Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Dün akşam saat 18:00 den itibaren yayına giren Zaman gazetesinin kardeşlik temalı reklamları gündemde... Hani maksat zaten reklam, çok da inandırıcı olması gerekmiyor ama bu kadar da olmaz demekten ben şahsen kendimi alamıyorum. 

Bu billboard reklamı: Reklamda gezi eylemcisi bir gençle bir çevik kuvvet polisi bir arada amaaaaaa vakti zamanında yaptığı haberler hiç de öyle demiyordu.

6dvb.jpg

Bir de videosu var:

Alametifarika tarafından hazırlanan reklam filmini Can Ulkay yönetti. Bestesi ve müziğini Hüsnü Şenlendirici yaparken, Jinglei Nil Karaibrahimgil'e ait.

Gönderi tarihi:

Gezi eylemcisi polise düşman mıydı ki ? Bence reklamın kafası hala aynı kafa. Hala " gençler yakıp yıkmayın, polise saldırmayın " modundalar.

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bu reklamlar sanki sadece Recep Tayyip Erdoğan a muhalefet yapmak için yapılmış gibi değil mi...

Hani kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla mesajı gibi...

BU arada Radikal Gazetesi bugün,  Fethullah Gülen ile yapılan bir röportajı değinmiş. Röportajdan bazı ayrıntılar ekliyorum buraya...

"Zaman gazetesinin yayınladığı, dershaneleri kapatmaya yönelik "Eğitime darbe planı" haberi ve kanun taslağı hakkında 20 dakika açıklama yapan Gülen’in, ‘Musibetler karşısında dişini sıkıp sabretmeli’ derken haber duyulur duyulmaz “hâcet namazı” çağrısı yaptığı belirtildi."

Eğitime darbe planı ya da Fethullah'ın sahip olduğu bir çok dershaneyi kapattırma planı da diyebiliriz. Fethullah'a darbe planı yani...

"Kendilerini adamış insanlar, kendi hizmet serencameleri, sergüzeştleri içinde bazen böyle Ağrı Dağı gibi dağlar, hatta Kaf Dağı gibi dağlar önüne çıkabilir. Fakat Ferhat gibi.. Vur kazmayı Ferhat çoğu gitti azı kaldı."

Yani ben şunu anlıyorum bu cümleden kendisini Ağrı Dağı, Kaf Dağı gibi görenler var, öyleyse biz de Ferhat'ız o dağları deleriz.. Vavvvv çok sert!

"Siz ne kadar paniklerseniz, karşı tarafa o kadar kendi hesapları ile hareket etme imkanı verirsiniz. Ne kadar kendi planlarınıza bağlı kalırsanız… Ha bunu dediler ama bizim burada A planımız yanında bir de B planımız vardı, bir de C planımız vardı bir de D planımız vardı. Sürekli o cereyanı devam ettirmek suretiyle karşı taraf önünüzü kesmek istediği yerde siz başka bir taraftan onların ön kesme yerini aşmış olmanız lazım. Onun için de günümüzde rüzgar böyle biraz muhalif esiyor.

Dünyevi bir beklentiniz yok, hatta yaptığınız hizmet karşılığında cennetten bir köşk alın dedikleri zaman tiksinti duyma içinizde varsa şayet doğru yolda yürüyorsunuz. Bir meselenizin isabetli olduğuna delalet eden böyle bir şey var. Eğer böyle düşünüyorsanız doğru bir yolda yürüyorsunuz, yürümeye devam edin. Bir de negatif bir yandan sizi teyid eden, yürüdüğünüz yolda sizi teyid eden bir şey var. Siz doğru yolda yürüdüğünüz halde bir kısım her şeyi kendi benliğine, dünyevi çıkarlara bağlamış, dünyadan değişik şeyler kotarmaya bağlamış insanlar sizin aleyhinizdeyse şayet, hangi zihniyette hangi düşüncede olursa olsun isabetli bir yolda yürüyorsunuz demektir. Firavun aleyhinizde ise isabetli bir yolda yürüyorsunuz demektir. Karun aleyhinizde ise isabetli bir yolda yürüyorsunuz demektir.

