine demokrat diyen biri bile ölçü olarak Kenan Evren'i referans almış. İşte aslında gerçek " Evren " sel insan böyle olunur. Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2013 12 eylülü “kurtuluş savaşı" yada “yankee go home" darbesi gibi göstermeye çalışmayın. Kurtuluş savaşı değil, iç savaş ve ardından Sovyet, ardından ABD işgalinden kurtuluş darbesi. Yankee go home değil, "Kızıl Ordu evinde kal, ülkemizi işgale kalkışma" darbesi... Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 10 Aralık , 2013 Demokrasi raydan çıktığında rayına oturtmak için darbe meşru olur. Şöyle örnek vereyim: Bir akaryakıt tankerinin sürücüsü dolu tankeri tüm uyarılara rağmen durdurmuyor ve delice sürüyorsa, emniyet için bir sniper ile sürücü vurulabilir. Ama eğer tanker trafik kurallarına uygun gidiyor olsaydı, bunu yapmak cinayet olurdu. Bir demokrasiyi ortadan kaldırıp dikta kurmak için darbe ise insanlık suçudur. Evren ben kaydı hayat şartıyla diktatörüm demedi. İç savaş önlenince demokrasiye geçmeyi bildi. Bu da dikta amacı olmadığının kanıtıdır. Halk da ezici çoğunlukla anayasayı onayladı. Bu onay, Evren'in aklanması ve tüm suçlamaların düşmesidir. Halktan üstün bir merci yoktur. Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Kurtuluş savaşı değil, iç savaş ve ardından Sovyet, ardından ABD işgalinden kurtuluş darbesi. Yankee go home değil, "Kızıl Ordu evinde kal, ülkemizi işgale kalkışma" darbesi... ABD işgali ile darbe arasındaki 10 fark nedir ? Darbeden sonra Türkiye tam bağımsız mı olmuştur, yoksa ABD'ye daha bir bağımlı mı ? Darbeden sonra Türkiye daha mı Atatürkçü olmuştur, yoksa Atatürkçülük adı altında daha bir YEŞİL KUŞAK TÜRK - İSLAM SENTEZCİSİ Mİ ? Darbeye Fethullah Gülen neden destek vermiştir ? Fethullah Gülen Atatürkçü müydü ? 1 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Demokrasi raydan çıktığında rayına oturtmak için darbe meşru olur. Şöyle örnek vereyim: Bir akaryakıt tankerinin sürücüsü dolu tankeri tüm uyarılara rağmen durdurmuyor ve delice sürüyorsa, emniyet için bir sniper ile sürücü vurulabilir. Ama eğer tanker trafik kurallarına uygun gidiyor olsaydı, bunu yapmak cinayet olurdu. Ya o tankerin frenlerini bozan biri varsa ve zaten o sürücüyü bu yukarıdaki senaryo nedeniyle vurmasını bu şekilde meşrulaştıran da aynı kişi ise ? Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Bir demokrasiyi ortadan kaldırıp dikta kurmak için darbe ise insanlık suçudur. Evren ben kaydı hayat şartıyla diktatörüm demedi. İç savaş önlenince demokrasiye geçmeyi bildi. Bu da dikta amacı olmadığının kanıtıdır. Halk da ezici çoğunlukla anayasayı onayladı. Buna gerek olmadığından zaten diktatörüm demedi. Zira, 81 Anayasası zaten diktayı fiilen sürdürdü. Olmayan grev hakkı, YÖK, 1990'a kadar Farkı Dilde Konuşma Yasağı, 2000'e kadar Farklı Dilde Yayın Yasağı, Lider Sultası yaratan Siyasi Partiler Kanunu, Seçim barajı vs. gibi Anti-Demokratik uygulama ve yasalar kimin eseri ? 1 Alıntı
Φ Canraşit Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2013 Halk da ezici çoğunlukla anayasayı onayladı. Bu onay, Evren'in aklanması ve tüm suçlamaların düşmesidir. Halktan üstün bir merci yoktur. AKP'yi de getiren halktır. O halde " AK Parti " de aklanmıştır, öyle mi ? O halde bundan sonra bir daha eleştirmezsiniz AKP'yi herhalde. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.