Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2013 11 yıl TAARE ZAMEEN PAR = YERDEKİ KÜÇÜK YILDIZLAR (Like Stars on Earth) Evet, her çocuk özeldir, sizin çocuklarınız ise hepsinden özel... Ama ya çocuğunuz diğerlerinden farklıysa! Aamir Khan'ın yapımcılığını, yönetmenliğini ve oyunculuğunu üstlenmiş olduğu film, Bollywood sinemasının Oscar'ı sayılan Filmfare Ödülleri'nin 53. yılına (2008) da imzasını atmış. Yarışmada Aamir Khan en iyi yönetmen, "Taare Zameen Par" en iyi film, Ishaan karakterini canlandıran Darsheel Safary ise en iyi erkek oyuncu ödülünü almış. Film, 2 saat 40 dakika sürmesine rağmen başladığı andan itibaren hiç ilgiyi kaybettirmiyor aksine bitmesine yakın insanın aklından "keşke hiç bitmese" cümlelerinin geçmesine bile neden oluyor yani o derece izlenmeye değer.. Tabii aynı zamanda Bollywood sinemasının vazgeçilmezlerinden birisi olan müzikler, sözleriyle filmi tamamlıyor. Ekstra filme dahil olan animasyonlar ise muhteşem... Konusuna fazla girmek istemiyorum, Ölü Ozanlar Derneği, Koro gibi bazı filmleri hatırlattığı kesin ama burada farklı olan öğretmenin tüm sınıfı değil, sadece bir çocuğu kazanmaya çalışması... Ishaan isimli disleksili bir çocuğu... Disleksi, sık rastlanılan öğrenme bozukluklarından birisidir. Disleksili çocuklar, son derece zeki hatta üstün zekalı ve çoğunlukla özel yeteneklere sahiptirler. Fakat okuma yazma başta olmak üzere dinleme, konuşma, akıl yürütme ve matematik yeteneklerinin kazanılmasında, zihinsel gelişimlerini yaşıtlarına göre daha geç kazandıklarından zorlanırlar. Bilinen birçok disleksili bilim adamı, ressam, aktör ve hatta yazar vardır ama hadi bunlardan bahsetmeyeyim, film zaten yeri geldiğinde bahsediyor diyelim. "Evet, her çocuk özeldir, sizin çocuklarınız ise hepsinden özel... Ama ya çocuğunuz diğerlerinden farklıysa!" diye başlamıştım bu yazıya ve "Farklı olsalar bile her çocuk özeldir ve anne babasının ilgisini hak eder" diye bitirmek istiyorum. Not: Not diyorum çünkü yukarıda yazımı bitiriyorum demiştim, ama filmle ilgili duygumu anlatmadan bitirmek istemedim, böyle durumlarda sözünün eri olabilmek adına bir "not" eklemekte sakınca görmüyorum. Söyleyeceğim odur ki ben öyle çok sulugöz bir insan değilim ama azıcık olabilirim bu filmin bir çok sahnesinde ise azıcıktan biraz daha fazla sulugözlülük ettim desem yalan olmaz... Öyle de hüzünlendiriyor adamı... Düşüncelere daldırıyor... İzleyin işte ne diyeyim, bu filmi izlemek aynı zamanda deneyimlemektir de bence... Çekinmeyin, serbest bırakın düşüncelerinizi, deneyimlensin düşünceleriniz.. Yapım: 2007, Hindistan Tür: Dram Yönetmen: Aamir Khan, Amole Gupte Senaryo: Amole Gupte Oyuncular: Aamir Khan, Darsheel Safary, Abhiskek Bachchan, Tanay Chheda, Tisca Chopra Yapımcı: Aamir Khan, Ajay Bijli Filmin İsimleri: Yerdeki Yıldızlar, Stars on Earth, Every Child is Special, Her Çocuk Özeldir. IMDB: 8.3/10 Ishaan Awasthi is an eight-year-old whose world is filled with wonders that no one else seems to appreciate; colours, fish, dogs and kites are just not important in the world of adults, who are much more interested in things like homework, marks and neatness. And Ishaan just cannot seem to get anything right in class. When he gets into far more trouble than his parents can handle, he is packed off to a boarding school to 'be disciplined'. Things are no different at his new school, and Ishaan has to contend with the added trauma of separation from his family. One day a new art teacher bursts onto the scene, Ram Shankar Nikumbh, who infects the students with joy and optimism. He breaks all the rules of 'how things are done' by asking them to think, dream and imagine, and all the children respond with enthusiasm, all except Ishaan. Nikumbh soon realizes that Ishaan is very unhappy, and he sets out to discover why. With time, patience and care, he ultimately helps Ishaan find himself.
Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2013 11 yıl Yazar Taare Zameen Par isimli filmi buradan online ve altyazılı olarak izleyebilirsiniz. Görüntü kalitesi ve alt yazılar son derece iyi hazırlanmış.
Gönderi tarihi: 29 Eylül , 2013 11 yıl Dün akşam izledim bu filmi gerçekten beğendim. Buna benzer bir oay arkadaşımın başına geldi ve halen yaşıyor. Olaylar dünyanın neresinde olursa olsunlar sanırım hep aynı tarzda yaşanıyor aile,çevre ve okul bazında. Arkadaşım ilkokul öğretmeni. Kızında hafızaya kayıt yok. Normal zekasında bir şey olmamasına karşın duygusal yaşı son derece düşük. Size bir şey sorduğunda 2 şer dakika arayla defalarca aynı şeyi tekrar tekrar soruyor. Anne bu durumun farkında ve sürekli görev yaptığı okullarda çocuğu eğitim alıyor. Kimi öğretmen arkadaşları kabul ettiler sınıflarına kimisi ise kabul etmedi. Bir de insanlıktan nasibini almamış, çok bilmiş veli furyası ve evde babanın kelimenin tam anlamıyla *********** tutumu da eklenince bu duruma, çok fazla sorun yaşadı. Kızını kabul eden öğretmenlerden istediği sadece şu oldu: "Benim kızım okulda bir şey almıyor tek istediğim diğer çocuklardan farklı muamele gösterilmemesi" Arkadaşım eve geldiğinde, her gün o günün konularını yeni baştan öğretti kızına, yaz tatiline girdiğinde bitirdiği sınıfı tekrar yaptırdı, bütün yaz tatili boyunca. İlköğretimden sonra emekliliğini istedi.Zira yukarıda bahsettiğim veli türlerinden çok bunalmıştı ve ilk orta lise bölümleri olan özel bir okulla anlaştı. Burada da yine gözetimi altında liseyi bitirdi. Yüksek öğrenim yapması zor. Bu nedenle artık evde oturuyor ve arkadaşım ona yeni beceriler kazandırma peşinde. Arkadaşım gibi bir anneye sahip olmasaydı kayıp olurdu kız. Baba aynı filmdeki baba gibi.Oturduğu kalktığı kabahatti kızın.Bu filmi izlediğim de bütün bunlar geçti gözümün önünde. Duyarsızlık her yerde aynı . Ve gerçekten her çocuk özeldir .Ama bu tür çocuklar daha bir özel ve daha büyük bir özen ve ilgi istiyorlar.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.