Valla cennetin kapılarını bile bunlar kapamak isteyebilirler. Bunlar girmesin de biz girelim. En azından önce biz girelim. Bunların da zaten girmeye hakkı yok diyenler çıkabilir.

60 ihtilalinden bu yana onu da gördük tokadını yedik, 70 darbesini gördük tekmesini yedik. 80 darbesini gördük onunda çiftesini yedik. Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan tokat atan çifte atanın şimdi hesapları görülüyor. Biz yapmadık onu, kader hüküm verdi ve kaderin o mevzuda figürü olarak kullandığı insanlar, onları öyle yaptılar. Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimden bir imkan olsa ben onların hepsine serbestsiniz derim. Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, 'Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik.' diyorlar bir taraftan kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elamanlarına yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsaadenizle bu kadarını da söyleyeyim."

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Zaman Gazetesi Kardeşliği /Ali İhsan Gürcihan

Televizyon kanallarında bir reklam yayınlanıyor.

“Zaman kardeşlik zamanı” diye.

Tartışan,çekişen ve kavga eden iki erkek görüntüsünden sonra, keyifle zaman gazetesi okuyan iki adam görüntüsü ve etkileyici  bir müzikle yayınlanan bir reklam.

“Bu dünya kimseye kalmaz.Zaman kardeşlik zamanı” 

Zaman gazetesi tarafından geçen yıl da benzeri bir reklam yayınlanmış idi.

Sözüm ona kardeşlik daveti yapılıyor.

Kimin tarafından ?

Zaman Gazetesi tarafından.Tarikat ve Cemaat zihniyeti ile belli güç odakları adına Cumhuriyet’le ve Laik düzenle hesaplaşmakla görevli bir  gazete tarafından.

Hizmet ettiği güç odaklarının çıkarları için hiç çekinmeden maksatlı ve asılsız haber ve yorumlarla masum insanları hedef gösteren tetikçi bir gazete tarafından.

Gerçek bir değeri olmadığı için posta kutularına sıkıştırılan ya da kapı altlarından bedava atılarak çok satılan gazete ünvanını yakalamak isteyen bir gazete tarafından.

Bizzat benim de muhatabı olduğum asılsız yayınlarına karşı düzeltme taleplerine cevap vermeyen ve yetkilileri telefona dahi çıkma nezaketini göstermeyen saygısız bir gazete tarafından. 

Kısacası,gerçek anlamda Kardeşlik iddiası ile uzaktan yakından ilgisi olamayacak ilkesiz bir gazete tarafından.

Kardeş olmanın sorumluluklarını bırakın insani değerleri dahi hiçe sayarak,insanları ötekileştiren bu gazete ve temsil ettiği zihniyet açısından ne değişti de şimdi kardeşlik diye masum insanları bu temiz duygu üzerinden istismar etmeye başladılar. 

Hadi biz de şimdi kardeşlik zamanı diye inanalım da,yalanın tetikçiliğin diz boyu olduğu dönemin ne zamanı idi.

Belirttiğim nedenlerle,anılan gazete ve mensubu olduğu kindar zihniyetin sahte kardeşlik davetinin samimiyetine inanmıyorum ve de kardeşlik taleplerini özellikle reddediyorum. 

Ancak,”Zaman” gibi her gün kin kusan,maksatlı,bağımlı ve taraflı yayın yapan bu tür bir basın organının”Bu Dünya Kimseye Kalmaz” diye başlayan bir mesaj yayınlamasını da  bu Ülke’de oynanan oyunlar açısından oldukça anlamlı ve dikkat çekici  buluyorum.

Açıkçası ; “Demokrasi” maskesi altında Cumhuriyetle hesaplaşan ve maksadına ulaşan derin güç odaklarının, basındaki bu tür mesaj ve benzeri söylemler ile,işin arka planında sözde siyasi olarak oynamak istedikleri yeni bir oyunu ve aşamayı  bu sefer “Kardeşlik” maskesi altında halka benimsetmeye çalışacaklarını düşünüyorum.  

Sivil,asker tüm taraftarlarına,sempatizanlarına,muhataplarına ve de işbirlikçilerine “Zaman Kardeşliğinin” hayırlı olması dileği ile…. 

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.