Φ binyamin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 savaş demek açlık demek hastalık demek katliam demek en önemlisi gözü kara olmak demek strateji demek para demek güç demek bu işler öyle kolay olmuyor sıcak savaş dönemi neredeyse bitti tabii birisi çıkıp aklını yitirmezse ticaret yapıp ekonomin güçlüyse sen zaten kazandın paran çok ise dünyada zaten söz sahibi olursun rusya ve çin büyümenin kapısındalar asla sıcak savaşa girmezler ikisi de büyümenin tam olarak eşiğindeler ekonomileri yara alır abd eğer isterse savaşı rahat açar siz de bilirsiniz abd bu işler de usta oldu artık rusya sadece göz korkutuyor iş ciddi ye bindiğinde göreceksiniz rusya yanaşmaz suriye'ye çin zaten aslında umrunda değil sadece nabız ölçtü ticaret anlaşmaları artık savaşlardan önemli artık savaş öyle kolay kolay olmuyor biz şunu yaparız bunu yaparız öyle kolay değil ama geçmişte savaşlar hiç bitmedi bu demek değildir ki artık savaşlar olmaz olur ama her zaman güçlü olan kazandı abd bu işte anahtar konumunda bakacağız ne olacak rusya'nın göstermelik hamlelerine ne cevap verecek Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Rusya ile ABD nin anlaştığı haberleri geliyor. Rusya o kadar savaş gemisini gönderip de saldırıyı seyrederse herhalde çok acayip olacağı için Suriye'ye saldırı olasılığı zayıflamış görünüyor. Yeni hamlelere bakacağız. En aptalca hamle, şah ve vezir yerine piyon saldırısı olacaktır. Piyon ise diğer terörist piyonlarla işbirliği yapıp kimyasal düzmecesini teröristlerle birlikte tezgahlayan piyon elbette. Bel bükmekte kıvrak olunca, bilemiyorum. Ne kadar aptalca gelse de insan emin olamıyor... Teröristlerin kevgire çevirdiği bir sınır hattı söz konusu. Hiç bir şeye olamaz denemeyecek, aklın mantığın olmadığı bir durum var ortada. Dogmatiklerin yapamayacağı bir paranormalite, ben bilmiyorum. Bekleyip görmek gerek... Alıntı
Φ binyamin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Her zaman büyük balık küçük balığı yer klişesi doğru çıkıyor Buradaki avcı balık abd rusya sıcak savaşa girmez giremez Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Sovyetler soğuk savaşın sıcak savaşa döneceği her aşamada geri adım atardı. Bu kez iş ciddi. Suriye Rusya'nın Akdeniz'deki tek (sanıyorum) üssü. Bunun için bir iki çatışmaya girmeye değer. "Keskin Zeka" bir kaç ABD füzesini havada vurursa bu büyük olay olur ve bunu da yapabilir. Direk ABD gemilerine füze atmaz elbet. Suriye sert kaya çıktı. Bu bizim için kötü. ABD ve Avrupa, Akdeniz'de liman istiyorlar. Bu, bir Kürt devleti limanı olacak. Suriye'den koparamazsa sırada İskenderun var. Aslında onu daha çok istiyorlar. Büyük tankerlerin her hava koşulunda dolum yapabileceği güvenli bir körfez. Suriye kıyıları açık denize bakıyor. Hatay'da bomba patlatan teröristler, ABD nin yönlendirmesiyle bir anda Türkiye'yi karıştırabilirler. PKK da pusuda. Ateşle oynamak, teröristlerle ortak kimyasal tezgahlamak, çok pahalıya patlayabilir. Son kazığı atar, gider ABD de soluğu alır bunlar... Benden söylemesi... Hatta Suriye'ye çatıp Türkiye'yi işe bulaştırıp sonra Suriye'yi bırakıp Türkiye'ye vurmak için planlı bir tezgah bile olabilir. Asıl hedef Türkiye'nin İskenderun limanı da olabilir. Sokakta iki dümenci kavgaya tutuşur. Gelip karışan birini ikisi birden dövüp gaspederler. Devlet yönetmek öyle kolay iş değil. Teröristlerle tezgaha girecek kadar siyaset bilmeyenler... Bilemiyorum, ağzımdan yel alsın ama, işlenen hata son derece büyük ve tehlikeli... Aç kurtlarla dans edilmez. Alıntı
Φ binyamin Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Her zaman derim abd'ye güveneceğine rusya'ya güven diye ama bu sefer rusya ters tarafta oda kendi çıkarları için tabi ama bu sefer işler farklı Rusya'ya parayı ver sana istediğin silahı karşılar ama abd öyle değil ister ki biz'den başka büyük olmasın bazen diyorum ki rusya olmasaydı abd her yere bulaşırdı işte küresel dev olmak böyle bir şey büyük büyüğe asla karışmaz Alıntı
Φ irinçköl Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Gönderi tarihi: 15 Eylül , 2013 Ben sana istediğin silah yardımını yaparım. Sen yeter ki oraları karıştır, bende demokrasi bahanesiyle başkalarının ,petrollerinin , enerji ve su kaynaklarının üzerine oturayım demekte aynı kapıya çıkmıyor mu? Ha para almışsınız ha enerji kaynaklarının üzerine çöreklenmişsiniz. 1 Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2013 Usta artık karşısındakinin çetin ceviz olduğunu anlayınca kızlara erkeklere taktı kafayı! Esad'ın önce stratejik ikmal merkezi Kusayr'ı geri alıp teröristleri temizlemesi, ardından Şam kırsalının kilidi Kara ilçesine yüklenmesi, ÖSO komutanının yaralı getirildiği Gaziantep'te kurtarılamamasından filan hiç bahsetmiyor! Daha önce Hamami adlı komutanları ise kendi iç çatışmalarında öldürülmüştü!!! Ustanın bu hususta diyeceği kalmadı anlaşılan. Varsa yoksa üniversiteliler! Kızlı erkekli üniversitelilere özel bir antipatisi var. Yeni hobisi bu... Alıntı
Φ democrossian Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Yazar Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2013 Bunlar erkek yurtlarında erkek erkeğe kalırlarken karşılarına bir kız çıkınca tökezleyip mi düşüyorlardı, dilleri mi tutuluyordu, felç mi geçiriyor, akıl tutulması mı yaşıyorlardı nedir... Kızlarla ilgili bu kadar kötü anılar barındırmaları belleklerinde ve bilinç altlarında, nedendir? Kızlar bunların bu komik hallerine kahkahalarla mı güldüler acaba? Hocanın şakirtleri "allahümme ecirna min şerrin nisaaaaa!!! Allahümme ecirna min fitnetin nisaaaa!!! Allahümme ecirna min belain nisaaaa!!!" diye haykırdıkça kızları şeytan gibi mi bilinç altlarına yerleştirmiş bunlar? Çok kötü anılarla tıka basa dolu bilinç altları, çok kötü... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.