Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Ankara Ulaşım Ana Planı’nda “sıkıntılar” sürüyor


filabi

Önerilen İletiler

wwwsendika.org

Ankara Ulaşım Ana Planı’nda “sıkıntılar” sürüyor
5 Ağustos 2013

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Ankara Ulaşım Ana Planı’nında sıkıntılar sürüyor.  Proje yürütücülerinden Hülagü Kaplan, kendisine şehir plancısı olup olmadığını soran öğrencisine açtığı davada, öğrenci beraat etti.

Projenin yürütücüsüyken daha sonra yürütücü yardımcılığına alınan Hülagü Kaplan’ın şehir plancısı olup olmadığına dair kendisine yönlendirilen soru karşısında dava açtığı ve davanın karşı taraf lehine beraatla sonuçlandığı ortaya çıktı. 2012 yılında sonuçlanan ve 2016’ya ertelenen davada Kaplan halen kendisine sorulan soruya yanıt vermiş değil.

“Şehir plancısı mısınız, değil misiniz?” sorusunu soran öğrencisine dava açtı

Üniversite Lisans öğrencisi Ayhan Akıncı (30) Çevre Bakanlığı’nın Web sayfasında bir yarışma ilanında, jüri üyesi olan Doç. Dr Hülagü Kaplan’ın adının yanında yazan “şehir plancısı” meslek titri ile ilgili olarak; soru ve görüşler için Bakanlıkça verilen kamuya açık iletişim mail adresine bir soru yöneltti. Sorusu, Hülagü Kaplan’ın şehir plancısı olup olmadığı, değilse de yanlışlığın düzeltilmesine yönelikti. Bu soru sonrasında, Hülagü Kaplan, bilişim suçları kapsamında Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde iftira ve rencide olduğu iddiasıyla öğrencisi Akıncı hakkında dava açtı.

2011 yılında açılan davada ilk duruşma için 10 ay sonraya gün verildi. Akıncı, emniyette verdiği ilk ifadede; soru sormanın bir itham veya suç olduğunu bilmediğini belirterek, “eğer kendisi şehir plancısı olduğunu söylüyorsa öyledir” dedi.

Öğrenci mahkemedeki savunmasında Hülagü Kaplan’ın şehir plancısı olduğuna dair bir diplomayı mahkeme dosyasına iletmediğine dikkat çekti. Sorusuna halen yanıt alamadığını da özellikle belirtti ve “Şehir plancısı olmamak ayıp değil ki” dedi.

Öğrenci beraat etti, Kaplan halen diplomasını sunmadı

Mahkeme, öğrencinin sorusunda suç unsuru ve rencide edici bir durum bulunmadığını belirterek davayı karara bağladı. Akıncı, 2012 yılında beraat etti. Sonrasında 6351 sayılı kanunun değişen bir maddesi ile öğrenci hakkında açılan kamu davası mutat bir kararla yeniden mahkemeye döndü. Duruşma tarihinin 2016 yılına ertelenerek, Hülagü Kaplan’ın bu süre içinde Şehir Plancısı olduğuna dair “lisans diplomasını” mahkemeye sunması yolu da açık olmak üzere, 2016’ da beraat kararının kesinleşmesine karar verildi.

Akıncı’nın sorusuna yanıt vermeyen Kaplan, 2012 yılında başlanan Ankara Ulaşım Ana Planının yürütücülüğüne getirildi. Gazi Üniversitesi tarafından görevlendirilen Kaplan daha sonra Proje İcra Heyeti’nde proje yürütücü yardımcısı olarak gösterildi.

Müellif sıkıntısı sürüyor

Kaplan’ın şehir plancısı ve mimar lisans ve denklik diploması olmamasının yanı sıra Gazi Üniversitesi Şehir Planlama bölümündeki akademisyenlerin projeye katılmayı reddetmesi Ankara Ulaşım Ana Planının müellif sıkıntısını ortaya çıkarmıştı.

 

Tarih: Düzenleyen: Smyrna
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.