Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 BLACK : SİYAH (2005) Ben aslında Hint sinemasını pek sevmem, bir kere çok uzun oluyorlar, tam konuya konsantre oluyorsun bir anda film kesiliyor ve ortalık dans eden rengarenk insanlarla doluyor, şarkı, cümbüş gırla yani... Dikkat kalmıyor, algın bozuluyor Hint filmi izlemek zor iş açıkçası, beni yoruyor. Şimdi bunlar benim önyargılarımmış, yani her Hint filmi illa da öyle olacak değilmiş; örneğin Black... Biraz karanlık, biraz da tiyatrovari havasıyla güçlü bir duruşu olan bu filmin içinde Hint şarkıları ya da dans sahneleri yok. Konusu ağır dram içeriyor ama işleniş çoğunlukla gerilim ağırlıklı. Kör, sağır ve dilsiz bir kız çocuğuyla, onu karanlıktan ışığa doğru çekmeye çalışan bir öğretmenin kurduğu ilişki ve bu uğurda çıktıkları uzun hayat mücadelesini anlatıyor. Hint yönetmen Sanjay Leela Bhansali filmde başrolü Amitabh Bachchan'a vermiş, bu film o anlamda iyi bir yönetmen ve aktör işbirliği de içeriyor. Film, Helen Keller isimli Amerikalı ünlü pedagogdan esinlenerek yapılmış. Helen Keller da tıpkı filmdeki kız çocuğu gibi bebeklik çağından beri kör, sağır ve dilsiz ama asla pes etmemiş, hayatı boyunca 5 dil öğrenmiş, bisiklet ve kano kullanmış, yüzmüş, santranç oynamış, birçok makale ve kitap yayınlamış bir akademisyen. The cathartic tale of a deaf, mute and blind girl, and her teacher who brings a ray of light into her world of BLACK. Yapım: 2005 - Hindistan , AnguillaTür : Dram Süre: 122 Dak. Yönetmen : Sanjay Leela Bhansali Oyuncular : Rani Mukherjee , Amitabh Bachchan , Ayesha Kapoor , Nandana Sen , Shernaz Patel Senaryo : Sanjay Leela Bhansali Yapımcı : Sanjay Leela Bhansali Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Bu arada benim gibi baştan önyargısı olan arkadaşlar için filmi Black isimli filmi videolar sayfasına Türkçe altyazılı olarak ekliyorum. Bir başlayın 10 dakikasını izleyin, sıkılırsanız bırakın valla, hiç kendinizi zorlamayın ama bakın göreceksiniz hiç de sıkılmayacaksınız. İzlemek için tıklayınız. Alıntı
Φ Huhuhi Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Kimsenin sıkılmayacağından eminim. Ne kadar ufak tefek şeyler için umutsuzluğa kapıldığımızı ve bu tip incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden dünyalar başımıza yıkılmış gibi hissettiğimizi bize idrak ettiren bir film. 2 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Kimsenin sıkılmayacağından eminim. Ne kadar ufak tefek şeyler için umutsuzluğa kapıldığımızı ve bu tip incir çekirdeğini doldurmayacak şeyler yüzünden dünyalar başımıza yıkılmış gibi hissettiğimizi bize idrak ettiren bir film. Çok güzeldi gerçekten de.. Ama bugün ne izleyeceğim bilmiyorum var mı bana önereceğin böyle güzel bir film izleyeyim Alıntı
Φ Huhuhi Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Anarşistin Karısı (The Anarchist Wife), Dövüş Kulübü (Fight Club - Filmin dövüşle ilgisi yok), Betty Blue (Mavi Betty) olabilir mesela. Mavi kadife (Blue Velvet) de fena değil. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Dövüş Kulübü (Fight Club - Filmin dövüşle ilgisi yok), Betty Blue (Mavi Betty) olabilir mesela. Mavi kadife (Blue Velvet) de fena değil. Hepsini izledim ayrıca yazdım da mesela Dövüş Kulübü buradan sen de fikrini yazabilirsin madem ilk önerdiğin filmler arasında Çok ilginç bu filmleri izlediğim arkadaşım hep aynı kişiydi, demek ki zevkleriniz benzeşiyor Herneyse ben şimdi yeni bir film izlemeye başladım, İran filmlerini sever misin, şimdi Altın ve Bakır diye bir film buldum onu izleyeceğim, yorumları iyi... Bakalım nasıl? Alıntı
Φ Huhuhi Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 O halde, Herşey Yolunda (Tout Va Bien) ve Sweet Movie' de oldukça değişik ve benzer tarzda tavsiye edebileceğim filmler. Altın ve Bakırı seyretmedim, mutlaka seyredeceğim. Yorumunu da merakla bekliyorum. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 1 Ekim , 2013 O halde Herşey Yolunda (Tout Va Bien) ve Sweet Movie' de oldukça değişik ve benzer tarzda tavsiye edebileceğim filmler. Altın ve Bakırı seyretmedim, mutlaka seyredeceğim. Yorumunu da merakla bekliyorum. Biraz hüzünlü bir film, iki çocuğu olan ve karısı MS hastalığına yakalanan bir din öğrencisinin hayatı... Üzdü beni biraz henüz başında sayılırım filmin ama.... 1 Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2013 Ne zaman gösterime girecek bilmiyorum ama yapımını TMC'nin, yapımcılığını Erol Avcı'nın, yönetmenliğini ise Uğur Yücel'in üstlendiği "Benim Dünyam" isimli film "Black" filminin yeniden uyarlamasıymış. Filmin "Black"ten çalıntı olduğunu iddia edenler nedeniyle Erol Avcı "Benim Dünyam" isimli filmi "Black"ten uyarladıklarını açıklamış, hatta "Black" in yönetmeni Sanjay Leela Bhansali de yeniden çevrim için Erol Avcı ile anlaşma yaptığını ilan etmiş. Yani çalıntı eser söz konusu değil, burada bir intihal durumu söz konusu değil, eserin telif ile ilgili tüm haklar ödenmiş. Sanjay Leela Bhansali'nin açıklaması aşağıda yer alıyor: “Türkiye’de bulunan TMC Film Yapım Limited Şirketi, Bhansali Productions Private Limited şirketinden, orijinal ismi ‘Black’ olan sinema filminin Türk diline uyarlanması ve tekrar yapımı hakkını talep etmiştir. Bu talep neticesinde Bhansali Productions Private Limited şirketi, filmin bir kereye mahsus tekrar yapım hakkının TMC Film Yapım Limited Şirketi’ne verilmesi konusunda onay vermiştir. Bu doğrultuda ‘Benim Dünyam’, ‘Black’ filminin remake’idir.” Filmin başrolünde Uğur Yücel ile Beren Saat var. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ekim , 2013 "Black" ve "Benim Dünyam" isimli filmlerden kareler: Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 21 Ekim , 2013 "Benim Dünyam" isimli film öğrendiğim kadarıyla bu cuma yani 25 Ekim 2013 günü vizyondaymış. iİzlemek isteyenler için şimdiden duyurayım dedim Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.